Leuk met kids blog

★ nieuw op leuk met kids ★

pinterest instagram facebook 
Nu het schooljaar begonnen is, genieten we nog even na van de vakantiefoto's! En natuurlijk schreef ik al een paar blogs over onze vakantie in Frankrijk.

Bijvoorbeeld over de Franse westkust, met lange stranden en dorpjes vol witte huizen met gekleurde luiken. We verbleven een weekje bij camping Bel in de Vendée: met zwembad, in een stadje en op loopafstand van zee.
Camping Bel in de Vendée: met kinderen aan zee in Frankrijk. Ken je de Franse westkust al? Met lange stranden en dorpjes vol witte huizen met gekleurde luiken. We verbleven een weekje met de kinderen aan zee, bij camping Bel in de Vendée in Frankrijk. Kijk je mee?
In Parijs bezochten we natuurlijk de grote toeristentrekpleisters. Maar op de tweede dag wilden we juist wat meer de sfeer van Parijs proeven. Daarom zijn we naar Montmartre gegaan. Vroeger een dorpje boven Parijs en nu de sfeervolste wijk van de stad. Een wijk vol toffe weetjes en vol fotogenieke plekjes, leuk met kinderen én tieners dus. Lees hier onze tips voor Montmartre met kids.
Montmartre met kinderen: tips in de sfeervolste wijk van Parijs. Gaan jullie een paar dagen naar Parijs? Dan is de wijk Montmartre een aanrader met kinderen en tieners. Veel mensen bezoeken de wijk vanwege de toeristische highlights. Maar juist even verderop zijn de straatjes zo fijn en kindvriendelijk. Ik deel onze tips met kinderen in deze sfeervolle wijk van Parijs.
Ook in Nederland deden we leuke dingen. Zo gingen we naar luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad, wat een tof museum is dat! Het heeft een uitgebreide collectie vliegtuigen. Maar ook meerdere speeltuinen, zowel buiten als binnen. Dennis vertelt er meer over, kijk je mee?
Luchtvaartmuseum Aviodrome: leuk uitje met kinderen in Flevoland. Wat een tof museum met kinderen is luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad! Met een uitgebreide collectie vliegtuigen. Maar ook meerdere speeltuinen, zowel buiten als binnen. Dennis vertelt er meer over, kijk je mee?
Nog een leuke plek daar vlakbij: Natuurpark Lelystad. Het is een prachtig gebied om te wandelen of fietsen met kinderen, wij deden dat laatste. Je ziet er namelijk allerlei verschillende wilde dieren in hun eigen leefgebied. Daarnaast zijn er een speeltuin en een restaurant. Hier laat ik meer zien van dit bijzondere gebied.
Natuurpark Lelystad: wilde dieren, speeltuin, fietsen en restaurant. Natuurpark Lelystad is een prachtig gebied om te wandelen of fietsen met kinderen. In Natuurpark Lelystad zie je namelijk allerlei verschillende wilde dieren in hun eigen leefgebied. Daarnaast zijn er een speeltuin en een restaurant.
Nu de kids naar school gaan, komt er thuis ook weer meer ritme. Om te zorgen dat we niet telkens hetzelfde eten, maakte ik een lijst met kindvriendelijke recepten. Die lijst vind je natuurlijk op mijn blog.

Deze mooie hartige taart maakte ik voor een borrel, hij is super lekker én simpel, die staat natuurlijk ook op mijn lijstje.
101 gezonde kindvriendelijke recepten: baby, peuter, kleuter & kind. Sinds de kinderen er zijn ben ik altijd op zoek naar lekkere recepten voor het gehele gezin. Ik zoek altijd naar dingen die lekker zijn voor kids en voor jezelf en bij voorkeur ook gezond. Om het boodschappen doen en koken makkelijker te maken verzamel ik recepten. Het zijn allerlei verschillende recepten, voor baby, peuter, kleuter en kind.
Voor de keuken was ik op zoek naar een leuke groene koekoeksklok. Toen ik niks kon vinden besloot ik onze eigen koekoeksklok te knutselen. Want de keuken kon wel wat extra groen gebruiken! Zo maakten we de klok.
Koekoeksklok knutselen: van een oude klok een nieuwe maken. Voor de keuken was ik op zoek naar een leuke koekoeksklok. Maar ik kon niet helemaal vinden wat ik zocht. Dus besloot ik een koekoeksklok te knutselen en zo van een oude klok een nieuwe te maken.
Mepal heeft wat nieuws: je kunt schoolspullen zelf ontwerpen. Je broodtrommel of drinkfles met je eigen naam, foto of tekening er op. Hoe leuk is dat? Ik ging dus aan de slag voor de kinderen. Zo maak je zelf een broodtrommel.
Mepal schoolspullen zelf ontwerpen: leuk gepersonaliseerd cadeau. Mepal heeft wat nieuws: je kunt schoolspullen zelf ontwerpen. Je broodtrommel of drinkfles met je eigen naam, foto of tekening er op. Een super leuk gepersonaliseerd cadeau, dus ik ging aan de slag voor de kinderen. Kijk je mee?
Op onze kids heeft de Grote Gele M heeft een magische aantrekkingskracht. En niet alleen op die van ons, want een klasgenootje trakteerde zelfs dit leuke McDonald’s setje. Gemaakt met cheez dippers, hamburger snoepjes én een boel creativiteit! Deze traktatie kreeg natuurlijk een plekje in mijn blog met ruim 50 traktatie ideeën.
50 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school, zoals deze McDonald's traktatie. Een klasgenootje trakteerde dit McDonald's setje. De basis zijn La Vache Qui Rit Cheez dippers, daarvan werd het kaasbakje losgeknipt van het bakje met de broodsticks. Op het kaasbakje plakten ze een rood papiertje en vervolgens de gele McDonald's M er op, zo werd het frietsaus. Het bakje met de broodsticks werd verpakt in een zakje van wit papier, ook met de gele M er op, dat is het frietzakje. De mini hamburgers zijn snoepjes.

volg je leuk met kids ook op social media?

pinterest instagram facebook 
banner instagram

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in.

Een afbeelding van...