De leukste loopfietsen voor kleine en grote kinderen


Volg je Leuk Met Kids al via InstagramFacebook of Pinterest?

Op zoek naar een leuke loopfiets? Ik zocht wat inspiratie: functioneel en betaalbaar, maar ook mooi en niet te schreeuwerig.

De leukste loopfietsen

Op vierwieler loopfietsen kunnen de meeste kinderen vanaf één à anderhalf jaar. Erg leuk vind ik de Wheely Bug, dat is natuurlijk al een loopfiets met vier wielen en dan ook nog een die relatief weinig schade aan je huis aanricht 🙂 De Wheelybug is te koop bij I love speelgoed.
Wheely bug Verjaardagscadeau voor kids van 1 jaar: leuke cadeau tips voor een baby

Mooie stevige stabiele vierwieler loopfietsen zijn deze van Puky: de Pukylino voor kinderen vanaf 75 centimeter en de Wutsch vanaf 80 centimeter, te koop in verschillende kleuren. ZIjn zijn te koop bij Fietsenwinkel.nl, Fonq en Bol.com.

pukylino  de leukste loopfietsen

De Little Bike is een goedkoop alternatief, te koop bij Intertoys.

Little bike1 de leukste loopfietsen

De Neomoto van Imaginarium zit een beetje tussen een vierwieler en een tweewieler loopfiets in, door de dikke banden. De Neomoto is the koop bij Bol.com.

de leukste loopfietsen Imaginarium loopfiets
Een tweewieler loopfiets kan vanaf twee jaar. Wij kozen zelf voor die van Puky M, te gebruiken als je kind minimaal 85 centimeter is. Simpel blauw en heel klein, zodat ook kleine peuters er al snel op passen. Vooral met een relatief klein kind is dat niet onbelangrijk. Er zijn ook andere kleuren te koop, maar ik vond deze wel mooi voor een jongetje en een meisje. Ze zijn te koop bij Fietsenwinkel.nl, Fonq en Bol.com.

puky loopfiets de leukste loopfietsen

Nu de jongste de kleine Puky heeft overgenomen hebben we voor de oudste een grotere gekocht. De Puky LR is voor kinderen vanaf 90 centimeter, te koop met en zonder handremmen. Deze is er ook in heel veel verschillende kleuren. Ook handig: deze fietsen zijn er met standaard. Ze zijn te koop bij Fietsenwinkel.nl, Fonq en Bol.com.

de leukste loopfietsen de leukste loopfietsen

De Puky LR XL is vanaf 95 centimeter (let op: de kruishoogte moet minimaal 42 centimeter zijn, dat is best veel). Wij kozen voor deze variant, zoonlief heeft ook al een fiets zonder zijwielen, maar als je met auto of openbaar vervoer gaat is zo’n handzaam loopfietsje veel handiger. Door die loopfiets kunnen we flinke afstanden wandelen, zonder dat de kinderen moe worden. Ze zijn te koop bij Fietsenwinkel.nl, Fonq en Bol.com.

de leukste loopfietsen de leukste loopfietsen

Houten loopfietsen zien er super mooi uit. Het nadeel van houten fietsen kan zijn dat ze relatief groot zijn, waardoor kinderen er pas laat op kunnen, zeker als ze niet zo groot zijn voor hun leeftijd. Janod heeft hele leuke houten loopfietsen, bijvoorbeeld deze scooter of de stoere met rood en wit. Janod loopfietsen zijn te koop bij Wehkamp en Bol.com.

Janod loopfiets  Janod loopfiets 2

De Wishbonebike kun je in eerste instantie als driewieler gebruiken, later als tweewieler. Hij is te koop bij Bol.com.

de leukste loopfietsen de leukste loopfietsen

Deze Scoot and Ride is ook een hybride: het is een loopfiets en een step in een, te koop voor 1-3 jaar en vanaf 3 jaar, bij Fonq.

de leukste loopfietsen de leukste loopfietsen

Verder lezen

review-puky-unisex-fiets.jpg.jpeg Van fietsstoeltje en moederfiets tot bakfiets alle manieren om je kind mee te nemen op de fiets Tutorial: een fietsmandje zelfmaken voor loopfiets, driewieler of fiets diy patroon cadeautips voor de tweede verjaardag DIY draagkoord voor loopfiets Met een handige zadelpen van je eigen fiets een mamafiets maken 

 
Nieuw op Leuk Met Kids
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.