De leukste boeken over Sinterklaas

Het is erg leuk om met de kinderen over Sinterklaas te lezen. Daarom zocht ik de leukste Sinterklaas boeken, kijk je mee?

De leukste boeken over Sinterklaas - Jubelientje en Sinterklaas

Jubelientje en Sinterklaas van Hans Hagen en Philip Hopman gaat over een stoer meisje dat gevraagd wordt om hulppiet te zijn. Samen met haar oma doet ze dat hartstikke goed en hartstikke stiekem, want niemand mag het weten! Dit boek is uitgegeven door Querido en onder meer te koop bij Bol.com.

De leukste boeken over SinterklaasGouden Boekjes blijven mooi. Hij Komt! van Caroline Ellerbeck vertelt alles over het Sinterklaasfeest, van het vertrek van Sinterklaas uit Spanje en zijn aankomst in Nederland naar schoencadeaus en pakjesavond. Heel handig voor kinderen die het Sinterklaasfeest voor het eerst bewust meemaken, maar ook leuk voor wat oudere kinderen om het hele feest in een boekje te beleven. Dit boek is uitgegeven door Rubinstein. Onder meer te koop bij Bol.com.

De leukste boeken over SinterklaasIedereen kent de Gele Ballon denk ik wel (en als je die nog niet hebt is dat absoluut een tip voor Sinterklaas om cadeau te geven). De auteur van dit boek, Charlotte Dematons, maakte ook een boek genaamd Sinterklaas. Op bijna alle bladzijdes in het boek zijn Sinterklaas, Snoeppiet, Verkleedpiet, Zeurpiet en Opperpiet te vinden en die kun je samen zoeken. Maar het boek vertelt ook allerlei verhalen over Sinterklaas, niet in woord, maar in prachtige tekeningen. Over hoe Sinterklaas in Spanje woont, het cadeautjespakhuis, hoe de stoomboot er vanbinnen uitziet, over de reis naar Nederland en de aankomst op de kade, over hulp Sinterklazen, hoe de Sint en de Pieten over de daken gaan en natuurlijk over Sinterklaasavond. Net als in de andere boeken van Charlotte Dematons bevatten de tekeningen zo veel details dat je ze eindeloos opnieuw kunt bekijken. Dit boek is uitgegeven door Lemniscaat. Onder meer te koop bij Bol.com, ook als kartonboek.

De leukste boeken over SinterklaasSinterklaasliedjes hebben nieuwe teksten, die wij als ouders nog niet echt kennen. In Sinterklaasje kom maar binnen met je Piet van Paul Passchier en Nynke Talsma staan deze nieuwe liedjes. Het is voor ons even wennen als we zingen: “Kijk Piet staat te lachen en roept naar de kant: Ik heb genoeg lekkers voor heel Nederland!”, maar de kids vinden het prima. In veel liedjes zijn een paar woorden veranderd, maar van sommige herken je alleen de melodie. Alle liedjes zijn versierd met mooie simpele tekeningen en er zit vanzelfsprekend een cd met de liedjes bij. Dit boek is uitgegeven door Ploegsma. Onder meer te koop bij Bol.com.

De leukste boeken over SinterklaasOok Snelle Piet ging uit fietsen bevat moderne liedjesteksten. De swingende cd die is ingezongen door Mathilde Santing heeft allerlei Latin en jazz invloeden, waardoor de kids meteen begonnen te swingen. Het boekje heeft stijlvolle vrolijke kleuren en mooie illustraties van knipkunstenares Geertje Aalders (die je misschien kent uit de Flow). Kortom: een boekje waar jij én de kids blij van worden. Dit boek is uitgegeven door Gottmer. Onder meer te koop bij Bol.com.

De leukste boeken over SinterklaasNog 13 nachtjes wakker liggen dan is het Sinterklaas is een mooi prentenboek met rijmende verhaaltjes over allerlei onderdelen van het Sinterklaasverhaal, maar vooral over verschillende Pieten. Pietje Precies, Opa Piet en Peuterpiet, de Pakjespiet, Piet Snot, de Zielenpiet en de Wegwijspiet. Er is zelfs een rijmpje over de Pepernotenpiet met zijn recept. Oh ja en er zijn ook drie Sinterklazen. Het boek bevat 26 verhaaltjes voor 13 nachtjes. Nou ja in theorie, wij zijn na twee dagen al bijna door het boek heen, zoonlief vindt de rijmpjes veel te leuk om na twee al te stoppen. Een deel van de rijmpjes staat op de cd die bij het boek zit, ingezongen door Edwin Rutten, zodat je ze samen mee kan zingen. Dit boek is uitgegeven door Gottmer. Onder meer te koop bij Bol.com.

De leukste boeken over SinterklaasHet Sinterklaasboek voor peuters en kleuters van Marianne Busser en Ron Schröder is nog een boek dat leuk is om jonge kinderen uit te leggen waar Sinterklaas over gaat. Het vertelt over waar Sinterklaas vandaan komt, waarom hij komt, over de intocht, over je schoen zetten, hoe Sinterklaas en zijn Pieten alle cadeaus bij de kinderen krijgen, Sinterklaasavond en nog veel meer. Dit boek is uitgegeven door Overamstel Uitgevers. Onder meer te koop bij Bol.com.

 


Meer lezen over Sinterklaas


   
Volg je Leuk Met Kids al?
   
Nieuw op Leuk Met Kids
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.