De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester

Het is alweer bijna zomervakantie, wat zijn alle kids er aan toe. Veel kinderen nemen de laatste dag van het schooljaar een cadeau voor de juf of meester mee, ik verzamelde leuke ideeën. Leuk voor juffendag en meesterdag, of het einde van het schooljaar. 

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester

Een mooi pakketje maken

Ieder jaar proberen we er een mooi pakketje te maken. De cadeau tasjes kopen we meestal bij de Hema. Die hebben ook leuke labels voor er aan. Op die labels kun je schrijven voor wie het is. Wij geven vaak een plantje, dan kan ook de naam van de plant er op geschreven worden.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester

Een zelfgemaakte kaart is een leuk persoonlijk cadeau. Terwijl zoonlief de kaart tekende, knutselde ik er een bijpassende envelop bij. Een mooie reep chocolade maakt het af. Deze chocolade is van SNOR, online te koop bij de Bijenkorf.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester

Corrien maakte dit mooie setje voor de juffen en meesters. Ze kocht het kaarsje bij Dille & Kamille. De kinderen tekenden erop met glasstiften van Baker Ross. Het flesje douchegel is van Lush. De tasjes komen van de Hema. Bij het setje zit een zelfgemaakte fotokaart.

kerst kaars voor de juf of meester

Als je de juffen en meester een beleving cadeau wil geven moet er natuurlijk ook een leuke verpakking omheen. Bijvoorbeeld als je de juffen en meesters een restaurantbon cadeau wil geven. We maakten een mega grote kaart met een mega grote envelop.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester

Iets lekkers voor de juf of meester

Miriam maakte dit schattige flesje olie met een kaartje met de tekst: “Dankzij jou liep alles dit schooljaar gesmeerd!”

 De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie

Corrien pakte voor de verschillende juffen en meesters de chocolade van Tony Chocolonely in, met een mooi kaartje erbij, dat ziet er ook super cute uit. Bij Greetz kun je van de chocolade van Tony en andere merken ook nog een persoonlijk cadeautje maken.

 De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie

Een fles wijn kun je versieren met een zelfgemaakt etiket. Lekkere thee kun je in een mooi geknutseld doosje of een weckpot stoppen.

Roos maakte een eetbaar plantje, dat er uitziet als echt plantje, maar ook super lekker smaakt. Taik vertelde ook dat de juf niet geloofde dat het eetbaar was. Hij gaf echter niet op en bleef ernaast staan: “Neem nu maar een hap!” Haha….

Leuk én lekker cadeautje maken met kids: plantjes met eetbare aarde

Een mooi plantje 

Zelf gingen we een keer voor een peperplantje. Vooraf kweekten we de planten, zoonlief gaf ze met veel liefde water. Een tip: zaai peper in een kweekkasje of doe een laagje plastic folie over het potje, dan komt peper sneller op. In de vensterbank stonden al een paar grote planten maar dat konden we de meester niet aandoen om mee te moeten nemen op zijn fiets, dus we gingen voor een kleintje 😉 Met een mooie quote erbij verzonnen door papa: “Volgend jaar ben ik weer net zo scherp!”

 De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie

Op de juffen en meestersdag maakte een van de ouders dit leuke cadeau: een aardbeienplantje met “Thank you for helping me grow”, oftewel: “Bedankt dat je me liet groeien.”

 De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie

Corrien maakte stekjes van de pannenkoekplant en de euphorbia leuconeura. Ze stopte ze in een terracotta potjes, die ze haar dochter liet beschilderen.

De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie - stekjes

Iets moois knutselen voor de juf of meester

Alle juffen en meesters krijgen graag bloemen. Dennis knutselde met de kinderen deze prachtige bloemen van papier en karton.

Bloemen knutselen van papier en karton

Corrien knutselde deze leuke poppetjes met houten kralen, pijpenragers, oogjes, verf, cocktailprikkers, papier en lijm. In de beker stopte chocolade, servetjes en een rietje. Het flesje vulde ze met vlierbloesemsiroop. Het idee voor de poppetjes vond Corrien bij Pipoos, daar komen de knutselspullen ook vandaan.

poppetjes voor de juffen en meesters knutselen met wat lekkers

poppetjes voor de juffen en meesters knutselen met wat lekkers

Een schelpen ketting is ook leuk om te knutselen voor de juf of meester. In sommige schelpjes zit een gaatje. Dat gaatje is ideaal als je een ketting wil maken! Met stevig nylon koord en kraaltjes maakten we deze ketting.Hier vind je nog meer leuke ideeën om te knutselen met schelpen.

Knutselen met schelpen: ketting zelfmaken

Praktische cadeaus

Het raam wordt veel vrolijker met een tekening er op. Een krijtmarker is een cadeau waar de klas na je dus ook nog van kan genieten. Deze is van Edding bij Bol.com.

krijtstift op raam

De roller ball pen van Frixion is een uitwisbare pen. Je kunt wat je geschreven hebt uitgummen met de achterkant van de pen. Hij is te koop in allerlei kleurtjes, bij Bol.com.

Cadeautips: frixion roller ball pen uitwisbare pen

Een cadeau namens de hele klas

Wil je met alle ouders samen wat doen? Op de juffen en meestersdag vulden we met alle ouders samen een soort vriendenboekje voor juffen en meesters, met van alle kinderen wat leuke informatie.

 De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie

Als je met de hele klas wat wil maken is dit ook een leuke: Wieneke vroeg ieder kind een hartje in te kleuren en plakte dat vervolgens op een dienblad. Het resultaat is super schattig.

De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie - hartjes voor de juf of meester #juffendag #meesterdag #laatsteschooldag

Wil je met de hele klas een cadeau kopen, dan is een Polaroid camera leuk. Daarmee kan de juf of meester foto’s van leerlingen maken en meteen in de klas ophangen. Ze zijn te koop bij Bol.com, met of zonder fotopapier erbij. De camera’s op de foto zijn van Fujifilm Instax, Kodak en Polaroid.

De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie / Instax camera van Polaroid, Fujifilm of Kodak

Gepersonaliseerde cadeaus

Bekers zijn altijd kwijt op school, of ze vallen kapot. Deze emaille retro mok met naam is dus ideaal. We zochten uit of de meesters en juffen koffie of thee drinken en bestelden ze bij Bullby.

emaille retro mok met naam voor de juf of meester

Niet alleen kinderen hebben een broodtrommel bij zich, de juf of meester ook. Bij Bullby kun je een persoonlijke lunchbox of fles laten maken, met je naam er op.

persoonlijke broodtrommel en fles met naam bij Bullby

Corrien liet dit toffe pakje maken voor een sportieve juf die weg ging. Een persoonlijk shirt en een bidon.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester

Nog meer leuke cadeau ideeën voor de juf of meester

Dit zijn ook nog leuke dingen om te geven:
*Een mooie tekening of een ander knutselwerk.
*Iets voor in de klas: een pen, pennenbakje of aantekeningenboekje, de Hema heeft bijvoorbeeld hele leuke.
*Een mooie bloem met een leuke tekst erbij.

Heb jij een keer wat leuks gegeven en wil je dat met ons delen? Stuur dan een foto naar info [at] leukmetkids.nl! Als je voor juffendag of meestersdag iets leuks gemaakt heb dan ontvang ik het natuurlijk ook graag! Al die cadeau ideeën voor de juf of meester laat ik hier graag zien!

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor het nieuwe schooljaar! De Leuke Update