Vrolijk Pasen: lekkere recepten voor de paasdagen

Pasen komt eraan! Altijd weer gezellige dagen met de kinderen. Eitjes beschilderen en natuurlijk eitjes zoeken. Maak je ook een lekker paasontbijt? Met een leuk vormpje erbij maak je er iets extra vrolijks van.

Vrolijk Pasen: lekkere recepten voor de paasdagen

Zo maak je een lekker ontbijtje voor kinderen:

– een zachtgekookt eitje met broodsoldaatjes, lekker om te dopen! Kook een eitje in 5-6 minuten zacht (niet vergeten te laten schrikken in koud water) en rooster er een witte boterham bij die je in repen snijdt.
– een paasfruitsalade. Kies goed snijdbaar fruit (appel, meloen, peer, mango) en steek ze uit met vormpjes van bloemetjes of konijntjes.
paassandwiches. Beleg 4 witte boterhammen met het favoriete beleg. Bijvoorbeeld plakjes komkommer (met de kaasschaaf zijn ze lekker dun) met ham en een zoete variant met jam. Leg 2 boterhammen op elkaar en steek uit met een vrolijk vormpje.
– een glaasje versgeperste jus. Te zuur? Maak er dan een smoothie van, door er een banaan aan toe te voegen en even in de blender te doen.

Vrolijk Pasen: lekkere recepten voor de paasdagen

Bij Pasen hoort ook wat lekkers! Wat dacht je van deze koekjes met nieuwsgierige paashaasjes? Hiervoor heb je nodig:

250 g bloem
1 zakje vanillesuiker
100 g suiker
125 g roomboter
1 ei
75 g witte rolfondant
sprinkles voor de ogen
75 g poedersuiker
enkele druppels water
rond vormpje
vormpje konijn

1 Meng de bloem, suiker, vanillesuiker, ei en de boter in een kom. Kneed tot een stevig deeg. Rol tot een bal en laat een halfuurtje in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2 Maak intussen het glazuur. Roer daarvoor de poedersuiker met enkele druppels water tot een papje.
3 Stuif wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter. Steek ronde koekjes uit. Vet een bakplaat in of leg er een vel bakpapier op en leg de koekjes erop. Bak de koekjes 15 tot 20 minuten in de oven.
4 Rol intussen de rolfondant dun uit op een met poedersuiker bestoven werkblad. Gebruik maar een stukje van het konijnenvormpje om een nieuwsgierig glurend paashaasje te maken.
5 Als de koekjes uit de oven zijn, laat je ze eerst afkoelen. Vervolgens plak je de fondant vast met de poedersuikerlijm. De oogjes bevestig je ook met poedersuikerlijm (druk voorzichtig een kuiltje in de fondant, bijvoorbeeld met de achterkant van een lepeltje, zodat de versiering goed blijft zitten). Goed laten drogen en bewaar in een luchtdichte trommel – of beter nog: serveer meteen!

PS: Als je maar een paar koekjes wilt bakken, houd je zeker over van dit recept! Weggooien hoeft niet, want in de koelkast kun je het deeg verpakt in plastic folie 2-3 dagen bewaren en in de vriezer zelfs 2-3 maanden.

De leuke konijnenvormpjes en andere vrolijke paasartikelen vind je hier!

Fijne pasen!

Dit gastblog met lekkere recepten werd geschreven door Anouk van De kinderkookshop

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.