Een zelfgemaakte verjaardagskroon die je elk jaar kunt gebruiken


Volg je Leuk Met Kids al via InstagramFacebook of Pinterest?

Een zelfgemaakte verjaardagskroon die je elk jaar kunt gebruiken
 Als gezin moet je tradities hebben. Vaak zijn die tradities aan feestdagen verbonden, bijvoorbeeld je verjaardag. Zo wilde ik al lange tijd een verjaardagskroon gaan maken, die ieder jaar opnieuw bruikbaar is en ik ben er eindelijk aan toegekomen!

Op de site Mina Dotter vind je ontzettend veel mooie patronen, zo ook voor kinderkronen. Compleet met elastieken band, op de groei dus, zodat je de kroon jarenlang kunt gebruiken.

Met hetzelfde patroon ging Oon aan de slag. Zij zette er een losse broche met cijfer op, zodat je ieder jaar dezelfde kroon kunt gebruiken met een nieuw getal.

Met deze ideeën ben ik aan de slag gegaan. Ik ben gek op polkadot stoffen, dus koos een paarse stof met witte stippen. Voor de binnenkant heb je een stevige katoenen stof nodig, ik had zelf nog een vrolijk gekleurd stukje stof van Ikea liggen dat ik kon gebruiken (Ikea heeft veel stevige stoffen voor weinig geld). Ik koos ook voor een los cijfer, zodat ik er volgend jaar weer een ander cijfer op kan zetten. De cirkel heb ik van dik vilt gemaakt, het cijfer van flockfolie (hoe je dat gebruikt vind je hier), zorg wel dat je nooit direct op vilt strijkt, maar er even een dunne theedoek tussen legt. Het cijfer kun je ook van dun vilt maken, dat je op het rondje naait. Ik de cirkel bevestigd met klittenband, als je het klittenband op de cirkel zet voordat je het cijfer er op maakt zie je het niet zitten.

 
In de werkbeschrijving van Mina Dotter wordt de band aan de kroon vastgemaakt. Ik heb er voor gekozen om een losse band te maken, die je met knopen vastzet. Ik vond de knopen er mooi uitzien, maar hierdoor kan ik de band ook later eventueel vervangen voor een langere band, als zoonlief een groter hoofd krijgt. Wil je weten hoe hard het hoofd van je kind ongeveer groeit de komende jaren, kijk dan even hier, dan kun je daar rekening mee houden. In de werkbeschrijving van Mina Dotter wordt het band van vilt gemaakt, ik heb hier voor stof gekozen en net als in haar werkbeschrijving heb ik er elastiek in gestopt, waardoor je een gerimpelde band krijgt, die meerekt met het hoofd van je kind. Als je wil weten hoe je knoopsgaten maakt kun je bijvoorbeeld op Hobby Blogo kijken.
   

Het lijkt een enorm klus en je bent ook niet in uurtje klaar, maar als je een naaimachine hebt wel in een lange zondagmiddag. Je kunt er jarenlang mee doen en het effect is ontzettend leuk. Ok, een kind van een jaar wordt misschien nog niet enorm enthousiast van een kroon op zijn hoofd, maar vanaf twee jaar vinden de meeste kinderen zo’n kroon ontzetten stoer.

Vind je een stoffen kroon te veel werk? Een vilten kroon is veel makkelijker. Een vilten kroon ziet er mooi uit en met vilt maak je vaak in korte tijd iets. Een nadeel is wel dat het wat sneller vies wordt en niet eindeloos in de wasmachine kan. Bij de site van Hellobee vind je een tutorial van de vilten onderstaande  kronen.

Meer leuke ideeën om zelf te maken vind je hier, meer ideeën voor verjaardagen vind je hier.

Niet zelf maken maar kopen

Heb je geen tijd om zelf iets te maken? Deze kroon van Bol.com heeft ook verwisselbare cijfers. Kleine Zebra heeft mooie kroontjes, zoals onderstaande.

kroontjes kleine zebra

Meer lezen

Meer ideeën voor verjaardagen opdoen? Klik dan op een van de deze plaatjes:

Verjaardagsballonnen kraamcadeaus diy vlaggetjes wpid-cadeau-inpakken-2-.jpg.jpeg cadeautips eerste verjaardag De leukste slingers en vlaggenlijnen voor je kind cadeautips voor de tweede verjaardag Themafeest voor een peuter of kleuter verjaardag Traktaties voor kinderen op crèche of school Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters Ballonnen trakteren op de creche De leukste cadeautips voor vrouwen: wat koop je voor mama?
 
Nieuw op Leuk Met Kids
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.