Uitje met kids: Kabouterpad wandelen in het bos

Voor kleintjes is het vaak best lastig om een flink stuk te lopen, ze zijn snel moe. Een Kabouterpad wandelen in het bos is een mooie motivatie om kinderen te stimuleren om op ontdekking te gaan. 

Uitje met kids: kabouterpad wandelen. Voor kleintjes is het vaak best lastig om een flink stuk te lopen, ze zijn snel moe. Een Kabouterpad wandelen in het bos is een mooie motivatie om kinderen te stimuleren om op ontdekking te gaan. 

Wij gingen naar het Kabouterpad in het Baarnse Bos in Baarn, maar er zijn kabouterpaden in heel Nederland. Ook Corrien ging met haar kids naar deze plek, we maakten allebei foto’s voor dit artikel. Wij gingen in de herfst, maar je kunt het hele jaar door. De kinderen zijn lekker op het pad. Ze zijn aan het spelen, rennen en ontdekken. Daardoor hebben ze helemaal niet door dat ze ondertussen een flinke wandeling maken.

In het bos kan het wel fris zijn, zeker omdat je in de schaduw loopt. Vergeet daarom niet om een warme jas mee te nemen en eventueel handschoenen, sjaals en mutsen.

Uitje met kids: kabouterpad wandelen

Uitje met kids: kabouterpad wandelen

Kabouterpad wandelen in het Baarnse bos

Bij de start van de route krijgen de kinderen een knapzakje en een kaboutermuts. Sommige kleine kabouters willen die muts niet opzetten 🙂

even bij papa op de nek

Uitje met kids: kabouterpad wandelen

Het Kabouterpad begint en eindigt in Baarn bij een restaurant, waar de kids nog even kunnen plassen en achteraf wat warms drinken. De route herken je aan de kabouterpaaltjes.

Uitje met kids: kabouterpad wandelen

kiekeboe

Bij elk paaltje op de route doen de kinderen een opdracht. Ze kijken om zich heen, zoeken naar dieren in het bos, luisteren naar dieren en tekenen op de grond met takken. Aan het einde mogen ze hun Kabouterdiploma ophalen. Uitje met kids: kabouterpad wandelen

Hoera, we zien elfenbankjes! Die herken ik dan tenminste nog 😉 In het knapzakje zit ook wat lekker voor de hongerige kabouters, dat kunnen ze halverwege opeten.
paddestoelen in het bosUitje met kids: kabouterpad wandelen

Nog meer kabouterpaden en uitjes

Het Kabouterpad dat wij liepen wordt georganiseerd door Staatsbosbeheer, zij hebben kabouterpaden in het hele land, op hun website vind je de plekken, prijzen en openingstijden. Er zijn ook andere organisaties waarbij je een Kabouterpad in het bos kunt wandelen.

Zoek je nog meer toffe uitjes? Kijk dan eens naar dit artikel met heel veel uitjes voor jongen kinderen in Nederland en België.

De Leuke Update

In de Leuke Update vind je nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. Toffe vakantie locaties, uitjes, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken, films en nog veel meer tips voor kinderen en tieners. 

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids