Recept voor Flammkuchen, een soort pizza


Volg je Leuk Met Kids al via InstagramFacebook of Pinterest?

Geïnspireerd door een etentje bij pannenkoekenrestaurant Firma Koek hebben we eens zelf een Flammkuchen gemaakt, een soort pizza uit de Elzas. Een stuk gezonder dan kant en klare pizza, super makkelijk en super lekker!

Ingrediënten: AH Pizza Kit (dit is kant een klaar pizza deeg, een andere mix of een zelfgemaakte bodem kan natuurlijk ook), 250 gram volle kwark, 125 gram crème fraiche light, nootmuskaat,
100 gram gruyère, olijfolie, 5 rode uien in ringen, 1 bakje spekreepjes, Provençaalse kruiden, bakpapier of boter, salade voor erbij. Vegetarisch zonder spek kan ook.
20140129-194658.jpg
Vet de ovenplaat in of leg er bakpapier op. Verspreid de pizzabodem er overheen, zorg dat de bodem dun is. De rode saus uit de pizza kit heb je niet nodig (maar kun je een andere keer gebruiken als pasta saus). Bak de pizzabodem 10 minuten op 200 graden en haal hem dan uit de oven.

Bak de rode uien in olijfolie tot ze glazig zijn, voeg het spek en de Provençaalse kruiden toe en bak het.

Meng de kwark, crème fraiche en nootmuskaat, smeer dit over de pizza, verspreid het uienmengsel er overheen en rasp de gruyère er overheen. Zet het nog tien minuten in de oven en je Flammkuchen is klaar!

 
Nieuw op Leuk Met Kids

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.