Leuk met kids blog
pinterest instagram facebook 

★ Sinterklaas voor kleine en grote kids ★

Het is eindelijk zo ver: Sinterklaas komt vandaag! En ook al weten beide kids bij ons al een tijdje het grote geheim (je weet wel, over die roze onderbroek van Sinterklaas), toch kijken ze er enorm naar uit.

Daarom vind je in de nieuwste Leuke Update heel veel leuke tips voor Sinterklaas. Nieuwe Sinterklaasboeken en Sinterklaasfilms. Maar ook leuke recepten en knutsel ideeën en zelfs weekendjes weg. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Snel de Leuke Update lezen dus!
De Leuke Update #42 | kids nieuws, musthaves, uitjes | Sinterklaas tips. De feestdagen komen er weer aan, allereerst natuurlijk Sinterklaas. Daarom vind je in deze update heel veel leuke tips voor Sinterklaas. Nieuwe Sinterklaasboeken en Sinterklaasfilms. Maar ook leuke recepten en knutsel ideeën. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor kids.
Kan Sinterklaas bij jullie nog wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van leuke schoencadeaus? Kijk dan even naar mijn lijstje met leuke schoencadeaus.
De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas. Wat koopt Sinterklaas het allerliefst als schoencadeaus? Ik vroeg hem om ideeën voor kleine Sinterklaascadeaus, van een paar euro tot ongeveer vijftien euro, soms stiekem ietsje meer.

Sinterklaas knutselen

Onze kids vinden het altijd heel leuk om samen te knutselen. In dit artikel vind je dus heel veel leuke ideeën om samen te knutselen voor Sinterklaas.
Sinterklaas knutselen: leuke ideeën voor Sint en Piet. Feestdagen stimuleren altijd enorm om leuke dingen zelf te maken: van knutselwerkjes voor de kids en lekkere dingen, tot poppetjes, huisjes, schilderijtjes van Sint en Piet en een zelfgemaakte zak van Sinterklaas. Zelfgemaakte knutselwerkjes van je kind zijn misschien wel het leukst. In dit artikel vind je heel veel leuke ideeën om samen te knutselen voor Sinterklaas.
Ook dit jaar hebben we al wat gemaakt: den stoomboot van een eierdoos, de Sinterklaas-knutsel-klassieker. Compleet met Sinterklaas, Piet en Ozosnel het paard van WC rollen. Hier lees je hoe we ze hebben gemaakt.
Sinterklaas knutselen leuke ideeën voor Sint en Piet - stoomboot van eierdoos met Sinterklaas, Piet en paard Amerigo of Ozosnel van wc rollen
Op mijn blog vind je ook heel veel surprise inspiratie, ik krijg namelijk al jaren leuke foto's van vriendinnen en lezers. Vorig jaar mochten we zelf ook voor het eerst aan de slag, super leuk! Zoek je alvast wat surprise inspiratie? Kijk dan even naar al onze suprise voorbeelden.
Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën
Vaak net zo lastig als de surprise zelf: het bijbehorende cadeautje. Soms ken je degene voor wie het cadeautje is helemaal niet zo goed. Op veel scholen mag je maar 5 euro uitgeven, op sommige andere 7,50 euro of 10 euro. Dat is best een uitdaging. In dit artikel vind je daarom heel veel leuke goedkope surprise cadeau ideeën.
Sinterklaas surprise cadeau ideeën: tips voor kinderen en tieners. Op school zijn de lootjes getrokken en dan begint het grote nadenken. Wat ga ik maken? En wat ga ik kopen? Op veel scholen mag je maar 5 euro uitgeven, op sommige andere 7,50 euro of 10 euro. Dat is best een uitdaging. In dit artikel vind je daarom heel veel leuke goedkope surprise cadeau ideeën voor Sinterklaas op school. Met tips voor bovenbouw kinderen op de basisschool en voor tieners op de middelbare school.

Sinterklaas boeken en films

Ieder jaar verschijnen er leuke nieuwe Sinterklaasfilms. Van die gezellige films, waarin altijd wat mis gaat, maar het uiteindelijk helemaal goed komt. Wij verzamelen hier de leukste Sinterklaasfilms van de afgelopen jaren. Dit jaar verschijnen er twee nieuwe films. De Grote Sinterklaasfilm: trammelant in Spanje hebben we al gezien, daar vertellen we natuurlijk uitgebreid over.
De leukste nieuwe Sinterklaasfilms van de afgelopen jaren, met titelsongs. Ieder jaar verschijnen er leuke nieuwe Sinterklaasfilms. Van die gezellige films, waarin altijd wat mis gaat, maar het uiteindelijk helemaal goed komt. Wij verzamelen hier de leukste Sinterklaasfilms van de afgelopen jaren. Daarnaast laten we ook de bijbehorende titelsongs zien.  
Het is heel gezellig om met de kinderen over Sinterklaas te lezen. Daarom zoeken we ieder jaar de leukste boeken over Sinterklaas. We hebben inmiddels al een boel leuke Sinterklaasboeken verzameld.
De leukste boeken over Sinterklaas: liedjesboeken, prentenboeken en boeken voor grote kinderen
Dit jaar zijn er twee leuke nieuwe boeken. Voor de avonturen van de Dappere Ridster kun je Corrien en haar twee dochters 's nachts wakker maken, dus zeker voor het nieuwe boek De Dappere Ridster - Sint zit vast. Daarnaast is er een nieuw boek van een Vlaamse schrijfster, met verhalen waar Corrien nog nooit van gehoord had: Buitengewone Sinterklaasverhalen. Hier vertelt Corrien meer over beide boeken.
De leukste boeken over Sinterklaas - Buitengewone Sinterklaas verhalen
Zijn jouw kids toe aan het Grote Geheim? Dan is Sinterklaas voor grote kinderen een aanrader.
de leukste boeken over Sinterklaas - Sinterklaas voor grote kinderen, over het grote geheim

Sinterklaas recepten

Krijgen jullie zo rond Sinterklaas ook zo'n zin om te knutselen met eten? Eetbare pietjes, een stoomboot, cadeautjes of een mijter. Of iets moois van pepernoten en ander strooigoed. In dit artikel vind je de leukste recepten en ideeën om te knutselen met Sinterklaas eten.
Sinterklaas recepten: leuke ideeën om te knutselen met eten 
We hebben dit jaar ook alvast wat gebakken. Van een vriendin kreeg ik een pak speculaasmix, met kleine meis ging ik aan de slag. Van het speculaasdeeg vormden we deze stoomboot en versierden hem daarna, gezellig toch? Zo maakten we deze stoomboot.
Sinterklaas is bij uitstek het feest om lekker te knutselen met eten, we verzinnen ieder jaar nieuwe recepten. Zo maakten we dit jaar een stoomboot van speculaas.

Pakjesavond

Zoek je nog een leuk cadeau voor de kinderen? Ik maakte een lijst met heel veel leuke cadeaus voor pakjesavond.
De favoriete cadeaus van Sinterklaas voor pakjesavond
Voor veel kids is de verpakking net zo leuk als het cadeau zelf. Met deze ideeën kun je die cadeaus extra leuk inpakken.
Sinterklaascadeaus inpakken: pakjes leuk versieren
Op pakjesavond beginnen we natuurlijk met comfort food. Ik maak vaak erwtensoep op pakjesavond, een fijne bodem voor al die zoetigheid en bovendien een gezellige traditie. Ook lekker: Sinterklaas soep met bladerdeeg hapjes in thema. Of natuurlijk kaasfondue, daarvoor hollen we een brood uit, daar kun je dan de kaasfondue in doen.
Lekker eten op pakjesavond: leuke Sinterklaas recepten voor 5 december

Nog meer leuks

Nog een tip voor Sinterklaas! Het Amsterdamse merk Snurk heeft prachtige dekbedden van duurzame materialen. Naast prints voor jongere kinderen, hebben ze ook leuke dekbedden voor oudere kinderen, tieners en volwassenen. Ik laat je hier onze favorieten zien.
Duurzame dekbedden van Snurk: leuke prints voor kinderen en tieners. Het Amsterdamse merk Snurk heeft prachtige dekbedden van duurzame materialen. Naast prints voor jongere kinderen, hebben ze ook leuke dekbedden voor kinderen, tieners en volwassenen. Ik laat je hier onze favorieten zien. 
Wat kunnen schoenen ontzettend stinken en sportschoenen zijn waarschijnlijk het allerergst. Maar ook na een lange werkdag of schooldag ruiken schoenen bepaald niet fris. Een Nederlandse vader heeft daar wat op bedacht: Shoefresh, een apparaat dat je schoenen opfrist. Wij testten de Shoefresh en ik kan je alvast vertellen, die ga je zelf aan Sinterklaas vragen!
Shoefresh review: een oplossing voor stinkende en natte schoenen. Wat kunnen schoenen ontzettend stinken en sportschoenen waarschijnlijk het allerergst. Maar ook na een lange werkdag of schooldag ruiken schoenen bepaald niet fris. Shoefresh heeft daar wat op bedacht: een apparaat dat je schoenen opfrist. Wij testten de Shoefresh.

Volg je Leuk met kids ook op social media?

pinterest instagram facebook 

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in.

Een afbeelding van...