Een overzicht van alle kindermaten: kleding, schoenen en petten

Soms sta je in een winkel en zie je een mooi kledingstuk in bepaalde maat, maar heb je geen idee wanneer je kind die maat aan kan. Daarom maakte ik een overzicht van alle kindermaten, super handig om de bij de hand te hebben. Met maten voor kinderkleding, schoenen en petten, voor baby, dreumes, peuter, kleuter, basisschoolkind tot en met tiener, van nul tot vijftien dus. Handig om op te slaan op je smartphone, zodat je de maten altijd bij de hand hebt.

Zoek je nog meer maattabellen? Bol.com heeft hele uitgebreide maattabellen, startend bij de maten voor een prematuur geboren baby. Voor meisjes en jongens apart is er daarnaast per confectiemaat een overzicht van de borstomvang, taille en heupomvang. Handig, want die zijn niet voor ieder kind hetzelfde.

beanies caps child clothing sizes children's clothing children's sizes

Schoenen: het is vaak lastig om te zien of de schoenen van je kind nog groot genoeg zijn, veel kinderen krullen hun tenen op als hun schoenen te klein worden, terwijl jij dan niet doorhebt dat de schoenen te klein zijn. Twijfel je of een oude schoen nog past? Haal het binnenzooltje er dan even uit en leg dit tegen de voet van je kind. Ook kun je de lengte van de voet opmeten, meet daarbij de lengte van de hiel tot het puntje van de langste teen. Stoute Schoenen heeft bijvoorbeeld een maattabel voor schoenmaten, daarin kun je vervolgens opzoeken welke maat bij die voetlengte hoort. Bij nieuwe schoenen wordt aangeraden ze 1 centimeter groter te kopen dan de lengte van de voet, zodat je kind er nog in kan groeien. Wil je even passen of schoenen goed zitten, dan kun je dit ook meten met je vinger. Doe de schoen goed open en laat je kind zijn voet zo ver mogelijk naar voren duwen, zonder de tenen te krommen. Past er een vinger achter, dan is de schoen goed, als je je vinger er niet meer achter krijgt is hij te klein.

Shoppen: als je gaat shoppen, neem dan wat goed passende kinderkleding mee, zodat je de juiste maat kunt kopen. Als je online shopt, zoek dan merken waarvan je weet hoe ze vallen of bestel bij een webwinkel waar je makkelijk kunt retourneren. Zoek je betaalbare kinderkleding, kijk dan eens in dit artikel.

Verder lezen? Klik op een van de onderstaande artikelen.

betaalbaar-kleding-shoppen-voor-kids-de-beste-winkels.jpg.jpegVoor jou gespot: zomerjassen voor de kidsStoere outfits in blauw + geel voor jongens en meisjescadeautips voor de tweede verjaardaghippe regenjassen en vrolijke laarzenDe leukste cadeautips voor vrouwen: wat koop je voor mama?Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kidsVerjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleutersEen kleurplaat maken van een fotocadeautips eerste verjaardag 

 
Nieuw op Leuk Met Kids
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.