Leuke uitjes, festivals en markten met kids in de herfst en winter

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

In het begin van de herfst kunnen we vaak nog genieten van een lekker zonnetje, maar na een tijdje wordt het frisser. Gelukkig worden er genoeg leuke dingen voor kinderen georganiseerd in de herfst en winter, zowel binnen als buiten. Daarom maakte ik een overzicht van de leukste plekken om heen te gaan in de herfst en winter. De komende tijd zal ik het overzicht regelmatig updaten.

Leuke uitjes, festivals en markten met kids in de herfst en winter

Langlopende uitjes


*Vanaf 16 september is de tentoonstelling 100 jaar Schiphol – klaar voor vertrek in het Amsterdam Museum, je ziet de ontwikkeling van modderig weiland tot hightech luchthaven. Je kunt meedoen met het verkeerstorenspel, bij een echte paspoortbalie in de schoenen stappen van de marechaussee en je wens achterlaten voor de toekomst. Er zijn allerlei bijzondere dingen te zien, zoals een vliegtuigmotor uit 1920, een echte bom uit de Tweede Wereldoorlog, spannende smokkelwaar ontdekt door speurhonden, historische stewardessenkostuums en designmeubels van Schiphol uit de jaren zestig. De tentoonstelling zit vol met interessante weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat er een dierenhotel is op Schiphol? En dat Schiphol altijd maar doorgaat, dag en nacht? Dat zie je goed op de spectaculaire timelapse-film van Izarin en Van der Linde, die groot geprojecteerd wordt in de tentoonstelling.

*Tot en met 22 januari is Alles Kids in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, een tentoonstelling voor moderne kunst speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar, waarbij de kunstwerken laag hangen of op de grond staan, op kinderhoogte, soms mag je er in kruipen. Kids hebben in dit museum altijd gratis toegang.

*18 juni t/m 23 oktober is er een tentoontstelling over Fiep Westendorp, in het kader van haar 100e geboortedag, in Museum Meermanno in Den Haag.

*1 december t/m 22 januari is het Amsterdam Light Festival met de Illuminade, de prachtige lichtjeswandeling langs verlichte kunstwerken. Er is ook een app die je kunt downloaden, waarop je alle plekken kunt vinden.

*Tot en met volgende zomer is 40 jaar Playmobil in het Limburg Museum in Venlo, waarin je de geschiedenis van Playmobil kunt bekijken, oog in oog staan met levensgrote Playmobil figuren, miniatuurwerelden bekijken en natuurlijk zelf spelen.

*Op verschillende zondagen in het najaar en de winter zijn er So What kinderconcerten in Amsterdam en Weesp: klassiek, jazz en speelse klanken afgewisseld met workshops, poppenspel, gedichten en dans.


September


*24 september is de Landelijke Appelplukdag, heel veel fruittelers stellen die dag hun boomgaard open om appels te komen plukken, op allerlei plekken in Nederland.

*24 en 25 september is het Geen Daden Maar Woorden Festival op Katendrecht in Rotterdam: op 10 locaties rondom Fenix Food Factory (de dagelijkse versmarkt op de Kaap) vind van alle met mooie woorden, van literatuur tot muziek. Op zondagochtend is er ook een toffe voorstelling voor kinderen: Paul van Loon & Andere Snuiters.

*24 en 25 september is het Snorfestival in de Snorfabriek in Utrecht, met workshops zoals borduren, theater, leren illustreren en nog veel meer.

*29 september t/m 3 oktober is 2 Turven Hoog in Almere, met theater voor kinderen van 0 tot 6 jaar.

☆ leestip☆


Oktober


*1 en 2 oktober is Weekend van de Wetenschap met in heel Nederlands op verschillende locaties verschillende leuke dingen voor kids.

*Tot en met 9 oktober is de Lichtjesroute in Eindhoven. 22 kilometer door de stad heen, prachtig verlicht. Je kunt er langs wandelen of rijden me de fiets of auto.

*5 t/m 16 oktober is de Kinderboekenweek met in heel Nederland leuke activiteiten.

*Tot en met 29 oktober is ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen, het staat dit jaar het in het teken van tekenaar Rien Poortvliet, daarnaast zijn er 40 beelden waar je spreekwoorden kunt raden en met de monorail kun je alle beelden vanuit de lucht zien.

*Tot en met 30 oktober is de Zelfpluk op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek: appeltjes plukken op een prachtig landgoed.

*14 t/m 23 oktober is De Betovering in Den Haag, internationaal jeugdkunstfestival, met voorstellingen en workshops van kunstenaars en theatermakers, op ruim 50 verschillende locaties, voor kinderen van 2 t/m 12 jaar.

*15 t/m 23 oktober, in de herfstvakantie, is Ontdek Chuggington in het Spoorwegmuseum in Utrecht voor alle kleine fans van vrolijke treinen, wij gingen een paar jaar geleden, ik schreef er hier over.

*15 t/m 23 oktober, in de herfstvakantie, wordt 40 jaar Sesamstraat gevierd in Beeld en Geluid in Hilversum, waarbij de karakters uit Sesamstraat aanwezig zijn, er zijn activiteiten als voorlezen, schminken, knutselen en je kunt de film Sesamstraat viert feest hier bekijken.

*15 t/m 23 oktober, in de herfstvakantie, kun je dansworkshops doen in het Nijntje museum, waarbij wordt voorgelezen uit Nijntje danst en peuters en kleuters een dansje leren.

*15 t/m 30 oktober is Cinekid, het film-, televisie- en nieuwe mediafestival in de herfstvakantie. Van 15 t/m 21 oktober in de Westergasfabriek in Amsterdam en in de herstvakantie op allerlei locaties in heel Nederland.

*15 t/m 30 oktober, in de herfstvakantie, organiseert Natuurmonumenten Wilde Buitendagen, op allerlei plekken in Nederland, voor kinderen die van lekker buiten ravotten houden.

*18 t/m 24 oktober, in de herfstvakantie, is Lego World in de jaarbeurs in Utrecht, waar kinderen eindeloos met Duplo en Lego kunnen spelen en bouwwerken kunnen bewonderen.

*30 oktober is de Sunday Market op het Rokin in Amsterdam.

*31 oktober is Halloween, dat op allerlei plekken gevierd wordt, zo kun je in de Julianatoren en de Linnaeushof griezelen in oktober.

☆ leestip☆


November


*6 november is de Sunday Market op het Westergasterrein in Amsterdam.

*12 november is de landelijke intocht van Sinterklaas, maar er zijn nog veel meer leuke intochten verspreid over het land.

*18 t/m 20 november is Flavourites Live, met heel veel webshops voor kids. Niet zozeer om met de kids heen te gaan, maar wel om leuke dingen voor de kids te shoppen, ik ging er een paar jaar geleden heen en schreef er hier over.

☆ leestip☆


December


*1 december t/m 22 januari is het Amsterdam Light Festival met de Illuminade, de prachtige lichtjeswandeling langs verlichte kunstwerken. Er is ook een app die je kunt downloaden, waarop je alle plekken kunt vinden.

*4 en 11 december is de Sunday Market, met Sinterklaas editie en Funky Xmas Market, op het Westergasterrein in Amsterdam.

*10 december t/m 5 februari is het Nederlands IJsbeelden Festival op de Arena Boulevard in Amsterdam, met beelden van ijskunstenaars uit de hele wereld.

*17 en 18 december is het Dickens Festijn in boekenstad Deventer, bijna 1000 personages uit de boeken van van Dickers lopen rond in het oude Bergkwartier, van Scrooge tot Oliver Twist.

*24 december t/m 8 januari, in de kerstvakantie, kun je bij het Winter Station in het Spoorwegmuseum in Utrecht schaatsen tussen de oude treinen door.

*17 en 18 december en van 24 december 2016 t/m 8 januari tijdens de kerstvakantie is Sprookjeswinterland in Sprookjeswonderland in Enkhuizen.

☆ leestip☆


Meerdere dagen


*Op verschillende dagen en plekken is de Sunday Market, een creatieve markt.

*Op verschillende dagen en plekken is het Swan Market Festival, een lifestyle markt met allerlei creatief aanbod.

*Op verschillende dagen en plekken is de Zelfgemaakte Markt met spulletjes van kunstenaars, knutselaars, designers en creatievelingen.

*Op verschillende dagen en plekken is de Feelgood Market in Eindhoven, Tilburg en Helmond, met kraampjes van designers, workshops, massage, gezondheid-adviezen, lekkere hapjes, live- muziek, dans acts, theater en activiteiten voor kinderen.

☆ leestip☆


Verder


Heb jij tips voor een leuk festival in de herfst of winter 2016 of 2017? Laat het weten onder aan dit artikel bij “leave a reply” of via info [at] leukmetkids [punt] nl, zodat er nog meer leuke festivals in deze lijst komen 🙂

Wil je nog meer festivals zoeken? Hier vind je festivals en markten in de lente en in de zomer. Kijk ook eens op Rotterdam FestivalsI Amsterdam en This is The Hague.

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Nieuw op Leuk met kids blog

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.