Zo weet je welke betaalbare merken voor kinderkleding ook verantwoord zijn

20131210-161532.jpgEr is de afgelopen tijd veel te doen over (on)verantwoorde kleding. Veel van ons willen wel verantwoorde kleding kopen, maar hoe weet je nou welke kleding dat is, want je hoort veel tegenstrijdige berichten. De Schone Kleren Campagne doet veel om merken netter te laten produceren, maar vertelt helaas niet welke merken goed op weg zijn. Rank a Brand doet dat wel. En je kunt zelf ook helpen, door een merk aan te spreken of zelfs onderzoek te doen.

Op de site zie je scores van A tot en met E. A betekent top, B goed op weg, C redelijk op weg maar kan beter, D eerste mijlpalen bereikt maar moet beter, E hand op de knip. Je raadt het al: er zijn onthutsend veel merken die D of E scoren, maar gelukkig niet allemaal. A is erg zeldzaam, dus met B en C scoor je al aardig.

Je kunt op de site zien welke kindermerken verantwoord zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk ook andere merken die kinderkleding verkopen, naast dames- en herenmode. A komt helaas niet voor bij kinderkleding. In het rijtje merken met score B vind je kindermerk Name It, kledingketen H&M en sportmerken Puma, Nike, Adidas en Reebok.

Een C scoren kindermerk Imps & Elfs, zwangerschapsmerk MamaLicious, de Hema, kledingketens Zara, Primark, GAP en Zeeman en merken McGregor, Converse, Esprit, New Balance en Birkenstock. Helaas zijn er heel veel andere merken die echt slecht scoren, je kunt ze opzoeken bij Rank a Brand. Ze hebben ook een app voor iPhone en Android.

   
Volg je Leuk Met Kids al?
   
Nieuw op Leuk Met Kids

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.