Leuk met kids blog
pinterest instagram facebook 

★ kids tuin special ★

De zomer is begonnen, wat genieten we van de tuin. Daarom staat de Leuke Update #39 dit keer in het teken van de tuin. Met nieuwe kinderboeken, tips over de moestuintjes, lekkere recepten, ideeën om te knutselen, speelgoed, kleurrijke meubels en nog veel meer.
De Leuke Update #39 | online magazine met kids ideeën, musthaves en uitjes | tuin special. Dit keer heel veel tuin tips voor gezinnen met kids, maar ook weer allerlei andere nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids.

tuin knutselen

Zijn jullie ook zo gek op bloemen? Ik verzamelde heel veel ideeën om te knutselen met bloemen. Met bloemen kun je heel leuk knutselen en de mooiste dingen maken. Maar je kunt natuurlijk ook kuist bloemen knutselen van papier, strijkkralen, stoepkrijt, schelpen, stof en andere materialen.
Bloemen knutselen en knutselen met bloemen. Zijn jullie ook zo gek op bloemen? In dit artikel vind je heel veel inspiratie voor bloemen knutsels. Met bloemen kun je heel leuk knutselen en de mooiste dingen maken. Maar je kunt natuurlijk ook kuist bloemen knutselen van papier, strijkkralen, stoepkrijt, schelpen, stof en andere materialen.
Voor de moestuintjes konden we nog wel een leuke plantenbak gebruiken, dus we besloten een pallet-plantenbak te maken. Zo’n pallet garden is stoer en neemt weinig ruimte in. Kleine meis vond het een perfect vakantieproject om samen te doen, met papa én mama. Dus toen haar broer een dagje weg ging, gingen we aan de slag. Ze timmerde en verfde zelf, het is een ideaal project om dat te leren. En trots dat ze is!
Plantenbakken voor moestuintjes: ideeën om te knutselen en uit de winkel
Dat het slecht gaat met de bij weten bijna alle kinderen, dankzij het liedje van Kinderen voor Kinderen. Bij ons op school zijn ze enorm met de natuur bezig. Onze kinderen vonden het daarom hartstikke leuk om zelf om een insectenhotel te maken, voor de bijen.
Zelf maken met kinderen: een insectenhotel voor bijen in de tuin

kleur in de tuin

Als je vanuit je woonkamer op je tuin kijkt, dan is het leuk als hij altijd mooi is. In de zomer, maar ook in de winter. Daarom hebben we een kindvriendelijke tuin die het hele jaar groen is. En ook altijd bloemen en bessen heeft.
Tips voor een kindvriendelijke, kleurrijke en groenblijvende tuin
Een gekleurde schuur kan een hele toffe blikvanger in je tuin zijn, in ons geval maakt het de tuin extra groen. Gelukkig is het verven en opknappen van een oude schuur ook een leuk klusje.
Schuur verven en opknappen: zo heb je altijd groen en kleur in de tuin
Een schutting van hout is vaak al niet erg stijlvol als hij nieuw is. Maar een verzakte scheve en groen geworden schutting is helemaal niet mooi. Daarom besloten we onze houten schutting te verven en op te knappen. Niet door hem effen te schilderen, maar door een patroon op de schutting te maken. Makkelijk én mooi.
Houten schutting verven en opknappen: een kleurrijke blikvanger in de tuin
Zoals ik al zei, onze tuin is het verlengde van de woonkamer. Als er iemand jarig is, dan hangen er in de tuin dus ook slingers. Dit zijn de de leukste slingers en vlaggetjes, voor binnen en buiten.
De leukste slingers voor je kind (10)
We zijn al jaren verliefd op de kleurrijke duurzame aluminium tuinmeubels van Fermob. Kleurrijke meubels zorgen dat je tuin er het hele jaar vrolijk uitziet. Deze zijn mooi, maar gaan ook heel lang mee.
Kleurrijke duurzame aluminium tuinmeubels: Fermob tuinstoelen & tuintafel, dezelfde als in het Parijse Parc Luxembourg. We zijn al jaren verliefd op de kleurrijke duurzame aluminium tuinmeubels van Fermob. Kleurrijke meubels zorgen dat je tuin er het hele jaar vrolijk uitziet. 

buiten eten en drinken

Een paar jaar geleden was het er opeens in alle kroegjes bij ons in de buurt: fris fruitwater. Het is lekker, gezond en ziet er vrolijk uit, dus dat idee hebben we mee naar huis genomen. Je kunt eindeloos veel combinaties bedenken, afhankelijk van wat jullie lekker vinden. Ik verzamelde onze fruitwater favorieten.
Zelfgemaakt fruitwater: de lekkerste combinaties. Een paar jaar geleden was het er opeens in alle kroegjes bij ons in de buurt: fris fruitwater. Het is lekker, gezond en ziet er vrolijk uit. Dus dat idee hebben we mee naar huis genomen. Je kunt eindeloos veel combinaties bedenken, afhankelijk van wat jullie lekker vinden. Ik verzamelde onze favorieten zelfgemaakt fruitwater!
Dit recept voor een snelle eiersalade is ideaal voor een mooie zomeravond. Fijn voor thuis of op vakantie, want het is snel en de kids vinden het heerlijk.
Recept voor snelle zomerse eiersalade
Leuk voor de lente of zomer: taart met bloemen. Je kunt eetbare viooltjes gebruiken, maar er is ook altijd wel een kruid dat bloeit. In dit geval gebruikte ik bloeiende tijm, dat combineert heel lekker met de zoete taart.
Recept voor zomerse taart met bloemen
Mmmm kruidensiroop, net als op vakantie! Op vakantie kochten we zo’n lekkere siroop, dat wilden we thuis ook wel maken. We bedachten daarom een recept voor limonadesiroop met kruiden.
Recept voor zelfgemaakte limonadesiroop met kruiden
Hield jij vroeger ook zo van Slush drink-ijs? Een slush puppy kun je heel makkelijk zelf maken en dan is het nog gezond ook.
Slush puppy en schepijs: een gezond recept

spelen en leren in de tuin

Sinds we een tuin hebben vinden de kinderen het heel leuk om te helpen. En dan willen ze er natuurlijk ook graag over leren. Ik ging daarom op zoek naar boeken, spelletjes en apps om kinderen te leren over tuinieren en planten. We hebben weer een paar leuke nieuwe boeken toegevoegd.
Kinderen leren over tuinieren en planten: boeken, spelletjes en apps
Veel kinderen vinden het moeilijk om zich in de tuin te vermaken, zeker als het een kleine tuin is. Als kids jong zijn spelen ze graag nog in eigen tuin, naarmate ze ouder worden hebben ze er vaak geen zin meer in. Met deze tips maak je buitenspelen in eigen tuin leuk voor kinderen.
Buitenspelen in je eigen tuin: met deze tips kun je kinderen stimuleren
De kids kunnen eindelijk lekker in de zandbak te spelen, met een bal te spelen en met water klooien. Aan de rand van de zandbak in het park, in de achtertuin, op het strand of op de camping. En er is zoveel leuk buitenspeelgoed voor de zomer!
Het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer

tuin uitje

Er zijn ook allerlei tuinen die je kunt bezoeken. Bij de Tuinen van Appeltern doe inspiratie op voor je tuin, terwijl je kinderen spelen, onder andere op het ontdekkingseiland.
De Tuinen van Appeltern: tuin inspiratie opdoen terwijl de kids spelen

Volg je Leuk met kids ook op social media?

pinterest instagram facebook 

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in.

Een afbeelding van...