Onze kids bucketlist voor deze zomer: leuke zomervakantie activiteiten

Onze kids bucketlist voor deze zomer: leuke zomervakantie activiteiten

Nu de kids groter worden hebben ze een eigen wensenlijstje voor de zomervakantie. Ook ikzelf heb een flinke lijst van dingen die ik graag wil doen in de zomervakantie, als het niet dit jaar is dan wel volgend jaar of de jaren erna 😉 Ik maakte weer een lijstje met kids activiteiten voor de zomer, met zomervakantie wensen. Voor thuis en op vakantie. Een lijst waar we regelmatig op gaan kijken en hopelijk inspireert het jullie ook! Ook de andere dames die voor Leuk met kids schrijven hebben toffe ideeën toegevoegd.

We gaan dit jaar natuurlijk lang niet overal aan toekomen. Wil je weten wat we uiteindelijk echt gaan doen deze zomer? Volg ons dan op Instagram! Tijdens de zomer zullen we deze lijst met kids activiteiten voor de zomervakantie zeker nog eens updaten.

Lees ook de Leuk met kids agenda, voor festivals en andere uitjes!

Onze kids bucketlist voor deze zomer: leuke zomervakantie activiteiten

Onze kids bucketlist voor deze zomer: leuke zomervakantie activiteiten

Lekker naar buiten

☆Wandelen op een blotevoetenpad.

☆Picknicken, op vakantie of in ons eigen park, hier vind je picknick recepten.

☆Naar het bos, met het Bosboek kun je meer leren over het bos.

☆Een speurtocht doen, zelfgemaakt, uit een boekje of van Pinterest.

☆Nou eindelijk eens uitzoeken hoe geocaching werkt, het is een soort schatzoeken.

☆Een fietstocht maken.

☆Flessenvoetbal doen.

☆De kids hebben sinds kort een afvalgrijper, want ze willen tijdens het wandelen graag afval opruimen. Dat gaan we dus regelmatig doen deze zomer.

Tuinieren

☆We hebben een vierkante meter moestuinbak, dat zijn speciale vierkante bakken. Het is een leuke manier om te zien hoe planten groeien en de groenten op je bord worden er ook meteen leuker van. Telkens worden de plantjes wat groter en uiteindelijk gaan we er heerlijke groente uit eten!

☆Een nachtje kamperen in eigen tuin, natuurlijk wel in een tentje of onder een klamboe.

☆Heel veel hutten bouwen. Deze huttenbouwset om hutten te bouwen met dekens is erg leuk, of deze set om hutten te bouwen met takken.

☆Naar de Tuinen van Appeltern of de Hortus om te leren over planten en om tuin inspiratie op te doen. Of naar een pluktuin, lekker door de bloemen lopen en voor thuis een mooie bos mee.

☆Door op straat zaadjes te planten maak je je buurt vrolijker. Dit heet guerrilla gardening, een fenomeen dat in Amerikaanse steden heel erg populair is. Ook in Nederland zie je het steeds meer. Erg leuk om samen met de kids te doen!

☆Een vogelhuisje of een insectenhotel knutselen voor in de tuin.

Buitenspelen

☆Andere speeltuinen in eigen stad ontdekken, in ons geval het Woeste Westen, Terrasmus en de Natureluur.

☆Een giga zandkasteel bouwen. Heb je nog wat zandbakspeelgoed nodig, kijk dan even naar het leukste zandbakspeelgoed.

☆Een giga tekening met stoepkrijt maken. Of een autoparcours met stoepkrijt maken. Ook leuk: een evenwichtsbalk met stoepkrijt maken en trucjes doen op de evenwichtsbalk.

☆Stoepranden, dat ouderwetse balspel.

☆Lekker vies worden in de Oerrrr speelnatuur.

☆Vliegeren in het park.

Het water in of op

☆Bootje varen, je kunt ze ook op veel plekken huren.

☆Het water op met een kano en waterfiets.

☆Naar het zwembad, met deze tips bereid je je kind gelijk voor op zwemles.

☆Naar het strand, in dit artikel vind je heel veel leuke strandtenten. Ontbijten op het strand is heel fijn, met koffie en croissant genieten van de stilte en een fijn ochtendzonnetje, daarna voor de echte drukte weer weg, een tip van Cathelijne.

☆Er is een nieuw boek met heel veel weetjes over de zee: het Zeeboek van Sarah Devos, zij schreef eerder al het Bosboek. Het boek staat vol weetjes over de zee. Het begint met een wat theoretischer hoofdstuk, waarin je leert hoe eb en vloed nou precies werken en hoe de duinen gevormd zijn. Dat is ideaal als je kind een spreekbeurt wil houden over de zee. De hoofdstukken daarna laten alle planten en dieren in en om de zee zien. Leuk voor een dagje aan zee, of als je op vakantie naar zee gaat. In dit filmpje laat ik meer zien. Het boek is te koop bij Bol.com.

Binnenhuis 

Lekker eten

☆Zelf ijs maken, hier vind je lekkere recepten voor ijsjes.

☆Bramen of ander fruit plukken.

☆Iets lekkers bakken, zoals deze cupcakes.

☆Kinderkookcafé thuis: de kinderen maken het avondeten, met een beetje hulp.

☆Samen barbecueën, hier vind je lekkere bbq recepten.

☆Pannenkoeken bakken.

☆Een eetbaar plantje maken.

☆Samen pizza maken, met deze lekkere pizza recepten.

Knutselen enzo

☆Een plakboek maken van de mooiste tekeningen van dit jaar.

☆Fotograferen: de kinderen vinden het leuk om te fotograferen met de smartphone, dus we gaan soms op pad. Als we weer thuis zijn bewerken we de foto’s met apps.

☆Het herbarium verder vullen.

☆Een stop motion maken of een kijkdoos maken.

Slecht weer activiteiten

☆Weer eens verder gaan met leren programmeren.

☆Bij slecht weer thuis een spelletjes-marathon doen, hier vind je de leukste spelletjes voor verschillende leeftijden.

☆Een leuk en leerzaam vakantie-doeboek doen.

☆Met een textielstift samen een oud shirt versieren.

☆Een thuisbioscoopdag doen.

☆Naar de bios, ook tijdens een hittegolf is dat heerlijk.

☆Een autoweg van masking tape op de vloer maken.

☆Een pyjamadag.

☆Meer tips voor slecht weer activiteiten vind je in dit artikel.

Lekker laat opblijven

☆Kamperen in de woonkamer, een tip van Cindy die als familietraditie iedere kerstvakantie en iedere zomervakantie een nacht met zijn allen in de woonkamer slaapt. Bij Roos thuis noemden ze dit een Pino nest, want in Sesamstraat gingen ze samen met Pino in het nest een boekje lezen 🙂

☆Laat opblijven en dan in het donker met een zaklamp een “nachtwandeling” maken, een tip van Roos.

☆Iedere vakantie komt er minimaal één vriendje logeren, een traditie van Miriam.

Uitjes

☆In de zomer zijn er leuke uitjes en festivals, in de Leuk met kids agenda deel ik er heel veel.

☆Een één op één uitje met een van de kids, zonder broer of zus, dan zijn ze opeens zo relaxed. Dit is een tip van Corrien waar we het allemaal hartgrondig mee eens zijn.

☆De Efteling staat nog op onze bucketlist, wie weet op een mooie dag of zelfs een paar nachtjes? We zijn al een paar keer naar Duinrell geweest, de kinderen vonden het fantastisch, dus wie weet gaan we nog een keer. Bij Safari Resort Beekse Bergen kun je tussen ook blijven slapen, maar dan tussen de wilde dieren, heel erg tof.

☆Een nieuw kindvriendelijk restaurant uitproberen, in dit artikel vind je heel veel kindvriendelijke restaurants in heel Nederland.

☆Samen lunchen in een leuk café.

☆Naar de boekhandel om boekjes te zoeken en tot slot een ijsje halen.

☆Op de Hoge Veluwe fietsen met de gratis witte fietsen.

☆Vliegtuigen spotten.

☆Struinen op een rommelmarkt of bij een kringloop.

CULTUUR EN MUSEA

☆ Weet je dat Madurodam tegenwoordig behalve een miniatuurstad ook indoor attracties, doe dingen en speeltuinen heeft? Ideaal voor een mooie dag dus en onze kids willen heel graag een keer terug.

Sprookjeswonderland in Enkhuizen gaat in het voorjaar weer open. Kinderen leren er traditionele sprookjes kennen in het Sprookjesbos dat een beetje aan de de Efteling doet denken. Daarnaast zijn er leuke attracties voor jonge kinderen en een grote speeltuin. Het is heel mooi aangelegd, vol bloemen. Even verderop zit het Zuiderzeemuseum. Daar is de tentoonstelling Zee vol verhalen. Zoonlief vond het erg tof, omdat er zo veel doe-dingen zijn. Kids leren er op een leuke interactieve manier over het voormalige Zuiderzeegebied. Tijdens de vakanties zijn er extra veel activiteiten voor kinderen.

☆We gaan regelmatig naar een kindvriendelijk museum, er staan er nog heel veel op onze wensenlijst. Ik heb samen met lezers een lange lijst gemaakt met kindvriendelijke musea. Wij gingen bijvoorbeeld naar Naturalis en Museum Boerhaave in Leiden, het Maritiem Museum en Villa Zebra in Rotterdam, het Muiderslot in Muiden, NEMO en de Museumtramlijn in Amsterdam, het Nijntje Museum of het Spoorwegmuseum in Utrecht, het DAF Museum in Eindhoven, of het Veiligheidsmuseum in Almere.

Citytrip

☆De stad in, op ontdekkingstocht in eigen stad.

☆Maak een ritje met een oude tram, de Tourist Tram in Den Haag of de Museumtramlijn in Amsterdam.

☆Een dagje Amsterdam, hier vind je al mijn tips voor Amsterdam met kids

Cultuur en musea

☆Naar een museum, ik heb een flinke wensenlijst met musea.

☆Naar een festival voor kinderen, je kunt bijvoorbeeld overdag naar festival de Parade.

☆De Zaanse Schans bezoeken.

Fijne zomervakantie!! Kom regelmatig even terug naar Leuk Met Kids voor meer kids zomer activiteiten in de zomervakantie!


🎪 101 tips om de kids thuis te vermaken tijdens de Corona uitbraak
Update: kids hotspots & musthaves
💌 Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.