Ideaal: uitwisbare pen van Frixion in vrolijke kleurtjes

Sommige producten zijn zo simpel en tegelijk zo ideaal dat je je afvraagt waarom het niet eerder bedacht is. Wij zijn thuis fan van deze uitwisbare pen van Frixion, die we inmiddels in heel veel kleurtjes hebben.

De uitwisbare pen van Frixion is eigenlijk net een potlood. Maar dan een waarvan de punt niet de hele tijd breekt, omdat je hem te vaak laat vallen. Je kunt wat je geschreven hebt uitgummen met de achterkant van de pen. Daarna kun je er meteen weer overheen schrijven.

De pennen schrijven lekker en houden goed vast. En als de pen leeg is kun je een setje nieuwe vullingen open, wel zo milieuvriendelijk. De roller ball pen van Frixion is een gewone fineliner, maar dan uitwisbaar. Hij is te koop in allerlei kleurtjes, bijvoorbeeld bij Bol.com. Je kunt ze per stuk kopen, of in een set met verschillende kleuren. Daarnaast zijn de vullingen los te koop.

Ideaal: uitwisbare pen in vrolijke kleurtjes van van Frixion Rollerball

Ideaal: uitwisbare pen van Frixion in vrolijke kleurtjes

Hier gebruiken we de uitwisbare pen van Frixion voor

Zelf gebruik ik de uitwisbare pen van Frixion voor mijn agenda, waarin ik eindeloos dingen toevoeg en weer wis. Ook om een kaart te schrijven is het handig, want een foutje kun je makkelijk weer herstellen. Ook voor een schets is het handig.

De kinderen gebruiken ze ook, om mee te tekenen en brieven te schrijven. Als ze schrijven vinden ze het fijn om foutjes uit te kunnen wissen. Toch wel jammer, want die kinderfouten zijn zo schattig 😉

Ideaal: uitwisbare pen in vrolijke kleurtjes van van Frixion Rollerball

De kinderen moeten het gummen even oefenen. Ik merk dat ze in eerste instantie te hard op het papier drukten. Nu ze voorzichtiger gummen wordt het netter.

Tijdens het thuisonderwijs heb ik een flinke set aangeschaft, in veel verschillende kleurtjes. Het handschrift van beide kids bleek wel wat verbetering te kunnen gebruiken. Dit werkblad komt van Junior Einstein, je kunt er twee per dag gratis downloaden. Ook voor allerlei andere onderwerpen vind je daar handige werkbladen. En met die gekleurde pennen vinden de kids het ook nog best leuk om te ze in te vullen.

Ideaal: uitwisbare pen van Frixion in vrolijke kleurtjes

Bij de sets die ik kocht, zaten drie pennenkokers, die je aan elkaar kunt klikken. Beide kinderen hebben een eigen koker met hun favoriete kleuren. Hopelijk raken ze daardoor ook minder snel kwijt, want voor mooie pennen lijkt bij ons een stiekeme verstopplek te bestaan.

Op Instagram deelde ik dit filmpje, daar krijg je nog wat meer een beeld bij de pennen.

De planner die je in beeld ziet is de Miluna familieplanner van Ellen Mae (bij Bol.com). Ik gebruik hem als werkagenda, lekker overzichtelijk. Zo’n maandplanner geeft meer overzicht dan een weekagenda. De planner ligt bij mij open op mijn bureau, aan de ene kant staat de hele maand, aan de andere kant is er ruimte voor to do lijstjes. Voorin de planner vind je ook een jaaroverzicht met de schoolvakanties in Nederland en België. Je raadt het al, voor het filmpje gebruikte ik stiekem maart, want februari staat natuurlijk al vol gekalkt 😉

Miluna maandplanner

Verder lezen 

Op Leuk met kids vind je nog veel meer inspiratie voor school en knutselen. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze favoriete knutselspullen.

De Leuke Update

In de Leuke Update vind je nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. Toffe vakantie locaties, uitjes, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken, films en nog veel meer tips voor kinderen en tieners. 

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids