Leuk met kids blog

★ nieuw op leuk met kids ★

pinterest instagram facebook 

Ik wens jullie een mooi 2022!

We zijn alle vier zo blij dat de kids weer naar school mogen! Maar dat vroeg opstaan valt nog wel even zwaar na al die tijd uitslapen. Op mijn blog geef ik 12 tips om de ochtenden makkelijker te maken. Daarmee blijft het vroeg, maar wel wat relaxter! Vind jij de dagelijkse ochtendspits ingewikkeld? Dan heb je zeker wat aan deze tips.
10 tips om de ochtendspits rustiger te laten verlopen
Dat tijd voor jezelf nemen goed is, dat weten we, juist in deze gekke tijd. Maar hoe maak je tijd voor jezelf? En wat kun je dan precies doen? Omdat ik dat zulke lastige vragen vind, heb ik een lijst vol fijne me-time activiteiten gemaakt.
Tijd voor jezelf en self care als moeder: mogelijke me-time activiteiten
Kijk dat is nou zo leuk van Instagram: ik krijg zulke fijne tips van jullie! Zo tipte Lotte een plek die ik niet kende: de Toolenburger Plas. Tijdens een wandeling rondom de plas kunnen de kids er op allerlei plekken spelen. Je komt langs speeltuinen, speelnatuur, fitnessplekken, een voetbalkooi, een skatebaan en strandjes.

Wil je meer weten over deze leuke plek? Of zoek je andere leuke plekken om te wandelen met kids in de buurt van Amsterdam? Lees dan hier verder.
Wandelen met kinderen in de buurt van Amsterdam: plekken met speeltuin. We gaan heel vaak wandelen met de kids, maar we zorgen altijd dat er iets leuks op de route is. Veel mensen vragen me dan ook om tips om te wandelen met kinderen in de omgeving van Amsterdam, liefst met speeltuin. Daarom besloot ik de kindvriendelijke wandelgebieden in de regio Amsterdam eens op een rijtje te zetten.
Mijn lijst met lockdownuitjes is de afgelopen weken steeds langer geworden. Ook hiervoor kreeg ik op Instagram zo veel leuke tips van jullie! En alhoewel sommige uitjes alweer afgelopen zijn, zijn er heel veel uitjes bij die ook de komende weken nog doorlopen of altijd kunnen.

Corona proof buiten uitjes voor kinderen in Nederland + lockdown update
Afgelopen zomer gingen we met de nichtjes naar de Efteling. Thuis maakte ik van een foto een kleurplaat. Zo kunnen we in de kerstvakantie terug dromen naar de Efteling. Ik kleur lekker mee met de kids, heel relaxed met een luisterboek erbij. Op mijn blog leg ik uit hoe je van een foto een kleurplaat kunt maken.

Nog een leuke filmtip voor Efteling fans: De Expeditie Van Familie Vos. Ieder jaar gaat de familie Vos naar de Efteling, maar dit jaar is opa er helaas niet meer bij. Het blijkt dat opa in de Efteling een speurtocht voor Teun heeft achtergelaten.
De meeste kinderen kunnen eindeloos kleurplaten kleuren. Wat is er dan leuker dan een kleurplaat van een foto van jezelf maken en vervolgens inkleuren? Of een kleurplaat van opa en oma, de hond of poes, foto van een uitje, van de vriendengroep van de kids, van een mooie bloem, de auto, je pop, een Van Gogh, verzin het maar.
Het werd tijd om mijn artikel met knutseltips aan te vullen met allerlei leuke knutsels die we de afgelopen jaren hebben gemaakt! Dit artikel bevat nu dus nog veel knutsel ideeën dan eerst.
101 ideeën om te knutselen met kinderen. De afgelopen jaren deelde ik heel veel ideeën om te knutselen met kinderen, van peuter tot kleuter en schoolkinderen. Ik verzamelde alle leuke dingen bij elkaar, kijk je mee voor knutsel inspiratie?

Vakantie tips

Met dit grauwe weer van de afgelopen weken krijgen we extra zin in de zomervakantie! Ben jij nog op zoek naar een leuke plek? Kijk dan even naar ons vakantie overzicht of klik op een van de onderstaande blogs.
Kamperen met kinderen: idyllische kindvriendelijke campings in Nederland. Kamperen is hartstikke leuk, zeker met kinderen. Ze rennen de hele dag buiten rond met andere kinderen. Ik heb wel vrij specifieke eisen over wat ik leuk vind. Een idyllische camping zonder massavermaak, met leuke faciliteiten voor kinderen en waar je bij voorkeur ook kunt zwemmen. Het is even zoeken, maar ze zijn er wel degelijk. Ik vond een heleboel leuke idyllische kindvriendelijke campings in Nederland. Plekken die leuk zijn voor kinderen en ouders.
Kamperen met kinderen: idyllische kindvriendelijke campings in Frankrijk. Als kind ging ik bijna ieder jaar op vakantie naar Frankrijk. Mijn ouders waren altijd op zoek naar leuke campings. Klein en lieflijk genoeg voor hun, maar ook met voldoende faciliteiten voor ons. Inmiddels ben ik die ouder die gek is op kleinschalige kindvriendelijke idyllische campings in Frankrijk, waar de kinderen zich ook vermaken. Met speeltuin en bij voorkeur ook met zwembad, meer of rivier, maar niet te massaal. De leukste van deze campings in Frankrijk en België deel ik daarom hier met jullie.
Vakantiehuis met kinderen in Nederland: leuke vakantieparken en huisjes
101 idyllische kindvriendelijke campings en vakantiehuisjes in Duitsland en Denemarken
101 camping tips voor tieners in Nederland, die ook leuk zijn voor ouders. Dit is Landal Rabbit Hill

volg je leuk met kids ook op social media?

pinterest instagram facebook 
banner instagram

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in.

Een afbeelding van...