Herfst knutsels: samen met de kinderen knutselen als het buiten kouder wordt


Volg je Leuk Met Kids al via InstagramFacebook of Pinterest?

Het is herfst, dus we gaan lekker samen knutselen. Eerst het bos of park in om blaadjes, kastanjes en eikeltjes te verzamelen. Daarna plakken, knippen en verven. Kijk je mee voor inspiratie?

Herfst knutsels: samen met de kinderen knutselen als het buiten kouder wordt

POPPETJES EN DIEREN MAKEN


Elke herfst moet er geknutseld worden met kastanjes. In onze nieuwbouwwijk staan helaas geen kastanjebomen, maar gelukkig verzamelt mijn collega altijd kastanjes voor de kinderen. We maakten een giraf en zoonlief wilde ook graag een leeuw. Het resultaat lijkt meer op een hondje, maar dat mag de pret niet drukken.

Herfst knutsels: samen met de kinderen knutselen als het buiten kouder wordt - dieren maken van kastanjes

KNUTSELEN MET BLAADJES


Herfstbladeren hebben prachtige kleuren, daar kun je dus hele mooie dingen mee knutselen. Voor deze bloem gebruikten we vouwblaadjes, de vormen drukten we uit met een pons.

Herfst knutsels: samen met de kinderen knutselen als het buiten kouder wordt met bladeren

HERFSTBOOM KNUTSELEN


Zoonlief heeft op school een hele leuke juf die allemaal knutselideeën bedenkt. De herfstboom die hij deze week op school had geschilderd wilde hij ook graag thuis maken. Tot mijn grote vreugde, want voor hij naar school ging had onze kleuter weinig interesse voor tekenen en schilderen. Onze peuter heeft die interesse gelukkig inmiddels ook al, dus laat die gezellige herfst-knutsel-dagen maar komen!

Herfst knutsels: samen knutselen als het buiten kouder wordt - herfstboom schilderen

Op school had de juf de boomstam en de takken geschilderd, dus dat was mijn taak. Ik was lekker bezig, dus gelijk maar een grasveld erbij 😉

Herfst knutsels: samen knutselen als het buiten kouder wordt - herfstboom schilderen

Vervolgens maakte zoonlief de bladeren in herfstkleuren. Dat kan met vingerverf, maar ook met een dikke kwast. Oranje je hadden we niet, dus het was gelijk een mooie aanleiding om te laten zien hoe je kleuren mengt.

Herfst knutsels: samen knutselen als het buiten kouder wordt - herfstboom schilderen

DENNENAPPELS VERVEN


In de herfst kun je in de natuur allerlei dingen verzamelen. Vlakbij vonden we dennenappels en blaadjes, binnenkort gaan we het bos in voor eikeltjes, kastanjes en nog veel meer. De dennenappels heeft zoonlief beschilderd met allerlei kleuren: “En ook een roze voor jou mama!”

Herfst knutsels: samen knutselen als het buiten kouder wordt - dennenappels beschilderen

Je kunt ze ook met glitter verf verven of spuiten, deze maakte oma.

Herfst knutsels samen knutselen als het buiten kouder wordt

SPINNEWEBBEN VAN KASTANJES


Vroeger vond ik spinnenwebben maken van kastanjes super leuk en nu nog steeds 🙂 Uiteindelijk was ik hem aan het maken, het was bij nader inzien iets te ingewikkeld voor onze kleuter. Daarom maakte ik het spinnenweb in zijn lievelingskleuren voor op zijn kamer. Je moet zes satéstokjes of ccocktailprikkers in de kastanje prikken. Vervolgens maakte je een draadje vast, het knoopje doe je aan de achterkant. Je gaat nu weven, maar bij ieder stokje draai je een rondje om het stokje heen, dan krijg je een mooi web.

Herfst knutsels: samen knutselen als het buiten kouder wordt, zoals dit spinnenweb

SINT MAARTEN LAMPION


Op 11 november is het weer Sint Maarten, dan gaan in een deel van het land kinderen zingend met lantaarns of lampionnen langs de deuren en krijgen snoep of fruit. Ik verzamel ieder jaar knutselideeën voor Sint Maarten, het is inmiddels een flinke verzameling.

Sint Maarten lampion knutselen

HALLOWEEN KNUTSELEN


Ook voor Halloween kun je een lampion maken. De werkbeschrijving, inclusief recept voor pompoensoep, vind je hier.

Halloween knutselen

Ieder jaar worden er op onze crèche mooie 

Wij hebben de smaak te pakken, we gaan op zoek naar meer ideeën, dus kom snel terug!

 
Nieuw op Leuk Met Kids
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.