Vakantiehuis met vrienden aan het Friese water

Zodra je zwanger bent, behoor je tot de doelgroep van de bungalowparken en dat zul je weten ook. Bij iedere baby-uitzet-aankoop krijg je een kadobon voor zo’n park. Alles schreeuwde dat we als jonge ouders daarheen moesten. Mijn ideale vakantiebestemming is kleinschalig, sfeervol ingericht, op een idyllisch plekje, goed restaurant, klein zwembadje of meertje etc – niet bepaald dat wat ik op die parken had verwacht.

20120826-155925.jpg

Met twee gelijkgestemde vriendinnen ging ik dit jaar op zoek naar een leuk vakantiehuis voor een weekendje weg met zes volwassenen en zes kids. Leuk boerderijtje, mooi plekje en dan graag ook nog betaalbaar. Die plekken bestaan wel degelijk, maar niet voor het bedrag dat we in gedachte hadden, geen gering bedrag, maar de hemel was nou ook weer niet de limiet. Missie enigszins betaalbaar leuk huis leek onmogelijk tot een van de vriendinnen een huis mailde. Met weids uitzicht over het water, een terras boven het water en voldoende ruimte voor alle gezinnen. Een puntje, het huis lag op een bungalowpark, anders dan we in gedachte hadden, maar zelfs met dat park leek op de foto’s niks mis.

20120826-155844.jpg

Dit weekend was het weekend in Landal Esonstad in Friesland. Ons huis lag inderdaad prachtig aan het water, was voorzien van traphekjes en een grasveldje waar de koters konden rouwdouwen. Af en toe kwam er een bootje, waterfiets of eendenfamilie langs. We hadden uitzicht op een in Friese stijl aangelegde vesting, waarin kleinere gezinshuisjes zaten. Pas een paar jaar oud, maar het zag er aardig uit. Met zwembad, waar de kids natuurlijk helemaal enthousiast van werden. En een indoor speelparadijs, dat is weggewerkt in een van de huisjes. Op het centrale plein is een grand cafe, geheel ingericht op onze kinderinvasie. Oh ja en ook nog een strandje, maar daar was het weer niet goed genoeg voor.

20120826-155858.jpg

Eigenlijk niks mis met zo’n bungalowpark. Tenminste, met sommige, een gigantisch park met knuffelmuur en grootschalig vermaak hoeft nog steeds niet. Maar het is goed mogelijk dat we volgend jaar een ander Landal park nieuwe stijl uitzoeken voor ons weekendje weg. En dat idyllische huisje komt wel weer als de kids op kamers gaan 😉

Verder lezen (klik op het plaatje)

wpid-vakantie-locaties-met-kinderen-1.jpg.jpeg Lief! bungalows op Landal Coldenhove: vrolijke huisjes midden in het Gelderse bos glamping met kids zwemplekken Hof van Saksen: kindvriendelijk vakantiepark met heel veel luxe Amsterdam met kids: shoppen voor kids, restaurants, leuke dingen doen met kids, musea, speeltuinen, parken, kinderboerderijen campings
 
Nieuw op Leuk Met Kids

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.