Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids

Kamperen is hartstikke leuk, zeker met kleine kinderen, ze rennen de hele dag buiten rond met andere kinderen. Ik heb wel vrij specifieke eisen over wat ik leuk vind: een idyllische camping zonder massavermaak, met leuke faciliteiten voor kinderen en waar je bij voorkeur ook kunt zwemmen. Het is even zoeken, maar ze zijn er wel degelijk, ik vond een heleboel leuke campings! Tussendoor vind je ook mijn favoriete boeken en gidsen over kamperen.

Ken jij ook een fantastische camping? Tips zijn natuurlijk welkom, je kunt ze delen onder dit bericht! Ben jij op een van deze campings geweest? Dan hoor ik ook graag je ervaringen en tips, ik heb de campings (helaas…) niet allemaal zelf kunnen bezoeken, al zou ik dat graag willen ūüôā

Klik snel door naar campings in: Groningen / Friesland / Drenthe / Overijssel / Gelderland / Utrecht / Flevoland / Noord Holland / Zuid Holland / Zeeland / Noord Brabant / Limburg / verschillende plekken in Nederland / Belgi√ę en Luxemburg

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids

Groningen


Camping de Bronzen Eik in Sellingen, Zuid Oost Groningen: naast gemeentelijk zwembad De Barkhoorn dat gratis toegankelijk is, 65 plaatsen, plaatsen van minimaal 100m2 aan de rand van grote velden, toiletgebouw met vloerverwarming, kindersanitair, à la carte restaurant met terras, FootGolfbaan, vakantiewoningen en trekkershutten.

20131112-181815.jpg

Minicamping Hayema Heerd in Oldehove in Noordwest Groningen: speeltoestellen, zandbak, boerderijdieren, stro zwembad, terras waar je de hele dag kunt eten en drinken, slapen in een stro-iglo e stro-kasteel.

20131112-182749.jpg

Camping Seedune op Waddeneiland Schiermonnikoog: autoluw eiland, alleen tenten en vouwwagens, kamperen in een duinpan, zandbakjes, speeltuintje, tafeltennistafel, midgetgolfbaan, naast de camping zijn een zwembad, tennisbanen,voetbalveldje en speelbos.

20140215-203122.jpg

‚ėÜ leestip over¬†kamperen‚ėÜ


Friesland


Watersportcamping Heeg¬†in Friesland: in het bekende watersportdorp, dus volop zeilles, verhuur van zeilboten, kano’s en sloepen, Beach Bar met koffie, broodjes en meer, allerlei leuke extra’s zoals Dutchtub (hottub), priv√©kok en oppas, verhuur van chalets en pipowagen.

FarmCamps de Geele Bosch in Oldeholtwolde bij Heerenveen, Friesland:  safaritenten en lodgetenten bij de boer op melkveehouderij, met daarnaast paard, ezel, geiten, hond, konijntjes en poezen, speeltoestellen, Water Pret Weide, kijkraam bij melkput, boerderijwinkel, zelfgemaakt boerenijsje en huifkartocht.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids

Camping Welgelegen in Workum bij Hindeloopen, Friesland: met natuurbad, zandbak, skelters, trampoline, bootje, kitesurfen, sauna, creatieve en sportieve workshops, ontbijt en pizza, soms gezamenlijke barbecue, naast gewoon kamperen ook glamping: vakantiehutten, pipowagens, VW-bus tenten en retrocaravannetjes.

Camping ’t Hop in Wijckel bij Lemmer, Friesland: wat grotere camping, binnenzwembad, aan vaarwater, mini kinderboerderij, speeltuin, babyroom.

20131112-185416.jpg

‚ėÜ leestip over¬†kamperen‚ėÜ


Drenthe


Kampeerboerderij de Broekse Hoeve in Gieterveen tussen Assen en Stadskanaal, Noord Drenthe: idyllisch, zwembad, speeltoestellen, boerderijdieren.

Broekse Hoeve

Camping Alinghoek in Drouwen tussen Assen en Stadskanaal, Noord Drenthe: wat grotere camping, zwembad, speeltuin, midgetgolf, aan de rand van natuurgebied.

20131112-194221.jpg

Vakantiepark Diana Heide in Amen bij Assen, Noord Drenthe: wat grotere camping, met eetcafe, strandbad, tafeltennis, beachvolleybal, midgetgolf, vissen, skeltjers, airtrampoline en speeltuinen.

Camping De Vledders in Schipborg op de grens van Groningen en Drenthe: wat grotere camping op boerderijlandgoed, recreatieplas, ruime kampeerplaatsen, trekkershutten, tenten en retrocaravannetjes, familiedouche en babyroom, snacks en winkel, speeltuintjes en overdekte speelplek, manege met ponyrijden.

20131112-194229.jpg

Camping De Drenthse Roos in De Wijk bij Zuidwolde, Drente: zwembad, speeltuin, grote plaatsen, trekkershut, bed & breakfast, terras, broodjesservice, kano’s.

20131112-200555.jpg

Farmcamps Hoeve Sonneclaer in Fluitenberg bij Emmen, Drenthe: safaritenten en lodgetenten bij de boer op een biologische boerderij met melkkoeien, pony’s, schapen, geiten, kippen, konijnen en een alpaca, boerenknechtdiploma halen, boerenijsje, boerengolf.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids

Camping Buitenland in Nieuw Amsterdam bij Emmen, Zuidoost Drenthe: nieuw in 2017, er worden allemaal bijzondere verhuur huisjes gemaakt, met Buitenbar, vers brood, meertje, zwembad, speeltuin, voetbalveld, kampvuurplek, tafeltennis, tennis en regelmatig optredens.

‚ėÜ leestip over¬†kamperen‚ėÜ


Overijssel


Camping de Roos in Beerze bij Ommen, Overijssel: idyllisch, kinderbad met strandje, waterpomp, zandbakken en speeltoestellen tussen de plekken, speelhuisje met speelgoed in het theehuis, boeken en spelletjes te leen, babybadje en peuterdouche, autovrij in het hoogseizoen, kinderfietsen te huur.

De Roos

De Lemeler Esch in Lemele bij Ommen: met speeltuintjes op de velden, zwembad, speelnatuur, vliegerveld, Boscafé, hooiberg, kindersanitair, een aantal velden is autovrij, er zijn plekken met privé sanitair, er zijn ook huurlocaties zoals een trekkershut, boslodge en chalet. Soms wordt er ook yoga georganiseerd, ook kinder yoga en familie yoga.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids

FarmCamps De Boderie in Albergen bij Almelo, Overijssel: safaritenten en lodgetenten bij de boer op een biologische kippenboerderij met ezels, konijnen en poezen, boerderijwinkel met verse eitjes, huisgemaakte producten, een Twentea (een high tea), biologische snacks en pannenkoeken. Helpen met eitjes rapen, sorteren en stempelen, skelterbaan, timmerschuur.

Erfgoed Bossem in Lattrop bij Oldenzaal, Zuid Oost Overijssel: landgoed met oude boerderij en allerlei bijzondere logeerplekken o.a. safaritenten en mini huisjes en kleine camping, idyllisch, table d’hote, openluchtzwembad in Ootmarsum.

20140212-090246.jpg

Landgoedcamping Het Meuleman in De Lutte bij Oldenzaal: zwemvijver met zandstrand, beachvolleybalveld, huifkarhalte, broodjes en maaltijdenservice, boomtoppenpad, speeltoestellen, naast restaurant.

Het Meuleman

Camping Mooi Delden bij Enschede, Zuid Oost Overijssel: naast gemeente zwembad De Mors , met kinderboerderij, speeltoestellen, midgetgolf.

20140212-091048.jpg

Natuurcamping Eelerberg in Hellendoorn, Overijssel bij de Holterberg: zwembad, gezinsveld met speelvoorzieningen voor kleine kinderen, autovrij, kindersanitair, tafeltennis, natuurontdekspeelplaats, pannenkoekenhuis, wifi bij receptie, fietsverhuur, chalets.

20140212-091922.jpg

Camping de Holterberg, bij Holten en Rijssen, zuidwest Overijssel: wat grotere camping aan de voet van de Holterberg, zwembad, airtrampoline, recreatieruimte, overdekte speeltuin, jeugdhonk, dierenparkje, beachpannaveld, op een aantal velden staat een speeltuin

Stadscamping Deventer, Overijssel: camping in de leuke oude stad Deventer, met een pontje/voetveer ga je naar de oude binnenstad, ook verhuur van Yurt, tent en caravan.

‚ėÜ leestip over¬†kamperen‚ėÜ


Gelderland


De Wildhoeve¬†in Emst op de Veluwe: een grote camping maar toch idyllisch en heel fijne faciliteiten, speeltuintjes op alle velden, binnenbad, buitenbad, waterspeeltuin, in het bos met heel veel konijntjes, bistro, supermarkt, fijn sanitair met uitgebreide voorzieningen voor baby’s en kinderen. Ik schreef er hier een review over.¬†

Campingtip: De Wildhoeve op de Veluwe

Kampeerhoeve Bussloo¬†in Wilp bij Apeldoorn, Gelderland: op loopafstand van¬†recreatiemeer Bussloo, ruimte plaatsen,¬†speeltuin met zandbak, boerderij met allerlei dieren, op de camping konijnen en mini-pony’s, huiskamer met keukentje.

Kampeerhoeve Bussloo

Camping de Bosgraaf in Lieren tussen Apeldoorn en Loenen: wat grotere camping, grote speeltuin en speeltuintjes op sommige velden, voetbalveld, volleybalveld, jeu de boules, tennisbaan, zwembad, sauna’s, winkeltje, eetcaf√©.

Camping Landgoed Old Putten in Elburg, Gelderland: historische buitenplaats, mooie verhuurlocaties, kindersanitair en babywasruimte, kleuterbad, zandbak, schommels, klimrek, tennisbaan, kampvuurplaats in het bos.

Old Putten

FarmCamps Den Branderhorst¬†in Hengelo, Gelderland:¬†safaritenten en lodgetenten bij de boer op een¬†melkveebedrijf en zorgboerderij, met ook¬†schapen, paar varkens, pony‚Äôs, konijnen,¬†poezen en een hond. Met¬†ponyrijden, je ‚Äúeigen‚ÄĚ konijntje of kip bij de tent om te verzorgen.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids

De Brommels in Woold bij Winterswijk, Gelderland: boerderijcamping met winkeltje met streekproducten. Selma vertelt: “Geweldig voor kinderen. Ze mogen helpen geiten melken en flesjes geven. Ze kunnen met de geiten wandelen. Er is een speeltuintje. Er zijn skelters. Soms is er een kampvuur. De ligging is prachtig. Echt vakantie. De kinderen zie je nauwelijks!! En het is een fijne kleine gemoedelijke camping!”

Minicamping ‘Bij ons’ in Groesbeek bij Nijmegen, Gelderland: idyllisch, kippen met verse eitjes, tipi, trekkershut, pipowagen, blokhut, hottub, relaxplekken, speeltuin, pony’s, kampvuur.

20140212-092559.jpg

Camping de Lievelinge in Vuren, op de grens van Gelderland, Utrecht en Noord Brabant: camping met hippie sfeer, allerlei leuke verhuurlocaties en ook gewone plekken, met restaurant, meer met strandje, speeltuin en speelveld, bibliotheek, winkeltje, kampvuur, tafeltennis, kinderboerderij, regelmatig evenementen.

‚ėÜ leestip over¬†kamperen‚ėÜ


Utrecht


Camping de Zeven Linden in Baarn, Utrecht: idyllische camping midden in een bosgebied, vlakbij openlucht zwembad De Vuursche, kinderveldjes met speeltuinen voor kinderen tot 6 of tot 12 jaar, zandbakken, tafeltennis, terras, mini winkeltje met vers brood, kindersanitair met babybad, kleinschalig vermaak voor kinderen in een oude circustent en in het bos, grote leestafel in de toiletruimte, kampvuurkuil, trekkershutten, aan de rand van de Randstad. Ik schreef er hier een review over.

Camping de Zeven Linden in Baarn, Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids

Buitengoed De Boomgaard in Bunnik, Utrecht: in boomgaard, speelvijver, zwembad, speeltuin, zandbak, boerderijdieren, vers brood service, wel dicht bij snelweg.

20140212-093410.jpg

Camping Boerenerf in Woudenberg bij Amersfoort, Utrecht: dieren, speeltuintjes, aan zwemplas het Henschotermeer, groot veld.

20140212-094128.jpg

Camping t Oortjeshek in Kamerik bij Woerden, Utrecht: speeltoestellen midden op het veld, Bed & Breakfast in hooiberghut, kanoverhuur, restaurant met pitch en putt en eetcafe loopafstand, recreatieterrein met kinderboerderij en peuterbad op 500 meter, zwemwater loopafstand, openlucht zwembad 6 km, BBQ verzorgd door scharrelslagerij mogelijk. Je kunt hier ook Safaritenten van FarmCamps huren.

20140212-095225.jpg

‚ėÜ leestip over¬†kamperen‚ėÜ


Flevoland


De Wildste Tuin¬†in¬†Kraggenburg bij Emmeloord, Flevoland: camping bij¬†park met zwemstrandjes, strandtent, camping, natuurspeeltuin en bamboejungle, nieuw sanitair met babybad, afgesloten zandbak (“kids woestijn”), heel leuk¬†voor kinderen die graag ravotten in de natuur. Roos probeerde het uit met man en zoon en deelde haar ervaringen in dit artikel.

De Wildste Tuin: park met zwemstrandjes, strandtent, camping, natuurspeeltuin en bamboejungle

Stadscamping de Houtrib op¬†Buytenplaets Suydersee in Lelystad: stadscamping met speciaal deel voor wildkamperen, maar ook pipowagen, trekkershut, rioolbuis, boomhut en polderhuisje, broodjesservice, ijsverkoop, dierenweide met alpaca’s, BBQ- en kampvuurplaats, zwemparadijs de Koploper op loopafstand.

‚ėÜ leestip over¬†kamperen‚ėÜ


Noord Holland


Minicamping Weilust in De Cocksdorp op Texel: schapenboerderij, skelters, trekkers, zandbak, schommel, glijbaantje, trampoline, tafeltennistafel.

20140215-202109.jpg

Strandpark Roots in Callantsoog, Noord Holland: vlakbij het strand, airtrampoline, schommel, sfeervol verlicht.

Roots

Camping Tempelhof in Callantsoog, Noord Holland: wat grotere camping vlakbij het strand, speeltuinen, waterspeeltuin, airtrampoline, binnenzwembad, kindersanitair, privé sanitair bij sommige plekken.

FarmCamps Fleur Stables in Oudesluis bij Callantsoog, Noord Holland:¬†safaritenten bij de boer op¬†paardenpension met ongeveer¬†50 paarden en pony’s en daarnaast¬†schapen, geiten, konijnen, poezen, kippen en honden. Kinderen mogen meehelpen in de paardenstallen, meerijden op de tractor of een ritje op een pony maken. Je kunt ook een eigen paard meenemen.¬†10 kilometer van het het strand van Callantsoog.

Strand49 in Sint Maartensbrug tussen Callantsoog en Petten, Noord Holland: idyllische kampeerplekken met eigen sanitair, huisjes, 3 kilometer van het strand, autovrij, speeltuintjes, campingwinkel.

Twisk de Hooiberg in Bakkum, Noord Holland: kleine boerencamping, boerderijdieren, vlakbij het strand, speeltuin, fietsjes en karretjes.

20140212-101116.jpg

Kennemerduincamping Bakkum in Castricum aan Zee, Noord Holland: waarschijnlijk de bekendste camping van Nederland, populair onder hippe yuppen met kinderen, vlakbij het strand, hippie sfeer, veel faciliteiten, speelveld, ijswinkel, restaurant, winkel, picknicktafels, speeltuin.

Camping Bakkum

Kennemerduincamping De Lakens¬†in Bloemendaal aan Zee, Noord Holland: aan het strand en in de duinen, met restaurant, wellnessbus, sauna, surfen. Zelf ben ik er helaas nog nooit geweest, maar lezer Doede vertelt bij de comments onder dit artikel: “Hoewel dit een heel grote camping is, is het toch intiem omdat alles mooi verdeeld is in velden en er veel ruimte is. Voor kinderen is dit het absolute walhalla, op het familieveld waar wij stonden (15 plekken, rond met een speelplaats in het midden met waterbanen, klimrekken etc) heeft elke plek z‚Äôn eigen zandbak en trampoline. En tien minuten stiefelen over de duinen en je ligt in de zee.”

De Lakens

Camping de Zeevangshoeve in Edam, Noord Holland: recreatiestrandje aan het Markermeer/IJsselmeer, veehouderij met melkkoeien en schapen, verder twee hangbuikzwijntjes, kippen. konijnen, pony’s, broodjesservice, speeltoestellen, familiedouche en babybadje, boerderij kantine met leestafel, picknick veld met kampvuurplaats.

Zeevangshoeve

In het fruit in Zuidoostbeemster bij Purmerend, Noord Holland: idyllisch, onder de fruitbomen kamperen, trampoline, klimboom , kippen, schapen, eigengemaakte jam, fruit plukken, Bed and Breakfast.

In het fruit

Boerententencamping in Ouderkerk aan de Amstel bij Amsterdam, Noord Holland: bij een boerderij, terras, aan de Amstel, tenten en caravan te huur, speelveld, rondleiding over het bedrijf, speeltractors.

Boerententencamping

Camping Zeeburg in Amsterdam: idyllisch is deze camping niet, maar wel een prima uitvalsbasis om de stad te bezoeken. De tentenvelden staan vol jongeren, letterlijk met de scheerlijnen door elkaar. De caravanvelden en pipowagens zijn veel rustiger. Aan de rand van de stad, met supermarkt en leuk restaurant met terras en kinderspeelgoed.

Camping Zeeburg

‚ėÜ leestip over¬†kamperen‚ėÜ


Zuid Holland


FarmCamps Stolkse Weide in Stolwijk bij Gouda, Zuid Holland: safaritenten en lodgetenten bij de boer op melkveebedrijf met dierenweide en knuffelschuur, peuterhoek, overdekte speelzolder en Hooi Hooi Speelschuur, in omgeving met polders, slootjes, molens en mooie oude dorpen. Met Water Pret Weide waar de kids kunnen spelen in en bij het water, sloten zijn afgezet voor kleintjes. Meehelpen op de boerderij: koeien uit de wei halen, de koeien en kalfjes voeren en de stal netjes houden.

Camping Delftse Hout, Delft, Zuid Holland: wat grotere camping, vijftien minuten van het centrum van Delft, buitenzwembad, grote speeltuin.

20140212-101621.jpg

Duinrell, Wassenaar, Zuid Holland: deze camping is niet idyllisch, maar juist heel groot, de kinderen vonden het fantastisch. We gingen een weekendje en we sliepen er in een luxe stacaravan, een fijne plek om je even rustig terug te trekken. Bovendien hoefden we niet alle attracties in één dag te doen, maar konden we sommige attracties uitstellen tot de volgende dag en andere attracties de volgende dag nóg een keer doen. ’s Avonds zijn de attracties dicht, maar het park is gewoon open, dus na het eten kun je nog even rustig naar de speeltuin, of een wandeling maken naar het uitkijkpunt. Ook leuk om te combineren met een bezoek aan Den Haag.

Weekendje Duinrell met kleine kinderen: de leukste dingen om te doen met peuters, kleuters en jonge schoolkinderen

‚ėÜ leestip over¬†kamperen‚ėÜ


Zeeland


Hof van Renesse in Noordwelle op Schouwen Duiveland, Zeeland: idyllisch, zwembad met ligbedden, speeltuin, restaurant, ruimte kampeerplaatsen.

Hof van Renesse

Camping Duinoord in Burgh Haamstede op Schouwen Duiveland, Zeeland: wat grotere camping vlakbij zee, speeltuintjes, peuterbad, in het hoogseizoen koffie en broodjes bij de Bakkerie.

Strandpark de Zeeuwsche Kust in Renesse op Schouwen Duiveland, Zeeland: wat grotere camping vlakbij zee, onderdeel van groter strandpark, met een aantal mooie horecagelegenheden en supermarkt, speeltuin binnen in de vorm van strandhuisjes en buiten in de vorm van een schip, waterspeeltuin.

Camping de Boshoek in Serooskerke, Zeeland: kleine boerderijcamping, deels in boomgaard, vlakbij het strand, met speeltuin en zandbak, idyllisch.

20140212-105437.jpg

FarmCamps Mariekerke¬†in Meliskerke¬†op Walcheren in Zeeland:¬†safaritenten en lodgetenten bij de boer op¬†veeteelt-¬†en akkerbouwbedrijf, met¬†melkschapen¬†en bijzondere boerderijdieren, zoals blonde ‚Äėd Aquitaine koeien en schotse hooglanders, geiten, kippen, eenden, ganzen, nandoe‚Äôs en reuze konijnen.¬†Met boerderijwinkel met¬†schapenkaasjes,¬†maisdoolhof, bloemenplukveld,¬†Hooi Hooi Speelschuur en¬†Water Pret Weide.

Minicamping De Visser in Zoutelande op Walcheren in Zeeland: minicamping vlakbij strand, koelkast, diepvries, magnetron, fietsen, recreatieveld, speeltoestellen, eigen badkamer in de buurt van kampeerplaats mogelijk, strandcabine mogelijk, geen auto’s op de camping, boerderijdieren.

20140212-103200.jpg

‚ėÜ leestip over¬†kamperen‚ėÜ


Noord Brabant


Charme camping Hartje Groen in Schaik bij Oss, Noord Brabant (noordoost): prachtige natuurcamping met heel veel oog voor sfeervolle details, met speelmeertje waar je kunt zwemmen,¬†kabelbaan over het meertje, speeltuinen en sportveldjes op de velden, skelters, Boshut voor ontbijt/lunch/borrel, sommige dagen ook table d’hote, stoere huiskamer met bibliotheek en spelletjeskast. Ik schreef er hier een review over.

Camping Hartje Groen in Brabant bij Schaik Oss Den Bosch en Nijmegen

Camping het Goeie Leven in Eerde bij Veghel, Noord Brabant (oost): water op iedere plaats, autovrij, safaritenten, wifi, familiesanitair, voor jonge gezinnen met kleine kinderen, verse broodjes, bistro met terras, zwembadje, winkel met streekproducten, sfeervol idyllisch opgezet, kampvuur plaats, boomgaard met picknick tafels, binnen speelruimte voor kinderen, waterpoel met speelzand, tafeltennis, buurtsuper op loopafstand in een molen. Ik schreef er hier een review over.

Camping tip Het Goeie Leven sfeervol met zwembad in Nederland Brabant

FarmCamps Breehees¬†in Goirle bij Tilburg, Noord Brabant (midden):¬†safaritenten bij de boer op een¬†paardenpension en melkveebedrijf, met koeien, paarden,¬†pony’s, varkens en konijnen. Met boerenknechtdiploma, boerengolf, safari in de Brabantse bossen en spannende verhalen van boer Sjef.

Natuurcamping Ottermeerhoeve in Wouwse Plantage bij Bergen op Zoom, Noord Brabant (zuidwest): zwemven met ondiep stuk voor kleintjes, klimmen, kano√ęn, kinderboerderijtje, speeltoestellen, skelters, plaatsen tussen de fruitbomen en aan het ven, voor gezinnen met jonge kinderen zijn er plaatsen ver van het zwemven, verhuur Tipi, Yurttent en pipowagens.

Ottermeerhoeve

‚ėÜ leestip over¬†kamperen‚ėÜ


Limburg


Boerderijcamping Stroaterhof in Haler bij Weert, Noord Limburg:  zwembad met ligbedden, speeltuin, springkussen/airtrampoline, barretje.

Boerderijcamping Stroaterhof

Op Den Boender¬†in¬†Castenray bij¬†Venlo, Noord Limburg: idyllisch, hip,¬†safaritenten, gepimpte caravans, speeltoestellen bij de kampeerplaatsen, terras,¬†ridderkasteel, skelters, kippen, konijnen, cavia’s, varkens, luie stoelen en picknicktafels, aparte gezinsdouche met babybadje.

Camping De Rozenhorst in Lottum bij Venlo, Noord Limburg: idyllisch, onverwarmd zwembad, voorzieningen voor babies, spelletjes en boeken, ijsjes en drankjes, tennisbaan, oude kas met zitmogelijkheid, speeltoestel, skelters, konijnenheuvel, voetbal- en pingpongtafel, pipowagen.

20140212-094504.jpg

Camping Bovensbos in Helden bij Venlo, Noord Limburg: boerderijdieren, paarden, zwembad, kindersanitair, fietsjes en skelters.

20140212-104844.jpg

Camping Bergerhof in Sevenum bij Venlo, Noord Limburg: zwembad, speeltoestellen, gemeenschappelijke koelkast, kampvuurplaats, dierenweide.

Bergerhof

De Gele Anemoon¬†in Wijlre bij Maastricht, Limburg: idyllisch,¬†speeltuintje, peuterbad, babywasruimte, overdekte kookplaats, vuurkorven, klein winkeltje, geen auto’s op het terrein.

De Gele Anemoon

Camping de Linde in Sibbe bij Valkenburg en Maastricht, Limburg: zwembad, speeltuin, tipi, terras, kampwinkel.

Camping de Linde

Camping de Oosterdriessen in Oost-Maarland bij Maastricht, Limburg: aan meer met zandstrand, speeltuin, wat grotere camping zonder poespas, surfstrand.

Oosterdriessen

‚ėÜ leestip over¬†kamperen‚ėÜ


verschillende plekken in Nederland


In Het Wijland bouwt ieder jaar de camping op een andere plek op, maar altijd in een weiland. Met pipowagen, tipi’s, caravan en lekker eten. Update: in 2017 is er geen locatie, ze zijn voor 2018 op zoek naar een vaste locatie.

20140212-191347.jpg

Belgi√ę en Luxemburg


Camping Grimbergen¬†vlakbij Brussel, Belgi√ę: voor veel mensen een passantencamping voor een overnachting op doorreis naar Frankrijk, naast restaurant en gemeentelijk zwembad van Grimbergen dat in de zomermaanden open is.

Tro do way in Bertogne, Belgische Ardennen: kleine camping met restaurant, speeltuin met trampoline, kinderzwembad als er voldoende water uit de bronnen komt, camping is ook in de winter open.

Camping Tonny in Amberloup, Belgische Ardennen: aan de rivier de Ourthe, taverne met terras met haardvuur, ontbijtservice, jeu de boules, speeltuin, binnen speelruimte met tafeltennistafel en tafelvoetbal, verhuur van chalets en caravans.

Camping de la Semois in Florenville, Belgische Ardennen: idyllische plek met dieren, speeltuin, binnen speelruimte, verhuur van Tipi, Yurt en gypsy caravan.

Auf Kengert in Larochette-Medernach, Luxemburg: camping in boomgaard met verhuur van chalets, speeltuin buiten en binnen, zwembad, restaurant.


Verder lezen


Ben je op zoek naar campings in Frankrijk? Ik verzamelde er heel veel in dit artikel.

wpid-101-leuke-idyllische-campings-in-frankrijk-met-kids.jpg.jpeg

Wil je meer lezen over het pimpen van caravan? Kijk eens in dit artikel.

 

 
Nieuw op Leuk Met Kids
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

12 Comments
Sophie

Mooi overzicht! Voor de volgende editie: stadscamping De Berenkuil (in Utrecht); camping De bokkensprong (onder de Amerongse Berg); kamperen bij de boer in de buurt van Margraten (Zuid-Limburg); Camping Op Hoop van Zegen, Noordwijkerhout; Van der Kooij (Terschelling). Mocht je tegen de zomer nog tips voor buitenlandse campings-met-kinderen willen hebben, let me know! M’n lijssie is lang ;0

Geja

Bij toeval kwam ik op je site en wat een handig leuk overzicht.
Ik bekeek er een paar, maar bij eentje vraag ik me af of het echt wel een plek is om met kinderen naar toe te gaan. Kamperen staat voor mij synoniem aan buiten leven, kinderen lekker (het liefste samen met andere kinderen) buiten spelen.

Op de site van de Karnemelk Plaats staat namelijk:
Wij leven in een kwetsbare omgeving.
Kinderen zijn welkom maar wij willen wel benadrukken dat wij geen voetbalveld, tennisbaan, speeltuin, speelweide en zwembad hebben of zijn!

Maud

Beste Geja,
Dank je voor het compliment ūüôā Ik ben er zelf niet geweest, helaas kan ik niet langs alle campings gaan, al zou ik het graag willen. Ik zie het niet staan op hun site, waar zag je dat precies?
Alvast bedankt, Maud

Geja

Hoi Maud,

Onder Tarieven, het eerste * onder de prijzen.
Ik snap dat je niet overal geweest bent, was het maar zo’n feest….

Groetjes, Geja

Maud

Dank, nu zie ik het! Goed om te weten, ik heb hem verwijderd. Gelukkig zijn er in die buurt meer campings!

Doede

Hej Maud, Aan je korte beschrijving kan ik zien dat je nog nooit op de Lakens in Bloemendaal bent geweest. Hoewel dit een heel grote camping is, is het toch intiem omdat alles mooi verdeeld is in velden en er veel ruimte is. Voor kinderen is dit het absolute walhalla, op het familieveld waar wij stonden (15 plekken, rond met een speelplaats in het midden met waterbanen, klimrekken etc) heeft elke plek z’n eigen zandbak en trampoline. En tien minuten stiefelen over de duinen en je ligt in de zee. Ik heb er deze zomer met mijn zoontje een heel prachtige vakantie gehad. Dank voor je mooie site trouwens. Ciao.

Maud

Hi Doede, dank je voor je bericht, we zijn er inderdaad nog niet geweest, hij staat wel op mijn shortlist en als ik dit zo lees krijg ik er nog veel meer zin in! Ik ga je opmerkingen binnenkort even in dit bericht verwerken, heel fijn!

Selma

Absolute aanrader in Gelderland is geitenboerderij camping de brommels. Geweldig voor kinderen. Ze mogen helpen geiten melken en flesjes geven. Ze kunnen met de geiten wandelen. Er is een speeltuintje. Er zijn skelters. Soms is er een kampvuur. De ligging is prachtig. Echt vakantie. De kinderen zie je nauwelijks!! En het is een fijne kleine gemoedelijke camping!

Maud

Hi Jeff, grappig, daar hoor ik heel wisselde meningen over. Misschien gaan we binnenkort eens kijken!

Niels

Hoi, wij togen naar De Zonnehoeve op jouw aanraden maar vonden de camping niet zo kindvriendelijk. Voornamelijk met hagen afgeschermde plaatsen zonder uitzicht, een doolhof voor een kleuter. Als je geluk hebt sta je op dat ene veld met andere kampeerders. De kans dat het senioren zij is dan wel groot‚Ķ Prima camping hoor, daar niet van. Zeer gastvrij zeker. Wij verkasten naar de buren, camping Kijkuit, daar troffen we meerdere speeltuintjes en speelkameraadjes. En slechts een dijkje verwijderd van ‚Äėzee‚Äô.

Maud

Hi Niels, wat vervelend dat het tegenviel en gelukkig hebben jullie een andere leuke camping gevonden! Helaas kan ik niet op alle campings gaan kijken, hoe graag ik dat ook zo willen ūüôā Naast de beschrijving op de website van de camping hoor ik daarom graag ervaringen van vrienden en lezers. Ik ga ze er af halen en even naar de andere camping kijken, dank je!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.