De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester: knutselen en shoppen

Het is alweer bijna zomervakantie, wat zijn alle kids er aan toe. Veel kinderen nemen de laatste dag van het schooljaar een cadeau voor de juf of meester mee, ik verzamelde leuke ideeën. Leuk voor juffendag en meesterdag, of het einde van het schooljaar. 

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester: knutselen en shoppen. Het is alweer bijna zomervakantie, wat zijn alle kids er aan toe. Veel kinderen nemen de laatste dag van het schooljaar een cadeau voor de juf of meester mee, ik verzamelde leuke ideeën. Leuk voor juffendag en meesterdag, of het einde van het schooljaar.

Iets moois knutselen voor de juf of meester

Corrien knutselde deze leuke poppetjes met houten kralen, pijpenragers, oogjes, verf, cocktailprikkers, papier en lijm. In de beker stopte chocolade, servetjes en een rietje. Het flesje vulde ze met vlierbloesemsiroop. Het idee voor de poppetjes vond Corrien bij Pipoos, daar komen de knutselspullen ook vandaan.

poppetjes voor de juffen en meesters knutselen met wat lekkers

poppetjes voor de juffen en meesters knutselen met wat lekkers

Een schelpen ketting is ook leuk om te knutselen voor de juf of meester. In sommige schelpjes zit een gaatje. Dat gaatje is ideaal als je een ketting wil maken! Met stevig nylon koord en kraaltjes maakten we deze ketting.Hier vind je nog meer leuke ideeën om te knutselen met schelpen.

Knutselen met schelpen: ketting zelfmaken

Corrien beschilderde met haar dochters deze Matroesjka poppen voor de juffen. Ze laat ons zien hoe je deze Matroesjka poppen kunt schilderen, kijk je mee?

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester. Matroesjka poppen zelf beschilderen: leuk cadeau om te knutselen. Matroesjka poppen zijn leuk om zelf te beschilderen. Tof voor als je een cadeau wil knutselen voor de juf, de meester, opa, oma, papa of mama. Dit super leuke idee is van Corrien. Ze maakte samen met haar dochters deze Matroesjka's voor de juffen. 

Bloemen knutselen voor de juf of meester

Alle juffen en meesters krijgen graag bloemen. Vaak worden er door de klassenouders ook door kids gemaakte bloemen verzameld, het is een van de favoriete cadeau ideeën voor de juf en meester. Dennis knutselde met de kinderen deze prachtige bloemen van papier en karton.

Bloemen knutselen van papier en karton

Al weken zong kleine meis: “Als de lente komt, dan stuur ik jou, tulpen uit Amsterdam.” Dat had ze op school geleerd. Dan is een tulp wel zo toepasselijk. Bij het knutselbureau vond ze vilt, dat wilde ze wel eens proberen. Dus ze ging aan de slag om tulpen te knutselen, het werden bloemen van vilt en chenilledraad.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester. Bloemen knutselen: een tulp van vilt en chenilledraad

Met droogbloemen kun je een prachtig kunstwerk maken. Na het plukken leg je de bloemen zo plat mogelijk tussen twee keukenpapiertjes, met iets zwaars erop. Dit laat je vervolgens een nachtje liggen, of langer als het nodig is, tot het mooi plat is. Daarna haal je de bloemen voorzichtig tussen het papier uit. Tot slot plak je ze met lijm op een vel papier of karton. Er overheen plak je een vaas van karton.

Bloemen knutselen en knutselen met bloemen. Met droogbloemen kun je een prachtig kunstwerk maken. Eerst droog je bloemen plat zoals hierboven beschreven. Daarna plak je ze met lijm op een vel papier of karton. Er overheen plak je een vaas van karton.

Deze zoutdeeg bloemenhangers maakten we voor de juffen en meesters aan het einde van het schooljaar. Heel makkelijk, maar het kost wel tijd om ze te laten drogen. Hier lees je hoe we de zoutdeeghangers maakten.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester: knutselen en shoppen - hanger maken van bloemen en zoutdeeg

Lees hier al onze ideeën om bloemen te knutselen én te knutselen met bloemen 

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester

Een mooi pakketje maken

Ieder jaar proberen we er een mooi pakketje te maken. De cadeau tasjes kopen we meestal bij de Hema. Die hebben ook leuke labels voor er aan. Op die labels kun je schrijven voor wie het is. Wij geven vaak een plantje, dan kan ook de naam van de plant er op geschreven worden.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester

Met strijkkralen kun je een mooie hartjeshanger knutselen. Hiervoor heb je een strijkkralenplankje in de vorm van een hartje nodig (bij Bol.comBlokker en Wehkamp). Deze fijne tip kreeg ik van de buuf: het lintje kun je gewoon mee strijken. Zo’n hanger is super leuk voor aan een cadeautje. Je kunt natuurlijk het lievelingsdier van je vader of moeder maken, of iets in de lievelingskleur. Inmiddels hebben we zo veel ideeën verzameld dat ik een aparte blog met strijkkralen voorbeelden maakte.

Strijkkralen hanger hartje

Een zelfgemaakte kaart

Toen de kids van Corrien afscheid van school namen, knutselden ze deze mooie kaartjes. Iedere juf of meester kreeg een kaartje en mocht een hartje grabbelen. Het hartje past precies in het kaartje. De hartjes stonden voor “it takes a village to raise a child”, voor alle medewerkers was er een hartje. Op tekening stonden allemaal poppetjes om het hart heen getekend.

Toen de kids van Corrien afscheid van school namen, knutselden ze deze mooie kaartjes. Iedere juf of meester kreeg een kaartje en mocht een hartje grabbelen. Het hartje past precies in het kaartje. De hartjes stonden voor "it takes a village to raise a child", voor alle medewerkers was er een hartje. Ze hadden op de tekening allemaal poppetjes om het hart heen getekend. 

Ook maakte ze dit kaartje met een gelukspoppetje er aan vast. Om de kids uit de klas bij het afscheid veel geluk te wensen. De naamstempels liet Corrien maken bij Studio Stempel, van eco rubber, de stempelkussens komen daar ook vandaan. Opa tekende de kids en maakte daarvan een linoleumsnede, die ze in rood op het kaartje stempelden. Als je eenmaal een stempel hebt, dan kun je met een stempelkussen heel veel van je eigen kaarten maken.

Zo’n stempel kun je ook zelf maken. Daarvoor teken je op een grote gum en snij je vervolgens uit met een gutsmesje. Heb je geen grote gum in huis? Bij Bol.com kun je een stempelblok kopen en ook een stempelkussen.

De gelukspoppetjes kocht Corrien bij Balluca. Allerlei verschillende gelukspoppetjes vind je ook bij de Hema en Bol.com. Bij Pipoos kun je wat grotere losse kralen voor gelukspoppetjes kopen, dan kun je ze zelf maken.

Corrien maakte dit kaartje met een gelukspoppetje er aan vast. Om de juf en meester bij het afscheid veel geluk te wensen. Op het kaartje een zelfgemaakte stempel.

Een zelfgemaakte kaart is een leuk persoonlijk cadeau. Terwijl zoonlief de kaart tekende, knutselde ik er een bijpassende envelop bij. Een mooie reep chocolade maakt het af. Deze chocolade is van SNOR, online te koop bij de Bijenkorf.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester

Corrien maakte dit mooie setje voor de juffen en meesters. Ze kocht het kaarsje bij Dille & Kamille. De kinderen tekenden erop met glasstiften van Baker Ross. Het flesje douchegel is van Lush. De tasjes komen van de Hema. Bij het setje zit een zelfgemaakte fotokaart.

kerst kaars voor de juf of meester

Als je de juffen en meester een beleving cadeau wil geven moet er natuurlijk ook een leuke verpakking omheen. Bijvoorbeeld als je de juffen en meesters een restaurantbon cadeau wil geven. We maakten een mega grote kaart met een mega grote envelop.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester

Iets lekkers voor de juf of meester

Miriam maakte dit schattige flesje olie met een kaartje met de tekst: “Dankzij jou liep alles dit schooljaar gesmeerd!”

 De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie

Corrien pakte voor de verschillende juffen en meesters de chocolade van Tony Chocolonely in, met een mooi kaartje erbij, dat ziet er ook super cute uit. Bij Greetz kun je van de chocolade van Tony en andere merken ook nog een persoonlijk cadeautje maken.

 De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie

Een fles wijn kun je versieren met een zelfgemaakt etiket. Lekkere thee kun je in een mooi geknutseld doosje of een weckpot stoppen.

Roos maakte een eetbaar plantje, dat er uitziet als echt plantje, maar ook super lekker smaakt. Taik vertelde ook dat de juf niet geloofde dat het eetbaar was. Hij gaf echter niet op en bleef ernaast staan: “Neem nu maar een hap!” Haha….

Leuk én lekker cadeautje maken met kids: plantjes met eetbare aarde

Een mooi plantje 

Zelf gingen we een keer voor een peperplantje. Vooraf kweekten we de planten, zoonlief gaf ze met veel liefde water. Een tip: zaai peper in een kweekkasje of doe een laagje plastic folie over het potje, dan komt peper sneller op. In de vensterbank stonden al een paar grote planten maar dat konden we de meester niet aandoen om mee te moeten nemen op zijn fiets, dus we gingen voor een kleintje 😉 Met een mooie quote erbij verzonnen door papa: “Volgend jaar ben ik weer net zo scherp!”

 De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie

Op de juffen en meestersdag maakte een van de ouders dit leuke cadeau: een aardbeienplantje met “Thank you for helping me grow”, oftewel: “Bedankt dat je me liet groeien.”

 De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie

Corrien maakte stekjes van de pannenkoekplant en de euphorbia leuconeura. Ze stopte ze in een terracotta potjes, die ze haar dochter liet beschilderen.

De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie - stekjes

Je kent ze wel, die saaie plastic potjes waar kruiden in zitten. We maakten met speciale markers stippels op de pot, dat ziet er toch veel leuker uit? Met een leuke kaart er aan is het cadeau compleet.

met stiften een plantenpot versieren

Droogbloemen worden ook steeds populairder. Geen wonder, het zijn echte bloemen, maar je kunt er veel langer van genieten. Ook leuk: je kunt droogbloemen als brievenbus cadeau bestellen. Bijvoorbeeld bij Bloompost, bij Greetz en bij Bol.com.

Droogbloemen: een duurzaam cadeau, ook leuk voor de juf of meester

Bloompost heeft nog een ander leuk brievenbuscadeau: zaaibommetjes. Deze bolletjes stop je in de grond, een tijdje later groeien er biologische wilde bloemen.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester. Bloompost heeft een leuk brievenbuscadeau: zaaibommetjes. Deze bolletjes stop je in de grond, een tijdje later groeien er biologische wilde bloemen. 

Praktische cadeaus

Het raam wordt veel vrolijker met een tekening er op. Met een raamstift kun je prachtige dingen op het raam maken en als je er klaar mee bent haal je het er weer af. Ik gebruikte voor deze foto een krijtmarker van Edding bij Bol.com.

krijtstift op raam

De rollerball pen van Frixion is een uitwisbare pen, wij zijn er thuis fan van. Je kunt wat je geschreven hebt uitgummen met de achterkant van de pen. Het is ideaal voor bij je agenda, maar ook om mee te tekenen, brieven schrijven of wat dan ook. Hij is te koop in allerlei kleurtjes, bij Bol.com. Wil je meer weten? Hier vertel ik meer over de uitwisbare pen.

Cadeautips: frixion roller ball pen uitwisbare pen

Een cadeau namens de hele klas

Wil je met alle ouders samen wat doen? Op de juffen en meestersdag vulden we met alle ouders samen een soort vriendenboekje voor juffen en meesters, met van alle kinderen wat leuke informatie. Deze en andere boekjes vind je bij Bol.com.

 De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie

Als je met de hele klas wat wil maken is dit ook een leuke. Wieneke vroeg ieder kind een hartje in te kleuren en plakte dat vervolgens op een dienblad. Het resultaat is super schattig.

De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie - hartjes voor de juf of meester #juffendag #meesterdag #laatsteschooldag

Wil je met de hele klas een cadeau kopen, dan is een Polaroid camera leuk. Daarmee kan de juf of meester foto’s van leerlingen maken en meteen in de klas ophangen. Ze zijn te koop bij Bol.com, met of zonder fotopapier erbij. De camera’s op de foto zijn van Fujifilm Instax, Kodak en Polaroid.

De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie / Instax camera van Polaroid, Fujifilm of Kodak

Gepersonaliseerde cadeaus

Bekers zijn altijd kwijt op school, of ze vallen kapot. Deze emaille retro mok met naam is dus ideaal. We zochten uit of de meesters en juffen koffie of thee drinken en bestelden ze bij Bullby.

emaille retro mok met naam voor de juf of meester

Niet alleen kinderen hebben een broodtrommel bij zich, de juf of meester ook. Bij Bullby kun je een persoonlijke lunchbox of fles laten maken, met je naam er op.

persoonlijke broodtrommel en fles met naam bij Bullby

Corrien liet dit toffe pakketje maken voor een sportieve juf die weg ging. Een persoonlijk shirt en een bidon.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester

Nog meer leuke cadeau ideeën voor de juf of meester

Dit zijn ook nog leuke cadeau ideeën voor de juf of meester:
*Een mooie tekening of een ander knutselwerk.
*Iets voor in de klas: een pen, pennenbakje of aantekeningenboekje, de Hema heeft bijvoorbeeld hele leuke.
*Een mooie bloem met een leuke tekst erbij.

Heb jij een keer wat leuks gegeven en wil je dat met ons delen? Stuur dan een foto naar info [at] leukmetkids.nl! Als je voor juffendag of meestersdag iets leuks gemaakt heb dan ontvang ik het natuurlijk ook graag! Al die cadeau ideeën voor de juf of meester laat ik hier graag zien!

De Leuke Update

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Dit keer vol leuke tips voor Kerst. Ideeën om te knutselen voor kerst, gezellige ideeën voor in huis, lekker eten voor kerst, mooie kerstboeken en kerstfilms en nog veel meer. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Snel lezen dus!

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids