Contact


Wie is wie op Leuk met kids - MaudWat leuk dat je hier komt! Ik ben Maud en woon samen met mijn gezin in een huisje in de stad.

Ik ben altijd op zoek naar leuke dingen: kindvriendelijke uitjes of speelplekken, hotspots in de stad of juist idyllische plekken erbuiten, leuke winkels, ideeën om zelf te maken, knutseltips voor de kids, hippe kinderkleding, muziek, filmpjes, boeken, websites en apps, gezondheid en opvoeding van de kids, sport en yoga, de inrichting van de kinderkamer en de rest van het huis, vakantie locaties, recepten en koken met kids, ideeën voor feestdagen en nog veel meer!

Leuk met kids is de plek waar ik al die ideeën en tips deel, inmiddels samen met een hele leuke groep gastbloggers. Iedere twee weken schrijf ik de Leuke Update, met inspiratie, mooie foto’s, een inkijkje in mijn eigen week en altijd heel veel uitjes voor kinderen.

Email en social media

Wil je graag samenwerken met Leuk met kids? Heb je tips, vragen of een persbericht? Ik ontvang ze graag vragen en ideeën via email op: info [at] leukmetkids.nl, of via onderstaand contactformulier. Ik lees alles, maar kan helaas niet alle mails beantwoorden.

Wil je graag dat ik een review schrijf over een product, restaurant, winkel of iets anders? Ook hiervoor kun je me benaderen, dan kan ik kijken of het past bij Leuk met kids.

Vind je het leuk om een gastartikel te schrijven voor Leuk Met Kids? Ik ontvang graag je idee.

Je kunt Leuk met kids blog volgen via Pinterest, Instagram, Facebook, Twitter, Google+ en RSS. Meer over mij vind je op LinkedIn. Leukmetkids.nl heeft een pagina met algemene voorwaarden, privacy statement en disclaimer.

Gebruik van mijn foto’s en andere afbeeldingen is niet toegestaan zonder expliciete toestemming. Wil je een van mijn foto’s gebruiken, stuur me dan email met het verzoek op info [at] leukmetkids.nl.

Deze ouders schrijven voor Leuk met kids

Wie is wie op Leuk met kids - Maud

Maud woont in Amsterdam met haar vriend, haar zoon (2011) en haar dochter (2014).

“Ik heb lang als onderzoeker gewerkt en ik ben ook privé erg nieuwsgierig. Als je dan toch van alles uitzoekt en bedenkt kun je er net zo goed wat over schrijven. Zo is Leuk met kids dus ontstaan en inmiddels heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt.

Ik ga graag met vriend en kids op stap, of juist één op één samen met een van de kinderen. Dan doen we uitjes die voor de kids én voor onszelf leuk zijn. Als student werkte ik ooit als fietsgids in Amsterdam, dat zul je regelmatig terugzien op mijn blog. Na jaren van ontkenning ben ik sinds kort weer echt gaan sporten, gezellig bootcampen met een groepje moeders, maar van gewoon al kletsend een stuk wandelen word ik ook heel vrolijk.

Van jongs af aan ben ik altijd aan het freubelen, dus af en toe maak ik wat leuks voor de kinderen en we knutselen graag samen. De laatste tijd verdiep ik me steeds meer in hoe je je leven milieuvriendelijk kunt inrichten, stapje voor stapje, op een leuke manier. Ook de kinderen zijn daar helemaal voor, ik word regelmatig gecorrigeerd 🙂 Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in fotografie, als kind was ik al gefascineerd hoe mijn vader in zijn donkere kamer foto’s ontwikkelde, later ging ik zelf met een camera aan de slag en sinds ik mijn blog heb is die interesse alleen maar verder gegroeid. Gelukkig is deze hobby erfelijk: mijn dochter nam deze foto van mij!”


Wie is wie op Leuk met kids - CathelijneCathelijne woont in Alkmaar met haar man, haar dochter (2010) en haar zoon (2011).

In het weekend vind je haar vaak op het sportveld en als het even kan ook op het water op een boot. Daarnaast sport ze al jaren bij Mom in Balance.

Cathelijne reist graag, vroeger zonder kids en nu met kids, ze ging bijvoorbeeld naar Zuid-Afrika, Vietnam en regelmatig naar Amerika.

De blogs van Cathelijne vind je hier. Ze ging met haar gezin naar New York en over hun avonturen in de Big Apple heeft natuurlijk ook geschreven op Leuk met kids. Cathelijne gaat ieder jaar skiën, inmiddels ook al een aantal jaar met de kids, ze deelde heel veel handige tips voor de voorbereiding en schreef over haar wintersportvakantie in Oostenrijk. In de zomer gaat ze graag naar kleinschalige glampings en huisjes, zo schreef ze een blog over haar vakantie bij het Franse domaine Rastaillou.


Wie is wie op Leuk met kids - CindyCindy woont met haar man, haar dochter (2012) en haar zoon (2017) in Amsterdam.

Cindy werkte voorheen als redacteur en maakte mooie verhalen in beeld en tekst, van make-overs in ‘vtwonen’ tot make-overs van complete levens in ‘Obese’. Nu haar kids nog zo jong zijn neemt ze even de tijd voor haar gezin. Ze is gek op uitjes met de kinderen en volgt alle trends op het gebied van kinderkleding op de voet, ze koopt bij voorkeur eco of tweedehands kleding.

Ze heeft sinds kort een camper, een echt Volkswagen busje, dus je gaat hier van alles over haar uitstapjes en reizen lezen.

De blogs van Cindy vind je hier, zo schreef zij over hun overnachting in een heuse oude tram (!) en in een tenthuisje in Vakantiepark Dierenbos midden in de natuur. Ook schreef ze een review over een kookboek voor jonge ouders en een leuk DIY project.


Wie is wie op Leuk met kids - CorrienCorrien woont samen met man, twee dochters (2013 en 2016) en kat-met-gebruiksaanwijzing Daantje in Amsterdam en is advocaat in de sociale hoek.

“Van jongs af aan ben ik geïntrigeerd door prentenboeken, de woensdagmiddagen in de bieb en dan maar door de manden gaan op zoek naar nieuwe schatten, staan nog zo goed in mijn geheugen gegrift. Die boekenliefde heeft me nooit verlaten, Toen de kinderen geboren werden, stond er al een veelzijdig aanbod boeken voor ze klaar. Inmiddels beginnen ze mijn interesse wel te delen :)”

“Gezien mijn werk en de boekenfetisj, heb ik dus wel wat met schrijven en boeken. De meeste tijd schipper ik tussen gezin en werk, maar daarnaast hou ik, behalve van op prentenboekenjacht gaan, erg van lezen en met interieur bezig zijn. Ik geniet van op stap gaan met de meisjes, maar ook met alleen manlief, of met een vriendin naar theater, concert, of iets anders in de categorie cultuur. Een paar uur extra in de dag zou het allemaal wel wat makkelijker en meer uitvoerbaar maken…”

De blogs van Corrien vind je hier. Zo liet zij de kinderkamer van haar oudste dochter zien en een super leuk idee voor Sinterklaas. Ook deelde ze idyllische plekken: een nieuwe camping en een landgoed waar je appels kunt plukken.


Schaatsen, spelletjes doen en lekker eten aan zee bij Winter WonderlandDennis is de vriend van Maud en samen met hun zoon (2011) en dochter (2014) wonen ze in Amsterdam. Dennis werkt als beleidsmedewerker bij de overheid. Toen zijn zoon op hockey ging besloot hij zelf ook weer te gaan hockeyen, dus hij brengt veel tijd op het sportveld door, net als vroeger toen hij zelf kind was.

Dennis doet vaak “mannendingen” met de kinderen en blogt ook over deze activiteiten. Zo vindt hij het leuk om met zijn zoon films te kijken en computerspelletjes te spelen, maar hij doet ook ouderwetse bordspelletjes en houdt van sporten en stoeien. Net als zijn zoon is hij groot LEGO fan.

De hamburgers van Dennis zijn beroemd, daar blijft iedereen naar vragen, zijn dochter bijna dagelijks.

De blogs van Dennis vind je hier. Zo schreef Dennis over een leuke tekenfilm, een weetjesboek over LEGO en zijn favoriete hamburgerrecept.


Wie is wie op Leuk met kids - KarinKarin woont in Amsterdam met haar vriend en haar tweelingzoon en tweelingdochter (2014).

 

Ze kent heel veel leuke adresjes in Amsterdam, om met kinderen heen te gaan, maar ook zonder.

 

Karin is gek op reizen en uitjes. Zo vind je haar vaak in Spanje, maar ook in Zeeland en in Twente, waar haar roots liggen.

 

Karin werkt als communicatiemanager en vindt schrijven fantastisch. Binnenkort lees je hier op Leuk met kids blog haar eerste artikel over het Zeeuwse plaatsje Domburg, waar ze graag komt.


Wie is wie op Leuk met kids - MarielleMariëlle woont in Amsterdam met haar man en haar twee dochters (2012 en 2016).

Mariëlle is doordeweeks consultant, maar ‘s avonds en in het weekend fotograaf, dat zul je wel terugzien in haar blogs.

Voor velen is het een droom: een plekje op Bakkum. Sinds dit jaar is Mariëlle de trotse eigenaar van een gepimpte stacaravan. Later dit jaar zal ze daar ook over bloggen.

Ook thuis verzint ze leuke DIY ideeën, die haar handige man uitvoert. Daarover vind je al een paar inspirerende blogs op Leuk met kids.

Mariëlle vindt gezonde voeding voor de kinderen en zichzelf belangrijk en is vaak bezig met lekkere recepten.

De blogs van Mariëlle vind je hier. Zo deelde ze zoals gezegd heel veel leuke DIY ideeën voor in huis, maar ook een tof uitje.


Wie is wie op Leuk met kids - Marijke

Marijke woont in Rotterdam met haar man en hun dochter (2003), zoons (2005 en 2009) en rode kater. De oudste twee kinderen gaan naar de middelbare school (tweetalig VWO en Mavo), de jongste gaat naar basisonderwijs voor hoogbegaafde kinderen.

Marijke is afgestudeerd als diëtist. Ze heeft voorheen gewerkt als voorlichter bij het Voedingscentrum en bij Unilever, later als zzp-er. De laatste jaren is ze full-time moeder.

Marijke maakt graag kleurrijke, bijzondere en grappige foto’s. Ze is gek op reizen, haken, planten en bloemen, koken, buiten zijn, schrijven, boeken lezen en knutselen. Ook schrijft ze recepten, die ze natuurlijk zelf eerst uitgebreid uitprobeert.

Ze is gek op boeken, leest zelf graag en besteedt veel tijd aan het zoeken en voorlezen van kinderboeken. Ze hebben met drie kids een hele boekenkast vol, waaronder natuurlijk heel veel LEGO boeken!

De blogs van Marijke vind je hier, zo ging ze naar LEGO House en maakte daar een kleurrijk verslag van. Voor de middelste van 12 was dit een droom: hij kan alles met LEGO en droomt zelfs in LEGO steentjes…


Wie is wie op Leuk met kids - Miriam

Miriam woont in Leiden, samen met haar man en twee zoontjes (2011 en 2014). Met veel plezier werkt ze als communicatieadviseur bij een gemeente. Miriam is een echt ‘mensenmens’. Ze gaat er graag op uit met haar gezin en/of vrienden. Het huishouden schiet er daardoor wel eens bij in. En ze is altijd in voor handige schoonmaak- en opruimtips.

Miriam is vaak op pad om leuke uitjes voor kinderen te testen. Leiden is een stad met veel culturele evenementen en wel 13 musea, dus daar is altijd wel wat te doen.

Haar grote passie is reizen. Miriam: “Na mijn studie heb ik 3 maanden Spaans gestudeerd in Guatemala. Daar ben ik besmet met het reisvirus. Ik leef op reis zo intens. Ook nu we werken en kinderen hebben, reizen we de wereld rond. De eerste verjaardag van onze oudste zoon vierden we in Canada in een schitterend natuurpark!”

De blogs van Miriam vind je hier. Zo schreef Miriam over verschillende vakanties, maar ook over leuke uitjes.


Wie is wie op Leuk met kids - RoosRoos is geboren en getogen op een varend woonschip. Momenteel woont zij op haar woonboot in Amsterdam met haar ‘deeltijd’ man en zoontje (2010). Haar man is kapitein op de sleepvaart en woont de helft van het jaar aan boord van een sleepboot. Ja, ze bestaan nog echt, de zeemannen 😉

Binnenkort verhuist Roos met haar gezin naar een oud vissershuisje in Durgerdam. Voor het eerst van haar leven gaat ze ‘aan wal’ wonen. Zeeziek zijn zal ze niet missen en gelukkig is er water in de buurt.

Als sportacademicus en outdoor instructor wordt Roos erg blij van alles wat met bewegen te maken heeft en het liefst buiten in de natuur. “Onze vakantie in Slovenië was ook helemaal in ons straatje/vaartje. De berg op, de grot in en raften en spelen in de rivier waren wel de hoogtepunten. Ons zoontje vond het allemaal prachtig.”

Als persoon is Roos erg oplossingsgericht en zit vol met ideeën. Vooral mensen vindt zij interessant. Ze kan eindeloos filosoferen over menselijk gedrag, de interactie tussen ouder en kind, persoonlijke ontwikkeling en dan vooral gericht op hoe je het jezelf een beetje makkelijker kan maken. Vaak maakt een kleine verandering een enorm verschil!

De blogs van Roos vind je hier. Zo schreef Roos over verschillende uitjes en vakanties, allemaal met het thema natuur en outdoor.


Wie is wie op Leuk met kids - Viola Viola woont in Amsterdam, samen met haar Amerikaanse man en twee zoontjes (2009 en 2014). Met veel enthousiasme werkt ze als campaign manager voor VodafoneZiggo, waar ze de merkcampagnes van Vodafone leidt. Daarin kan ze haar creatieve ei prima kwijt, want elke campagne vertelt weer een prachtig verhaal waarin je ziet hoe mensen samen vooruitkomen door moderne technologie te omarmen.

In haar vrije tijd trekt ze er het liefst op uit met haar “jongens”, naar familie of vrienden, speeltuinen, parken of bioscoop. Als het mooi weer is, dan gaan ze lekker varen met de z’n allen. Over de grachten in Amsterdam of naar Pampus.

Eén keer paar jaar gaat het hele gezin naar de USA, waar ze opa en oma bezoeken in Kentucky. Vanuit daar wordt er meestal een extra trip gemaakt naar New York, California of Atlanta. Voor tips over Amerika kun je dus bij haar aankloppen. Zeker wat betreft California, aangezien ze ruim drie jaar in San Francisco woonde. De blogs van Viola lees je hier.Wil je Maud wat vertellen of vragen?


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.