Leuk met kids blog

★ thuis tips voor kinderen ★

Natuurlijk is het gezellig dat de kinderen zo veel thuis zijn. Maar af en toe vraag je je af waar je ze nu weer mee kunt vermaken. Of misschien vraag je je dat wel dagelijks af. Daarom maakte ik een nieuwsbrief met heel veel inspiratie!

In deze tijd zijn we natuurlijk extra veel bezig met leuke dingen voor de kids. Wil je vaker tips zien? Volg ons dan ook op Instagram. Want we hebben voor de komende weken een paar hele leuke ideeën bedacht om te spelen, knutselen en bakken.
pinterest instagram facebook 

winter knutselen

School had een nostalgische zoutdeeg workshop online gezet. Nou slaan we veel workshops over, zoals de meeste ouders bij ons op school. Sorry juffen en meesters, we doen ons best, maar er moet ook nog gewerkt worden. Maar zoutdeeg vonden kleine meis en ik allebei een leuk idee. Al duurde het wel even voor kleine meis begreep dat ze de zoutdeeg koekjes echt niet kon opeten ;-)

We hadden een mooie berkentak gevonden tijdens een wandeling, die wilden we er bij gebruiken. Het resultaat is onderstaande winterse tak met ijskristallen hangers er aan. In ons artikel over winter knutselen vind je de werkbeschrijving, inclusief zoutdeeg recept. En daarnaast natuurlijk nog veel meer winterse knutseltips.
Winter knutselen met kinderen als het buiten koud is: leuke ideeën
Handwerken voor jonge kinderen: naaien en borduren voor jongens en meisjes
De leukste boeken over knutselen met kinderen
Welke knutselspullen zijn leuk voor kinderen? Dit zijn onze favorieten

heel holland bakt

Samen bakken is super gezellig. Het is net knutselen, maar dan met eten. Kleine meis was al gek op bakken, maar nu is ze ook nog Heel Holland Bakt (Kids) fan. Ze vraagt sindsdien nog vaker om iets te bakken dan daarvoor.

We bedenken dus regelmatig leuke recepten om te bakken met kinderen. Het is inmiddels een flinke lijst vol taarten, koekjes en andere dingen. Maar ook voor komende week hebben we weer wat leuks op de planning. Dat zie je binnenkort dus op Leuk met kids en op Instagram!
Bakken met kids: heel veel leuke recepten voor kinderen
Koekjes bakken voor Valentijnsdag
Drie gezondere alternatieven voor pizza

naar buiten

De kids hadden het deze week moeilijk, ze missen hun juffen en meesters en het groepsgevoel in de klas. Dat verdriet mag er natuurlijk zijn. Maar we hebben ook gepraat over dingen die nu juist leuk zijn. Zo hebben we de pauze op elkaar afgestemd met een aantal buren. Aan het einde van de lunch verschijnen de koppies van de buurkinderen voor de ramen. Natuurlijk speelden ze eerder ook al samen buiten, maar dit dagelijkse ritueel vinden ze allemaal heel belangrijk. Ik weet zeker dat ze zich dat altijd zullen herinneren.

Zelf geniet ik enorm van de wandelgebieden die we samen (her)ontdekken. Zoals het Twiske in Oostzaan, net boven Amsterdam. Het is zo'n wandelgebied vol meertjes en slootjes. We maakten er laatst een heerlijke wandeling langs twee speeltuinen, de Avonturenspeelplaats en de Speelsloot. Onderweg liepen we door een prachtig winterlandschap met allerlei dieren, waaronder zwanen en Schotse Hooglanders.

Ik merk dat we niet de enigen zijn die veel wandelen, ik krijg de laatste tijd veel vragen over leuke wandelgebieden. Ik maakte daarom een blog met leuke wandelgebieden in de buurt van Amsterdam, bijna allemaal met speeltuin.
Wandelen met kinderen in de buurt van Amsterdam plekken met speeltuin
Buiten afspreken met vrienden: zo blijf je warm bij wandelen en in de tuin
Buitenspelen in je eigen tuin: met deze tips kun je kinderen stimuleren

binnen spelen

Toen de scholen dichtgingen bouwde onze smurf samen met een vriendje een smurfenschool. Samen met zijn zusje bouwt hij er nog steeds aan verder. De school heeft behalve een klaslokaal en een kantine ook een uitgebreid sportveld.

Zoonlief is al jaren LEGO fan, maar dochterlief heeft inmiddels ook de smaak te pakken. Het is zo leuk om te zien wat ze allemaal maken. Nadat we dit voorjaar mee hadden gedaan aan een LEGO challenge, besloten we om al onze LEGO bouwwerken te gaan verzamelen.
LEGO smurfen school bouwen
LEGO ideeën om te bouwen: heel veel voorbeelden
KAPLA voorbeelden: inspiratie om zelf te bouwen voor kinderen
Nintendo Switch: waarom we fan zijn + onze favo spellen voor kinderen
De leukste (bord)spelletjes voor peuters, kleuters, kinderen en tieners

nog meer leuks

Online cursus voor kinderen: de leukste Corona workshops en activiteiten
Thuisonderwijs Corona: tips om met je kind thuis te werken voor school
Verjaardag vieren tijdens Corona, zo is je kind toch echt jarig
Kinderen thuis vermaken tijdens de Corona uitbraak: 101 tips binnen en rondom huis

Volg je Leuk met kids ook op social media?

pinterest instagram facebook 

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in.

Een afbeelding van...