Het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer

Het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer

Het wordt weer mooi weer, tijd om lekker in de zandbak te spelen, met een bal te spelen en met water klooien. Aan de rand van de zandbak in het park, in de achtertuin, op het strand of op de camping. En er is zoveel leuk buitenspeelgoed voor de zomer! Kijk snel mee!

Het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer

Huisjes en hutten

Hutje spelen is voor veel kinderen het leukste dat er is. Ik verzamelde in de leukste tipi’s voor je, die op de foto is mijn favoriet van Nobodinoz.  Ze zijn te koop bij I love speelgoed.

duurzame tipi tenten voor kinderen van Nobodinoz

Met Stick-Lets kunnen kinderen hun eigen tent of zelfs heel kamp bouwen van takken. Leuk in het bos of in de achtertuin. Het merk heeft bewust gekozen voor silicone rubber. Dat gaat lang mee, is duurzamer dan plastic en bevat geen schadelijke stoffen. Het is te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Stick-lets: buitenspeelgoed om een hut te bouwen met takken, leuk cadeau voor kids

Als je wat groter woont kun je de speeltuin naar je tuin halen.  Je kunt complete speeltoestellen aanschaffen. Kleine speelhuisjes voor kleintjes, maar ook grotere speelrekken. Bol.com heeft er veel, zoals deze van Axi.

buitenspeelgoed cadeau voor kinderen: speelhuisje

Dat is niet voor iedereen haalbaar, maar misschien kan een enkel speelonderdeel wel. Een losse schommel staat ook heel gezellig in je tuin. Voor kleintjes kun je ook voor een dichte babyschommel kiezen. Allerlei verschillende schommels vind je bij Bol.com en I love speelgoed. Turnringen, trapezes, duikelstangen en klimtouwen nemen ook niet zo veel ruimte in. Bij slecht weer kun je ze eventueel ook binnen ophangen. Bol.com heeft verschillende. schommel in je achtertuin

Kleine onderzoekers

Het Duitse Haba heeft zijn productie zo veel mogelijk milieuvriendelijk ingericht. Het onderzoeksspeelgoed van Haba is leuk voor nieuwsgierige kinderen en het stimuleert natuurbewustzijn. Het is te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

haba onderzoeksspeelgoed buitenspeelgoed

Ook Kids at work heeft veel leuk outdoor speelgoed, waaronder katrolletjes om een mini kabelbaan te maken, gereedschap, vergrootglazen en zakmessen. Het is te koop bij Bol.com en I love speelgoed.

kids at work mini kabelbaan

Zelf tuinieren is natuurlijk ook heel leuk. Dit setje van Vilac is te koop bij I love speelgoed.

Vilac gereedschap om zelf te tuinieren

Zandspeelgoed

Ideaal: een watertafel en zandtafel, bijvoorbeeld deze van Exit. Bij Bol.com vind je er heel veel, zowel van hout als van plastic. Het cupcake setje is van Androni en te koop bij Bol.com, de ijsjes zijn te koop bij Bol.com. De grote gieter is de koffiepot Xala Lungo en is in allerlei kleuren te koop bij Fonq.

Het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer

Een mooi merk voor mooi, sterk en duurzaam zand- en waterspeelgoed is Quut. Quut heeft heel mooi en sterk duurzaam speelgoed dat de fantasie prikkelt, het is te koop bij Bol.com en I Love speelgoed.

Voor jou gespot: het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer - quut zandspeelgoed

Deze Scrunch emmertjes van Funkit zijn ideaal, ze zijn flexibel, waardoor je ze makkelijk kunt meenemen in je koffer of tas, ideaal op vakantie. Ze zijn te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Opvouwbare emmertjes voor in je koffer of tas

Green Toys maakt speelgoed van gerecyclede plastic melkflessen en ander milieuvriendelijk materiaal en het gaat lang mee. Het is te koop bij I Love speelgoed en Bol.com.

Voor jou gespot: het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer - green toys

Ook bij de Hema kun je een aantal producten van bioplastic kopen: een schep, emmer en kiepwagen.

bioplastic zandspeelgoed van de Hema

Liewood heeft hele schattige emmertjes, schepjes en zandvormpjes met dierengezichten. Het is van siliconen en zonder gif. Te koop bij I love speelgoed en psikhouvanjou.

liewood zandbakspeelgoed

Waterspeelgoed

Aquaplay is een systeem waarmee je allemaal kanalen kunt maken. Er zijn sets te koop en extra onderdelen, het groeit dus mee. Wij kochten een koffer, dat is makkelijk om op te ruimen. Zoonlief kreeg het al toen hij 1 jaar was en speelt er sindsdien graag mee, maar hoe ouder hij wordt, hoe beter hij begrijpt hoe waterstroompjes werken. ‘s Winters kun je ermee in de badkamer spelen of het zonder water gebruiken. Aquaplay is te koop bij Bol.com. Ik schreef ook een review over Aquaplay.

Voor jou gespot: het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer - aquaplay waterbaan

Deze eendjes om uit een bak water te vangen vind ik super leuk van Janod, er zijn ook andere leuke visspelletjes. Ze zijn te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Voor jou gespot: het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer - Janod visspel eendjes

Deze regenwolk Moluk Pluï is ook erg leuk voor kleine waterratten, in bad of het zwembadje. Deze regenwolk is te koop bij Bol.com en I love speelgoed. Als je water in de wolk stopt lijkt het net of het regent.

Deze regenwolk Moluk Pluï bij is ook erg leuk voor kleine waterratten, in bad of het zwembadje.

Ieder kind moet een zwembad(je) hebben. Bol.com heeft heel veel verschillende zwembadjes variërend van formaat babybadje tot formaat gigantisch.

Voor jou gespot: het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer - intex zwembad

Geen zomer zonder waterpistool, zoals deze van Super Soaker bij Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen #leukmetkids

Bij de Hema is er heel veel tof opblaasspeelgoed, van ballen en banden tot wakeboards.

opblaasbaar buitenspeelgoed van de Hema

Bal spellen

Dit is bij ons de grote hit in de tuin: een klittenband dartspel van BS. Ook kleintjes kunnen leuk mee doen, door de regel hoe ouder hoe verder weg je moet staan. Alleen die regel moet niet voor mij gelden, want ik word zo al dik ingemaakt 😉 In het spel zit een opblaasbare schijf, je kunt het dus ook plat op vakantie meenemen. Ik kocht het spel bij Bol.com.

klittenband dart

Leuk voor op de camping of in het park: Jeu de Boules. Bij Bol.com vind je heel veel verschillende.

Voor jou gespot: het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer - jeu de boules

Catchball is altijd leuk en het neemt weinig ruimte in je tas in beslag. Te koop bij Bol.com.

Het allerleukste zandbak- en strandspeelgoed

Voor kleine voetbalfans is een goal leuk, Bol.com heeft ze in allerlei prijsklasses, waaronder deze van SportX.

Voor jou gespot: het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer - goal

Ook leuk als alternatief voor een goal: pilonnen, daarmee kun je zo je eigen doel maken. Wel zo handig als je op straat gaat voetballen. Ze zijn te koop bij Bol.com.

pilonnen als voetbalgoal op straat

Wat een mooi houten speelgoed is dit, om eindeloos mee te kegelen of bowlen, deze kegelset is van Buitenspeel bij Bol.com, ik schreef er hier over.

Mooie nostalgische houten kegelset om buiten (of binnen) mee te spelen

Voor wie van traditionele spellen houdt is het het speelgoed van Buitenspeel ofwel BS Toys sowieso leuk. Het is te koop bij Bol.com.

Voor jou gespot: het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer - bs buitenspeelgoed

Nog meer speelgoed voor buitensporten

De Bilibo is van dat speelgoed waarmee kinderen lekker zelf bedenken wat ze ermee kunnen doen. Er is een grote en een mini maat. Te koop bij Bol.com en I love speelgoed.

De Skippykoe is een soort skippybal annex koe, leuk voor binnen en buiten. Hij is te koop bij Wehkamp en Bol.com.

Skippykoe, leuk buitenspeelgoed voor deze zomer

Een springtouw kun je natuurlijk niet missen. Eentje om zelf mee te springen of een voor op het schoolplein. I love speelgoed heeft een aantal mooie, zoals deze van eco merk Nobodinoz en ook van Green Toys. Ook leuk: springelastiek.

leuke springtouwen

Een trampoline is als je groot woont natuurlijk fantastisch voor kinderen, Bol.com en Wehkamp hebben er verschillende, zoals deze van Exit. Als je een trampoline koopt, zorg dan wel voor een goed veiligheidsnet en zorg dat de veren afgedekt zijn, op de eerste hulp afdelingen komen helaas veel kinderen binnen die op een onveilige trampoline hebben gespeeld.

Voor jou gespot: het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer - trampoline

Ok, het neemt even wat ruimte in in je huis, maar met een glijbaan in huis of tuin hoef je niet naar de speeltuin om te zorgen dat de kinderen hun energie kwijt kunnen. Veel glijbanen van Little Tikes zijn inklapbaar en dus ook in kleine huizen en tuinen bruikbaar.duurzame tipi tenten voor kinderen van Nobodinoz

Deze mooie vlieger is van Vilac, te koop bij I love speelgoed.

vlieger van Vilac

Nog meer speelgoed

Met Ztrings maken kinderen eindeloos veel mooie vormen, te koop bij Bol.com.

Ztrings als verjaardagscadeau of sinterklaascadeau

Stoepkrijten wordt extra leuk met dit mooie stoepkrijt van Crayola bij Bol.com.

stoepkrijtVerder lezen

Zoek je nog meer strandspeelgoed? Kijk dan ook even naar dit artikel met het allerleukste zandbak- en strandspeelgoed.

 

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, musthaves en ideeën voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor de lente! Lente uitjes die wel kunnen, boeken voor de lente, tips voor de moestuintjes, lenteknutsels en ideeën voor Koningsdag. De Leuke Update Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, dan ontvang je regelmatig leuke nieuwe tips. nieuwsbrief aanmelding