Mooie lantaarn of lampion voor Sint Maarten knutselen

Op 11 november is het weer Sint Maarten, in sommige delen van het land breed gevierd, in andere delen totaal onbekend. Kinderen gaan zingend met lantaarns of lampionnen langs de deuren en krijgen snoep of fruit. Daarom vind je in dit artikel een paar lantaarns, om mee te nemen of om neer te zetten voor het huis, in de tuin of op het balkon. Er in stop je een fietslampje of nep waxinelichtje van de Hema, wel zo veilig. Met veel dank aan de créche en school, waar ze ieder jaar weer creatieve lampions knutselen 🙂

Voor deze lamp heb je een lamineerapparaat nodig. In het lamineerfolie stop je een stukje papier, sterretjes of wat dan ook. Vervolgens lamineer je het en vouw je het tot een cilinder. Met een perforator maakt je gaatjes voor het touwtje. Een lamineermachine koop je bijvoorbeeld bij Bol.com.

Mooie lantaarn of lampion voor Sint Maarten knutselen

Met een ballon, wol en behangerslijm maak je deze lampion. Blaas de ballon op, maak een draad aan de ballon, hang hem op en bekleed hem met wollen draden die je vastplakt. Daarna laat je hem drogen, prik je de ballon lek en verwijder je de ballon. Hang een fietslampje in je lampion en hij is klaar.

Mooie lantaarn of lampion voor Sint Maarten knutselen

Deze lampions ofwel Chinese lantaarns zijn heel makkelijk om zelf te maken. Wat je nodig hebt is gekleurd A4 papier of inpakpapier, nietjes of plakband of lijm, een schaar en eventueel masking tape of stickers. Daarnaast een fietslampje met elastiek van de Hema als je de lampion op wil hangen en anders een (elektrisch) waxinelichtje.

Mooie lantaarn of lampion voor Sint Maarten zelf maken

 

Onderstaand filmpje van Kidspot laat heel makkelijk zien hoe je het moet maken, een andere werkbeschrijving vind je bij Squidoo.

Deze maakten we met een wc rol er in voor wat extra stevigheid.

Mooie lantaarn of lampion voor Sint Maarten knutselen

Dit is eigenlijk een Halloween lampion, maar ook prima voor Sint Maarten (niet zo lichtgewicht als papier), om mee te nemen of in de vensterbank of tuin. De werkbeschrijving, inclusief recept voor pompoensoep, vind je hier.

wpid-halloween-lampion-knutselen-met-kinderen-recept.jpg.jpeg

Ieder jaar worden er op onze crèche mooie lampionnen gemaakt. Deze lampion van Rupsje Nooitgenoeg maak je met twee kartonnen borden. Knip het midden er uit, verf ze, plak er doorzichtig papier achter en lijm ze aan elkaar. Maak met gekleurd papier het takje met blaadje en het rupsje.

Mooie lantaarn of lampion voor Sint Maarten zelf maken Rupsje Nooitgenoeg knutselen

Voor deze lampion blaas je een ballon zachtjes op. Neem een oud vierkant stuk textiel en drapeer dit over de ballon. Het tuutje van de ballon wijst naar boven zodat je hem kunt ophangen, in het midden kun je daarvoor een rond gat maken. Plak de stof met kinderlijm over de ballon zodat een spookje ontstaat. Teken met kinderviltstiften gekleurde strepen op het spookje. Laat het ergens hoog drogen waar de kinderen er niet kunnen. Als het droog is kun je de ballon doorprikken. Met een touwtje of pijpenrager maak je een handvat.

Mooie lantaarn of lampion voor Sint Maarten zelf maken

Deze lampion is ook heel makkelijk en snel te maken. Teken een vis, knip er daar twee van uit. Maak een rondje voor de buik en ogen, knip dat uit en plak er doorzichtig papier achter. Touwtje er aan en klaar!

Mooie lantaarn of lampion voor Sint Maarten zelf maken Vis knutselen

Super veel kleur krijg je door een groot vel te kleuren met ecoline. Als het droog is kun je er met wasco op tekenen.

image

Super schattig: een uiltje op een papieren zakje schilderen en knippen en plakken.

image

Nog een leuke papieren lampion vind je bij Crafting Chicks. Een lantaarn van een cola blikje vind je bij Dollar store crafts. Ook leuk zijn potjes met masking tape er op, mooi voor in de tuin of in het raam.

20131105-113454.jpg

Wil je toch een lampion kopen? Bol.com heeft allerlei verschillende.

sint maarten lampion

Wil je je kinderen meer vertellen over Sint Maarten? Dan zijn deze boeken erg leuk om samen te lezen.

sint maarten boeken

Verder lezen op Leuk Met Kids

De favoriete schoencadeaus van SinterklaasDe leukste boeken over Sinterklaaskindvriendelijke restaurants in AmsterdamDe leukste cadeautips voor vrouwen: wat koop je voor mama?Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kidsVerjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleutersEen zelfgemaakte verjaardagskroon die je elk jaar kunt gebruikenkindermatencadeautips voor de tweede verjaardag 

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.