De leukste festivals en markten in de zomer voor met de kinderen

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Whatsapp
Whatsapp

Zonnetje, hapje, drankje: het is tijd voor zomerfestivals en markten! Daarom maakte ik een overzicht van de leukste plekken om deze zomer heen te gaan. Tips zijn natuurlijk welkom, via info [at] leukmetkids.nl of het reactieformulier onder dit bericht. Ik zal de komende tijd zeker nog meer tips toevoegen!

Bekijk rustig de hele lijst, of klik door naar juni, juli, augustus, september of meerdere dagen in de zomer. Tussendoor vind je ook mijn favoriete boeken en gidsen over leuke uitjes met de kinderen.

De leukste festivals en markten in de zomer

Juni


*5, 12, 19 en 26 juni zijn de Zomerzondagen in het Park bij de Euromast in Rotterdam: picknicken met muziek en theater erbij!

*10-19 juni is Oerol, het theaterfestival op Terschelling.

*10-12 juni zijn de Rotterdamse Dakendagen, zo kun je vanaf grote hoogte de stad bekijken.

*11 juni is er een optocht van brandweervoertuigen in het kader van het 100-jarig bestaanvan de brandweer in De Bilt.

*11 en 12 juni is Verborgen Tuinen, waarbij je allerlei mooie tuinen op bijzondere plekken in Rotterdam kunt bekijken.

*12 juni is Kids Festival Amersfoort, met allerlei leuke dingen voor kinderen, zoals schminken, theater, cupcakes versieren, zandbak spelen, een speurtocht en meer.

*12 juni is de Kinderboekenparade in het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

*18 juni is Kids ‘n’ Billies in Openluchttheater de Goffert in Nijmegen, naar eigen zeggen het stoerste muziekfestival voor het hele gezin. Met naast muziek ook ander kindervermaak, zoals workshops, zweefmolen, suikerspinnen en popcorn eten, een vetkuif in je haar laten zetten, hoela-hoeps, tattoos en waterpistolen.

*18 en 19 juni is Lekker naar de Boer: op bezoek bij een boer bij jou in de buurt.

*18 en 19 juni is Kinder Parade Festijn in Apeldoorn, met muziek, theatervoorstellingen, workshops en lekker eten.

*18 en 19 juni is Alles kids in Drenthe in Emmen met dansworkshops, een ritje in de historische trein, theatervoorstellingen, springkussens, klimmen, schilderen, zingen en allerlei attracties van bekende attractieparken.

*19 juni is De Hout op Stelten in Cultuurpark de Hout in Alkmaar, cultuurfestival voor kinderen van 2 tot en met 9 jaar.

*19 juni is Hout Festival in de Haarlemmerhout in Haarlem, met programma voor kinderen in de familietent, waar kinderen kunnen kijken en meedoen. Ook kunnen kinderen knutselen en schminken.

*25 en 26 juni en 1, 2  en 3 juli is Westwaarts in het Erasmuspark in Amsterdam, culturele zondagen met voor kids bijvoorbeeld theatervoorstellingen en knutselworkshops.

*26 juni is Kid Dynamite Jazz Festival op Katendrecht in Rotterdam, met muziek van gevestigde namen, Rotterdamse talenten en het project The Dynamite Kids, maar daarnaast ook theatershows en workshops muziekinstrumenten maken, dansen en tekenen.

*23 juni tot en met 3 juli is de Parade in Rotterdam in het Museumpark, met overdag kinderprogramma.


Juli


*1-3 juli is FestiValderAa, een festival met theater en muziek in de Drentse natuur. Er zijn allerlei kinderactiviteiten, onder meer in samenwerking met Staatsbosbeheer.

*2 en 3 juli is het Africafestival in Hertme, een festival op het gebied van Afrikaanse muziek, wat is er nou mooier dan dansen op opzwepende djembé-ritmes?

*3 juli is Roots Open Air in het Oosterpark in Amsterdam, onderdeel van het multiculturele festival Amsterdam Roots Festival, met op het Kinderplein speciale voorstellingen voor kids.

*8-17 juli is het Over het IJ Festival op de NDSM-werf in Amsterdam Noord, met heel veel theater voor kids. Op het NDSM-terrein vind je de ook IJ-kantine (Mt. Ondinaweg 15), een gigantisch restaurant aan het water in Amsterdam Noord, met een grote kinderspeelhoek. Je kunt er vanaf Centraal Station met een pontje heen, die pont is hartstikke spannend voor kids, al kun je er natuurlijk ook gewoon met de auto komen.

*8-17 juli is de Parade in Den Haag in het Westbroekpark, met overdag kinderprogramma.

*10 juli is het Wereldmuziekfestival in Cultuurpark de Hout in Alkmaar, met zonnige muziek, maar bijvoorbeeld ook een wereldmarkt en zelf pizza maken voor kinderen.

*Op dinsdag 19 en 26 juli & 2 en 9 augustus zijn Prinsen en Prinsessendagen in Paleis het Loo, kinderen mogen verkleed komen en kunnen zich laten schminken, een eigen kroon versieren met edelstenen of een medaille maken.

*21-24 juli is het Kuna Festival in het Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe, waar kunstenaars hun werken exposeren. Voor kids is er een special programma met allerlei activiteiten, zoals knutselen en broodjes bakken.

*22 juli tot en met 7 augustus is de Parade in Utrecht in het Moreelsepark, met overdag kinderprogramma.

*30 juli zijn Fien en Teun in de Julianatoren, in Apeldoorn, fans kunnen naar de show van Fien en Teun.


Augustus


*Op dinsdag 19 en 26 juli & 2 en 9 augustus zijn Prinsen en Prinsessendagen in Paleis het Loo, kinderen mogen verkleed komen en kunnen zich laten schminken, een eigen kroon versieren met edelstenen of een medaille maken.

*4-6 augustus is het Festival der Zoete Verleidingen in Sleen in Drenthe, lekker zelf allerlei zoetigheid maken.

*6 augustus Thomas de Trein in de Julianatoren, in Apeldoorn, fans kunnen naar de show van Thomas de Trein.

*12-21 augustus is het Junior Grachtenfestival in Amsterdam, met klassieke muziek voor kids.

*12-28 augustus is de Parade in Amsterdam in het Martin Luther Kingpark, met overdag kinderprogramma.

*26-28 augustus is Proefpark Haarlem in het Kenaupark, met voor kinderen theater, modderkeukentjes, je eigen heksendrankje maken, je eigen foodtruckje knutselen, schminken, bloempot schilderen en vullen met kruidenzaadjes, zelf strohalm plukken en je eigen deeg voor koekjes maken.

*28 augustus is het Verhalenfestival op het Beeldenveld van de Westergasfabriek in Amsterdam. In grote yurts kunnen kinderen tot en met 12 jaar kijken en luisteren naar allerlei sprookjes.


September


*2-4 september zijn de Wereldhavendagen in Rotterdam.

*9-11 september is Magneet Kids in Amsterdam, onderdeel van het Magneet Festival, met workshops en voorstellingen voor kids.

*1-4 september is Into The Great Wide Open op Vlieland, festival met muziek, beeldende kunst, film en kinderactiviteiten.

*Vanaf 16 september is de tentoonstelling 100 jaar Schiphol – klaar voor vertrek in het Amsterdam Museum, je ziet de ontwikkeling van modderig weiland tot hightech luchthaven. Je kunt meedoen met het verkeerstorenspel, bij een echte paspoortbalie in de schoenen stappen van de marechaussee en je wens achterlaten voor de toekomst. Er zijn allerlei bijzondere dingen te zien, zoals een vliegtuigmotor uit 1920, een echte bom uit de Tweede Wereldoorlog, spannende smokkelwaar ontdekt door speurhonden, historische stewardessenkostuums en designmeubels van Schiphol uit de jaren zestig.

De tentoonstelling zit vol met interessante weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat er een dierenhotel is op Schiphol? En dat Schiphol altijd maar doorgaat, dag en nacht? Dat zie je goed op de spectaculaire timelapse-film van Izarin en Van der Linde, die groot geprojecteerd wordt in de tentoonstelling.

*24 september is de Landelijke Appelplukdag, heel veel fruittelers stellen die dag hun boomgaard open om appels te komen plukken, op allerlei plekken in Nederland.

*24 en 25 september is het Geen Daden Maar Woorden Festival op Katendrecht in Rotterdam: op 10 locaties rondom Fenix Food Factory (de dagelijkse versmarkt op de Kaap) vind van alle met mooie woorden, van literatuur tot muziek. Op zondagochtend is er ook een toffe voorstelling voor kinderen: Paul van Loon & Andere Snuiters.

*Begin september tot eind oktober is de Zelfpluk op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek: appeltjes plukken op een prachtig landgoed. Kijk voor de exacte startdatum even op hun website.

*Vanaf begin september tot en met januari 2017 is ‘Alles kids’ in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, het is tentoonstelling voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, met kunstwerken op kinderhoogte.


Verschillende dagen


*15 april-29 oktober is ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen, het staat dit jaar het in het teken van tekenaar Rien Poortvliet, daarnaast zijn er 40 beelden waar je spreekwoorden kunt raden en met de monorail kun je alle beelden vanuit de lucht zien.

*In het Vondelpark Openluchttheater zijn er ieder weekend in de zomer leuke optredens. Onder de noemer Live at Amsterdamse Bos zijn er heel veel leuke concerten in het Bostheater, op allerlei data in de zomer.

*Cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje komt in Amersfoort, Dordrecht, Utrecht, Groningen, Zwolle, Apeldoorn, Eindhoven en op Mysteryland, met lekker eten vanuit foodtrucks, bandjes en dj’s, kinderprogramma en de “mooie spullen markt”.

*Eten op Rolletjes komt deze zomer en lente in Ede, Hilversum, Leeuwarden, Arnhem, Wageningen, Haarlem, Deventer en Delft.

*Food Truck Festival TREK komt deze zomer en lente in Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Enschede, Nijmegen, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag en Amsterdam.

*Op verschillende dagen en plekken is de Feelgood Market met kraampjes van designers, workshops, massage, gezondheid-adviezen, lekkere hapjes, live- muziek, dans acts, theater en activiteiten voor kinderen.

*De laatste zondag van april tot en met oktober is de Blije Markt in Doetinchem, een hippe streekmarkt in een park met pure producten: lekker eten en drinken, mobiele terrasjes vanuit rijdende keukentjes, muziek en workshops.

*Op verschillende dagen en plekken is de Sunday Market, een creatieve markt in Amsterdam en Amersfoort.

*Op verschillende dagen in de zomer is het Swan Market Festival, een lifestyle markt met allerlei creatief aanbod.

*Een paar keer per jaar is er de Zelfgemaakte Markt met spulletjes van kunstenaars, knutselaars, designers en creatievelingen, bijvoorbeeld op 5 mei in Den Bosch.


Verder


Heb jij tips voor een leuk festival in 2016? Laat het weten onder aan dit artikel bij “leave a reply” of via info [at] leukmetkids [punt] nl, zodat er nog meer leuke festivals in deze lijst komen 🙂

Wil je nog meer festivals zoeken? Hier vind je festivals en markten in de lenteKijk ook eens op Rotterdam FestivalsI Amsterdam en This is The Hague.

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Nieuw op Leuk met kids blog

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Whatsapp
Whatsapp
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.