Leuk met kids blog
pinterest instagram facebook 

★ kerstvakantie lockdown tips ★

Wat loopt het allemaal anders dan we dachten, wat een rotnieuws voor al die ondernemers met een restaurant, winkel of uitje... We hadden ze het zo gegund!

Onze kerstvakantie bucketlist heb ik natuurlijk aangepast. Die staat nog steeds vol leuke dingen om met de kids te doen. Leuke dingen voor thuis, maar ook zeker buitenshuis. Wij gaan regelmatig op de bucketlist kijken en hopelijk jullie ook!
Onze bucketlist voor kerst: kerstvakantie activiteiten voor kinderen. Eindelijk kerstvakantie! Deze kerstvakantie wordt anders dan anders, maar we hebben natuurlijk toch leuke activiteiten bedacht om deze kerst met de kinderen te doen. Wij gaan regelmatig op het lijstje kijken en hopelijk inspireert het jullie ook!
Weet je dat sommige uitjes toch open zijn? Zo zijn er in verschillende steden lichtjesroutes. Met wat lekkers to go kun je langs de prachtig verlichte gebouwen of kunstwerken wandelen.

Kinderen hebben het zo hard nodig om lekker naar buiten te gaan. Daarom verzamel ik buiten uitjes die nu wel kunnen.
Corona proof buiten uitjes voor kinderen in Nederland + lockdown update

kijken, lezen, spelletjes en gamen

Nu zoonlief groter wordt en regelmatig met een groep vrienden wil gamen, werd het tijd voor een eigen plek. Daar kunnen de jongens luidruchtig gamen, zonder dat wij er last van hebben. Bij de kringloop vonden we een home cinema center met boxen, dvd speler en zelfs een vhs speler. Opa had nog een oud beeldscherm en wijzelf een oude computer. Daarnaast kreeg hij voor zijn verjaardag een extra docking station voor de Nintendo Switch, zodat die in de woonkamer en op zijn kamer gebruikt kan worden. De Lego heeft nog steeds plek op zijn bureau, maar veel minder dan eerst. Je snapt dat de kleine man heel blij is met deze retro game room annex televisiekamer. Zijn vader trouwens ook 😉

Zoek je leuke spellen voor de Nintendo Switch? Dennis heeft een overzicht gemaakt met leuke Nintendo Switch games. Hij voegt regelmatig games toe, dus ze zijn voor verschillende leeftijden. Je vindt de link in mijn profiel en stories.
Nintendo Switch: waarom we fan zijn + onze favo spellen voor kinderen. Bij gezinnen met kinderen is de Nintendo Switch de standaard, bij gezinnen met kinderen om ons heen dit echt de favoriete spelcomputer. Dennis vertelt waarom én wat zijn favoriete Nintendo Switch spellen zijn om met de kinderen te spelen. 
We gaan lekker veel films kijken. Dennis maakte een lijstje met leukste kinderfilms voor de kerstvakantie, waaronder de toffe nieuwe film Een jongen met de naam Kerstmis. Geen zin in kerstfilms? Kijk dan even naar onze lijst van nieuwe kinderfilms van de afgelopen jaren.
Kerstfilms: leuke kerst klassiekers en andere kinderfilms voor de winter
Heb jij nieuwsgierige kids, dan zijn kinderboeken vol weetjes leuk als cadeau. We verzamelen hier de leukste weetjesboeken voor kinderen in alle leeftijden.
Weetjesboeken en andere kinderboeken voor nieuwsgierige kinderen. Heb jij nieuwsgierige kids, dan zijn kinderboeken vol weetjes leuk als cadeau! We verzamelen de leukste weetjesboeken voor kinderen in alle leeftijden. Kijk je mee?
Ben je op zoek naar een leuke online workshop, activiteit of cursus voor kinderen? In deze lijst met online workshops zit vast iets wat jouw kids leuk vinden!
Online cursus voor kinderen: de leukste Corona workshops en activiteiten. Wat verschijnen er opeens veel leuke workshops, veelal gratis. Ben je op zoek naar een leuke workshop, activiteit of online cursus voor kinderen? In deze lijst zit vast iets wat jouw kids leuk vinden!
Bijna alle kinderen zijn gek op spelletjes. Ik zette de leukste spelletjes op een rij, voor peuters, kleuters, kinderen en tieners.
De leukste (bord)spelletjes voor peuters, kleuters, kinderen en tieners. Bijna alle kinderen zijn gek op spelletjes. Bovendien zijn spelletjes leerzaam en gezellig. Ik zette de leukste spelletjes op een rij, voor peuters, kleuters, kinderen en tieners.

creativiteit: knutselen, bakken en bouwen

We gaan deze vakantie waarschijnlijk veel knutselen, met een warme pot thee erbij. Zoek je inspiratie? Ik verzamel al onze knutsel ideeën in dit overzicht.

Nog meer knutsel blogs:
101 ideeën om te knutselen met kinderen. De afgelopen jaren deelde ik heel veel ideeën om te knutselen met kinderen, van peuter tot kleuter en schoolkinderen. Ik verzamelde alle leuke dingen bij elkaar, kijk je mee voor knutsel inspiratie?
Samen bakken is super gezellig. Het is net knutselen, maar dan met eten. We maakten de afgelopen jaren heel veel leuke recepten. Al die leuke recepten om te bakken met kinderen vind je hier bij elkaar.
Bakken met kids: heel veel leuke recepten voor kinderen. Samen bakken is super gezellig. Het is net knutselen, maar dan met eten. We maakten de afgelopen jaren heel veel leuke recepten. Al die leuke recepten om te bakken met kinderen vind je hier bij elkaar.
Onze kleine man is fan van KAPLA, urenlang kan hij ermee spelen. We maakten samen een overzicht met voorbeelden en inspiratie om te bouwen met KAPLA.
KAPLA voorbeelden: inspiratie om zelf te bouwen voor kinderen. Onze kleine man is fan van KAPLA, urenlang kan hij ermee spelen. Hij wilde graag dat ik over zijn creaties zou bloggen. Natuurlijk wil ik dat, want hij maakt prachtige bouwwerken. In dit artikel deel ik dus heel veel voorbeelden en inspiratie om te bouwen met KAPLA
Wie is er geen fan van LEGO? Wij hebben in ieder geval een aantal grote fans. Hoe ouder ze worden, hoe meer mooie creaties ze maken. Daarom besloten we alle leuke ideeën om LEGO te bouwen te verzamelen.
LEGO ideeën om te bouwen: heel veel voorbeelden

tijd voor jezelf

Nu de kids thuis zijn is tijd voor jezelf maken waarschijnlijk lastig. Toch is het super belangrijk. Maar hoe maak je tijd voor jezelf? Wat is tijd voor jezelf maken? Ik verzamel hier fijne me-time activiteiten.
Tijd voor jezelf en self care als moeder: mogelijke me-time activiteiten
Vroeger ging ik regelmatig naar yoga klasjes, maar sinds de kids er zijn is dat lastiger te plannen en nu kan het helemaal niet. Gelukkig zijn er fijne online yoga filmpjes.
De allerfijnste yoga filmpjes op YouTube

tot slot

Wat een mooi initiatief: kerstontbijt op een school waar veel kids thuis geen ontbijt krijgen 💚 Helaas leven veel gezinnen onder de armoedegrens, in mijn stad Amsterdam groeit zelfs 1 op de 5 kinderen op in armoede. Dan is een voedzaam ontbijt vaak niet eens mogelijk, terwijl kids dat nodig hebben om te kunnen leren.

Kristel en Rifka van Stichting Eerlijke Start helpen deze kinderen. Met een voedzaam ontbijt voor kids en met voorlichting voor ouders. Ze zijn begonnen in Amsterdam, maar werken vanaf 2022 ook in Zutphen en willen uitbreiden naar de rest van Nederland.

Vandaag verzorgen Kristel en Rifka 600 kerstontbijtjes, voor kinderen in Amsterdam Zuidoost. Toen ik Mepal vroeg of ze mee wilden helpen, waren ze meteen enthousiast en stuurden voor alle kids broodtrommels en flessen. Mede dankzij Mepal zijn het hele toffe pakketjes geworden, ik ben blij dat ik met zo'n mooi bedrijf mag samenwerken!

Kristel en Rifka zijn onlangs gestart met Stichting Eerlijke Start en doen dit nu nog op vrijwillige basis, letterlijk vanuit hun huiskamer. Vorige week ging ik bij ze langs om foto's te maken, hun enthousiasme straalt er echt vanaf én ze willen graag nog meer kinderen helpen. Wil jij ook meehelpen? Via de website van Stichting Eerlijke Start kun je doneren. Zo kunnen de dames komend jaar nog veel meer kids een gezond ontbijt geven. Je kunt de dames volgen via @stichting.eerlijke.start, op mijn blog vertel ik meer over Stichting Eerlijke Start.
Stichting Eerlijke Start: ontbijt voor alle kinderen. Kristel en Rifka zagen dat veel kinderen met lege maag naar school komen. Daarom zijn ze Stichting Eerlijke Start begonnen. Hun doel: ontbijt voor alle kinderen. En jij kunt ze helpen!

Zoek je nog meer inspiratie? Ik maakte een overzicht van alle blogs met lockdown tips.

Volg je Leuk met kids ook op social media?

pinterest instagram facebook 

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in.

Een afbeelding van...