DIY: lusjes voor handschoenen aan de winterjas


Volg je Leuk Met Kids al via InstagramFacebook of Pinterest?

Best gek, dat je in iedere folder over veiligheid gewaarschuwd wordt dat kinderen verstrikt kunnen raken in touwtjes, maar dat alle handschoenen voorzien zijn van lange koorden… De kans dat mijn rouwdouwers ergens achter blijven hangen is vrij groot, dus die koorden wil ik niet, maar losse handschoenen mee geven naar crèche en school werkt ook niet, dan kan ik iedere week een nieuw paar aanschaffen. Maar gelukkig kun je de koorden ook recyclen om er lusjes van te maken.

DIY: lusjes voor handschoenen aan de winterjas

Knip de touwtjes van de handschoenen, zodanig dat je 20 à 25 centimeter koord overhoudt aan de handschoen. Naai het vast zodat je aan de handschoen een lusje van 10 à 12 centimeter hebt.

Maak vervolgens aan de binnenkant van de jas ook een koordje vast. De lengte van het koordje moet ongeveer 8 à 10 centimeter zijn. Vouw het koordje dubbel, maak de uiteinden aan elkaar en naai het aan de binnenkant van de jasmouw, ongeveer 10 centimeter van de onderkant.

Vervolgens maak je de handschoen aan de jas, door het handschoen koord door het lusje te halen en door het koord zelf. Als de handschoenen vies zijn kun je ze makkelijk loshalen en wassen.

De handschoenen op de foto zijn van Kik Kid. De jas op de foto is van de Hema, ieder jaar hebben ze dit soort jassen voor jongens en meisjes.

Verder lezen
Amsterdam met kids: shoppen voor kids, restaurants, leuke dingen doen met kids, musea, speeltuinen, parken, kinderboerderijen cadeautips voor de tweede verjaardag dit is mijn Parijs 3 kinder yoga om te slapen De leukste cadeautips voor vrouwen: wat koop je voor mama? wpid-samen-op-ontdekkingsreis-in-eigen-stad.jpg.jpeg De leukste rugzakken voor kinderen - Sass en Belle wpid-diy-feest-outfit-verkleden-als-indianen-1.jpg.jpeg Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters DIY duowagen: een veilig tweede zitje aan je kinderwagen maken van het Bugaboo meerijdplankje en een fietsstoeltje

 
Nieuw op Leuk Met Kids
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.