Wereldeters: kookboek voor een culinaire reis met kinderen


Volg je Leuk Met Kids al via InstagramFacebook of Pinterest?

Internationaal eten met kinderen lastig? Nee hoor, niet met het kookboek Wereldeters. Als schrijfster Marjolein buitenlands eten op tafel zette, vertelde ze haar kinderen van alles over het land en merkte dat de kinderen het eten opeens wel aten, terwijl het anders een groot gevecht was. Deze verhalen verwerkte ze tot een prachtig boek met receptenschrift, waar iedereen zijn kinderen (4+) ook mee aan het eten kan krijgen.
20130921-133637.jpg
Toen ik het boek binnenkreeg was ik meteen verliefd, wat een geniaal idee en wat is het prachtig uitgevoerd! Het boek is hardcover en met prachtige kleurenfoto’s. Alleen van de kleurige voorkant met turkooizen elastiek word je al vrolijk 🙂 Het boek staat vol weetjes en is dus heel leerzaam voor kinderen en bovendien ontzettend leuk. Door de enorme hoeveelheid weetjes is het voor verschillende leeftijden interessant.
20130921-133642.jpg
In het boek worden tien landen besproken: India, Japan, Zuid-Afrika, Indonesië, Hawaï, Marokko, Italië, Mexico, Suriname en Spanje. Per land vind je onvoorstelbaar veel weetjes, door Marjolein en haar kinderen samen verzameld, geïllustreerd met vrolijke foto’s en tekeningen. Daar kun je maaltijden lang mee vooruit. Bij het boek krijg je een kookboek met per land drie recepten. Ook krijg je twee paspoorten, waar je per land een sticker plakt als je er “geweest bent”. De paspoorten en stickers kun je online nabestellen.
20130921-133657.jpg
Van mij mag dit een serie kookboeken worden, ik kan niet wachten tot de volgende versie, met nog meer landen of misschien wel met alle twaalf provincies van Nederland?

Wereldeters heeft een website en accounts op Facebook en Twitter. Wil je les van Marjolein van Wereldeters? Dat kan, morgen (22 september) is de eerste in een reeks familie Kookworkshops bij de Kookerij in Noordwijkerhout. Morgen met als thema Marokko, zondag 17 november met als thema Spanje en 19 januari met als thema Japan. Ook is ze aanwezig op Smaakfestijn Slow Food Arnhem op 29 september.

Titel: Wereldeters
Auteur: Marjolein de Vlaam

 
Nieuw op Leuk Met Kids

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.