Kerst voor kids: de leukste kinderprogramma’s op televisie


Volg je Leuk Met Kids al via InstagramFacebook of Pinterest?

Rond de kerst zijn er weer heel veel leuke kinderprogramma’s op TV. NPO ZAPP en Zappelin zenden allerlei kerstprogramma’s uit en Telekids heet tijdens de kerst zelfs Telekerst. Bijna alle series besteden aandacht aan kerst, maar er zijn ook wat speciale films en series voor kerst. Ik zet de leukste programma’s op een rijtje!

Zapp en Zappelin vind je meestal op NPO3, een enkele keer op NPO1. Telekids vind je op RTL8.

Kerst voor kids: de leukste kinderprogramma's op televisie

*Vanaf 6 december is dagelijks om 18.00 uur op NPO Zapp de kerstserie Alleen op de Wereld, een moderne Hollandse vertaling van de klassieker. Dit is zo’n fijne typisch Nederlandse VPRO kinderserie, wij kijken al dagelijks. Via de NPO app en website kun je alle gemiste afleveringen terugkijken als je nog wil beginnen.

*Vanaf 14 december is rond 16.00 uur bij Telekids Kerst op Wonder School. Wat doen verwonderaar Wardo en zijn assistent Wally het Wonderkonijn als de Kerstman zijn toverkracht kwijt is?

*Vanaf 19 december is elke dag tot aan de kerst om 7.40 uur de kerstserie Waar is Santa? bij Telekids. Vier kinderen ontdekken dat de kerstman wordt vermist en willen hem vinden voor de kerst. 

*Vanaf 21 december tot oud en nieuw wordt Sam’s Kerst uitgezonden, gemiste uitzendingen kun je kijken via Zappelin. Het gaat over de 8-jarige Sam die met zijn familie verhuist van de grote stad naar een klein dorpje.

*23 december om 17.00 uur bij Zapp is Kerst met de Zandtovenaar.

*24 december om 7.00 uur en 30 december om 13.00 uur wordt bij Zappelin de jubileumfilm Sesamstraat Viert Feest uitgezonden. Elmo neemt alle kinderen mee langs de hoogtepunten en bijzondere momenten uit de afgelopen 40 jaar.

*24 december om 08.07 is de film Samson & Gert: De Kerstwens bij Telekids. Ze zijn in de Ardennen, vertellen verhalen en doen een wens.

*24 december om 08.45 uur is de Zapplive kerstspecial bij Zapp.

*24 december is om 13.30 Kasper en de kerstengelen bij NPO Zapp, over Kasper die astronaut wil worden om verre ruimtereizen te kunnen maken.

*24 december om 18.50 uur is het Jeugdjournaal Jaaroverzicht bij Zapp.

*25 december is bij Zapp om 09.00 de film Wiplala, over een klein mannetje dat in het keukenkastje wordt gevonden en per ongeluk het hele gezin net zo klein tovert als hijzelf.

*25 december om 12.44 is de film 12 dogs of Christmas bij Telekids, waarin de 12-jarige Emma alles doet om te zorgen dat niet alle honden de stad uit hoeven.

*25 december is bij Zapp om 19.00 is de film Happy Feet, over de pinguïn Mumble die niet wordt geaccepteerd om dat hij niet kan zingen zoals zijn soortgenoten, maar wel tapdansen.

*26 december om 12.25 uur is de film De ondeugende kerst bij Telekids. De twee jongen elfen Winter en Sneeuwvlokje, en rendier Sparkle brengen het kerstfeest in gevaar door de voorbereidingen op de noordpool in de war te schoppen.

*26 december om 13.55 is de film Een verschrikkelijke kerst bij Telekids. Abby, dochter van de Verschrikkelijke Sneeuwman, wil kerst graag vieren als de mensen.

*Dit jaar heeft Kinderen voor Kinderen een nieuw kerstnummer gemaakt voor Zapp: Niets is cooler dan kerstmis. Er zijn ook dansles versies.

Verder lezen over kerst op Leuk Met Kids:

leukste-sneeuwbollen-kerst-2.png.png De leukste kindvriendelijke kerstballen en kerstboomhangers in de winkels Kerst knutselen heel veel leuke ideeën
 
Nieuw op Leuk Met Kids
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.