Leuk met kids blog
pinterest instagram facebook twitter 

★ kerstvakantie tips voor kinderen ★

Het is kerstvakantie! Wat hebben we er zin in: lekker samen eten met familie en vrienden, mooie knutselen dingen, soms op stap en vaak gewoon lekker niks doen thuis.

Natuurlijk maakten we ook weer een kerstvakantie bucketlist, vol leuke kerstactiviteiten. Om thuis te doen, maar ook buiten de deur.
Onze kids bucketlist voor kerst: kerstvakantie activiteiten

Lekker eten bij het kerstdiner

Hebben jullie al bedacht wat je als kerstdiner gaat maken? In het kerst thema kun je zo veel kindvriendelijke kerstrecepten maken, in de vorm van de kerstman of de kerstboom.

Kerst is ook de tijd dat je lekker mag knutselen met eten! We maakten een winterse kerst cake, het recept is heel makkelijk, maar het effect is spectaculair. Oh ja en hij is ook super lekker!

Speciaal voor kerst hebben Mireille en Arno van Elst van The Holy Kauw Company een nieuw kerst kookboek. Een kookkoek met naast fijne niet al te moeilijke kerstgerechten ook veel inspirerende foto’s van prachtige kersttafels.
Recepten voor kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, op school en thuis
Kerst kookboek: koken in de feestelijkste maand van het jaar
Kerst cake: een makkelijk recept als toetje of bij de koffie

Knutselen in de kerstvakantie

We verzamelden de afgelopen jaren heel veel ideeën om te knutselen voor kerst.
Dit jaar maakten we een kerstboompje van takken, touwtjes, lichtjes en mini ballen, het is super makkelijk om zelf te knutselen.

We hebben allemaal een enorm archief met leuke foto’s. Kiekjes van onze kinderen natuurlijk, van hun knutselwerkjes en van de sfeer tijdens de kerst. Zonde om daar niks mee te doen, dus we gingen alvast aan de slag om kerstkaarten te maken. We bedachten 8 creatieve ideeën om foto kerstkaarten te maken. Ennuh, als je snel bent red je het nog net ;-)

Nog leuker dan een bestaande foto, is een nieuwe foto maken. Met deze 15 tips is je kerst fotoshoot gegarandeerd een succes.
Creatieve foto kerstkaarten maken met kinderen: 8 leuke ideeën
15 tips voor een kerst fotoshoot met kinderen
DIY: kerstboom knutselen van takken
Kerst knutselen: heel veel leuke ideeën

Lekker spelen

Een wandeling of buiten spelen is extra leuk als je met een camera op pad gaat. Onze kinderen hebben de Kidizoom Action Cam HD getest en hun filmpjes zijn hilarisch.

De smart games spelletjes kun je alleen doen, maar je kunt natuurlijk ook samen naar de oplossing zoeken. Bij de meeste spellen waar je tegen elkaar speelt krijgen kids snel ruzie, dat geeft toch te denken

We hebben sinds kort een Nintendo Switch, dus die gaat waarschijnlijk veel gebruikt worden deze vakantie. Dennis schreef een blog over waarom hij zo’n fan van de Switch is én wat zijn favoriete Nintendo Switch spellen voor kinderen zijn.

Onze kleine man is fan van KAPLA​ en we verzamelen zijn bouwwerken. In dit artikel vind je dus heel veel toffe voorbeelden van KAPLA bouwwerken.

Is het buiten koud of nat? Dan vind je hier inspiratie om dingen binnen te doen met kinderen.

Bij de winter hoort voorlezen, gezellig met zijn allen bij elkaar. Corrien laat twee mooie nieuwe kinderboeken over de winter zien. Een ideaal cadeau voor onder de kerstboom.
Kinderboeken over de winter, leuk voor onder de kerstboom
Kidizoom Action Cam HD review: GoPro speelgoed camera voor kinderen
Nintendo Switch: waarom we fan zijn + onze favo spellen voor kinderen
KAPLA voorbeelden: inspiratie om zelf te bouwen voor kinderen
Smart Games: puzzel spelletjes die je alleen of samen kunt doen, maar nooit tegen elkaar
101 dingen om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is

Uitjes in de kerstvakantie

Deze kerst zijn er weer heel veel mooie films in de bioscoop. Alle ogen zijn natuurlijk gericht op Frozen 2, maar er zijn er nog veel meer. Dennis een maakte overzicht met de leukste kinderfilms voor deze kerst, in de bios en voor thuis.

Er is ook weer een nieuw overzicht met kindvriendelijke evenementen, met heel veel leuke dingen in de kerstvakantie: de Leuk met kids agenda.

Het Amsterdam Light Festival is weer van start, met verspreid over de grachten allerlei lichtkunstwerken. Er is dit jaar een speciale kindervaart, waarbij het verhaal verteld wordt door de stem van Meneer de Uil. Wij gingen mee op deze Fabeltjeskrant boottocht voor kinderen.

Als het regent of koud is, dan is een museum een ideaal uitje. Daarnaast maakte ik een uitgebreide lijst met binnen uitjes.
Fabeltjeskrant boottocht voor kinderen bij het Amsterdam Light Festival
De leukste kinderfilms voor deze kerst
101 binnen uitjes met kinderen voor als het regent of koud is
Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen
Museum met kids: de leukste kindermusea van Nederland

Tot slot

Heb je de nieuwste Leuke Update al gezien? Hij staat vol kerstige nieuwtjes, musthaves en hotspots. Een tof kerst kookboek, prachtig bamboe kerstservies en hippe glittertruien, maar ook leuke uitjes en nog veel meer dingen die je niet wil missen.

Fijne kerstvakantie en fijne kerstdagen!
De Leuke Update #25 | nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids

Volg je Leuk met kids ook op social media?

pinterest instagram facebook twitter 

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in.

Een afbeelding van...