Knutselen met een pallet in de tuin: leuke ideeën

Met een oude pallet kun je super leuke dingen knutselen in de tuin. Ik verzamel hier leuke ideeën, waaronder een kinderkeukentje, een plantenbak en een hut van pallets!

Pallets worden vaak gebruikt om een grote bestellingen in te pakken. Grote kans dus dat je er een vindt tijdens een rondje door de wijk op de avond voordat het grofvuil wordt opgehaald. De ene is wel van betere kwaliteit dan de ander, dus het is even zoeken.

Een pallet bouwwerk is een mooie gelegenheid om de kinderen te leren met gereedschap om te gaan. Vaak kunnen ze meer dan je denkt. Maar het is natuurlijk wel heel belangrijk dat je ze goed begeleidt. Eerst samen zagen, schuren en timmeren, daarna verven. Een ideaal project voor kinderen, want je ziet snel resultaat.

Met een oude pallet kun je super leuke dingen knutselen in de tuin. Ik verzamel hier leuke ideeën!

Een kinderkeukentje voor de tuin knutselen van een pallet

Kleine meis speelt zo graag met deze koffiekopjes en ijsjes, iedere keer pakt ze ze uit de schuur. Daarom gaven we het een plekje, in een saai hoekje van de tuin. Bij de de kraan, tuinslang en tuindouche. Het is een kinderkeukentje in een klein hoekje van de tuin, of eigenlijk een koffie- en ijsbarretje. Dat hoekje ziet er nu veel vrolijker uit. En als kleine meis er over een paar jaar te groot voor wordt, dan gebruiken we het voor tuinspullen.

Knutselen met een pallet in de tuin: leuke ideeën. Met een oude pallet kun je super leuke dingen knutselen in de tuin. Ik verzamel hier leuke ideeën, zoals dit kinderkeukentje voor de tuin. Het is een kinderkeukentje in een klein hoekje van de tuin, of eigenlijk een koffie- en ijsbarretje.

Het koffiebarretje maakten we van een pallet. Van die pallet zaagden aan beide kanten een stuk af, zodat een kleine pallet overbleef. Heb je meer ruimte in je tuin, dan kun je natuurlijk ook de hele pallet gebruiken.

De twee onderkanten maakten we dicht met de plankjes die overbleven na het zagen. Zo ontstonden twee bakken waar de spulletjes in kunnen. Het hoeft in de diepte niet precies passend te zijn, dan kan het water er uit lopen.

Vervolgens schuurden we de het. Daarna verfden we het koffiebarretje roze met tuinbeits.

Palletknutselen

Om het hoekje af te maken hingen we een tuinposter van HIP ORGNL boven het barretje. Hun nieuwe Garden Dreams collectie is UV- en waterbestendig. Er zijn verschillende prints en verschillende formaten te koop, wij kregen deze prachtige Fresh Lemon Garden. Het printje past precies bij de sfeer van het barretje.

Super leuk: ik mag een kortingscode delen. Wil je ook zo’n toffe tuinposter? Met de code HIP10MAUD krijg je 10% korting, ook bovenop andere lopende webshop-acties (tot en met 31 juli 2021).

Knutselen met een pallet in de tuin: leuke ideeën. Met een oude pallet kun je super leuke dingen knutselen in de tuin. Ik verzamel hier leuke ideeën, zoals dit kinderkeukentje voor de tuin. Het is een kinderkeukentje in een klein hoekje van de tuin, of eigenlijk een koffie- en ijsbarretje.

Het cupcake setje is van Androni en te koop bij Bol.com, de ijsjes zijn ook te koop bij Bol.com. Het dienblad is van vrwonen en vond ik ooit bij een kringloopwinkel. Het schortje met koksmuts komt van @schort.nl.

Een pallet plantenbak voor moestuintjes in de tuin knutselen 

Een pallet garden is erg stoer en neemt weinig ruimte in. Deze plantenbak van pallets kwamen we laatst tegen. Net toen ik wilde gaan zoeken naar een pallet, zetten de buren er een achter het huis neer. Dat was natuurlijk enorm toeval, alsof het ervoor bedoeld was.

Knutselen met een pallet in de tuin: leuke ideeën. Met een oude pallet kun je super leuke dingen knutselen in de tuin. Deze plantenbak gemaakt van pallets is handig voor verticaal tuinieren, fijn als je weinig ruimte hebt.

Het is een simpel klusje, waarbij kinderen ook kunnen helpen. De onderkant van de bakken maakten we dicht met dunne plankjes. Kleine meis (7 jaar) mocht timmeren. Het hoeft in de diepte niet precies passend te zijn, dan kan het water er uit lopen.

Deze bak maakten we van pallets, een palletbak is makkelijk om te maken met kinderen.

Daarna verfden kleine meis en ik het samen. We gebruikten donkergroene tuinbeits, zodat het mooi in het groen past. Vervolgens legden worteldoek in de bakken, dat we vastzetten met kleine spijkers (van worteldoek kun je een biologische variant kopen). Daarna deden we de plantjes er in. Onderin de moestuintjes en bovenin ook een paar wat grotere plantjes uit de tuin. En nu maar groeien!

Knutselen met een pallet in de tuin: leuke ideeën. Met een oude pallet kun je super leuke dingen knutselen in de tuin. Deze bak maakten we van pallets, een palletbak is makkelijk om te maken met kinderen.

Een hut van pallets

Als je een wat grotere tuin hebt, kun je ook een mooie hut van pallets maken. Wij hebben niet zo’n grote tuin, maar bij Jeugdland hebben de kids al heel vaak met pallets geknutseld.

leren klussen met oud hout

Onderstaande hut maakten ze tijdens een weekendje Hof van Saksen. Daar is een speciaal stukje bos waar je hutten kunt bouwen, erg leuk.

Knutselen met een pallet in de tuin: leuke ideeën. Met een oude pallet kun je super leuke dingen knutselen in de tuin. Ik verzamel hier leuke ideeën, zoals deze hut van pallets.

Inspiratie op Pinterest

Op Pinterest verzamel ik al jaren inspiratie voor pallets. Dit mooie speelhuisje is gemaakt door Lobke van Leuke Wereld.

Lobke van Leuke Wereld maakte ook deze pallet schommel bank. Met een matrasje er op een heel fijn plekje voor de kids om te chillen.

Met pallets maak je ook heel makkelijk een bankje voor de tuin of kinderkamer. Deze foto komt van het Deense Kira CPH.

Hoe mooi en handig is deze oppottafel van pallets en kistjes? Hij komt van Seasons.

Verder lezen 

Op Leuk met kids vind je nog veel meer projecten om in de zomer te knutselen. Daarnaast vind je hier nog meer tips voor in de tuin. Ook vind je hier nog meer kinderkeukentjes.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids