Een kleurplaat maken van een foto

De meeste kinderen kunnen eindeloos kleurplaten kleuren. Wat is er dan leuker dan een kleurplaat van een foto maken en vervolgens inkleuren? Zo maak je een kleurplaat van een foto.

Wat is er dan leuker dan een kleurplaat van een foto van jezelf maken en vervolgens inkleuren? Of een kleurplaat van opa en oma, de hond of poes? Van een foto van een uitje, van de vriendengroep van de kids, van een mooie bloem, de auto, je pop, een Van Gogh, verzin het maar. Gelukkig is het heel makkelijk om zelf van een foto een kleurplaat te maken.

De meeste kinderen kunnen eindeloos kleurplaten kleuren. Wat is er dan leuker dan een kleurplaat van een foto van maken en vervolgens inkleuren? Of een kleurplaat van opa en oma, de hond of poes, foto van een uitje, van de vriendengroep van de kids, van een mooie bloem, de auto, je pop, een Van Gogh, verzin het maar.

Een foto kleurplaat maken met je telefoon

Met de app Picsart kun je een kleurplaat maken van je eigen foto:

 • Upload een foto en kies voor Effects.
 • Kies dan onder Artistic het effect Sketcher1.
 • Indien nodig kun je daar overheen nog het effect Cartoonizer kiezen.
Een kleurplaat maken van een foto

Een foto kleurplaat maken met de computer

Een kleurplaat maken kan ook in Word:

 • Plak een foto in Word, dubbel klik op de foto zodat je in het tabblad “Opmaak” terecht komt.
 • Klik dan op Artistieke effecten en kies het effect Fotokopie.
 • Vervolgens ga je naar Kleur en kies je een van de zwart wit opties.
 • Eventueel kun je bij Correcties de hoeveelheid grijze invulling nog aanpassen.

De eerste foto nam ik in de Efteling. Die met het stepje nam ik in Amsterdam. De andere nam ik tijdens ons weekend in Hamburg.

Van een foto een kleurplaat maken

Kleurplaat van iets wat je doet

We maken regelmatig een kleurplaat van iets wat we doen. Zo had ik mijn dochter en nichtje kleuren op de steiger beloofd. Maar helaas ging het regenen. Dus maakten we een kleurplaat van de steiger.

De steiger inkleuren.

Verder lezen

Bij Mepal kun je een broodtrommel of drinkfles zelf ontwerpen. Met met je naam, een mooie foto of tekening er op. Een gepersonaliseerd cadeau, hoe leuk is dat? Zo maak je zelf een broodtrommel.

Bij Mepal kun je je schoolspullen zelf ontwerpen.

Zoek je nog meer leuke ideeën om te knutselen en tekenen? Kijk dan even naar het overzicht van knutsel tips op Leuk met kids. Ook op Instagram delen we regelmatig ideeën.

De meeste kinderen kunnen eindeloos kleurplaten kleuren. Wat is er dan leuker dan een kleurplaat van een foto van jezelf maken en vervolgens inkleuren? Of een kleurplaat van opa en oma, de hond of poes, foto van een uitje, van de vriendengroep van de kids, van een mooie bloem, de auto, je pop, een Van Gogh, verzin het maar.

Sinterklaas tips

Op zoek naar leuke tips voor Sinterklaas? Je vindt hier heel veel ideeën om te knutselen, surprises, lekkere recepten, intochten en andere uitjes, cadeautips en nog veel meer.

 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids