Leuk met kids blog

★ nieuw op leuk met kids blog ★

pinterest instagram facebook twitter 

En toen was het alweer 2020!

Allereerst wil ik jullie en jullie kids een heel mooi 2020 wensen! Zo'n mooi getal, dat moet wel een mooi jaar worden.

In januari realiseer ik me altijd dat de winter nog wel even duurt. In de nieuwe Leuke Update laat ik je leuke dingen zien voor de rest van de winter. Maar natuurlijk zijn er ook weer heel veel nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids.
De Leuke Update #26 | nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids

Vakantie en uitjes met kids

Als kind ging ik bijna ieder jaar op vakantie naar Frankrijk. Mijn ouders waren altijd op zoek naar leuke campings. Klein en lieflijk genoeg voor hun, maar ook met voldoende faciliteiten voor ons. De afgelopen jaren zocht ik die zelf. Dat resulteerde in een overzicht met kleinschalige kindvriendelijke idyllische campings in Frankrijk, waar de kinderen zich ook vermaken. Met speeltuin en bij voorkeur ook met zwembad, meer of rivier, maar zonder massatoerisme. Ik heb overigens ook lijstjes voor Nederland en België en voor Duitsland en Denemarken.

Zoals ieder jaar zijn er bij het Amsterdam Light Festival verspreid over de grachten allerlei lichtkunstwerken. Wij gingen mee op de Fabeltjeskrant boottocht voor kinderen. Hierbij wordt het verhaal verteld door de stem van Meneer de Uil.

Zoek je een leuk uitje voor regenachtige dag? Bij de Orchideeënhoeve vind je naast bloemen ook heel veel dieren en een grote mooie houten binnenspeeltuin met water. Het Watermuseum is tof voor nieuwsgierige kinderen die geïnteresseerd zijn in techniek.
Fabeltjeskrant boottocht voor kinderen bij het Amsterdam Light Festival
101 leuke idyllische campings in Frankrijk met kids
Binnen uitje met kinderen in Flevoland de Orchideeënhoeve
Watermuseum: technisch museum voor nieuwsgierige kinderen in Arnhem

Eten met kids

Zoonlief is gek op cheesecake en op LEGO, dus je raadt al wat ik voor taart ik moest maken. En ik kan je alvast vertellen: deze taart met zelfgemaakte LEGO poppetjes is veel makkelijker dan het lijkt.

De kerst is voorbij, maar toch nog een tip voor volgend jaar: een kerstlunch. Een kerstlunch of kerstbrunch is ideaal met kinderen. In de avond zijn de kids vaak moe, overdag zijn ze veel gezelliger. Bovendien kunnen ze na de lunch lekker buiten gaan spelen, terwijl je zelf nog een koffietje drinkt. Om daarna een flinke wandeling te maken met zijn allen. De recepten die ik deelde zijn natuurlijk ook heel leuk voor de paaslunch!
Recept voor verjaardagstaart: makkelijke LEGO taart
Kerstlunch met kinderen: kindvriendelijke recepten

Boeken,films en games

Het zal je maar gebeuren: je laat je kind een spelletje spelen op je laptop en opeens is alles geblokkeerd. Bam. Je schrikt je naar! Betalen of je bent al je bestanden kwijt. What the h@ck! Dat gebeurt alleen in een Netflix serie, maar niet bij jou thuis. Toch? Marijke las met haar zoon het boek What the hack. Een kinderboek dat vertelt hoe hackers werken en hoe je jezelf kunt beschermen tegen hackers.

Toen we de Nintendo Switch kochten, had zoonlief één game hoog bovenaan zijn verlanglijstje staan: Luigi’s Mansion 3. Wat een coole game is dit griezelavontuur voor de Switch, zowel zoonlief als papa zijn enorm fan. Mario en de vrienden van Luigi worden gevangen genomen in een spookhotel en in schilderijen gestopt. Het is vervolgens aan Luigi om ze te bevrijden. Dennis vertelt waarom vader en zoon Luigi's Mansion 3 zo leuk vinden
Boekentip: What the hack, een boek dat kinderen leert over hacken
Luigi's Mansion 3 op de Nintendo Switch: game review
Nintendo Switch: waarom we fan zijn + onze favo spellen voor kinderen

Voor jezelf

Dit super leuke duurzame cadeau kreeg ik van een vriendin. Het houten balkje met droogbloemen heet de Flowergram. Je bestelt het online en het wordt thuisbezorgd in een kartonnen doosje met een mooi kaartje.
Droogbloemen: een duurzaam cadeau voor een vrouw of meisje

Tips tegen verveling

Vervelen de kids zich en is het buiten koud of nat? Kijk dan even naar onze tips om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is.
101 dingen om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is

volg je leuk met kids ook op social media?

pinterest instagram facebook twitter 
banner instagram

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in.

Een afbeelding van...