Horeca voor kids: de leukste kindvriendelijke hotels, restaurants en koffiebarren in heel Nederland


Volg je Leuk Met Kids al via InstagramFacebook of Pinterest?

Er komen steeds meer leuke horeca gelegenheden voor gezinnen met kinderen, met een speelhoek of andere leuke faciliteiten. Ik deed een oproep op Facebook wat nou de leukste plekken zijn en jullie kwamen met super veel leuke suggesties! Dankzij jullie is het een overzicht geworden met in iedere provincie leuke plekken.

Weet jij nog een leuk restaurant of hotel om met de kids heen te gaan? Of vind je het leuk om je ervaring te delen? Reacties zijn welkom onder dit artikel, dan kan ik het artikel blijven updaten!

Klik snel door naar leuke plekken in: Groningen / Friesland / Drenthe / Overijssel / Gelderland / Utrecht / Flevoland / Noord Holland / Amsterdam / Zuid Holland / Zeeland / Noord Brabant / Limburg / verschillende plekken in heel Nederland, of scroll gewoon lekker door de lijst heen. Tussendoor vind je ook mijn favoriete boeken en gidsen over leuke uitjes met de kinderen.

Horeca voor kids: de leukste kindvriendelijke hotels, restaurants en koffiebarren in heel Nederland

Groningen


Cantina Mexicana, Vismarkt 50 in Groningen: Mexicaans restaurant met een kinderhoek, compleet met kinderfilms, flipperkasten, pooltafel, knutselspullen, boekjes en speelgoed.

Flinders café, Schuitendiep 54 in Groningen: is de hele dag open en heeft kinderstoelen, kleurplaten en een kinderkaart.

Paleis, Boterdiep 113 in Groningen: kleurrijk restaurant in het centrum van Groningen met puzzels en boeken.

Grand Café Treslinghuis, Klaprooslaan 120 in Groningen: er zijn kindergerechten maar je kunt ook kleinere porties bestellen van de reguliere kaart en er is een speelhoek.

Café Boonstra, Hoofdstraat 12 in Peize: eetcafé met speelkamer en kinderkaart. Na het eten krijgen de kinderen een cadeautje.

☆ leestip☆


Friesland


Eetcafé de Meierij, Meerenstein 1 in Wijckel, op Camping ’t Hop: zowel binnen en buiten heb je uitzicht op de speeltuin en er is een spelletjes kist.


Drenthe


De Schapendrift, Schapendrfit 3 in Orvelte: restaurant met speelhoek binnen en speeltuin buiten, leuk na een bezoek met de kids aan Museumdorp Orvelte.

Orvelte: Museumdorp met kinderboerderij, speeltuin en kindvriendelijk restaurant

Overijssel


NuNu, Raalterweg 22 in Schalkhaar bij Deventer: vrolijk ingericht restaurant, met een idyllische tuin waar je ’s zomers op het terras kunt eten, met zandbak speeltuin, dieren en een grote tipi tent, binnen is ook een leuke speelhoek en er zit een winkeltje bij.

Horeca voor kids: de leukste kindvriendelijke hotels, restaurants en koffiebarren in heel Nederland, Nunu

Sam Sam, Oude Markt 15 in Enschede: café met eetgelegenheid, lezer Claartje schrijft “Mega kind vriendelijk. Goeie kinderkaart met als vaste prik groente of fruit erbij. Leuke speelhoek maar ze echt rommel mogen maken en geweldig personeel.” Wat wil je nog meer!

’t Pannekoekhuis, Bornerbroeksestraat 89 in Borne: gezellig traditioneel pannenkoekenhuis.

☆ leestip☆


Gelderland


’t Zilveren Schaap, Markt 10 in Hattem bij Zwolle: restaurant met speelhoek voor kinderen en genoeg ruimte voor kinderwagens en buggy’s.

De Witte Wieven, Zwiepseweg 157 in Lochem: restaurant bij traditionele speeltuin, overal zie je de houten poppen van de Witte Wieven. Grote lol als ze over de lange brug rennen en in het water vallen. Met de weegschaal kun je kijken of je een heks bent. Je vindt er ook Schotse koeien, ezels, schapen, geiten, en kippen.

Erve Brooks, Broekhuisdijk 5 in Gelselaar: binnen en buiten spelen, dieren kijken, pannenkoeken eten en het blotevoetenpad wandelen.

🙂 Parkhotel Valmonte, Oude Holleweg 5 in Berg en Dal onder Nijmegen: mooi hotel met grote tuin met prachtig uitzicht, met familiekamers, binnenzwembad en een ruimte voor tafeltennis en tafelvoetbal.

☆ leestip☆


Utrecht


Coffee Corazon, Krommestraat 18 in Amersfoort: kindvriendelijke plek voor koffie en broodjes binnen de mooie stadsmuur van Amersfoort. Lezer Annelies schrijft dat het “een heerlijke plek is om met kinderen koffie te drinken of te lunchen. De bovenverdieping is geheel ingericht voor kinderen met leuke zitjes en speelgoed. Het eten is er grotendeels biologisch en het is er heerlijk eten. De appeltaart is echt een aanrader!”

Het Lokaal, Oliemolenhof 90 in Amersfoort: foodhal in twee oude loodsen in het centrum, met producten uit de regio. Met kinderstoelen, een verschoningsplek en zitkuil met keukentje en spulletjes om te kleuren. Ook is het leuk om met de kinderen een kijkje te nemen bij de bakker of de koffiebrander.

Brasserie de Plantage, Markt 8 in Veenendaal: een soort mix tussen een bruin bierencafé en een tapasbar, met achterin een speelhoek.

landal-amerongse-berg-brasserie-de-plantage.png.png

De Rechtbank, Korte Nieuwstraat 14 in Utrecht: restaurant met terras op binnenplaats, met kindermenu en speelgoedmand, je kunt er ontbijten, lunchen, koffie drinken en eten. Op zondag wordt de Rechtbank omgetoverd tot speelparadijs Kids Court.

Sector 3, Twijnstraat 7 in Utrecht, niet zo ver van het Nijntje Museum: fijne plek voor koffie, ontbijt en lunch, met speelgoed.

Guusjes, Van ‘s-Gravesandestraat 27 in Utrecht: speels ingericht restaurant met kleurrijke banken, kindermenu en een speelhoek.

Buurten, Kanaalweg 91 en Burgemeester Reigerstraat 61 in Utrecht, de ene in Utrecht Oost, de andere aan de westkant van het centrum niet zo ver van het Spoorwegmuseum: restaurant met kindermenukaart met zowel feestelijke als gezonde gerechtjes, kinderstoelen en verschoningsruimte en een aparte ruimte waarin gespeeld kan worden, met speelgoed en kinderboekjes.

Soia, Kanaalweg 199 in Oog in al in Utrecht, aan de Noord West kant: strandtent aan het kanaal, met speeltuintje buiten en speelhoek binnen en kindermenu.

Vandaag, Proostwetering 80-L in Utrecht, aan de Noord West kant: all in restaurant met kids buffet en kids corner. Er is ook een vestiging in Amsterdam.

Key West Beachhouse, Strandboulevard 222  in Utrecht, , aan de Noord West kant: hippe strandtent aan de Haarrijnse Plas, met hek er omheen en zeer uitgebreid kindermenu.

Fort aan de Klop, 1e Polderweg 2 in Utrecht, aan de Noord West kant: fijne plek voor lunch of koffie, bij een fort met buiten een mooi terras en grasveld, let wel op de openingstijden.

The Colour Kitchen, Prinses Christinalaan 1 in Utrecht, in Zuilen aan de Noord West kant: mooi oud schooltje waar je kunt borrelen en eten, met speelhoekje binnen en groot grasveld buiten (met vuurkorven).

Geertjeshoeve, Thematerweg 5 in Haarzuilens, naast de Utrechtse wijk Vleuten: biologisch restaurant bij recreatieve geitenboerderij.

Balijepark, Augustusweg 32 in De Meern, ten Zuid Oosten van Utrecht: kindvriendelijk restaurant naast speeltuin De Balije.

Loft88, Biltsestraatweg 88 in Utrecht, aan de Noord Oost kant richting Zeist en de Bilt: restaurant met terras en speelruimte en zowel een lunchtkaart als dinerkaart speciaal voor kids.

Vroeg, Achterdijk 1 in Bunnik, naast landgoed Amelisweerd: hip kindvriendelijk restaurant met eigen bakkerij, in een oude boerderij met kindermenu, kinderstoelen en verschoningsruimte.

☆ leestip☆


Flevoland


Tante Truus, Marktmeesterstraat 141 in Almere: serveert “eerlijkgemaakt” eten uit de buurt, heeft een kindermenu en een speelhoek. Beide restaurants vind je vlakbij de Grote Markt en niet ver van Station Almere.

🙂 Hotel Finn, Koopmanstraat 3 in  Almere: een mooi retro hotel en bovendien kindvriendelijk.

Restaurant Finn, Koopmanstraat 3 in Almere: een hip kindvriendelijk restaurant, tussen de middag kun je er voor de kids onder meer tosti’s krijgen, ’s avonds is er een kindermenu.

Horeca voor kids de leukste kindvriendelijke hotels, restaurants en koffiebarren in heel Nederland

Smullen & Spelen, Enrico Fermistraat 30 in Almere Hout: restaurant annex groene speelplek, met touwslingeren, klauteren, speeltoren, peuterspeelplek en dierenweide, in het restaurant kun je kiezen tussen onder meer pannenkoeken (ook lactosevrij, eiwitvrij of glutenvrij), broodjes en salades.


Noord Holland


Echt, Marktstraat 4 in Alkmaar: fijne plek om te lunchen of koffie te drinken, terwijl de kids zich in de speelhoek vermaken.

Club Zand, Zeeweg 70 in Castricum aan Zee: relaxed strandpaviljoen, de kaart is niet speciaal voor kids, maar bevat wel veel lekkere dingen voor kids: pizza’s, smoothies, broodjes, een ontbijtje en meer. Cathelijne vertelt enthousiast: “Club Zand in Castricum is een fijne stek met kids. Ongedwongen sfeer, lekker eten (oa verse pizza’s en heerlijke salades) en voeten in het zand (en spelende kids binnen handbereik). Life’s a beach.” En dat laatste is dan ook de slogan 🙂

Ubuntu Beach, Boulevard Paulus Loot 1 in Zandvoort: strandtent met grote schommel op het strand, lekker schommelen terwijl je naar de zee kijkt. Fijne plek, van ontbijt en lunch, tot borrel en diner. Op het kindermenu staan dingen als ravioli en op vrijdag kun je vaak barbecueën.

🙂 Hello I’m local, Spiegelstraat 4 in Haarlem: sfeervol boutique hotel op mooie locatie compleet met bedstede en kamers voor 2 tot 14 personen.

Meneer Paprika, Koningstraat 19 in Haarlem: speelgoedwinkel en café in een, het café heeft een grote speelhoek met treinbaan.

Pippa’s, Stationsplein 64 in Haarlem: restaurantje en afhaal met zoveel mogelijk biologische en streekproducten, met speelhoek met grote treinbaan en regelmatig kinderactiviteiten.

🙂 Hotel Spaarnwoude, Oostbroekerweg 17 in Velsen-Zuid: hotel met familiekamers en binnenzwembad,in natuurgebied Spaarnwoude, met veel water.

Turf, Gedempte Turfhaven 19 in Hoorn: restaurant met zandbak voor de kleintjes en een kast met spelletjes en tijdschriften.

De Oorsprong, Peperstraat 23 in Purmerend: kindvriendelijke lunchroom, lezer Renee vertelt: “Heerlijk veel plek voor kindjes om te spelen. Lekker & gezonde biologische hapjes/ drankjes.”

Kanaal Noord, Symon Spiersweg 7D1 in Zaandam: stadsstrand met glijbaan, schommel en twee zandbakken.

Restaurant Leuk, Kapelstraat 32 in Bussum: restaurant met een enorme speelkelder voor kinderen.

Paviljoen Heidezicht, Randweg 203 in Bussum: restaurant aan de rand van de Bussumerheide, met een grote houten speeltuin.

Flinders café, Kerkbrink 2 in Hilversum: is de hele dag open en heeft kinderstoelen, kleurplaten en een kinderkaart.

Luno Kitchen, Kerkstraat 63 in Hilversum: leuk om te eten of koffie te drinken met kinderen, op zondag is er zelfs een speelplek waar kinderen vermaakt worden.

Het Speelkasteel, Hoofdweg 869 in Hoofddorp: speelparadijs en pannenkoekenrestaurant in één.

Restaurant Eetze, Van Cleeffkade 15 in Aalsmeer: all you can eat restaurant met kinderspeelruimte met ballenbak en springkussens.

☆ leestip☆


Noord Holland: Amsterdam


Lees ook: alle leuke plekken in Amsterdam en 101 kids restaurants in Amsterdam

🙂 Via Waytostay kun je een vakantie appartement huren in Amsterdam (en andere grote steden), op de site kun je zoeken op buurt, maar ook op specifieke kenmerken zoals een tuin, lift of de aanwezigheid van een babybedje.

🙂 Vlakbij Amsterdam Centraal, in het nautische Oostelijk Havengebied, zit het Mövenpick hotel (Piet Heinkade 11, Amsterdam), met een prachtig uitzicht over de stad én kinderopvang.

Groot Melkhuis, Vondelpark in Amsterdam: heeft een gigantische speeltuin, met hek er omheen en met babyschommels (die zijn rondom dicht zodat een baby er niet uit kan vallen).

🙂 Hotel Jan Luijken, Jan Luijkenstraat 58 in Amsterdam: hotel om de hoek van het Vondelpark en je kunt er zelfs een oppas regelen.

@7, Scheldestraat 92 in Amsterdam, in de Rivierenbuurt: je kunt er ontbijten, lunchen en koffie drinken. Achterin zit een speelhoek voor kids en er is ook een leuke menukaart voor kinderen.

🙂 Volkshotel, Wibautstraat 150 in Amsterdam, Oost: superhip hotel in het oude Volkskrantgebouw naast metrostation Wibautstraat, met vierpersoonskamer en een sauna met hottub met uitzicht over de stad.

Bedford Stuyvesant, Javastraat 55 in Amsterdam in de Indische Buurt in Oost: heeft achterin een fijne speelhoek voor kinderen en daarnaast heerlijke koffie, gezonde smoothies, dito lunch en veel lekkers bij de koffie.

De Ponteneur, 1e Van Swindenstraat 581 in Amsterdam, in Oost bij de Dappermarkt: een gezellig eetcafe met kindermenu, kinderstoel en kleurplaten.

Ginger and Ale, Helmholtzstraat 61 B-1 in Amsterdam, in de Watergraafsmeer: een mooi ruim restaurant met speelhoek, met bijzondere wereldgerechten en toegankelijk eten voor kinderen. Ik schreef er een recensie over.

De Cantine, Rietlandpark 373 in Amsterdam in het Oostelijk Havengebied: heeft een ruime speelhoek, verschoonkussen en kinderstoelen.

Rosa & Rita, Conradstraat 471 in Amsterdam, op Oostenburgereiland in de Czar Peterbuurt: je eet je biefstuk en pizza, er zijn genoeg kinderstoelen voorhanden en grotere kids kunnen buiten in de autobus spelen.

Bij Storm, Zuiderzeeweg 1 in Amsterdam op Zeeburgereiland: een soort van strandtent bij funsportpark Wind ’n Wheels, met heel veel zand, speelgoed, speeltoestellen en zwembadjes. Lezer Evelien schrijft er over: “Superleuk restaurant waar de kids lekker kunnen rennen en fietsen. Er is een speeltuin met glijbaan en trampoline en een kinderhoek. Ook kinderstoelen, kleurplaten en kindermenu. Ook Ideaal voor kinderfeestjes. Er hangen zitstoelen in het restaurant waar ze in kunnen schommelen. Het restaurant organiseert ook leuke events voor kids als knutselmiddagen, koekjes bakken en vliegen met uilen. Aanrader dus!”

Haddock, IJdijk 8 in Amsterdam op Zeeburgereiland is een heerlijke plek om met de kinderen te gaan eten. ’s Zomers zit je met je wijntje aan de picknicktafels op het terras naast de zandbak, ’s winters kunnen de kinderen binnen spelen in een grote speelkamer. Dat er voldoende kinderstoelen zijn spreekt voor zich.

Spiazzo, Pedro de Medinalaan 89 in Amsterdam, naast Design 020 op Steigereiland op IJburg: heeft een fijne speelhoek voor kinderen naast de tafeltjes en uitzicht over het water, ’s zomers zit je er aan de picknicktafel in het gras buiten.

I-Grec, Jean Desmetstraat 121 in Amsterdam: heeft een kindermenu en een speelhoek binnen en een speelhuisje buiten, er zijn wel trappen, dus voor een ondernemende dreumes wat minder handig.

Strand Blijburg, Pampuslaan 501 in Amsterdam, op IJburg: hippie strandtent aan strand aan het IJmeer, vanuit de strandtent met grote openhaard prachtig uitzicht over het water, doordat je op de eerste verdieping zit. Er is een speelhoek en er worden regelmatig activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Wat is Amsterdam toch mooi (3)

Paviljoen van Beuningen, Van Beuningenplein 21 in Amsterdam, in de Staatsliedenbuurt in West: is zeer kindvriendelijk en zit naast een speeltuin, perfecte plek voor koffie en lunch.

Wijs West, Bilderdijkstraat 62 in Amsterdam, in de Kinkerbuurt in West: leuk tentje met speelruimte voor koffie en lunch, met winkeltje erbij en er zijn regelmatig activiteiten voor kids. Lezer Tabitha vertelt: “Ook glutenvrije gebakjes (voor de moeder 😉 top plek en leuke dingen op de kaart. En nog een beetje een shop hoekje.” Naast glutenvrije lekkernijen zijn er ook nog dingen zonder suiker en lactose.

Leescafe Belcampo, Hannie Dankbaarpassage 10 in Amsterdam, in de Kinkerbuurt in West: dit leescafé van de bibliotheek in de hallen heeft een speelhoek voor kinderen en een grote collectie kranten en magazines uit de bibliotheek voor ouders. De Hallen zijn sowieso leuk om een keer heen te gaan.

Rue de Sevres, Jan van Galenstraat 92h in Amsterdam: helemaal ingesteld op kinderen, met kinderstoelen, veel speelgoed en knutselspullen en een verschoningsruimte.

Terrasmus in het Erasmuspark Amsterdam: een erg leuk terras voor kinderen, naast de speeltuin aan de kant van de Mercatorstraat, in de winter gesloten.

Suikertantes, op twee plekken in Amsterdam West: café georganiseerd door moeders, met regelmatig leuke kinderactiviteiten. Op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag in Eetcafé De Tulp, op de Postjeskade 200 in Amsterdam (bij het Rembrandtpark), dit zit naast een speeltuin. Op vrijdag en zaterdag in buurtcentrum de Havelaar, Douwes Dekkerstraat 2 in Amsterdam Oud West (bij Stadsboerderij de Zimmerhoeve).

IJ-kantine, Mt. Ondinaweg 15 in Amsterdam, op het NDSM-terrein in Noord: is een gigantisch restaurant aan het water in Amsterdam Noord, met een grote kinderspeelhoek en in het weekend kunnen de kids knutselen. Je kunt er vanaf Centraal Station met een pontje heen, alleen dat is al een hele belevenis, al kun je er natuurlijk ook gewoon met de auto komen. 

Boerderij Langerlust, Provincialeweg 24 in Amsterdam Zuidoost, vlakbij Driemond: oude boerderij die is opgeknapt tot een idyllisch plekje met veel groen en water, er is een speeltuin bij en je loopt zo het nabijgelegen natuurgebied in.

☆ leestip☆


Zuid Holland


Het Zuiderbad, Koningin Astridboulevard 104 in Noordwijk: mooie strandtent met een groot houten speelkasteel en veel speelgoed. Lezer Mieke vertelt enthousiast: “Groot speelkasteel en top horeca met vriendelijke bediening, ook op drukke dagen!” Van die lavendelkleur op de muren en die loungebanken word ik ook vrolijk.

Strandpaviljoen de Zeester, Koningin Astridboulevard 106 in Noordwijk: strandtent met speeltoestel en naast kindermenu veel dingen die kinderen lekker vinden, zoals tosti´s, pannenkoeken en pizza´s. Gaby schrijft er over: “Voor de gewone ouderwetse gezelligheid. Een speeltoestel voor de kleintjes, mooi overzichtelijk strand, vriendelijke bediening en niet duur!”

Strandhuis Buitengewoon, Zeereep 104 in Noordwijk: zeer kleurrijke strandtent, kindvriendelijk, met hottub, loungebanken en hangmatten.

🙂 Duinrell, Duinrell 1, Wassenaar: hier kun je ook slapen, wij deden dit, waardoor we niet alle attracties in één dag hoefden te doen, maar we sommige attracties konden uitstellen tot de volgende dag en andere attracties de volgende dag nóg een keer doen. ’s Avonds zijn de attracties dicht, maar het park is gewoon open, dus na het eten kun je nog even rustig naar de speeltuin, of een wandeling maken naar het uitkijkpunt. Ik schreef er hier over.

Bagels & Beans, Thomsonlaan 53 in Den Haag: heeft een kinderhoek en tuin met zon.

Koffie en Kind, Laan van Poot 38 in Den Haag: hier kan je kind een aantal ochtenden per week spelen terwijl jij koffie drinkt, met allerlei speelhoeken (blokkenhoek, treintafel, poppenhoek, keukentje, boekenhoek, glijbaan en verkleedkleren) en buiten een natuurtuin met klimrek, glijbaan en tunnels.

Appeltje Eitje, Prins Hendrikstraat 69 in Den Haag: kindvriendelijk en vrolijk ingericht ontbijt- en brunchrestaurant.

🙂 Bilderberg hotel Europa, Zwolsestraat 2 in Scheveningen: kindvriendelijk hotel bij het strand, met familiekamers, kinderstoelen, oppasservice en speeltoestellen naast het hotel.

Pasta Company, Dr. Lelykade 24a in Den Haag, in Scheveningen Haven: met uitzicht op de bootjes in de haven lekker ontbijten, lunchen of pasta eten.

Beachclub Culpepper, Strand Noord 60 in Den Haag aan het Zwarte Pad: heeft een kindermenu met daarop dingen als een boterham met pindakaas, Nutella of hagelslag, een pakje appelsap, fristi of chocomel, een gietertje limonade, knakworstjes, pizza en een kleine Pasta Bolognese, fantastisch toch?

Patagonia Beach, Zwarte Pad 57a in Den Haag: strandtent met stoere houten banken en uitgebreid kindermenu. Je kunt hier ook barbecueën en yoga lessen voor kinderen doen.

Strandclub WIJ, Strandweg 1 in Den Haag: een prima spot met kinderen en heeft een uitgebreide kinderkaart.

The Fat Mermaid, Strandweg 19 in Den Haag: stijlvolle strandtent met fijne muziek en kindermenu, met zo veel mogelijk biologische producten.

Solbeach, Strandweg 20 in Den Haag: mooie strandtent waar je ook allerlei leuke workshops kunt doen. Je kunt hier ook zelf dingen bereiden op je privé barbecue. Met kindermenu met kipnuggets, kroket of een biologische hamburger met groentefrietjes.

Bora Bora, Strandweg 29 in Den Haag: kleurrijke strandtent met kindermenu, maar de rest van de kaart is ook heel geschikt.

Strandclub Leuk, Deltaplein 1 in Kijkduin bij Den Haag: strandtent met speeltuin en veel speelgoed. Op Facebook waren lezers heel enthousiast over deze plek en ik snap wel waarom. Lissy vertelt: “Dit is de enige Strandclub met een afgesloten strandspeeltuin en die geheel gericht is op kinderen!!! Bio limonade, Goodies Organix chips en koekjes, kindermenu’s en kinder boterhammen! En elke woensdag middag knutselen.” Carola schrijft: “Geen leukere strandtent dan strandclub Leuk! Nergens anders vind je zoveel speelmogelijkheden voor kinderen van alle leeftijden als daar…” en ook Wendy zegt: “Afgesloten strandspeeltuin, helemaal super, je zit als ouder of opa oma heerlijk en de kids kunnen helemaal los gaan .. Ook voor de wat grotere kids zijn er leuke voetbalgoaltjes… Heerlijke broodjes en menu’s, voor ieder wat wils.” Tja wat moet ik hier nou nog aan toevoegen?

🙂 Villa Augustus, Oranjelaan 7 in Dordrecht: hotel en restaurant in watertoren met prachtige tuin erbij.

Boerderij ’t Geertje, Geerweg 7 in Zoeterwoude, tussen Zoetermeer en Leiden: boerderijrestaurant bij boerderij met veel kinderactiviteiten.

Restaurant Bazar, Witte de Withstraat 16 in Rotterdam: kleurrijk mediterraan restaurant, met kindermenu, maar ook veel andere toegankelijke gerechten voor kinderen, ook erg leuk om te ontbijten. 🙂 Hotel Bazar is het bijbehorende hotel.

🙂 Parkhotel Rotterdam, Westersingel 70 in Rotterdam:  kindvriendelijk hotel in het centrum van de stad, met familiekamers en kinderstoelen.

🙂 De Vreemde Vogel, Van Baerlestraat 252 in Vlaardingen: buitenhotel met kamers in bijvoorbeeld een vliegtuig of vogelhuisje, een tuincafé en leuke activiteiten.

☆ leestip☆


Zeeland


Molen de Jonge Johannes,  Vrouwenpolderseweg 55A, 4353 BS Serooskerke: speelboerderij en restaurant, met terras met speeltuin en ruimte om te spelen binnen.

🙂 Hotel Zuiderduin, De Bucksweg 2 in Westkapelle: hotel aan de Zuid West kant van Walcheren met familiekamers, kidsclub en buitenzwembad, vlakbij familiestrand.

☆ leestip☆


Noord Brabant


Bij De Neut, Dorpsstraat 8 in Westerhoven: restaurant met pizza, pasta en pannenkoeken, lezer Tanja schrijft: “Daar hebben ze t helemaal begrepen. Van stijlvolle speelruimte in t restaurant, peuter speelbak, tot ijs bolletjes uitzoeken als toetje. De toiletten hebben veel ruimte en wasbakken in variabele hoogtes. Zelfs rolstoel vriendelijk.”

De Bistro van Camping het Goeie Leven in Eerde bij Veghel: lekker eten, een prachtig terras met zandbak en groot grasveld waar de kinderen lekker kunnen ravotten, verderop de speeltuin van de camping en naast de bistro is de speelruimte van de camping. Kijk wel even goed naar de openingstijden.

Stadscafé de Spaarbank, Noordstraat 125 in Tilburg: met terras en speeltuin, binnen een speelhoek, zeer uitgebreide menukaart voor kinderen variërend van kroketten tot gamba’s.


Limburg


Ristorante Il Giardino, Onze Lieve Vrouwenplein 15 in Maastricht: niet specifiek op kinderen gericht, maar kindvriendelijk zoals alleen Italianen dat kunnen zijn, met heerlijke pasta’s en goede wijnen. Mijn zusje ging er met haar dreumes heen en vertelt: “We kwamen binnen en de ober had al een kinderinzetje op een stoel gezet voordat ik het doorhad. Tijdens het bedienen had de ober steeds even wat aandacht voor dochterlief om haar vertrouwen te winnen, echt op een leuke en passende manier.”

🙂 Hotel Kaboom, Stationsplein 1 in Maastricht: hip hotel met familiekamers.

Café Sjiek, Sint Pietersstraat 13 in Maastricht: beroemd vanwege zijn “zoervleis” (Limburgs stoofvlees), toen ik een vriendin uit Maastricht vroeg waar ik zeker heen moest was dit de plek die ze noemde. Het zit aan een pleintje, waar je ’s zomers heerlijk op het terras kunt eten. Op de kaart staan allerlei kindergerechten, waaronder een kinderportie zoervleis.

Café Zuid, Plein 1992 15 in Maastricht: restaurant met terras aan het water aan de “andere kant” van de Maas in de wijk “Wijck”, met kindergerechten.

Café Zondag, Wycker Brugstraat 42 in Maastricht: café met kleurrijk terras voor lunch en tapas. Niet per se kindvriendelijk, maar wel gewoon heel leuk.

De Nachtegaal, Gemeentebroek 6 in Meerssen: restaurant met speeltuin ernaast, met dieren erbij.

☆ leestip☆

 


Logeren in heel Nederland


🙂 Fletcher heeft veel hotels met familiekamers, of de mogelijkheid een bedje bij te plaatsen. Je kunt zoeken op familiekamer, maar bijvoorbeeld ook op zwembad of speeltoestellen.

🙂 Farmcamps: slapen op boerderijen verspreid door heel Nederland in Safaritenten, Lodgetenten of appartementen genaamd “BedStay” en op veel boerderijen mogen de kids meehelpen en dieren knuffelen.

☆ leestip☆

 

 
Nieuw op Leuk Met Kids
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

18 Comments
Jet

Haddock is inderdaad zo’n leuke plek, onze drie kinderen spelen altijd in de speelkamer, terwijl we lekker wat eten of drinken.

Marieke

De Bazar in Rotterdam is ook een leuke plek met kinderen, Oosterse sfeer, kleurrijk en lekker eten

Maud

Goed dat je het zegt Marieke, die ben ik helemaal vergeten! In Amsterdam komen we er regelmatig, in Rotterdam zijn we er ook wel eens geweest, super leuke plek!

Annelies

Coffee Corazon in de Krommestraat in Amersfoort is een heerlijke plek om met kinderen koffie te drinken of te lunchen. De bovenverdieping is geheel ingericht voor kinderen met leuke zitjes en speelgoed. Het eten is er grotendeels biologisch en het is er heerlijk eten. De appeltaart is echt een aanrader!

Maud

Dank je Annelies, dat klinkt als een perfect plekje, ik heb hem in de lijst gezet!

Maud

Dat ziet er leuk uit Dick, ik ga er binnenkort even goed naar kijken, dank je! Groeten, Maud

Elke

Spek en bonen in Venlo is echt een aanrader! Een grote tafelzandbak in het midden van de zaak en behalve heerlijke koffie en lunchgerechten ook een winkeltje met superleuke cadeautjes.

Elke

Spek en bonen in Venlo is echt een aanrader! Een grote tafelzandbak in het midden van de zaak, overal speelgoed en behalve heerlijke koffie en lunchgerechten ook een winkeltje met superleuke cadeautjes.

Maud

Hi Elke, dank je, die ga ik opnemen als ik het artikel weer ga updaten! Groeten, Maud

P de bruin

In Kerkrade zit een kinderspeelplaats beneden in de wok. Super leuk om heen te gaan. Zie de link voor meer info over het restaurant.

P de bruin

In amsterdam zit een restaurant met een toffe Kidscorner voor de kids. Het is een soort wok, waar je van alles kan opscheppen. Zeker een aanrader voor iedereen die amsterdam met jongen kinderen bezoekt.

Anne-Marie

Je mist nog een paar hele leuke locaties: Lievelingetjes, Koninginneweg 4, 2161 ZP Lisse (ZH) heeft een leuke speelhoek, Grut en Groot Raadhuisstraat 62, 2101 HJ in Heemstede (NH) ook en De Beslagkom, Zwaaikom 3, 2225 HX Katwijk aan Zee (ZH) heeft een afgesloten ruimte voor met speelgoed de allerkleinsten in het benedengedeelte van het restaurant en een apart afgesloten gedeelte voor kinderen vanaf 4 jaar. Dat is een soort apekooiruimte met touwen, een glijbaan en nog veel meer. En niet te vergeten heerlijke pannenkoeken 🙂

Karlijn

Hof poppendamme mag niet ontbreken in deze lijst. Heel veel te spelen voor jonge kinderen, kinderbioscoop, luchtkussen. Met daarbij een leuk restaurant met heerlijke dingen. Zomers schijnt t ook fantastisch te zijn met speeltuin buiten en boomgaard.

Sjoukje

De Markies van Karabas in Schoonoord (Drenthe) is super. Een grote ruimte met speelgoed. Een oppas in het weekend die ook met de kids knutselt en een bioscoop.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.