Knutselen voor Pasen


Volg je Leuk Met Kids al via InstagramFacebook of Pinterest?

Grappig is dat, ik kan me nog goed herinneren dat mijn lieve moeder altijd wc rollen spaarde voor onze school. En dat is niet zo gek, want je kunt enorm leuk knutselen met een wc rol, bijvoorbeeld een paashaas.

image

Het enige dat je nodig hebt, naast een paar wc rollen, is gekleurd papier, gekleurd karton, kinderlijm en eventueel knutseloogjes van de Hema (je kunt de oogjes ook tekenen). Ik gebruikte gele vouwblaadjes en een vel geel gebloemd karton dat een tijdje geleden bij de Flow zat.

Neem een vel papier dat ruim om de wc rol past, lijm het er op en vouw de boven- en onderkant naar binnen. Plak de oogjes er met lijm op. Knip uit het karton oren en pootjes. De oren plak je gewoon op de buitenkant, de poten zet je aan de binnenkant vast. Knip twee streepjes om op elkaar te plakken als neusje.

Kinderen kunnen meer dan je denkt, dus zoonlief en ik maakten allebei een eigen paashaas, zodat hij het na kon doen en alleen waar nodig kreeg hij hulp. We moesten allebei hartelijk lachen toen hij de oren andersom plakte en het een hondje leek. “Maar ik wil een konijn mama, net als Nijntje!” en even later: “Nu hebben we een mama en een zoon!”… Daar doe je het toch allemaal voor 🙂

Op Pinterest kwam ik nog wat meer leuke paasknutsels tegen.

Deze met wol omwikkelde paastakken zijn van Piece of Make.

Origami haasjes.

Verder lezen 

Knutselen met peuter en kleuter
 
Nieuw op Leuk Met Kids
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.