Uittip met kids: lichtjes kijken bij het Amsterdam Light Festival


Volg je Leuk Met Kids al via InstagramFacebook of Pinterest?

Al jaren zijn we van plan om een keer naar het Amsterdam Light Festival te gaan en dit jaar is het eindelijk eens een keer gelukt! Je kunt een boottocht boeken, maar je kunt ook gewoon de wandeling lopen, of een deel ervan. Het is een super leuke manier om Amsterdam op een andere manier te ontdekken en de kinderen vinden het fantastisch. Ik laat je met heel veel foto’s zien hoe het was, geef je nog een paar praktische tips en natuurlijk een leuke plek om te gaan eten met de kinderen.

Uittip met kids: lichtjes kijken bij het Amsterdam Light Festival

Allereerst zijn dit mijn praktische tips. Amsterdam is natuurlijk best druk en er is overal water, dus het is wel handig je daarop voor te bereiden. Voor wat kleinere kinderen die nog niet zo goed luisteren is het handig om de buggy mee te nemen, dan kunnen ze niet opeens er vandoor gaan. Een brede kinderwagen is op de grachten niet heel handig. Bij iets grotere kinderen kun je een fietslampje aan hun jas hangen, zodat ze goed zichtbaar zijn, op veel plekken rijden ook auto’s. Het kan ´s avonds koud zijn, dus vergeet mutsen, sjaals en handschoenen niet. Een flesje water en wat te eten is ook altijd handig om mee te nemen.

Er zijn twee routes die je kunt lopen, fietsen of varen. De Illuminade Wandeling gaat langs de Hermitage, door de Hoftuin, door het Wertheimpark, door de Hortus Botanicus en over het Jonas Daniel Meijerplein. Deze route is gemarkeerd met de lampjes van het Amsterdam Light Festival. De Water Colors vaarroute, die je ook kunt lopen of fietsen, begint op Centraal Station en volgt vanaf het Kadijksplein de Nieuwe Herengracht (zuidelijke zijde), dan bij de Amstel over de Magere Brug en daarna verder over de Herengracht, om weer terug te keren op het station. In het weekend varen er ontzettend veel rondvaartboten deze route, die kun je dus volgen. De kaart op de website is niet heel duidelijk, maar je kunt voor drie euro een papieren kaart met een lichtje kopen. Deze kaart kun je kopen naast de Blauwbrug, bij het I amsterdam Visitor Centre op CS, in het Noord-Zuid Hollandsch Koffiehuis tegenover CS en in het festivalhart in de Hoftuin achter de Hermitage.

Uittip met kids: lichtjes kijken bij het Amsterdam Light Festival

Het lichtjesfestival start als het schemert, dus je kunt aan het einde van de middag gaan. Dat is leuk om te combineren met een snelle hap in een restaurant. In het centrum kun je niet overal leuk met kinderen eten, dus het is wel verstandig om iets te reserveren. Wij gingen naar de Pizzabakkers op de Plantage Kerklaan 2 (vlakbij Artis), de kinderen krijgen daar een kleurplaat met stiften én speeldeeg, waarin ze lekker kunnen kneden, net als de echte pizzabakkers. Ze zitten ook op de andere locaties in het Centrum en er zijn natuurlijk meer leuke restaurants. Vapiano is een self-service concept met Italiaans eten (Oosterdokskade 145 bij CS en Amstelstraat 2). De Mazzo is een Italiaans restaurant met speelhoek en genoeg ruimte achterin (Rozengracht 114).

Uittip met kids: lichtjes kijken bij het Amsterdam Light Festival

Wij wandelden vanaf onze tram een stukje Nieuwe Herengracht, gingen toen eerst eten, om daarna te kunnen gaan genieten van alle lichtjes in de stad. Wij liepen daarna eerst de Illuminade en liepen daarna een deel van de Water Colors route vanaf de Blauwe Brug over de Herengracht omhoog.

Uittip met kids: lichtjes kijken bij het Amsterdam Light Festival Uittip met kids: lichtjes kijken bij het Amsterdam Light Festival Uittip met kids: lichtjes kijken bij het Amsterdam Light Festival

In de Hoftuin vind je veel verlichte kunstwerken bij elkaar en ook het festivalhart.

Uittip met kids: lichtjes kijken bij het Amsterdam Light Festival Uittip met kids: lichtjes kijken bij het Amsterdam Light Festival Uittip met kids: lichtjes kijken bij het Amsterdam Light Festival Uittip met kids: lichtjes kijken bij het Amsterdam Light Festival Uittip met kids: lichtjes kijken bij het Amsterdam Light Festival Uittip met kids: lichtjes kijken bij het Amsterdam Light Festival Uittip met kids: lichtjes kijken bij het Amsterdam Light Festival Uittip met kids: lichtjes kijken bij het Amsterdam Light Festival Uittip met kids: lichtjes kijken bij het Amsterdam Light Festival Uittip met kids: lichtjes kijken bij het Amsterdam Light Festival Uittip met kids: lichtjes kijken bij het Amsterdam Light Festival

Verder lezen (klik op het plaatje)

kindvriendelijke restaurants in Amsterdam wpid-vakantie-locaties-met-kinderen-1.jpg.jpeg Amsterdam met kids: shoppen voor kids, restaurants, leuke dingen doen met kids, musea, speeltuinen, parken, kinderboerderijen Boekentip: Kidsproof Amsterdam, met de leukste adresjes in en rond de hoofdstad
 
Nieuw op Leuk Met Kids
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.