De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester


Het is alweer bijna zomervakantie, wat zijn alle kids er aan toe. Veel kinderen nemen de laatste dag van het schooljaar een cadeau voor de juf of meester mee, ik verzamelde leuke ideeën. Leuk voor juffendag en meesterdag, of het einde van het schooljaar. 

 De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie

 De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie

Iets lekkers voor de juf of meester

Miriam maakte dit schattige flesje olie met een kaartje met de tekst: “Dankzij jou liep alles dit schooljaar gesmeerd!”

 De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie

Corrien pakte voor de verschillende juffen en meesters de chocolade van Tony Chocolonely in, met een mooi kaartje erbij, dat ziet er ook super cute uit. Bij Greetz kun je van de chocolade van Tony en andere merken ook nog een persoonlijk cadeautje maken.

 De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie

Alle juffen krijgen graag bloemen, zoals deze prachtige bloemen van papier en karton.

bloemen knutselen voor Valentijnsdag of juffendag

Een fles wijn kun je versieren met een zelfgemaakt etiket. Lekkere thee kun je in een mooi geknutseld doosje of een weckpot stoppen.

Roos maakte een eetbaar plantje, dat er uitziet als echt plantje, maar ook super lekker smaakt. Taik vertelde ook dat de juf niet geloofde dat het eetbaar was. Hij gaf echter niet op en bleef ernaast staan: “Neem nu maar een hap!” Haha….

Leuk én lekker cadeautje maken met kids: plantjes met eetbare aarde

Een mooi plantje 

Zelf gingen we een keer voor een peperplantje. Vooraf kweekten we de planten, zoonlief gaf ze met veel liefde water. Een tip: zaai peper in een kweekkasje of doe een laagje plastic folie over het potje, dan komt peper sneller op. In de vensterbank stonden al een paar grote planten maar dat konden we de meester niet aandoen om mee te moeten nemen op zijn fiets, dus we gingen voor een kleintje 😉 Met een mooie quote erbij verzonnen door papa: “Volgend jaar ben ik weer net zo scherp!”

 De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie

Op de juffen en meestersdag maakte een van de ouders dit leuke cadeau: een aardbeienplantje met “Thank you for helping me grow”, oftewel: “Bedankt dat je me liet groeien.”

 De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie

Dit jaar gaven we stekjes geven van onze lievelingsplant: de polkadot begonia. Gelukkig ging het stekken goed. Je moet een stengel afsnijden en in het water zetten, waarbij er minimaal 1 knoop onder water zit, binnen zes weken moeten er wortels gaan groeien, waarna je de stek in de aarde kunt zetten.

 De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie

De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie - stekjes

Corrien maakte stekjes van de pannenkoekplant. Ze stopt ze in een terracotta potjes, die ze haar dochter liet beschilderen.

De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie - stekjes

Een cadeau namens de hele klas

Wil je met alle ouders samen wat doen? Op de juffen en meestersdag vulden we met alle ouders samen een soort vriendenboekje voor juffen en meesters, met van alle kinderen wat leuke informatie.

 De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie

Als je met de hele klas wat wil maken is dit ook een leuke: Wieneke vroeg ieder kind een hartje in te kleuren en plakte dat vervolgens op een dienblad. Het resultaat is super schattig.

De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie - hartjes voor de juf of meester #juffendag #meesterdag #laatsteschooldag

Wat is er stoerder dan een meester die alles over outdoor en overleven in de wildernis weet? Lees hier meer over het Outdoor Handboek, het is te koop bij Bol.com.

Outdoor Handboek: dit is niet zomaar een boek, dit is het begin van een avontuur #leukmetkids

Wil je met de hele klas een cadeau kopen, dan is een Polaroid camera leuk, daarmee kan de juf of meester foto´s van leerlingen maken en meteen in de klas ophangen. Ze zijn te koop bij Bol.com, met of zonder fotopapier erbij. De camera’s op de foto zijn van Fujifilm Instax, Kodak en Polaroid.

De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie / Instax camera van Polaroid, Fujifilm of Kodak

Nog meer leuke cadeau ideeën voor de juf of meester

Dit zijn ook nog leuke dingen om te geven:
*Een mooie tekening of een ander knutselwerk.
*Iets voor in de klas: een mooie beker, pen, pennenbakje of aantekeningenboekje, de Hema heeft bijvoorbeeld hele leuke.
*Een mooie bloem met een leuke tekst erbij.

Heb jij een keer wat leuks gegeven en wil je dat met ons delen? Stuur dan een foto naar info [at] leukmetkids.nl! Als je voor juffendag of meestersdag iets leuks gemaakt heb dan ontvang ik het natuurlijk ook graag! Al die cadeau ideeën voor de juf of meester laat ik hier graag zien!


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.