Onze kids bucketlist voor deze zomer: leuke zomervakantie activiteiten

Ieder jaar maken we een flinke lijst zomer activiteiten voor kids, om te doen in en rond de zomervakantie. Nu de kids groter worden hebben ze een eigen wensenlijstje. De lijst wordt dan ook lekker lang 😉 Met ideeën voor thuis en op vakantie. Een lijst waar we regelmatig op gaan kijken en hopelijk inspireert het jullie ook!

We gaan dit jaar natuurlijk lang niet overal aan toekomen. Wil je weten wat we uiteindelijk echt gaan doen deze zomer? Volg ons dan op Instagram! Tijdens de zomer zullen we deze lijst met kids activiteiten voor de zomervakantie zeker nog eens updaten.

De meeste zomer activiteiten voor kids zijn in de zomervakantie lekker buiten. We gaan in de zomer extra van dat mooie weer genieten. Maar er zitten natuurlijk ook wat tips voor slecht weer bij.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je af en toe nieuwe tips

Onze kids bucketlist voor deze zomer: leuke zomervakantie activiteiten. Ieder jaar maken we een flinke lijst zomer activiteiten voor kids, om te doen in en rond de zomervakantie. Nu de kids groter worden hebben ze een eigen wensenlijstje. De lijst wordt dan ook lekker lang. Met ideeën voor thuis en op vakantie. Een lijst waar we regelmatig op gaan kijken en hopelijk inspireert het jullie ook!

Onze kids bucketlist voor deze zomer: leuke zomervakantie activiteiten. Ieder jaar maken we een flinke lijst zomer activiteiten voor kids, om te doen in en rond de zomervakantie. Nu de kids groter worden hebben ze een eigen wensenlijstje. De lijst wordt dan ook lekker lang. Met ideeën voor thuis en op vakantie. Een lijst waar we regelmatig op gaan kijken en hopelijk inspireert het jullie ook! Onze kids bucketlist voor deze zomer: leuke zomervakantie activiteiten Onze kids bucketlist voor deze zomer: leuke zomervakantie activiteiten

Lekker naar buiten

Picknicken met fijne picknick recepten. Op vakantie of in ons eigen park.

☆Lekker naar het bos, even helemaal ontspannen… Wil je meer weten over het bos, kijk dan eens naar het Bosboek.

☆Een speurtocht doen. Zelfgemaakt, uit een boekje of van Pinterest.

☆Wandelen op een blotevoetenpad.

☆Een fietstocht maken. Gewoon in de buurt of op vakantie.

☆In de vakantie worden er bij ons altijd sportkampen georganiseerd. Daar gaan ze allebei heel graag heen.

☆“Mama, ik verveel me, wat kan ik doen?” Je kent het wel, de kids vervelen zich. Daarom bedacht ik deze spel-inspiratie happertjes, die je gratis kunt downloaden. Met ideeën voor buitenspelen, binnenspelen en voor in de natuur. En natuurlijk uitleg om een happertje te vouwen.

Samen picknicken bij het skatepark. Dit is de Mepal Bento lunchbox Take a Break en waterfles Ellipse

Tuinieren

☆De Appie had weer moestuintjes, die jaar heten ze moestuinmaatjes. De kids en ik zijn fan, dus we hebben er flink wat gekweekt. Hopelijk kunnen we daar in de zomervakantie lekker van eten.

☆Een nachtje kamperen in eigen tuin, natuurlijk wel in een tentje of onder een klamboe.

☆Door op straat zaadjes te planten maak je je buurt vrolijker. Dit heet guerrilla gardening. Erg leuk om samen met de kids te doen!

☆Een vogelhuisje of een insectenhotel knutselen voor in de tuin.

☆Ik maakte een lijst met boeken, spelletjes en apps om kinderen te leren over tuinieren en planten. Daar gaan we deze zomer verder in lezen.

☆We zijn al een keer naar de Tuinen van Appeltern en de Hortus geweest. Dit jaar willen we naar een pluktuin, lekker door de bloemen lopen en voor thuis een mooie bos mee.

Lees ook: onze tuinspecial van de Leuke Update 

Onze kids bucketlist voor deze zomer: leuke zomervakantie activiteiten. Ieder jaar maken we een flinke lijst zomer activiteiten voor kids, om te doen in en rond de zomervakantie. Nu de kids groter worden hebben ze een eigen wensenlijstje. De lijst wordt dan ook lekker lang. Met ideeën voor thuis en op vakantie. Een lijst waar we regelmatig op gaan kijken en hopelijk inspireert het jullie ook!

Buitenspelen

☆In de tuin of voor de deur op straat kun je lekker hutten bouwen. We hebben deze set om hutten te bouwen met takken.

☆Een giga zandkasteel bouwen. Heb je nog wat zandbakspeelgoed nodig, kijk dan even naar het leukste zandbakspeelgoed.

Stoepkrijt tekeningen zijn net kleine kunstwerkjes. Leuk om samen een giga tekening te maken. Of een autoparcours. Ook leuk: een evenwichtsbalk met stoepkrijt maken en trucjes doen op de evenwichtsbalk.

☆Kleine meis heeft een nieuwe hoepel, daar gaat ze lekker mee spelen. En misschien doe ik zelf ook wel mee, lekker sporten! Hoepels zijn te koop bij Blokker en Bol.com.

☆Zoonlief speelt juist graag met de tennispaal. Deze Swingball is te koop bij Bol.com

☆Er wordt hier eindeloos gevoetbald op straat. Ook leuk: stoepranden, dat ouderwetse balspel.

Vliegeren in het park of het strand.

☆Lekker vies worden in de Oerrrr speelnatuur.

Lees ook: Het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer

Aquaplay waterbaan: ons favoriete waterspeelgoed

Water, water, water!

☆Als het lekker warm is gaan we met water spelen. Bijvoorbeeld flessenvoetbal doen. Tot voor kort speelde zoonlief ook graag met de Aquaplay waterbak, maar daar is hij nu echt te groot voor.

☆Zo leuk in de zomer: bootje varen, je kunt ze ook op veel plekken huren. Kinderen vinden een waterfiets of kano vaak ook fantastisch.

☆Naar het zwembad, met deze tips bereid je je kind gelijk voor op zwemles. Maar vaak gaan we gewoon lekker in het open water in de buurt zwemmen.

☆Naar zee, in dit artikel vind je heel veel leuke strandtenten. Ontbijten op het strand is heel fijn, met koffie en croissant genieten van de stilte en een fijn ochtendzonnetje. Daarna voor de echte drukte weer weg, een tip van Cathelijne. Met een verzameling schelpen om thuis mooie dingen mee te knutselen.

Lees ook: de leukste waterspelletjes voor kinderen 

Onze kids bucketlist voor deze zomer: leuke zomervakantie activiteiten. Ieder jaar maken we een flinke lijst zomer activiteiten voor kids, om te doen in en rond de zomervakantie. Nu de kids groter worden hebben ze een eigen wensenlijstje. De lijst wordt dan ook lekker lang. Met ideeën voor thuis en op vakantie. Een lijst waar we regelmatig op gaan kijken en hopelijk inspireert het jullie ook!

Binnenhuis 

Lekker eten

☆Ontbijten met wentelteefjes.

☆Zelf ijs maken, hier vind je lekkere recepten voor ijsjes.

Heel Holland Bakt! Op Leuk met kids vind je heel veel recepten om te bakken met kids.

Pannenkoeken bakken.

Kinderkookcafé thuis: de kinderen maken het avondeten, met een beetje hulp.

☆Samen barbecueën, hier vind je lekkere BBQ recepten.

☆Of samen pizza maken, met deze lekkere pizza recepten.

Lees ook: 101 kindvriendelijke recepten 

Wentelteefjes

Knutselen enzo

☆Zijn jullie ook zo gek op bloemen? In dit artikel vind je heel veel inspiratie om te knutselen met bloemen.

☆Ook leuk: knutselen met schelpen. Je maakt er de mooiste creaties mee.

☆Iedere vakantie plakken we de mooiste tekeningen van de afgelopen tijd in het plakboek. Daarnaast hebben we een mooie knutselwerkjesmuur en een pronkkastje gemaakt.

Fotograferen: de kinderen vinden het leuk om te fotograferen met de smartphone, dus we gaan soms op pad. Als we weer thuis zijn bewerken we de foto’s met apps.

☆Een stop motion of kijkdoos maken, we zijn het al heel lang van plan, maar het is er nog steeds niet van gekomen.

☆Met textielstiften kun je een kledingstuk of tas versieren. Ook handig: een vlek of andere beschadiging verbergen. In dit artikel delen we leuke ideeën om kleding te versieren met textielstiften.

☆Een autoweg van masking tape op de vloer maken.

Lees ook: onze knutselideeën voor de lente en de zomer 

Knutselen met bloemen - hanger maken van bloemen en zoutdeeg

Bouwen 

☆Iedere vakantie wordt er wel een groot bouwwerk gemaakt. Alle toffe bouwwerken van zoonlief verzamel ik in een artikel vol KAPLA inspiratie en een vol LEGO inspiratie.

☆Een hut bouwen: onder de tafel, achter de gordijnen of in de kast. Wij hebben dit huttenbouw systeem van PL-UG, daarmee kun je een hut aan van alles vast maken.

☆Of de tipi tent binnen opzetten.

Voor jou gespot: de allerleukste tipi tenten voor kinderen

Spelletjes, games en boeken

☆Bij de vakantie hoort een vakantieboek, zo’n dik tijdschrift vol verhalen, raadsels en meer. Ik maakte een lijstje met de leukste vakantieboeken voor alle leeftijden.

☆De kids lezen graag tijdschriften, bijvoorbeeld Donald Duck (Junior), de Tina en Quest Junior. Losse tijdschriften kun je bijvoorbeeld bij Bol.com of Albert Heijn kopen. Op Tijdschrift.nl kun je allerlei tijdschriften digitaal lezen, dat scheelt papierverspilling én rommel in huis.

☆Super gezellig: een dik kinderboek uitkiezen om verhalen voor te lezen.

☆Als het buiten koud is gaan we heel veel verschillende bordspelletjes doen.

☆Met papa op de Switch spelcomputer.

☆Zoonlief is gek op programmeren. Op school gebruikt hij Code.org, ontwikkeld door Bill Gates. Thuis gebruikt hij de MIT app Scratch (vanaf 8), er is ook Scratch Junior (vanaf 5). Kortgeleden kocht ik het boek blauwe boek van Programmeren voor kinderen (Bol.com) voor hem. Dit boek leert je over Scratch en Python, waarmee hij games bouwt.

☆Er zijn ontzettend veel leuke online workshops voor kinderen. Onze kids zijn op dit moment heel druk om piano te leren spelen met de app Simply Piano. Je zet je tablet op de muziekstandaard en de app vertelt je wat je moet doen. De app hoort ook wat je goed of fout doet en laat je indien nodig dingen opnieuw doen.

Thuisbioscoop compleet met popcorn. Pak je oude dvd’s uit kast, of kijk een film via Pathé Thuis of Disney+. Of kijk even naar ons lijstje met de leukste kinderfilms van de afgelopen jaren.

Lees ook: tips voor slecht weer activiteiten.

De leukste vakantieboeken en doeboeken voor het hele gezin

Lekker laat opblijven

Laat opblijven en dan in het donker met een zaklamp een “nachtwandeling” maken, een tip van Roos.

☆Iedere vakantie komt er minimaal één vriendje logeren, een traditie van Miriam.

Uitjes

☆Ik maakte een lijst met heel veel uitjes in iedere provincie voor kinderen, in alle provincies.

☆We hebben inmiddels een bijna tiener, die andere uitjes leuk vindt dan vroeger. Ik maakte daarom een lijstje met leuke uitjes met tieners. Dat lijstje gaan we zelf ook gebruiken.

☆Een één op één uitje met een van de kids, zonder broer of zus, dan zijn ze opeens zo relaxed. Zo heb ik de jongste beloofd om weer eens naar Artis te gaan.

☆Andere speeltuinen in eigen stad ontdekken, ik maakte een lijst met leuke speeltuinen in Nederland. Ook natuurspeeltuin Land van Fluwel in Sint Maartenszee willen we graag eens proberen.

☆Naar de boekhandel om boekjes te zoeken en tot slot een ijsje halen.

☆Op de Hoge Veluwe fietsen met de gratis witte fietsen.

☆Op ontdekkingstocht in de stad, bijvoorbeeld dagje Amsterdam of Den Haag.

☆Vorig jaar ging ik met zoonlief we naar een klimbos van Fun Forest. Beide kids willen deze zomer graag weer gaan klimmen.

Lees ook: uitjes met tieners in Nederland en België 

Urban Sport Zone Amsterdam: skatebaan en speeltuin Zeeburgereiland

Restaurants 

☆Een nieuw kindvriendelijk restaurant uitproberen. In dit artikel vind je heel veel kindvriendelijke restaurants in heel Nederland.

House of Bird in Diemen ligt in het groen van het Diemerbos, waar de kinderen lekker kunnen spelen. We zijn al een keer geweest, maar gaan zeker terug.

Smullen & Spelen in Almere is een restaurant annex groene speelplek. Met touwslingeren, klauteren, speeltoren, peuterspeelplek en ook een dierenweide. In het restaurant kun je kiezen tussen onder meer pannenkoeken (ook lactosevrij, eiwitvrij of glutenvrij), broodjes en salades. Daar willen we een keer heen!

Lees ook: 50x pannenkoekenhuis met speeltuin

House of Bird: kindvriendelijk restaurant in het Diemerbos bij Amsterdam

Cultuur en musea

☆Deze zomer gaan we eindelijk eens naar de Efteling! Ik ben benieuwd, het is al zo lang geleden!

☆Heb je nog iets kleinere kids? In Sprookjeswonderland in Enkhuizen leren kinderen traditionele sprookjes kennen. Het Sprookjesbos doet dan ook een beetje aan de de Efteling denken.

Geofort Herwijnen bij Leerdam en Culemborg is een fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Alles staat hier in het teken van kaarten en navigatie. Buiten zijn er doolhoven en kan je jezelf met een pontje over een drijvende kaart van Nederland trekken. Ook zijn er vaak speciale buitenactiviteiten.

☆Weet je dat Madurodam tegenwoordig behalve een miniatuurstad ook doe dingen en speeltuinen heeft? Ideaal voor een mooie dag dus en onze kids willen heel graag een keer terug.

☆In de winter bezochten we het binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum. Deze zomer willen we het buitenmuseum bekijken.

☆De Zaanse Schans staat al een tijdje op onze lijst.

☆Bij Safari Resort Beekse Bergen kun je blijven slapen, tussen de wilde dieren, heel erg tof.

Lees ook: de leukste kindermusea van Nederland 

Tips voor op vakantie  

☆Lang in de auto of het vliegtuig zitten is voor kinderen vaak heel saai. Op die lange rit of vlucht kun je natuurlijk zelf van alles verzinnen. Maar er zijn ook leuke vakantie cadeautjes voor onderweg, een leuke verrassing voor kinderen. En daar kunnen kids zich dan ook tijdens de vakantie mee vermaken. Ook handig: onze tips om de kids onderweg te vermaken.

☆Tijdens de vakantie kan je kind alvast een beetje oefenen met zwemmen. Een leuke en leerzame oefening voordat het met zwemles begint. Dat hoeft natuurlijk niet op vakantie, het kan ook gewoon in het zwembad in de buurt. Met deze tips leert je kind al een beetje zwemmen op vakantie.

☆Inpakken voor de vakantie is veel makkelijker als je een lijstje hebt en dingen kan afstrepen. Daarom heb ik een vakantie checklist. Door de jaren heen verandert mijn lijstje telkens een beetje, maar de basis blijft hetzelfde. Ik maakte een basislijst, voor iedere vakantie en leeftijd van de kinderen kun je wat toevoegen of verwijderen.

Lees alle zomervakantie blogs 

Fijne zomervakantie!! Kom regelmatig even terug naar Leuk Met Kids voor meer kids zomer activiteiten in en rond de zomervakantie!

De Leuke Update

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Dit keer vol leuke tips voor Sinterklaas. Nieuwe Sinterklaasboeken en Sinterklaasfilms, maar ook leuke recepten en knutsel ideeën en zelfs weekendjes weg. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Snel lezen dus!

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids