Een kleurplaat maken van een foto

Van een foto een kleurplaat maken

De meeste kinderen kunnen eindeloos kleurplaten kleuren. Wat is er dan leuker dan een kleurplaat van een foto van jezelf maken en vervolgens inkleuren? Of een kleurplaat van opa en oma, de hond of poes, de auto, je pop, een Van Gogh, verzin het maar.

Lees ook de Leuke Update, vol kids nieuwtjes en musthaves

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je af en toe nieuwe tips

Een foto kleurplaat maken met je telefoon

Met de app Picsart kun je een kleurplaat maken van je eigen foto. Upload een foto en kies voor Effects en kies dan onder Artistic het effect Sketcher1. Indien nodig kun je daar overheen nog het effect Cartoonizer kiezen.

Een kleurplaat maken van een foto

Een foto kleurplaat maken met de computer

Een kleurplaat maken kan ook in Word. Plak een foto in Word, dubbel klik op de foto zodat je in het tabblad “Opmaak” terecht komt. Klik dan op Artistieke effecten en kies het effect Fotokopie, vervolgens ga je naar Kleur en kies je een van de zwart wit opties, eventueel kun je bij Correcties de hoeveelheid grijze invulling nog aanpassen.

De foto met het stepje nam ik in Amsterdam, de andere nam ik tijdens ons weekend in Hamburg.

Zoek je nog meer leuke ideeën om te knutselen en tekenen? Kijk dan even naar het overzicht van knutsel tips op Leuk met kids. Ook op Instagram delen we regelmatig ideeën.

Foto’s veilig bewaren

Je moet er toch niet aan denken: doordat je telefoon kapot gaat, kwijtraakt of een fout maakt tijdens een update, ben je opeens je foto’s kwijt… Maar ook ik maak te weinig handmatige backups van de kinderfoto’s. Daarom heb ik op mijn telefoon een automatische backup met OneDrive. Ik vertel er meer over in dit artikel.

Heb je onze zomervakantie tips al gezien? Heel veel leuke tips, voor thuis en op vakantie. zomervakantie tips