Soms is het goed om je even te realiseren hoe recent vrouwenrechten zijn


Volg je Leuk Met Kids al via InstagramFacebook of Pinterest?

We zijn het bijna vergeten, maar vrouwenrechten zijn eigenlijk best een nieuw verschijnsel. Toen mijn oma’s geboren werden was het vrouwenkiesrecht net ingevoerd. Toen mijn moeder geboren werd mochten getrouwde vrouwen nog niet zonder hun man een rekening openen. Toen ik geboren werd was de eerste emancipatiegolf met de Dolle Mina’s net achter de rug. Mijn dochter werd geboren in een land met gelijkheid voor mannen en vrouwen. Zal haar dochter geboren worden in een wereld met gelijkheid voor mannen en vrouwen?

Soms is het goed om je even te realiseren hoe recent vrouwenrechten zijn

Ik moest er even aan denken bij het zien van deze verkiezingsposter, met allerlei prachtige visuele verwijzingen naar oude verkiezingsposters. Ik geloof niet dat ik op deze partij ga stemmen, maar de poster is prachtig.

 
Nieuw op Leuk Met Kids
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.