Traktaties voor kinderen op crèche of school


Volg je Leuk Met Kids al via InstagramFacebook of Pinterest?

Het is ieder jaar weer lastig om een leuke traktatie te verzinnen voor op de crèche of op school, vooral omdat snoep in veel gevallen niet toegestaan is. Ik laat je de leukste ideeën zien.

Met de traktatieklets kaartjes van Gezinnig geef je de traktatie iets extra´s. De traktatieklets set bevat 36 kaartjes, dit zijn 18 duo’s van halve dieren. Ieder kind kan bij het trakteren op zoek naar het klasgenootje met de andere kant van zijn of haar dier. De kaartjes zijn te koop Gezinnig.nl of Bol.com, lees hier verder hoe je de traktatie maakt.

Snelle traktatie voor school: bakje popcorn mét een leuk spelletje

De Hema heeft betaalbare dozen met jungledieren, huisdieren, waterdieren en prehistorische dieren, leuk om als basis te gebruiken en samen met je kind iets te knutselen. Zoonlief ging voor de dino’s en natuurlijk, lees hier verder hoe je de traktatie maakt.

Traktatie voor school dinosaurus met rozijnen-rugzakje

Voor de eerste verjaardag is het misschien wel het allerlastigste om iets te verzinnen. Een collega had erg leuk idee: ballonnen. Dat vinden kinderen heel leuk, vooral als je bijzondere ballonnen koopt. Heel spectaculair zijn helium ballonnen, maar dat kost je dan wel 50 euro, bijvoorbeeld bij Hiephiepballon. Een andere optie is om gewoon leuke ballonnen te kopen, bij een speciaalzaak of heel betaalbaar bij de Hema. Als je de ballonnen op een draagstaafje zet (te koop bij feestwinkels) en er een kaartje aan bindt, zien ze er nog leuker uit. Zelf zette ik ze een keer op stokjes als traktatie, de werkbeschrijving vind je in dit artikel op Leuk met kids.

Ballonnen trakteren op de creche
Op het blog Leven met Liv zag ik een hele leuke traktatie met een ballon, waarbij de ballon in een kaartje zat en de jarige het leek op te blazen. Op het kaartje zaten bovendien allerlei stickertjes. Heel erg creatief! De uitleg hoe je het kan doen (en nog veel meer crea bea ideeen!) vind je op het blog Leven met Liv.

 

Een vriendin gaf me de tip van een zandbakspeeltje met daarin een doosje rozijnen. Zandbakspeeltjes zijn betaalbaar te koop bij de Hema en Lobbes. Dit speeltje kun je inpakken met een foto van je kind met tekst om het persoonlijk te maken. Leuke tip voor een zomerkind, in de winter zijn badspeeltjes een leuk idee. Voor wat oudere kids is een schrijfsetje leuk: een bekertje met een potlood , schrijfboekje en of vingerpopje erop met een nijntje koekje erbij. Op het bekertje kun je een etiket met naam en foto plakken.

 

Toen mijn zoontje nieuw was op school en een paar dagen later jarig was, maakte ik een variant daarop: een A5 vel, met daarop zijn foto en een verhaaltje wie hij is, met stickers er op geplakt. Het zakje en het potlood kocht ik bij de Hema, de stickers bij een Bruna.

Traktaties voor kinderen op crèche of school

Een vriendin van mij maakte een keer zelf knuffeltjes voor de crèche, veel werk, maar wel heel leuk. Het patroon had ze gevonden bij Revoluzzza. Zij raadde me ook vingerpopjes aan, die leuk zijn om op een lange vinger te zetten. Dit mag dan weer niet op onze crèche, maar is op een verjaardagsfeestje wel heel leuk. Zij had ze zelf gemaakt, maar ze zijn ook bij Ikea te koop.

 
Ook maakte zij een keer voor alle kindjes op de crèche een leuk zakje, met daarin een lolly, maar daar kun je natuurlijk ook een doosje rozijntjes in stoppen. Mijn zoontje kreeg een keer van een ander jongetje deze strijkapplicatie van Kitsch Kitchen, die je op een kledingstuk kunt zetten. Super leuk idee voor peuters en kleuters. Met een ballonnetje er aan heel feestelijk.

 

Dit idee voor uitdeelboekjes is ook heel leuk op de crèche, omdat ze voor verschillende leeftijden leuk zijn.

traktatie uitdeelboekjes

Deze uitdeelboekjes zijn mijn favorieten bij Bol.com:


VERDER LEZEN


Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen: cadeaus voor kinderen in allerlei leeftijden, heel veel inspiratie voor traktaties, de leukste vlaggetjes en andere ideeën om je huis te versieren, voorbeelden van verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om te maken, zelf een uitnodiging voor je feestje maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

 
Nieuw op Leuk Met Kids
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.