Leuk met kids blog

★ nieuw op leuk met kids blog ★

pinterest instagram facebook twitter 

Voel jij de lente al?

Tijd voor een nieuwe Leuke Update, bomvol nieuwtjes, musthaves en hotspots. Dit keer met deze fijne nieuwe chillplek van zoonlief en een prachtig kinderboek over de natuur. Een nieuw creatief soort LEGO waar mijn kleine meis heel enthousiast van wordt. Maar ook een tof nieuw duurzaam kledingmerk en mooie regenlaarsjes. Een paar fijne filmtips... en nog veel meer!
De Leuke Update #28 | nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids

Nieuwe outfit

Zouden we het met deze lente outfit het mooie weer een klein beetje kunnen afdwingen? Van die felle kleuren krijg ik in ieder geval enorm zin in de lente! Hier laat ik meer van dit gerecycled jasje en duurzame kinderschoenen zien.
Lente outfit voor meisjes: gerecycled jasje en duurzame kinderschoenen
Victoria duurzame sneakers van organic cotton

Knutselen enzo

We gaan weer richting Pasen, dus we hebben de eerste paaskoekjes al gebakken. Grappig, Smarties kun je gewoon meebakken als je koekjes bakt. Paaseieren zijn super vrolijk met stippen in allerlei patronen, de dieren kregen ogen van smarties. Schattig toch! Hier vind je het recept voor paaskoekjes met Smarties.

Onze kids zijn fan van strijkkralen. Ze knutselen er eindeloos vaak mee. Laatst vroegen ze of ik al hun strijkkralen werkjes wilde verzamelen in een blog. Natuurlijk wil ik dat, hier vind je dus heel veel leuke voorbeelden om met strijkkralen te knutselen.
Koekjes recept voor Pasen: Paaskoekjes met Smarties
101 strijkkralen voorbeelden

Boeken en films

Dit zijn twee mooie kinderboeken, een boek over dieren en een boek over de natuur. Het dikke boek van alle bijzondere dieren gaat over 100 mooie dieren uit het dierenrijk. In het dikke boek van onze bijzondere natuur zie je allerlei aspecten van de natuur.

Wat zijn er de afgelopen jaren veel leuke nieuwe kinderfilms verschenen! Ik maakte een overzicht van onze favoriete kinderfilms. Sommige van deze nieuwe kinderfilms zijn zo nieuw dat ze nog in de bioscoop draaien. De meeste kun je inmiddels thuis bekijken.
Boekentips: het dikke boek van alle bijzondere dieren + het dikke boek van onze bijzondere natuur
De leukste nieuwe kinderfilms van de afgelopen jaren

Uitjes met kids

Het Zuiderzeemuseum heeft een nieuwe interactieve tentoonstelling: Zee vol verhalen. Zoonlief vond het erg tof, omdat er zoveel doe-dingen zijn. Kids leren er op een leuke interactieve manier over het voormalige Zuiderzeegebied.

Kort geleden waren we in Micropia en zoonlief vond het zo leuk dat hij in de vakantie terug wilde. Het is een wereld vol fascinerende microscopen en de microben die je daarmee ziet. Daarna gingen we de stad in, dus we delen ook veel tips voor een dagje Amsterdam.

In de voorjaarsvakantie én in de meivakantie staat Beeld en Geluid in Hilversum in het teken van Kinderen voor Kinderen. Het kinderkoor bestaat 40 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd. Er zijn speciale workshops, maar ook in de rest van het museum zie je Kinderen voor Kinderen terug.

De Leuk met kids agenda is weer bijgewerkt voor de komende weken. Die staat dus vol leuke festivals en andere uitjes.
Micropia museum: leuk uitje voor nieuwsgierige kinderen in Amsterdam
Zuiderzeemuseum met kinderen - Zee vol verhalen
Meivakantie tip: Kinderen voor Kinderen bij Beeld en Geluid
Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

Volg je leuk met kids ook op social media?

pinterest instagram facebook twitter 
banner instagram

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in.

Een afbeelding van...