De leukste kinderboeken over kerst

Kinderen vinden de feestdagen super gezellig. En met een kinderboek kun je er ook nog over lezen – en uitleggen waar kerst nou eigenlijk over gaat. Ik zette de leukste boeken op een rijtje, voor peuters en kleuters.

De leukste kinderboeken over kerst

Kerstmis van Dick Bruna is natuurlijk dé klassieker. In voor ieder kind aansprekende tekeningen (want in de stijl van Nijntje) wordt het kerstverhaal van Christus verteld. Dit boek is uitgegeven door Mercis Publishing. Onder meer te koop bij Bol.com en Bruna.

De leukste kinderboeken over kerst

In Kerstfeest met Kikker van Max Velthuijs beleven Kikker en zijn vrienden de gezellige kerstperiode. Het sneeuwt, ze schaatsen, maken lekkere dingen en eten die samen op. Dit vrolijke boek is uitgegeven door Leopold. Onder meer te koop bij Ako en Bol.com.

De leukste kinderboeken over kerst

In Dikkie Dik viert kerstmis van Jet Boeke vinden Dikkie Dik en zijn vrienden de kerstboom erg leuk, maar als ze van de kransjes snoepen en er in klimmen wordt het wel een beetje een bende. Dit boek is uitgegeven door Gottmer. Onder meer te koop bij Bol.com.

De leukste kinderboeken over kerst

In Kerstmis met Barbapapa van Annette Tison en Talus Taylor zoekt Barbapapa een kerstboom in het bos, maar als hij een boom omhakt hebben de dieren geen huis meer. Dan vormt hij zichzelf gewoon om tot kerstboom. Dit boek is uitgegeven door Gottmer. Onder meer te koop bij Ako en Bol.com.

De leukste kinderboeken over kerst

In Jip en Janneke december van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp beleven de twee vriendjes Sinterklaas, Kerstmis en Oud en Nieuw, ideaal om je kind het idee achter de feestdagen te leren kennen en het is jeugdsentiment voor papa en mama. Dit boek is uitgegeven door Querido. Onder meer te koop bij Bol.com.

De leukste kinderboeken over kerst

De Kleine Kerstman van Anu Stohner en Henrike Wilson is een heel groot boek en alleen al dat formaat maakt het een succes bij ons (er is trouwens ook een kleine versie van). De kleine kerstman is het hele jaar bezig met de voorbereiding van kerst, maar op het moment suprême mag hij telkens niet mee om de kindjes cadeaus te geven, omdat hij te klein is. Dan ontdekt hij dat de dieren vlakbij in het bos ook graag een kerstman op bezoek zouden willen hebben en vanaf dat moment is hij hun dierenkerstman. Dit mooie prentenboek is uitgegeven door Lemniscaat. Onder meer te koop bij Ako en Bol.com.

de leukste kinderboeken over kerst

Kerstfeest in het Grote Bos van Ulf Stark en Eva Eriksson is eigenlijk een adventsboek met 25 verhaaltjes. Elke dag één. Samen vormen ze het verhaal over Tomte en de dieren in het bos die op hem wachten. Het boek is uitgegeven door Christofoor. Onder meer te koop bij Bol.com

Verder lezen over kerst op Leuk Met Kids:

De leukste kinderboeken over kerst leukste-sneeuwbollen-kerst-2.png.png kerst-voor-kids-de-leukste-kinderprogrammas-op-tv.png.png De leukste kindvriendelijke kerstballen en kerstboomhangers in de winkels kerstdiner met kids kerstcadeaus inpakken Pasteitjes voor het kerstontbijt met kids: het allerlekkerste recept Zelf maken voor kids: een shirt of romper met een (kerst) ster Ideeën voor een kindvriendelijke kerstboom voor baby, peuter en kleuter Kerstliedjes op YouTube voor peuter en kleuter Kerstliedjes op YouTube voor peuter en kleuter Kerstversiering DIY: heel veel kindvriendelijke kersthangers om zelf te maken Kerstdessert voor kinderen: recept voor Santa Heads Kerstversiering zelf maken: een DIY kerstkaarsje Kerstfilmpjes voor peuters en kleuters Kerst knutselen heel veel leuke ideeën
 
Nieuw op Leuk Met Kids
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.