Leuk met kids blog
pinterest instagram facebook 

★ meivakantie tips ★

Hoera het is (bijna) meivakantie! In het zonnetje is het al lekker warm, dus we gaan veel naar buiten. In deze nieuwsbrief vind je daarom veel leuke dingen om buiten te doen, maar ook een paar dingen voor binnen. En een leuke winactie!

Zoek je meer meivakantie inspiratie? Op Instagram delen we de komende weken ook een aantal tips.

We hebben weer een bucketlist vol leuke meivakantie ideeën voor kinderen gemaakt. Zowel voor mooi weer als voor slecht weer.
Onze kids bucketlist voor de meivakantie: leuke activiteiten voor kinderen

uitjes

Nu het lente wordt, gaan sommige uitjes toch open. In de Leuke Update #38 verzamelde ik allerlei coronaproof lente uitjes die wel kunnen.
De Leuke Update #38 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids | vol lente tips en kindvriendelijke buiten uitjes
We zijn een paar jaar geleden bij de Tuinen van Appeltern geweest. Je doet hier inspiratie op voor je tuin, terwijl je kinderen spelen, onder andere op het ontdekkingseiland. En het leuke is: ze zijn op reservering open.
De Tuinen van Appeltern: tuin inspiratie opdoen terwijl de kids spelen
Bij een aantal buitencentra van Staatsbosbeheer kun je een wandeling over een kabouterpad maken, compleet met kaboutermuts en knapzak.
Uitje met kids: kabouterpad wandelen
Dit najaar gingen zoonlief en een vriendje klimmen in een klimbos van Fun Forest, dat willen ze snel weer. Een deel van deze klimbossen is gelukkig weer open, maar nog niet allemaal.
Klimbos Fun Forest: sportief buiten uitje met kinderen in de natuur

buitenspelen

Vorig jaar zag je ze opeens overal: prachtige stoepkrijt tekeningen. Om zorgverleners een hart onder de riem te steken, om iemand te feliciteren of om de buurt op te vrolijken. Laten we dat dit jaar gewoon weer doen! In dit artikel vind je mooie ideeën voor stoepkrijt tekeningen en wat handige tips.
Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën
Het wordt weer mooi weer, tijd om lekker in de zandbak te spelen, met een bal te spelen en met water klooien. Aan de rand van de zandbak in het park, in de achtertuin, op het strand of op de camping. En er is zoveel leuk buitenspeelgoed voor de zomer!
Het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer
De appie heeft weer moestuintjes, die jaar heten ze moestuinmaatjes. De kids en ik zijn fan, dus daar zijn we in de meivakantie flink mee bezig. Gaan jullie ze ook kweken? Kijk dan even naar deze tips om de moestuintjes beter te laten groeien.
AH moestuintjes laten groeien: zo zorg je dat ze het dit jaar beter doen

binnenspelen

Er is een toffe nieuwe game voor jongens en meisjes. Van Square Enix, ontworpen door de makers van Sonic the Hedgehog. Hierbij loop je door een sprookjesachtige fantasiewereld. Het spel is er voor onder andere Switch, PlayStation en Xbox. Dennis en de kids testten de game en maakten een review van over Balan Wonderworld
Nieuwe game: Balan Wonderworld voor Switch, PlayStation en Xbox
De lente en zomer bieden volop inspiratie om te knutselen met kinderen. Vlinders, lieveheersbeestjes en vogels spreken tot de fantasie om na te maken. Bloemen kun je namaken, maar je kunt er ook mee knutselen. In dit artikel vind je leuke ideeën om te lente knutselen.
Lente en zomer knutselen: leuke ideeën voor kinderen

winactie

Toch jammer dat wij zelf deze fase voorbij zijn, want wat een mooi kinderservies is dit! Het is de nieuwe MIO collectie van Mepal, met drinkbekers, bordjes en bestek. Er zijn verschillende kleuren en illustraties, die ook prima bij de rest van je servies passen. Heel belangrijk: dit kinderservies is vrij van BPA en melamine, dus veilig. En in de bekers en borden zitten slimmigheidjes, om eten en drinken makkelijker te maken.

Vind je dit kinderservies ook zo leuk? Ik mag op Instagram een set Mepal Mio producten weggeven onder mijn volgers. Wil je ook meedoen? Laat dan op Instagram weten welke kleur je leukste vindt en vergeet niet om @leukmetkids te volgen.
winactie Mepal kinderservies

Volg je Leuk met kids ook op social media?

pinterest instagram facebook 

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in.

Een afbeelding van...