Mijn tips: de mooiste vakantiehuisjes voor gezinnen met kinderen


Volg je Leuk Met Kids al via InstagramFacebook of Pinterest?

Vanaf het moment dat je kinderen krijgt heb je opeens een boel extra eisen voor je vakantielocatie, of je nou een baby, peuter, kleuter of schoolgaand kind hebt. Dat betekent niet dat je oude eisen opeens verdwenen zijn: het moet ook nog steeds een plek zijn waar jullie zelf blij van worden. Het is even zoeken, maar gelukkig zijn die plekken er, ik verzamelde de leukste sites met schattige en stijlvolle vakantieadresjes.

Vakantiehuisjes kids: mooiste locaties voor vakantie met kinderen

Onze keuzes van de afgelopen jaren

Wij gingen naar Do Parque in het dorpje Olhos d’Agua. Opa en oma spotten dit kleinschalige appartementencomplex in de Algarve met uitzicht over de Atlantische Oceaan, ik schreef er een artikel over, ook met tips voor Albufeira. Sunweb heeft allerlei verschillende appartementencomplexen in Portugal, je kunt daarbij ook zoeken op zaken als de aanwezigheid van een kinderspeelplaats of kleinschalige complexen.

Landal heeft ook een aantal mooie locaties. Wij gingen naar het kleinschalige nieuwe park de Amerongse Berg in Utrecht, naar het waterrijke Esonstad in Friesland, naar het luxe Hof van Saksen in Drenthe en de Lief huisjes op Coldenhove. Ook leuk zijn Vlieduyn op Vlieland en Ameland State op Ameland. Erg leuk zijn daarnaast de strandhuisjes in Hoek van Holland en op Ooghduyne bij Den Helder.Ouddorp Duin op Goeree-Overflakkee heeft schattige houten huisjes in strandsfeer, ook kinderhuisjes, en ligt op 100 meter van het strand. Ook Land van Bartje lijkt me erg mooi. Daarnaast zijn er vaak bijzondere activiteiten, zo kun je bij Landal Orveltermarke in Drenthe zelf schapen drijven, spelen op het avontureneiland, op ontdekkingsreis langs het Vernuverpad met kikkers, salamanders, kikkervisjes, balanceren op de boomstammen en klauteren op stapstenen, en zwemmen in een natuurbad van 250m2 met natuurgezuiverd water, met ondiep gedeelte en ligweide. Bij Miggelenberg kun je slapen in een boomwoning, een erg leuk avontuur voor kinderen.

Family Tours is speciaal gericht op gezinnen, met adresjes in Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal en Turkije en ze hebben ook rondreizen. Onze eerste vakantie met baby naar Italië boekten we hier. Ons oog viel op een kleinschalige agriturismo aan de Toscaanse kust Casolare val di Mare. Negen appartementen in een landhuis, met een zwembad in een mooie bloemrijke tuin, vol met stoelen, ligbedden en parasollen. Met de service van Alessandra, die samen met haar familie pizza voor ons maakte.

In de zomer gaan we vaak kamperen met onze gepimpte caravan. In de zomer is het vaak lekker weer in Nederland, dan kiezen we er vaak voor om niet te ver te reizen met de kinderen, om dan juist op andere momenten in het jaar naar een appartement of huisje te gaan.

Nog op onze bucket list

Eliza was here heeft idyllische locaties in Italië, Spanje, Portugal, Malta, Kroatië, Turkije, Griekenland en Cyprus. Op de site vind je een lijst met kindvriendelijke locaties, maar dat betekent niet dat de overige locaties niet geschikt zijn. Zo ging zuslief naar Castellare di Tonda in Toscane. Deze twaalf landhuizen liggen op een enorm landgoed, er is veel ruimte om te spelen en wandelingen te maken. Ieder appartement deelt met enkele andere een zwembad en er is er een restaurant op het terrein (heel fijn om ’s avonds niet in de auto te hoeven stappen voor een restaurant).

Natuurhuisje heeft mooie huisjes in de natuur, in Nederland, maar ook in alle andere landen in Europa. Het is site waarop particuliere verhuurders hun vakantiehuizen in de natuur kunnen verhuren, je vindt dus echt unieke plekjes.

Er zijn heel veel leuke locaties met glamping tenten, waar je een luxe tent huurt die voor je klaar staat. Bij Farmcamps slaap je op boerderijen verspreid door heel Nederland in Safaritenten, Lodgetenten of appartementen genaamd “BedStay” en op veel boerderijen mogen de kids meehelpen en dieren knuffelen. Andere organisaties verhuren luxe tenten in verschillende landen, zoals Suncamp (Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Italië en Kroatië), Glamping4all (Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië en Kroatië) en Tendi (Zweden, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal).

Verder lezen

Nog meer leuke vakantielocaties vind je in de Kidsproof boekjes.

Of kijk eens naar een van deze artikelen op Leuk met kids:

101 leuke idyllische campings in Frankrijk met kids De lekkerste recepten voor zelfgemaakte Zoku ijsjes Amsterdam met kids: shoppen voor kids, restaurants, leuke dingen doen met kids, musea, speeltuinen, parken, kinderboerderijen campings Lief! bungalows op Landal Coldenhove: vrolijke huisjes midden in het Gelderse bos glamping met kids zwemplekken Hof van Saksen: kindvriendelijk vakantiepark met heel veel luxe dit is mijn Parijs 3 Checklist vakantie met kids: wat moet je meenemen voor de hele familie
 
Nieuw op Leuk Met Kids
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

5 Comments
Wytske

Heb de vakanties van Eliza was here ook al eens bekeken, heeft erg mooie locaties! Maar heb er nog nooit geboekt. Familytours ook maar even onthouden!

Maud

Hi Richard, you are welcome! Thanx a lot, I will check the pictures. Best, Maud

Denise - Follow my footprints

Ja, Eliza was here heeft vaak supermooie accommodaties! Zelf boek ik vaak nog gewoon bij de grotere touroperators en na heel lang zoeken vind ik vaak toch voor niet al te veel geld echt een paradijsje!! Mensen zijn elke keer weer verbaasd wat ik nu weer gevonden heb. 😉 En van houten huisjes en boomhutten hou ik ook!

Maud

Juist die zoektocht is soms ook gewoon heel leuk! Al vind ik een bekende naam als Eliza wel een soort fijne garantie dat het een leuke plek is 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.