Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar

Wat koop je voor de negende, tiende, elfde of twaalfde verjaardag van een kind? Of voor Sinterklaas of kerst? In dit artikel laat ik je heel veel leuke cadeau ideeën zien voor kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar. Grote en kleine cadeaus, voor zowel jongens als meisjes. Leuk voor je 9-jarige, 10-jarige, 11-jarige of 12-jarige zoon of dochter, of je vriend. Kijk snel verder!

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Wat koop je voor de negende, tiende, elfde of twaalfde verjaardag van een kind? Of voor Sinterklaas of kerst? In dit artikel laat ik je heel veel leuke cadeau ideeën zien voor kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar. Grote en kleine cadeaus, voor zowel jongens als meisjes. Leuk voor je 9-jarige, 10-jarige, 11-jarige of 12-jarige zoon of dochter, of je vriend. Kijk snel verder!

Inhoudsopgave: cadeau ideeën 9, 10, 11 of 12 jaar

Kijk lekker rustig naar de ideeën voor een verjaardagscadeau of klik snel door naar:


EEN REIS, UITJE OF BELEVENIS VOOR 9 TOT 12 JAAR


Veel kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar hebben niet echt een verlanglijstje. Kinderen in de bovenbouw weten vaak niet wat ze moeten vragen. Geen wonder, veel oudere kinderen hebben alles al. Dan kun je voor cadeau ideeën ook aan een reis denken. Leuk om eens samen op pad te gaan, zonder de rest van het gezin. Een tegoedbon voor een reis is dus heel tof. Of boek een ticket bij NS International. Ook leuk: een nachtje weg in een hotel, kijk eens bij onze hotel tips of bij Booking.

Een uitje is ook heel leuk om cadeau te geven. Zoek je een ticket met korting, kijk dan eens bij Tours & Tickets, bij Vakantieveilingen, bij Tripper, bij Dagtickets of bij Ticketoo.

Leuke uitjes als cadeau

Of denk eens aan een van deze uitjes:

 • In veel steden kun je Escape Tours doen, een interactieve game. 
 • Bij The Park Playground beleef je met vrienden of familie VR experiences.
 • AMAZE van ID&T (10+) in Amsterdam is een reis langs licht- en geluidsshows (bekijk onze review).
 • Aquarium Sea Life zit aan de boulevard van Scheveningen, ook leuk in combinatie met een dagje strand of met Legoland Discovery Centre.
 • Een dagje pretpark bij de Efteling, bij Duinrell of bij Slagharen.
 • Of naar Disneyland Parijs.
 • Een trampolinepark van JumpSquare of van Jump XL.
 • Bodyworlds in Amsterdam laat met echte menselijke lichamen zien hoe het lichaam werkt.
 • The Amsterdam Dungeon is spannende interactieve tour, met shows waar je wordt meegenomen naar de duistere kant van de geschiedenis (adviesleeftijd 10+).
 • Bij Gamecity in Zoetermeer kun je karten, laser gamen, minigolf of Prison Island spelen.
 • In Kartfabrique in Utrecht kun je lasergamen, karten of ontsnappen uit Prison Island. Ook leuk voor een tienerfeestje.
 • Bij wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in Amsterdam kun je selfies maken met beelden van sterren. 
Veel kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar hebben niet echt een verlanglijstje, dan kun je voor cadeau ideeën ook aan een reis denken. Een tegoedbon voor een reis is ook heel tof. Of boek een ticket bij NS International. Ook leuk: een nachtje weg in een hotel of een stoer uitje.

Een reisgids

Ons meisje heeft toen ze 9 jaar werd dit reisgidsje van Amsterdam cadeau gekregen. Time to momo is van allerlei verschillende steden te koop (bij Bol.com en bij Libris). Het boekje bevat wandelingen in verschillende buurten. Met bijbehorende bezienswaardigheden, winkels en restaurants.

Natuurlijk weet ik veel van die plekken in Amsterdam wel. Maar hoe leuk is het om met een kaartje een route te verkennen? Zo leert ze spelenderwijs kaartlezen. We zijn al een keer met het boekje de stad in geweest. Dat gaan we deze vakantie vaker samen doen.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Ons meisje heeft toen ze 9 jaar werd dit reisgidsje van Amsterdam cadeau gekregen. Time to momo is van allerlei verschillende steden te koop. Het boekje bevat wandelingen in verschillende buurten. Met bijbehorende bezienswaardigheden, winkels en restaurants.

SPELLETJES VOOR 9 TOT 12 JARIGEN


Spellen zijn heel populair bij oudere kinderen en tieners, dus een ideaal cadeau voor kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar. Leuke spellen om te vragen zijn stratego, cluedo of zeeslag. Veel verschillende spellen vind je bij Bol.com.  Hieronder zie je een aantal spellen, meer leuke spellen vind je in dit overzicht met bordspelletjes voor alle leeftijden.

Zoek je een leuk spel voor een groep? Dan is 30 seconds een leuk spel (Bol.com)

Escape Room spellen zijn hip onder oudere kinderen en tieners. Bij Bol.com vind je allerlei verschillende, je kunt daar ook selecteren op leeftijd. Die op de foto is overigens voor 16 jaar en ouder.

Verjaardag cadeau ideeën voor oudere kinderen, leuk voor je 9-jarige, 10-jarige, 11-jarige of 12-jarige zoon of dochter. Spellen zijn heel populair bij oudere kinderen en tieners, dus een ideaal cadeau voor kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar. Zoals een escape room spel.

Kolonisten van Catan speel je vanaf 10 jaar, te koop bij Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor oudere kinderen, leuk voor je 9-jarige, 10-jarige, 11-jarige of 12-jarige zoon of dochter. Spellen zijn heel populair bij oudere kinderen en tieners, dus een ideaal cadeau voor kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar. Zoals Kolonisten van Catan.

Saboteur is een Wie is de Mol achtig kaartspel (te koop bij Bol.com). De saboteur is een soort mol, dus dit kaartspelletje lijkt op Wie is de Mol. Lees hier meer over Saboteur en het echte Wie is de Mol bordspel.

Saboteur is een Wie is de Mol achtig kaartspel. De saboteur is een soort mol, dus dit spelletje lijkt op Wie is de Mol. Saboteur is eenvoudig te leren en leuk is voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. We vinden het een heel leuk spel dat je makkelijk mee kan nemen op een dagje uit of vakantie.

SmartGames Cube Duel kun je zowel alleen spelen als tegen elkaar. Als je tegen elkaar speelt, dan moet je proberen meer van jouw kleur bovenop te krijgen bij de kubus. In je eentje los je puzzels uit het boekje op. Het spel is voor kinderen vanaf 10 jaar en te koop bij Bol.com. Smart Games heeft allerlei verschillende compacte puzzelspelletjes.

Verjaardag cadeau ideeën voor oudere kinderen, leuk voor je 9-jarige, 10-jarige, 11-jarige of 12-jarige zoon of dochter. Spellen zijn heel populair bij oudere kinderen en tieners, dus een ideaal cadeau voor kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar. Zoals SmartGames Cube Duel, strategisch spel dat je in je eentje of samen kunt spelen.

10 dagen door Europa is een strategisch bordspel voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar. Daarbij moet je goed nadenken hoe je een route over ons continent kunt afleggen. Een uitdagend en leerzaam spel. Het spel is te koop bij Bol.com of bekijk onze review.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Veel jongens en meisjes zijn gek op spelletjes. Zoals 10 dagen door Europa, een strategisch bordspel, waarbij je goed moet nadenken hoe je een route over ons continent kunt afleggen. Het spel is een leuk uitdagend en leerzaam spel, voor kinderen vanaf 10 jaar.

Fidget toys en verzamelen

De fidget ofwel pop it blijft een hit op social media. Dat is omdat ze er leuk uit zien. Maar ook omdat veel mensen er relaxed van worden. Als je de bolletjes indrukt, dan maken ze een grappig geluidje. Bovendien kun je er een mooi patroon mee maken. Te koop bij Bol.com.

Fidget pop it spelletje om te ontspannen.

Loopy Loopers zijn een soort fidget toys. In deze fidget toys zitten losse knikkers, waar je trucjes mee kunt uithalen. Net zoals andere fidget spinners zijn ze te gebruiken om je concentratie te verbeteren, maar deze heeft net wat extra’s. Loopy Loopers zijn te koop bij Bol.com.

Er is een nieuw soort fidget toys: Loopy Loopers. In deze fidget toys zitten losse knikkers, waar je trucjes mee kunt uithalen. Net zoals andere fidget spinners zijn ze te gebruiken om je concentratie te verbeteren, maar deze heeft net wat extra's.

Met dit spelletje kan mijn zoon echt eindeloos spelen: de Magic Twist & Turn. Het doet denken aan een Rubik’s Cube, met het uiterlijk van een fidget toy. Het doel is om bepaalde patronen te maken, met bijvoorbeeld één kleur op een rij. Te koop bij Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Dit spelletje kan mijn zoon echt eindeloos mee spelen: de Magic Twist & Turn. Het doet denken aan een Rubik's Cube, met het uiterlijk van een fidget toy.

Ze zijn terug van weggeweest: Pokémon kaarten. Bij ons op school worden ze weer verzameld. Ook een leuk cadeau: een verzamelalbum. Pokémon kaarten zijn te koop bij Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor oudere kinderen, leuk voor je 9-jarige, 10-jarige, 11-jarige of 12-jarige zoon of dochter. Ze zijn terug van weggeweest: Pokémon kaarten. Bij ons op school worden ze weer verzameld. Ook een leuk cadeau: een verzamelalbum.

GAME CADEAUS VOOR KINDEREN EN TIENERS


De heilige graal voor veel kinderen: een spelcomputer en handig als je een groot cadeau zoekt. Gamen blijft populair, of je nou een 9-jarige of 12-jarige hebt. Wel gamen jongens veel meer dan meiden. Accessoires voor een spelcomputer zijn een leuk cadeau, kijk eens bij Coolblue wat er is. Denk aan een gaming headset, game stoel, race stuur, speciale monitor of extra controllers.

Onder tieners is de PlayStation spelcomputer waarschijnlijk het populairste speelgoed (te koop bij Coolblue en bij Bol.com). Veel 11-jarigen en 12-jarigen hebben er misschien al een, dan is een PlayStation game een leuk cadeau. Heel veel verschillende games vind je bij Bol.com en bij Coolblue.

Bij iets jongere kinderen is de Nintendo Switch de populairste spelcomputer, die kun je thuis en onderweg gebruiken. Thuis gebruik je de console met de TV. Onderweg klik je de controllers aan de console en heb je een handheld, een soort game boy. Daarnaast kun je ook het kleine schermpje op tafel zetten en de controllers los gebruiken. Hij is te koop bij Bol.com en Coolblue.

Bij 9-jarigen en 10-jarigen zie ik nog vooral de Switch. Voor wie er een Switch heeft is een game een leuk cadeau, bij Bol.com kun je handig selecteren op genre, leeftijdsclassificatie en andere kenmerken. Dennis vertelt in dit artikel waarom wij fan zijn van de Nintendo Switch én wat zijn favoriete spelletjes voor kinderen zijn.

Nintendo Switch: spelcomputer die je thuis en onderweg kunt gebruiken. Thuis gebruik je de console met de TV. Onderweg klik je de controllers aan de console en heb je een handheld, een soort game boy. Daarnaast kun je ook het kleine schermpje op tafel zetten en de controllers los gebruiken.
Wat zijn populaire games voor 9, 10, 11 en 12 jarigen?

Een populaire game is voetbalspel FIFA (bij Coolblue en bij Bol.com). Ieder jaar verschijnt er een nieuwe versie.

Ook basketbal game NBA (bij Bol.com en bij Coolblue) is populair.

Daarnaast is de Formule 1 race game F1 (bij Coolblue en bij Bol.com) favoriet bij fans van Max Verstappen.

De moderne klassieker Minecraft (Bol.com) is de favoriete game van veel kinderen en tieners. Wil je kind tips voor Minecraft? Dan zijn dit handige boeken. Het Minecraft Creative Handboek geeft tips over hoe je kunt bouwen. Daarnaast geeft het Minecraft Combat Handboek tips over hoe je het beste met monsters kunt vechten. Maar ook hoe je dieren kunt doden en over hoeveel levens dieren hebben en wat je ervoor krijgt. Zo krijg je schapenvlees als eten als je een schaap doodt. Ook een handige tip: geen rauwe kip eten, dan word je ziek, het lijkt het echte leven wel. Onze jongen speelt al een tijd Minecraft, maar heeft veel nieuwe dingen geleerd met deze boeken. De boeken zijn te koop bij Libris en Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor oudere kinderen, leuk voor je 9-jarige, 10-jarige, 11-jarige of 12-jarige zoon of dochter. Zoals Minecraft Creative Handboek en Minecraft Combat Handboek, boeken met tips voor Minecraft survival en creative

SMARTPHONE CADEAUS VOOR JONGE TIENERS


Denk je aan een cadeau voor jonge tieners, dan denk je aan smartphones. Dat staat dus altijd hoog op mijn lijstje cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar.

Welke smartphone is geschikt voor kinderen? Veel ouders hebben een Samsung of iPhone, maar die zijn prijzig. Je kunt bij je keuze letten op zaken als opslagcapaciteit, werkgeheugen en camerakwaliteit. Zelf hebben we gekozen voor een telefoon van OPPO, die lijken erg op Samsung en zijn stevig. OPPO smartphones zijn te koop bij Coolblue en bij Bol.com. Beide sites hebben handige filters.

Allerlei smartphone accessoires zijn leuk. Denk aan headsets, bluetooth speakers, selfie sticks en powerbanks. Bij Bol.com en Coolblue vind je heel veel smartphone accessoires. Hieronder vind je daarnaast nog veel smartphone cadeaus voor tieners.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Wat koop je voor de negende, tiende, elfde of twaalfde verjaardag van een kind? Of voor Sinterklaas of kerst? In dit artikel laat ik je heel veel leuke cadeau ideeën zien voor kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar. Grote en kleine cadeaus, voor zowel jongens als meisjes. Leuk voor je 9-jarige, 10-jarige, 11-jarige of 12-jarige zoon of dochter, of je vriend. Kijk snel verder!

Bij Bulbby kun je persoonlijke telefoonhoesjes laten maken. Met naam en print er op, voor iPhone en Samsung.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Zoals deze Bulbby telefoonhoesjes.

FOTO’S CADEAUS VOOR 9 TOT 12 JARIGEN


Snap! is echt een fantastisch boek om beter te leren fotograferen met je smartphone. En welke tiener wil dat nou niet? Het is te koop bij Bol.com en Libris.

Cadeau ideeën voor kinderen en tieners: het boek Snap! Vol met tips om nog beter te leren fotograferen met je smartphone

Een Instax camera is een soort nieuwe Polaroid, een super leuk origineel retro kado. Hiermee maak je een foto die je bijna meteen in je hand hebt. Te koop bij Bol.com en bij Coolblue, met of zonder fotopapier erbij. De camera’s op de foto zijn van Fujifilm Instax, Kodak en Polaroid.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Een Instax camera is een soort nieuwe Polaroid, een super leuk origineel retro kado. Hiermee maak je een foto die je bijna meteen in je hand hebt.

Ook een hit onder tieners: een pocket foto printer. Hiermee kun je meteen printen, maar kun je wel net zo lang poseren tot je de perfecte foto hebt 😉 Bol.com en Coolblue hebben verschillende mini foto printers.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Zoals een mini fotoprinter.

Een 11-jarige of 12-jarige heeft vaak al een telefoon. Voor een 9-jarige of 10-jarige die daar nog niet aan toe is, is een GoPro kindercamera leuk. Er zitten allerlei extra’s bij, zo kun je hem op je fiets of step monteren en onder water filmen. Wij schreven een review over de Kidizoom Action Cam HD, de camera is te koop bij Bol.com.

Kidizoom Action Cam HD review: GoPro speelgoed camera voor kinderen

Stikbot en Stikbot kun je overal meenemen en op het raam plakken. Leuk om stop motion filmpjes mee te maken. Ze zijn te koop bij Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen. Stikbot en Stikbot kun je overal meenemen en op het raam plakken. Leuk om stop motion filmpjes mee te maken.

Simpel en goedkoop, maar geniaal, een lenzensetje voor op je smartphone. Er zijn verschillende setjes te koop, vaak met lenzen voor een breedbeeldcamera en fish eye. Bij Bol.com vind je ze in allerlei prijsklasses.


MUZIEK CADEAUS VOOR 9, 10, 11 EN 12 JARIGEN


Draadloze speakers zijn handig om je muziek van je telefoon te streamen. Je vindt allerlei verschillende bij Coolblue en bij Bol.com.

Een koptelefoon is fijn om even rustig muziek te luisteren. Of een luisterboek, of een dvd in de auto. Je vindt heel veel verschillende bij Bol.com en Coolblue.

Daarbij kun je een aantal aspecten overwegen. Wil je een koptelefoon met geluidsbegrenzing om de oren van je kids te beschermen? Is een draadloze koptelefoon handig, want minder breekbaar? Of neem je er een met een losse draad, die je kunt vervangen als hij kapot gaat? Vind je kind een bepaald merk mooi?

Wij zijn fan van de Philips open ear koptelefoon. Deze koptelefoon zit niet in of over het oor, maar boven het oor. Zo blijft het oor vrij, dat daardoor beschermd is tegen hoge volumes. Daarnaast kan je tiener de omgeving beter horen, wel zo veilig in het verkeer of met sporten. We schreven een review van de Philips open ear koptelefoon. Deze draadloze koptelefoon is in junior en volwassen formaat te koop bij Bol.com.

Cadeau ideeën kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar, zowel jongens als meiden. Zoals deze veilige Philips open ear koptelefoon. Deze koptelefoon zit niet in of over het oor, maar boven het oor. Zo blijft het oor vrij, dat daardoor beschermd is tegen hoge volumes. Daarnaast kan je kind of tiener de omgeving beter horen, wel zo veilig in het verkeer of met sporten.

(SPORT)HORLOGES VOOR KINDEREN


Een mooi horloge is een echte eye catcher, deze van Ice Watch zijn populair. Bol.com heeft veel mooie merken.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar. Zoals een horloge.

Een horloge met locatie, berichten en bellen

Onze jongen wilde graag een stappenteller, net als mama. Als ouders wilden we hem graag kunnen bereiken als hij buiten speelt, maar voor een telefoon vonden we het te vroeg. Oh ja en het is ook wel handig om de locatie te kunnen zien waar hij uithangt. We gingen dus op zoek naar een smartwatch voor kinderen, met locatie-functie, berichten, bellen en stappenteller. Inmiddels hebben beide kinderen al een aantal jaar een horloge van One2Track, te koop bij Bol.com.

Op je eigen telefoon installeer je een app, waarmee je kunt zien waar je kind is en waarmee je berichten kunt sturen. Er wordt een prepaid SIM kaart bijgeleverd. Hier vertel ik meer over de One2Track horloges.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Een horloge met stappenteller, locatie, berichten en bellen. Handig om je kind te kunnen bereiken als het buitenspeelt. De One2Track NEO kan ook videobellen en foto's versturen.

Smartwatch en stappenteller

Horloges met alleen een stappenteller – ofwel activity trackers – zijn leuk voor sportieve tieners, of voor wie sportiever wil worden. Je vindt ze bij Coolblue en Bol.com. Populaire merken zijn bijvoorbeeld Fitbit en Garmin.

Een smartwatch is ook populair onder tieners. Veel van dit soort horloges hebben ook een stappenteller, maar je kunt er nog veel meer mee. Bol.com en Coolblue hebben allerlei verschillende.

Fitbit heeft een activity tracker die ook een heel mooi horloge en schakelarmband is: de Fitbit Luxe.

SPORT CADEAUS VOOR 9, 10, 11 EN 12 JARIGEN


Veel 9, 10, 11 en 12 jarigen vinden een stuntstep tof. Je vindt veel verschillende stuntsteps bij Bol.com.

Een skateboard of pennyboard is een leuk cadeau voor stoere kids. Bij Bol.com hebben ze allerlei verschillende, die op de foto is van Nijdam.

Verjaardag cadeau ideeën voor oudere kinderen, leuk voor je 9-jarige, 10-jarige, 11-jarige of 12-jarige zoon of dochter. Een skateboard of pennyboard is een leuk cadeau voor stoere kids.

Ook leuk: skeelers, skates of rolschaatsen en de bijbehorende bescherming. Te koop bij Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Zoals skeelers, skates of rolschaatsen en de bijbehorende bescherming.

Sportkleding als cadeau voor oudere kinderen

Zoek je nuttige cadeau ideeën voor kinderen? Sportkleding is altijd handig. Die vind je bijvoorbeeld bij Tennisdirect, Hockeydirect en Voetbaldirect. Maar ook bij Adidas, waar je veel duurzame kleding en schoenen vindt.

voetbal shirt als cadeau voor een jongen of meisje dat gek is op voetbal

Voetbalshirts zijn voor veel voetbalfans wat tassen voor hun moeders zijn: je kunt er nooit genoeg van hebben. Nog leuker dan een voetbalshirt: een heel tenue. Je koopt ze bij Nike, bij Adidas en bij Bol.com.

Voor na het sporten

Wat kunnen sportschoenen enorm stinken! We hebben zelfs wel eens schoenen moeten weggooien vanwege de stank, best wel zonde. Een Nederlandse vader heeft daar wat op bedacht: Shoefresh, een apparaat dat je schoenen opfrist en droogt. En niet alleen je schoenen, ook bijvoorbeeld scheenbeschermers, skates en skischoenen. Daarnaast kun je er na een regenbui of sneeuwbui je natte sokken, handschoenen en mutsen op drogen. We hebben de Shoefresh getest, hier vertel ik er alles over.

Shoefresh: een oplossing voor stinkende en natte schoenen

BUITENSPEELGOED VOOR GROTE KINDEREN


Dit is bij ons de grote hit in de tuin: een klittenband dartspel van BS. In het spel zit een opblaasbare schijf, je kunt het dus ook plat op vakantie meenemen. Ik kocht het spel bij Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor oudere kinderen, leuk voor je 9-jarige, 10-jarige, 11-jarige of 12-jarige zoon of dochter. Dit klittenband dart is leuk buitenspeelgoed.

De tennispaal of Swingball vinden onze kids heel leuk (Bol.com). Je kunt kiezen tussen een Swingball tennispaal met voet of eentje die je in het gras prikt.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Een tennispaal is leuk buitenspeelgoed voor in de tuin of op de camping.

Kubb is populair buitenspeelgoed, een gooispel voor wat grotere kinderen. Het Zweedse familiespel speel je met houten blokken, 1 tegen 1 of in een team. Met hoekstokken vorm je het speelveld en op de achterlijn zet je de torens, de koning in het midden. Vervolgens moet je met de stokken de torens van het andere team omgooien. Kubb is te koop bij Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor oudere kinderen, leuk voor je 9-jarige, 10-jarige, 11-jarige of 12-jarige zoon of dochter. Kubb is populair buitenspeelgoed, een gooispel voor wat grotere kinderen. Het Zweedse familiespel speel je met houten blokken, 1 tegen 1 of in een team. Met hoekstokken vorm je het speelveld en op de achterlijn zet je de torens, de koning in het midden. Vervolgens moet je met de stokken de torens van het andere team omgooien.

Voor voetbalfans is een goal leuk, Bol.com. Ook leuk als alternatief voor een goal: pilonnen (Bol.com), daarmee kun je zo je eigen doel maken.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar, zowel jongens als meisjes. Pilonnen of pionnen als voetbalgoal op straat of op het gras, ook leuk op een camping.

Geen zomer zonder waterpistool, zoals deze van Super Soaker bij Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen.

Duikringen (Bol.com) en een duikbril (Bol.com) zijn leuk in een zwembad of een heldere zee.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar, zowel jongens als meisjes. Leuk buitenspeelgoed voor wat oudere kinderen en tieners: duikringen en een duikbril.

Voor wat grotere kinderen is een snorkelmasker erg leuk (Blokker en Bol.com). Wil je snel zwemmen dan zijn flippers oftewel zwemvliezen erbij leuk (Blokker en Bol.com).

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar, zowel jongens als meisjes. Leuk buitenspeelgoed voor wat oudere kinderen en tieners: een snorkelmasker en flippers.

Is je kind vlak voor de vakantie jarig? Dan is een tafeltennisbatje leuk. Bijvoorbeeld deze eco set van het Franse merk Cornilleau voor het hele gezin (Bol.com). Daar vind je vanzelfsprekend ook allerlei andere merken.

Denk ik aan vakantie, dan denk ik aan tafeltennis. Eindeloos met zijn allen rond de tafel spelen op de camping. Met mijn vorige tafeltennisbatje had ik 30 jaar gedaan, dus ik ging voor een goed merk. Het werd een eco set van het Franse merk Cornilleau voor het hele gezin.

Lees ook: het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer


SPEELGOED VOOR OUDERE KINDEREN EN TIENERS


Bouwen voor oudere kinderen

Ben je op zoek naar speelgoed als verjaardagscadeau voor je 9-jarige, 10-jarige, 11-jarige of 12-jarige zoon of dochter? Vanaf deze leeftijd worden de wat moeilijkere Lego sets leuk. Met LEGO Creator maak je prachtige bouwwerken (Bol.com). LEGO Technic is leuk voor technische kinderen, het zijn bijvoorbeeld voertuigen die echt laat rijden (Bol.com).

Er zijn ook allerlei collectors items. Denk aan LEGO Creator Expert met bijvoorbeeld een Volkswagen busje of een voetbalstadion. LEGO Architecture met iconische gebouwen. Tot LEGO Ideas sets behoren bijvoorbeeld deze Friends Central Perk, een piano en de Flintstones. Je vindt er veel op de site van LEGO.

Ook is er LEGO waarmee je kunt leren programmeren. Daarmee bouw je bijvoorbeeld een robot. LEGO Boost is voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar (Bol.com). LEGO Mindstorms is voor kinderen vanaf 10 jaar (Bol.com).

Een populair thema is StarWars. Deze sets zijn er voor alle leeftijden, ook voor 9, 10, 11 en 12 jaar (LEGO en Bol.com). Andere populaire sets zijn bijvoorbeeld Ninjago en Minecraft.

Verjaardag cadeau ideeën voor oudere kinderen, leuk voor je 9-jarige, 10-jarige, 11-jarige of 12-jarige zoon of dochter. Vanaf deze leeftijd worden de wat moeilijkere Lego sets leuk. Ook is er LEGO waarmee je kunt leren programmeren. Een populair thema is StarWars. Andere populaire sets zijn bijvoorbeeld Ninjago en Minecraft.

Poppetjes enzo

Voor Playmobil zijn er allerlei mooie sets. Grote sets, maar ook kleine cadeautjes, handig voor een kinderfeestje. Een grote collectie Playmobil vind je natuurlijk bij Playmobil, maar ook bij Bol.com.

Playmobil heeft ook een fantastische lijn met Volkswagen gemaakt. Ons meisje was meteen verliefd op dit Volkswagen camper busje van Playmobil. Te koop bij Playmobil en bij Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen. Zoals dit Volkswagen camper busje van Playmobil.

Barbie-poppen hebben een magische aantrekkingskracht op veel meiden. Een grote collectie vind je bij Bol.com. Dit Barbie huis maakten we zelf.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar, zowel jongens als meisjes. Barbie poppen hebben een magische aantrekkingskracht op meiden.

Cadeaus voor onderzoekende kinderen

Een eco robot op zonne energie bouwen, hoe cool is dat? Bol.com heeft allerlei verschillende. Deze is van 4M, dat veel duurzame bouwsets heeft.

Duurzame robot op zonne energie zelf bouwen in bouwpakket. Deze is van 4M, dat veel duurzame bouwsets heeft.

Er zijn allerlei experimenteerdozen en wetenschappelijke speelsets. Bij Bol.com kun je selecteren op leeftijd, maar ook op wetenschappelijk onderwerp. Merken met veel keuze zijn bijvoorbeeld Ravensburger, Buki, 4m en Clementoni.

cadeau voor nieuwsgierige kinderen en tieners: experimenteerdozen

TEKENEN & KNUTSELEN VOOR 9, 10, 11 en 12 JARIGEN


Zoek je een leuk klein cadeautje voor een kind van 9, 10, 11 of 12 jaar? Bijvoorbeeld voor een verjaardagsfeestje? Leuke knutselmaterialen vind je bijvoorbeeld bij Pipoos, I love speelgoed en Bol.com. Bij de laatste twee kun je selecteren op leeftijd.

Lees ook: Welke knutselspullen zijn leuk voor kinderen? Dit zijn onze favorieten 

Notitieboekjes enzo

Notitieboekjes kun je nooit te veel hebben, ook als kind niet. Bij Bol.com en bij I love speelgoed vind je ook altijd leuke notitieboekjes.

Een bullet journal is populair onder meiden in alle leeftijden. Bij Libris en bij Bol.com vind je veel verschillende.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Wat koop je voor de negende, tiende, elfde of twaalfde verjaardag van een kind? Of voor Sinterklaas of kerst? In dit artikel laat ik je heel veel leuke cadeau ideeën zien voor kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar. Grote en kleine cadeaus, voor zowel jongens als meisjes. Leuk voor je 9-jarige, 10-jarige, 11-jarige of 12-jarige zoon of dochter, of je vriend. Kijk snel verder!

Pennen en stiften

Potloden die breken als ze vallen zijn een grote frustratie. Daarom ben ik fan van de potloden van Lyra, te koop bij Bol.com. Zoek je een mooi etui met pennen en stiften er in? Dan zijn de wat duurdere 3-vaks etuis met Lyra spullen er in fijn, te koop bij Bol.com. Veel hebben een print voor wat jongere kids, maar er zitten ook exemplaren voor tieners tussen.

Met gelpennen en fineliners kun je handletteren. De fineliners van Stabilo (Bol.com) worden bij ons het meeste gebruikt, die kun je met een handig etui erbij kopen.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Dit zijn fijne cadeaus: stabilo fineliners met etui en 3-vaks etui met Lyra potloden en stiften

De rollerball pen van Frixion is een uitwisbare pen, wij zijn er thuis fan van. Je kunt wat je geschreven hebt uitgummen met de achterkant van de pen. Te koop in allerlei kleurtjes, bij Bol.com. Elders vertel ik meer over de uitwisbare pen.

Verjaardag cadeau ideeën voor oudere kinderen, leuk voor je 9-jarige, 10-jarige, 11-jarige of 12-jarige zoon of dochter. Een leuk verjaardagscadeau: de frixion roller ball pen uitwisbare pen.

Deze markers van Stabilo zijn ook heel populair. Ze zijn er dan ook in heel veel leuke kleuren. Je vindt heel veel verschillende bij Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor oudere kinderen, leuk voor je 9-jarige, 10-jarige, 11-jarige of 12-jarige zoon of dochter. Zoals markers van Stabilo.

Ook een leuk cadeau voor grotere kinderen en tieners die graag tekenen: een bureauonderlegger. Wij hebben een snijmat bureauonderlegger met meetlijnen en graden, van ModelCraft bij Bol.com. (Let op dat je er een met centimeters neemt, wij hadden eerst een ander merk met inches besteld.)

Mooi in combinatie met een uitgebreide passer set. Wij hebben er een van Staedtler bij Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor oudere kinderen, leuk voor je 9-jarige, 10-jarige, 11-jarige of 12-jarige zoon of dochter. Zoals een bureauonderlegger,mooi in combinatie met een uitgebreide passer set.

Met een raamstift kun je prachtige dingen op het raam maken en als je er klaar mee bent haal je het er weer af. Ik gebruikte voor deze foto een krijtmarker van Edding bij Bol.com.

krijtstift op raam

Doeboeken

Wat een tof kleur- en doeboek is dit! Bij deze creatieve boeken maak je alles in je favoriete kleur. In ons geval Maak dit boek roze en Maak dit boek geel. Onze meid maakt alles roze. Ze vult bijvoorbeeld een bloemenvaas met bloemen uit de tuin. En ze maakt een roze wolk met zelf geverfde watjes. Onze jongen maakt alles geel. Hij maakt bijvoorbeeld een vuurtje van verf. En een ananas van potloodslijpsel. Oh ja en je kleedt je ook helemaal in je favoriete kleur. Allemaal vrij eenvoudige opdrachten, maar wel heel leuk. Er zijn boekjes in roze, geel, blauw en groen. De boekjes zijn van uitgeverij Lannoo en te koop bij Bol.com.

creatief kleurboek annex doeboek voor kinderen - Maak dit boek roze en Maak dit boek geel

Dit is een tof knutselpakket voor nieuwsgierige kids. Je zet je eigen wereldbol in elkaar en kunt vervolgens allemaal leuke feitjes lezen en op de wereldbol opzoeken. Hoe leuk is dat voor kleine Freek Vonkjes in de dop? Hij is te koop bij Bol.com. Ik schreef hier over deze wereldbol om zelf te maken.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Zoals een wereldbol om zelf te knutselen.

Dagboeken en vriendenboekjes

Zoek je een klein cadeautje voor een kind dat van schrijven houdt, bijvoorbeeld voor een kinderfeestje? Dan is een dagboek misschien leuk. Bol.com heeft er veel.

Heel veel kinderen vinden een vriendenboekje leuk. In sommige klassen zijn het vooral de meisjes, in andere doen de jongens ook mee. Vriendenboekjes zijn te koop bij Libris en bij Bol.com.

Vriendenklets boekjes van Gezinnig is een vriendenboek dat net even anders is. Het gaat ook over wat de andere kids leuk vinden aan jou en wat jullie graag samen doen! Het is te koop bij Gezinnig en bij Bol.com.

Er is ook een vriendenboek van Kinderen voor Kinderen. Erg leuk voor de fans! Het is te koop bij Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Heel veel kinderen vinden een vriendenboekje leuk. In sommige klassen zijn het vooral de meisjes, in andere doen de jongens ook mee. Er is bijvoorbeeld ook een vriendenboek van Kinderen voor Kinderen. Erg leuk voor de fans!

TOFFE TASSEN VOOR 9, 10, 11 EN 12 JAAR


Rugzakken voor oudere kinderen

Kinderen hebben een rugzak nodig. Maar dan wel graag een hele gave. Vans is er voor stoere kids, met allerlei stoere prints of juist in één kleur, te koop bij Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen. Zoals leuke stoere rugzakken.

Fjallräven Kanken rugzakken vind ik erg tof. Deze rugzakken zijn hip onder oudere kinderen en tieners. Omdat ze zo mooi en degelijk zijn. Ze zijn te koop bij Bol.com en Bever, in meerdere maten. Hier vertel ik meer over waarom wij ze zo fijn vinden.

Deze van Sticky Lemon vind ik ook heel gaaf, te koop bij I Love Speelgoed, in mooie kleurcombinaties en geometrische vormen. Er zijn ook leuke etuis van en pins voor op kleding.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen. Zoals de rugzakken van Sticky Lemon.

Herschel heeft heel veel verschillende rugtassen, de canvas versie vinden wij heel stoer. Te koop bij Travelbags.nl en Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen. Herschel heeft heel veel verschillende rugtassen, de canvas versie vinden wij heel stoer.

Wil je rustig verder kijken? Bij The Little Green Bag en Bol.com vind je ook heel veel mooie rugtassen. Van merken als Barts, Vingino, Pick & Pack, Adidas en Herschel.

Lees ook: de leukste rugzakken voor kinderen en tieners.

Tasjes en koffers

Meiden kunnen nooit genoeg tasjes hebben. Leuke tasjes vind je bijvoorbeeld bij Kleertjes.com, bij Mango, bij Adidas en bij the Little Green Bag.

Ze zijn opeens terug van weggeweest: heuptasjes. Je vindt heel veel leuke bij Bol.com en bij Travelbags. Ideaal onderweg, of als je thuis iets wil luisteren, maar je telefoon of mp3-speler niet je zak past 😉

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar, zowel jongens als meisjes. Ze zijn opeens terug van weggeweest: heuptasjes.

Een koffer is een handig cadeau voor als je op vakantie of op kamp gaat en er zijn zulke leuke te koop! Deze van SuitSuit vind ik zelf erg fijn en ook redelijk betaalbaar, ze zijn te koop bij Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen. Een koffer is een handig cadeau voor als je op vakantie of op kamp gaat en er zijn zulke leuke te koop! Deze van SuitSuit vind ik zelf erg fijn en ook redelijk betaalbaar.

SIERADEN EN MAKE UP CADEAUS


Leuke sieraden

Sieraden zijn altijd leuk. Een ketting, armband of oorbellen is dus ideaal als cadeau voor kinderen van cadeau 9, 10, 11 en 12 jaar. My Jewellery is een populair merk, onder meer te koop bij The Little Green Bag en Bol.com. Ook I love speelgoed en Mango hebben een mooie collectie.

Kknekki elastiekjes ofwel Kknekkies zijn super populair onder meiden. Als elastiekje, maar ook als armband. Te koop bij Sissy Boy en bij psikhouvanjou. Er zijn ook gevlochten elastiekjes van andere merken.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Kknekki elastiekjes ofwel Kknekkies zijn super populair onder meiden.

Veel meiden zijn gek op oorbellen. Heb je geen gaatjes in je oren, dan heeft Souza bijvoorbeeld hele mooie clipoorbellen, bij I love speelgoed.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Oorbellen zijn een leuk cadeau voor meiden die gek zijn op sieraden.

Oude jasjes en tassen kun je mooi opknappen met strijkpatches. Bij Bol.com zijn er heel veel verschillende, voor zowel jongens als meiden.

spijkerjasje pimpen met strijkpatches

Make up enzo

Make up en vooral nagellak en lipglos zijn populair bij meiden. Zoek je een merk waar niet te veel rommel in zit? Inglot is vrij van parabenen en niet op dieren getest, het is te koop via Bol.com.

Wat is de leukste plek om te tutten? Juist, bij je make up spiegel met LED verlichting. Deze is van Gerard Brinard, Bol.com heeft veel verschillende.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar, zowel jongens als meisjes. Erg populair onder tieners: een make up spiegel.

Rituals blijft heerlijke producten maken en van de verpakking wordt toch iedereen blij? Het is te koop bij o.a. Bol.com. De producten van The Bodyshop en van het Franse L’Occitane zijn ook fijn.

Een set van rituals.

CADEAUS VOOR JONGE FOODIES


Broodtrommels

Als kinderen ouder worden moeten broodtrommels wel stoer zijn. En bij voorkeur ook lekker groot, want wat eten kinderen opeens veel! De Take a Break broodtrommels zijn stijlvol, maar ook heel handig. De lunchbox Take a Break Flat is praktisch als er veel in een rugzak moet passen, bijvoorbeeld een gymtas of schoolboeken. Daarnaast is er ook een bento lunchbox, die is lekker groot. Te koop bij Mepal en Bol.com.

Fijn voor onderweg naar school: een thermosbeker met echte lekkere thee er in. Mepal heeft mooie isoleerbekers en isoleerflessen, in allerlei verschillende kleuren. Ze zijn te koop bij Mepal en Bol.com.

Wil je een keer yoghurt met fruit meenemen? Of lekkere warme soep? Dan is een isoleerpot handig. Ze zijn te koop bij Mepal en Bol.com. Je kunt er ook de Ellipse vouwlepel bij nemen, die blijft netjes schoon in de tas en is makkelijk te vinden.

Lees ook: broodtrommels en drinkflessen voor tieners en volwassenen 

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Een mooie broodtrommel, thermosfles of isoleerbeker.

Heel Holland Bakt kids

Heel Holland Bakt willen kinderen natuurlijk ook thuis nadoen. Bijvoorbeeld met het Heel Holland Bakt Kinderbakboek bij Bol.com.

Heel Holland Bakt kinderkookboek

Dit is een soort Heel Holland Bakt, maar dan met LEGO. Ons meisje vond de LEGO Friends Bakwedstrijd zo leuk dat ze hem van haar zakgeld besloot te kopen. Wachten tot Sinterklaas was geen optie. Nu speelt ze dus dagelijks de kookwedstrijd na. De set is te koop bij Bol.com.

Heel Holland Bakt maar dan met LEGO: LEGO Friends Bakwedstrijd

TIENERKAMER CADEAUS


Ze hebben alles bijna al, als ze 9, 10, 11 en 12 jaar zijn, daarom zijn spullen voor hun tienerkamer leuk als cadeau. Denk aan nep cactusplantjes, fotolijstjes, lampjes, opbergdozen, posters en dergelijke. Maar ook beddengoed, iets leuks voor aan de muur, opbergers en lampen.

Mooi beddengoed geeft een kinderkamer of tienerkamer meteen een leuke sfeer. Zoals dit beddengoed van SNURK Amsterdam, in allerlei prachtige printjes en gemaakt van biologisch katoen. Thuis hebben we bijvoorbeeld een print van macarons en een zwembad print. Daarnaast maakt SNURK ook mooie relaxkleding. Hier laat ik nog meer dekbedden van Snurk zien.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar, leuk voor je 9-jarige, 10-jarige, 11-jarige of 12-jarige zoon of dochter. Zoals de duurzame dekbedden van Snurk: leuke prints voor kinderen en tieners

Een letterbord of lightbox is een leuk cadeau voor kids van 9, 10, 11 of 12 jaar. Je kunt iedere keer een andere tekst er op zetten en soms zelfs ook nog foto’s. Bol.com heeft veel verschillende letterborden en lightboxen.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar, leuk voor je 9-jarige, 10-jarige, 11-jarige of 12-jarige zoon of dochter. Zoals een letterbord.

De aroma diffuser van Zenful vernevelt een waterdamp met essentiële oliën in de lucht. Daarmee zorgt hij voor ontspanning, een heerlijk geurend huis en een goede luchtvochtigheid. Een fijn origineel verjaardagscadeau om mee te ontspannen dus. Bekijk ook onze review van de Zenful Harmony. Dit is behalve een draadloze diffuser ook nog een lampje.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar, leuk voor je 9-jarige, 10-jarige, 11-jarige of 12-jarige zoon of dochter. Zoals de aroma diffuser van Zenful, die vernevelt een waterdamp met essentiële oliën in de lucht. Daarmee zorgt hij voor ontspanning, een heerlijk geurend huis en een goede luchtvochtigheid. Een fijn origineel verjaardagscadeau om mee te ontspannen dus.

BOEKEN EN TIJDSCHRIFTEN VOOR GROTE KINDEREN


Er zijn allerlei leuke tijdschriften te koop, die zijn leuk als cadeau voor kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar. Denk bijvoorbeeld aan Wild van Freek, de Donald Duck, Meiden Magazine, National Geographic Ju­ni­or, Quest Junior, Zo zit dat en Tina, afhankelijk van de precieze leeftijd van het kind. Losse tijdschriften kun je bijvoorbeeld bij Bol.com of Albert Heijn kopen. Op Tijdschrift.nl kun je allerlei tijdschriften digitaal lezen, dat scheelt papierverspilling én rommel in huis. Bovendien kan het hele gezin ervan genieten.

Lees ook mijn lijstje met leuke vakantieboeken voor kinderen.

 Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: tijdschrift cadeau voor bovenbouw kinderen.

Veel kinderen zijn gek op strips. Bij Bol.com kun je selecteren op leeftijd, erg handig.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen #leukmetkids #strips

Levenslessen voor tieners

Jij kent Meester Jesper misschien nog niet, maar je tiener kent hem waarschijnlijk wel. Deze meester is bekend van zijn TikTok, YouTube en Instagram kanalen. Daar laat hij nuttige tips, grappige filmpjes en combinaties van beide zien. Het ultra coole Meester Jesper boek bevat vergelijkbare inhoud. Rekenhacks, taalhacks, lifehacks, trucjes en energizers. Tips over hoe je om moet gaan met social media. Maar ook challenges en leuke verhalen. Heel veel dingen die interessant zijn voor kids, maar ook voor ouders dus. Te koop bij Bol.com en Libris.

Leuk boek voor tieners. Jij kent Meester Jesper misschien nog niet, maar je tiener waarschijnlijk wel. Deze meester is bekend van TikTok, YouTube en Instagram kanalen. Daar laat hij nuttige tips, grappige filmpjes en combinaties van beide zien. Het ultra coole Meester Jesper boek bevat vergelijkbare inhoud. Rekenhacks, taalhacks, lifehacks, trucjes en energizers. Tips over hoe je om moet gaan met social media. Maar ook challenges en leuke verhalen. Interessant voor kids en ouders.

Heb je een (bijna) tiener, dan is Alles over sociale media een enorme aanrader! Een samenwerking tussen een communicatiewetenschapper, schrijver en illustrator. Dat zie je: het boek heeft diepgang, leest vlot weg en heeft mooie toepasselijke illustraties. Samen met onze jongen lees ik het boek, om de beurt een stukje. Ondertussen bespreken we wat we lezen. Daarbij komen echt alle onderwerpen aan bod die je kunt bedenken. Heel belangrijk: er is een mooie balans tussen het positieve en het negatieve van sociale media. En de voorbeelden en quizjes zijn natuurlijk erg aansprekend. Te koop bij Libris en Bol.com.

Heb je een tiener, dan is Alles over sociale media een enorme aanrader! Dit boek is een samenwerking tussen een communicatiewetenschapper, een schrijver en een illustrator. Dat zie je: het boek heeft diepgang, leest vlot weg en heeft mooie toepasselijke illustraties. Samen met zoonlief lees ik het boek, om de beurt een stukje. Ondertussen bespreken we wat we lezen. Daarbij komen echt alle onderwerpen aan bod die je kunt bedenken.

Leesboeken

Zoonlief is gek op het Ministerie van Oplossingen, van kinderboekenschrijfster en politicologe Sanne Rooseboom. De vader van Nina is postbode, hij weet niet wat hij aan moet met een brief van Ruben. Die vraagt namelijk hulp aan het Ministerie van Oplossingen, maar dat bestaat niet meer. Nina en haar vrienden willen er dan ook voor zorgen dat het weer geopend wordt. Er zijn inmiddels vier delen van het Ministerie van Oplossingen, in ieder boek worden andere problemen opgelost. Onze jongen heeft de boeken eerst geluisterd, maar vond ze zo leuk dat hij ze allemaal voor zijn verjaardag vroeg. Die gaat hij de komende tijd dus lekker in bed lezen! Ze zijn te koop bij Bol.com en Libris. Het dekbed is van SNURK Amsterdam.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Zoals de boekenserie het Ministerie van Oplossingen, van kinderboekenschrijfster en politicologe Sanne Rooseboom.

Bijna alle kinderen vinden de boeken van de Gorgels leuk. Voor wie ze al heeft zijn er ook allerlei andere dingen van de Gorgels. Ze zijn te koop bij Libris en Bol.com. We schreven trouwens ook een overzicht van alles wat je wil weten over de Gorgels.

e Gorgels boeken en Bobba en Belia knuffels.

Weetjesboeken

De meest bizarre dingen op aarde staat vol met fascinerende weetjes over van alles. Denk aan spookplekken, monsters, griezelroutes, bizarre musea, gekke genezingen en nog veel meer. De woorden in het boek zijn complex en vaak ook Engels, dit boek is leuk vanaf ongeveer 10 jaar. Het boek is te koop bij Libris en Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Zoals het boek De meest bizarre dingen op aarde, voor nieuwsgierige tieners

Over Alles is een prachtig weetjesboek voor nieuwsgierige kinderen. De onderwerpen zijn heel divers, bijvoorbeeld natuur(kundige) fenomenen, voertuigen, schrift, muziek, vormen, tijden en allerlei andere indelingen. Bij ieder onderwerp staat er links een tekst, vaak over de geschiedenis of het ontstaan ervan. Rechts staat een kijkplaat met alle onderdelen benoemd. Het boek is zelf te lezen vanaf een jaar of 10, samen lezen kan natuurlijk altijd eerder. Te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Over Alles is een prachtig weetjesboek voor nieuwsgierige kinderen. De onderwerpen zijn heel divers, bijvoorbeeld natuur(kundige) fenomenen, voertuigen, schrift, muziek, vormen, tijden en allerlei andere indelingen. Bij ieder onderwerp staat er links een tekst, vaak over de geschiedenis of het ontstaan ervan. Rechts staat een kijkplaat met alle onderdelen benoemd.

De Britannica Kinderencyclopedie is ook een prachtig boek voor nieuwsgierige kids. Het bespreekt chronologisch de geschiedenis vanaf het ontstaan van het heelal, tot de wereld van morgen. Daarbij komen er heel veel feiten en vragen over de aarde, de ruimte en de wetenschap langs. De teksten zijn niet al te lang en er komen veel kaders met weetjes langs. Ook komen in korte kaders wetenschappers aan bod, erg leuk. Het boek is voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar, maar om het boek zelfstandig te gebruiken moet je wel echt goed kunnen lezen. Te koop bij Bol.com.

De Britannica Kinderencyclopedie is een prachtig naslagwerk voor kids. Dit boek bespreekt chronologisch de geschiedenis vanaf het ontstaan van het heelal, tot de wereld van morgen. Daarbij komen er heel veel feiten en vragen over de aarde, de ruimte en de wetenschap langs. Achterin zit vanzelfsprekend een index, waarin je dingen kunt opzoeken. Het boek bevat prachtige foto's en tekeningen. De teksten zijn niet al te lang en er komen veel kaders met weetjes langs. Ook komen  in korte kaders wetenschappers aan bod, erg leuk. Het boek is voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar, maar om het boek zelfstandig te gebruiken moet je wel echt goed kunnen lezen. Samen lezen kan dan natuurlijk wel.

Geschiedenisboeken

Tijdlijn van alles is een encyclopedie annex geschiedenisboek voor kinderen en tieners. Zo’n heerlijk dik naslagwerk. Het is letterlijk een tijdlijn, die begint bij de oerknal en eindigt bij het internet. Hoe verder je in het boek komt, hoe recenter. Iedere dubbele bladzijde bevat een apart onderwerp. Natuurlijk komen de verschillende tijdperken en rijken uit de geschiedenis aan bod. Maar je leest ook over ook allerlei specifieke onderwerpen. Denk aan steden, dans, kastelen, sieraden, de trein, geneeskunde, de race naar de maan, de dino’s en nog veel meer. Het boek is te koop bij Libris en Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Tijdlijn van alles is een encyclopedie annex geschiedenisboek voor kinderen en tieners.

In deze stripboeken Van nul tot nu lees je over de geschiedenis van Nederland. Een oude wijze man vertelt hierin een meisje geschiedenisverhalen. De stripboeken zijn los te koop, de eerste vier delen zijn er ook als bundel (Bol.com). We hebben de bundel, dat is een mooi groot boek. Het woordgebruik is best complex, het is vanaf ongeveer 10 jaar leuk.

In de stripboeken van Van nul tot nu lees je over de geschiedenis van Nederland. Een oude wijze man vertelt hierin een meisje geschiedenisverhalen. De stripboeken zijn los te koop, de eerste vier delen zijn er ook als bundel. We hebben de bundel al wel in huis, dat is een mooi groot boek. Het woordgebruik is best complex, het is vanaf ongeveer 10 jaar leuk.

Vinden jullie kids Vincent van Gogh ook zo interessant? Dan is de Grote Vincent van Gogh Atlas junior editie een aanrader. Het laat het leven van Vincent van Gogh zien, door de tijd heen. Zo zie je waar hij in zijn leven allemaal gewoond heeft en wat hij daar schilderde. De bladzijden staan vol schilderijen, maar ook foto’s, landkaarten en leuke illustraties. Daardoor zijn de stukjes tekst overzichtelijk voor kinderen, bovendien is het voor wat grotere kids toegankelijk geschreven. Het is te koop bij Bol.com en Libris. Het Playmobil poppetje van Van Gogh kocht ons meisje in het van Van Gogh Museum.

Vinden jullie kids Vincent van Gogh ook zo interessant? Dan is dit boek een aanrader. Het laat het leven van Vincent van Gogh zien, door de tijd heen. Zo zie je waar hij in zijn leven allemaal gewoond heeft en wat hij daar schilderde. De bladzijden staan vol schilderijen, maar ook foto's, landkaarten en leuke illustraties. Daardoor zijn de stukjes tekst overzichtelijk voor kinderen, bovendien is het voor wat grotere kids toegankelijk geschreven.

Atlassen enzo

De Atlas van Daniel Mizielinski en Aleksandra Mizielinska is een mooi boek vol kaarten, om eindeloos in te bladeren. Net als in veel andere atlassen zie je telkens eerst de kaart van een werelddeel met daarna een aantal landen in het werelddeel. De kaarten bevatten niet alleen plaatsnamen, maar ook veel mooie tekeningen. De atlas is leuk vanaf ongeveer 8 jaar, door het gebruik van een alternatief lettertype en veel hoofdletters is het niet geschikt voor startende lezers. Te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

De Atlas van Daniel Mizielinski en Aleksandra Mizielinska is erg mooi. Het is een boek vol kaarten om eindeloos in te bladeren. Net als in veel andere atlassen zie je telkens eerst de kaart van een werelddeel met daarna een aantal landen in het werelddeel. De kaarten bevatten niet alleen plaatsnamen, maar ook veel mooie tekeningen. De atlas is leuk vanaf ongeveer 8 jaar, door het gebruikv van een alternatief lettertype en veel hoofdletters is het niet geschikt voor startende lezers. Er is ook een bijbehorend tekenboek.

Grote steden spreken tot de verbeelding. En dat is precies waarom deze getekende atlas Wereldsteden zo leuk is, zowel voor kinderen als voor ouders. Van 30 wereldsteden is een prachtige plattegrond getekend, met de belangrijkste highlights én grappige weetjes erbij. Ook is er een kort tekstje per stad, met het aantal inwoners en de vlag. Te koop bij Bol.com, in mijn review vertel ik meer over Wereldsteden.

Grote steden spreken tot de verbeelding. En dat is precies waarom deze getekende atlas Wereldsteden zo leuk is, zowel voor kinderen als voor ouders. Van 30 wereldsteden is een prachtige plattegrond getekend, met de belangrijkste highlights én grappige weetjes erbij. Ook is er een kort tekstje per stad, met het aantal inwoners en de vlag.

Naar een wereldbol kun je eindeloos kijken én het is ook nog heel leerzaam. Bij Bol.com vind je veel verschillende wereldbollen en ook wereldkaarten voor aan de muur.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Wat koop je voor de negende, tiende, elfde of twaalfde verjaardag van je eigen kind, of van een ander kind? Of voor Sinterklaas of kerst? Wat past bij een kind in de bovenbouw van de basisschool? In dit artikel laat ik je heel veel leuke cadeau ideeën zien voor kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar. Grote en kleine cadeaus, voor zowel jongens als meisjes. Naar een wereldbol kun je eindeloos kijken én het is leerzaam.

Boeken over dieren en de natuur

Het dikke boek van alle bijzondere dieren gaat over 100 mooie dieren uit het dierenrijk. In Het dikke boek van onze bijzondere natuur zie je allerlei aspecten van de natuur. Te koop bij Bol.com, in deze review laten we beide boeken over dieren en de natuur zien.

Het dikke boek van onze bijzondere natuur en van alle bijzondere dieren. Dit zijn twee mooie kinderboeken, een boek over dieren en een boek over de natuur. Het dikke boek van alle bijzondere dieren gaat over 100 mooie dieren uit het dierenrijk. In het dikke boek van onze bijzondere natuur zie je allerlei aspecten van de natuur.

Ga je naar het bos of naar zee? Dan zijn het het Bosboek en het het Zeeboek leuke boeken vol leuke weetjes, praktische tips en mooie tekeningen. Eigenlijk voor volwassenen, maar zeker ook leuk om met kinderen te delen. Alle hoofdstukken zitten vol plaatjes, om planten en dieren te leren herkennen. Ik schreef een review over het Bosboek, beide boeken zijn te koop bij Bol.com.

Ga je op vakantie naar het bos of de zee, dan zijn het Bosboek en het Zeeboek leuk om mee te nemen.

Wat een prachtig boek is dit: Kalm aan, rust in een drukke wereld, 50 natuurwonderverhalen. Op iedere dubbele bladzijde wordt iets uit de natuur beschreven en getekend. En rups die in een cocon tot vlinder transformeert. Onweer op een zomerdag. Hoe kikkerdril via een kikkervisje een kikker wordt. Kersenbloesems die groeien en vervolgens op de grond dwarrelen. En nog veel meer prachtige verhaaltjes, die je even rustig naar de natuur om je heen laten kijken. Dit boek is te koop bij de lokale boekhandel en bij Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar - Kalm aan, rust in een drukke wereld, 50 natuurwonderverhalen

Filosofieboeken

Geluk voor kinderen is een serie filosofieboeken voor kinderen. Naast een algemeen deel zijn verschillende delen, over geluk en vriendschap. Zo gaat Geluk voor kinderen 2 specifiek over wat vriendschap betekent. In ieder verhaal speelt een andere vogel de hoofdrol en wordt een ander aspect van vriendschap belicht. Het verhaal is ook echt gerelateerd aan hoe die vogels leven. Aan het einde wordt wat over de vogelsoort verteld en zijn er begrijpend lezen vragen over wat er gebeurde in het verhaal. Daarnaast zijn er vragen over wat het verhaal je leert over vriendschap en hoe je kind zelf met situaties om zou gaan. Het is te koop bij Bol.com en I love speelgoed.

Geluk voor kinderen is een serie filosofieboeken voor kinderen. Naast een algemeen deel zijn verschillende delen, over geluk en vriendschap. Daarnaast zijn er boekjes voor peuters. Geluk voor kinderen 2: vriendschap gaat specifiek over wat vriendschap betekent. In ieder verhaal speelt een andere vogel de hoofdrol en wordt een ander aspect van vriendschap belicht. Het verhaal is ook echt gerelateerd aan hoe die vogels leven. Aan het einde wordt wat over de vogelsoort verteld en zijn er begrijpend lezen vragen over wat er gebeurde in het verhaal. Daarnaast zijn er vragen over wat het verhaal je leert over vriendschap en hoe je kind zelf met situaties om zou gaan. 

Sport en ontspanning

Yoga en meditatie zijn ook goed voor kinderen, maar waar vind je iets leuks? Het boekje Relaxklets! van Gezinnig staat vol met speelse yoga en meditatie oefeningen, massages, creatieve ideeën en actieve spelletjes om samen te doen. Alles is per seizoen ingedeeld en er staat bij vanaf welke leeftijd het geschikt is, beginnend vanaf twee jaar. Bij alle oefeningen staan onderwerpen om te bespreken met je kind. Een hele mooie manier om met elkaar bezig te zijn dus!

Yoga en meditatie zijn ook goed voor kinderen, maar waar vind je iets leuks? Het boekje Relaxklets! van Gezinnig staat vol met speelse yoga en meditatie oefeningen, massages, creatieve ideeën en actieve spelletjes om samen te doen. Alles is per seizoen ingedeeld en er staat bij vanaf welke leeftijd het geschikt is, beginnend vanaf twee jaar. Bij alle oefeningen staan onderwerpen om te bespreken met je kind. Een hele mooie manier om met elkaar bezig te zijn dus!

KAARTJE OF KADO VIA DE POST OPSTUREN


Heb je geen tijd om een kado te kopen? Bij Kaartje2Go en Greetz kun je een kaartje sturen, maar ook een kadootje erbij kiezen.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Wat koop je voor de negende, tiende, elfde of twaalfde verjaardag van een kind? Of voor Sinterklaas of kerst? In dit artikel laat ik je heel veel leuke cadeau ideeën zien voor kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar. Grote en kleine cadeaus, voor zowel jongens als meisjes. Leuk voor je 9-jarige, 10-jarige, 11-jarige of 12-jarige zoon of dochter, of je vriend. Kijk snel verder!

CADEAUS VOOR SINTERKLAAS OF KERST


Heel veel van deze cadeau ideeën voor oudere kinderen en jonge tieners zijn natuurlijk ook leuk voor Sinterklaas of kerst. Zoek je een klein cadeautje voor in een surprise? Kijk dan even naar onze Sinterklaas surprise cadeautips.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Wat koop je voor de negende, tiende, elfde of twaalfde verjaardag van een kind? Of voor Sinterklaas of kerst? In dit artikel laat ik je heel veel leuke cadeau ideeën zien voor kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar. Grote en kleine cadeaus, voor zowel jongens als meisjes. Leuk voor je 9-jarige, 10-jarige, 11-jarige of 12-jarige zoon of dochter, of je vriend. Kijk snel verder!

KINDERFEESTJE


Zoek je nog meer tips? Bekijk hier cadeau ideeën voor een kinderfeestje.

Cadeau ideeën voor kinderfeestje: kleine cadeautjes voor kinderen. Ben je op zoek naar een klein cadeautje voor een kinderfeestje? In dit artikel vind je heel veel leuke goedkope cadeau ideeën voor een kinderfeestje. Betaalbare cadeaus voor bijvoorbeeld 5 euro, 7,50 euro, 10 euro, 12,50 euro of 15 euro. Leuke kleine cadeau ideeën voor kinderen en jonge tieners, voor zowel jongens als meisjes.

VERDER LEZEN


Inspiratie voor verjaardagen op Leuk met kids blog

Behalve cadeau ideeen voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen. Cadeaus voor kinderen in allerlei leeftijden, bijvoorbeeld cadeaus voor kinderen van 6 tot 8 jaar en cadeaus voor tieners. Maar ook heel veel inspiratie voor traktaties, ideeën om je huis te versieren, toffe verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om te maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus! Ook vind je hier nog veel meer leuke tips voor tieners. Daarnaast deel ik op Instagram veel tips.

De Leuke Update

In de Leuke Update vind je nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. Toffe vakantie locaties, uitjes, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken, films en nog veel meer tips voor kinderen en tieners. 

 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids