BoerenBed Landgoed Volenbeek review: overnachten op boerderij

Op zoek naar een bijzondere plek om te overnachten met kinderen? Bij deze BoerenBed op de Veluwe slaap je in een safaritent op de boerderij. Kinderen helpen de boer en boerin en knuffelen met kalfjes, konijnen en cavia’s. En wandelen met de alpaca, want die is er ook! Bekijk onze review van BoerenBed Landgoed Volenbeek.

BoerenBed Landgoed Volenbeek review: overnachten op boerderij. Op zoek naar een bijzondere plek om te overnachten met kinderen? Bij deze BoerenBed slaap je in een safaritent op de boerderij. Kinderen helpen de boer en boerin en knuffelen met kalfjes, konijnen en cavia's. En wandelen met de alpaca, want die is er ook! Bekijk onze review van BoerenBed Landgoed Volenbeek op de Veluwe.

BoerenBed Landgoed Volenbeek review

Het is denk ik de droom van ieder kind: overnachten bij de boer en meehelpen op de boerderij. Dus toen BoerenBed ons vroeg of we langs wilden komen zeiden we meteen ja. Thea en Wouter hebben al ruim 20 jaar Tenthuisjes van BoerenBed op hun boerderij. Dat maakt Landgoed Volenbeek de perfecte plek om BoerenBed te ontdekken voor een review.

Midden op het erf staat een schuur met dieren die de kinderen kunnen knuffelen, zoals konijntjes, cavia's en jonge kalfjes. Ook kunnen de kinderen er verse eitjes rapen.

De kinderen maakten al snel vriendjes. In vakanties komen er veel gezinnen met peuters, kleuters en basisschool kinderen. Bovendien proberen Thea en Wouter kinderen van vergelijkbare leeftijden dichtbij elkaar in de tenten te plannen, waardoor ze extra makkelijk vriendjes maken.

BoerenBed Landgoed Volenbeek review: bijzonder overnachten op de boerderij met kinderen. De kinderen maakten al snel vriendjes. Want dat is ideaal aan een plek als dit: in vakanties komen er veel gezinnen met peuters, kleuters en basisschool kinderen op af. Bovendien proberen Thea en Wouter kinderen van vergelijkbare leeftijden dichtbij elkaar in de tenten te plannen.
Dieren knuffelen en de boer en boerin helpen

Midden op het erf staat een schuur met dieren die de kinderen kunnen knuffelen, zoals konijntjes, cavia’s en jonge kalfjes. Ook kunnen de kinderen er verse eitjes rapen.

Midden op het erf staat een schuur met dieren die de kinderen kunnen knuffelen, zoals konijntjes, cavia's en jonge kalfjes. Ook kunnen de kinderen er verse eitjes rapen.

Maar ook in de grote schuur met de koeien en stieren mag je kijken. Hier mag je natuurlijk niet tussen de dieren komen.

Koeien aaien in de grote stal.

Het allerleukste aan een verblijf op de boerderij is dat je de boer en boerin mag helpen. En dat hebben de kinderen heel veel gedaan. Kalfjes voeren, hokken schoonmaken, hooi verplaatsen en het winkeltje bevoorraden: vooral dochterlief kon er geen genoeg van krijgen.

BoerenBed Landgoed Volenbeek review: bijzonder overnachten op de boerderij met kinderen. Het allerleukste aan een verblijf op de boerderij: je mag de boer en boerin helpen. En dat hebben de kinderen heel veel gedaan. Kalfjes voeren, hokken schoonmaken, hooi verplaatsen en het winkeltje bevoorraden: ze konden er geen genoeg van krijgen.

Ook een grote hit: de alpaca genaamd Speech. De alpaca houdt dan wel niet van knuffelen, een rondje lopen vindt Speech heel gezellig. En het dier vindt het ook prima om samen op de foto te gaan.

BoerenBed Landgoed Volenbeek review: bijzonder overnachten op de boerderij met kinderen. Een grote hit: de alpaca genaamd Speech. De alpaca houdt dan wel niet van knuffelen, een rondje lopen vindt Speech heel gezellig. En samen op de foto vindt het dier ook prima.
Spelen op de boerderij

Alleen al met het helpen op de boerderij kunnen kinderen zich hele dagen vermaken. Kleintjes speelden ook veel in dit speeltuintje tussen de tenten. Eerst vroeg ik me af waar die grote stapel zand voor was, tot ik zag hoe leuk de peuters en kleuters er op speelden. Kom je met kleintjes, dan kun je een Tenthuisje naast dit speeltuintje vragen.

Kleintjes speelden ook veel in dit speeltuintje tussen de tenten. Eerst vroeg ik me af waar die grote stapel zand voor was, tot ik zag hoe leuk de peuters en kleuters er op speelden. Kom je met kleintjes, dan kun je een Tenthuisje naast dit speeltuintje vragen.

Voor onze jonge tieners was de trampoline erg leuk. En de vele skelters in allerlei maten blijven ze ook tof vinden.

Voor onze jonge tieners was de trampoline erg leuk. En de vele skelters in allerlei maten blijven ze ook leuk vinden.
Lekker eten op de boerderij

De dames van BoerenBed vertelden dat pizza avonden een vaste gewoonte zijn op al hun boerderijen. Boerin Thea is zelfs naar Italië geweest om echte pizza’s te leren bakken. Ze waren heerlijk en er waren maar liefst 6 verschillende pizza’s. Ook de verdura met lekker veel groente voor mij!

BoerenBed Landgoed Volenbeek review: bijzonder overnachten op de boerderij met kinderen. De dames van BoerenBed vertelden dat pizza avonden een vaste gewoonte zijn op al hun boerderijen. Thea is zelfs naar Italië geweest om pizza te leren bakken. Ze waren heerlijk en er waren maar liefst 6 verschillende pizza's. Ook de verdura met lekker veel groente voor mij!

Ook zo leuk: het pannenkoekenpakket. Met een pak granen, een fles melk van de boerderij en verse eieren. Het duurt even voor het fornuis warm genoeg is, dus begin op tijd. Zoonlief bakte de ene na de andere pannenkoek.

Ook zo leuk: een pannenkoeken pakket. Met een pak granen, een fles melk van de boerderij en verse eieren. Het duurde even voor we het fornuis begrepen. Tip: haal het rondje uit het fornuis, zodat de pan rechtstreeks op het vuur staat.

Heb je wat nodig, dan kun je dat halen bij het boerderijwinkeltje. Je schrijft op wat je meeneemt en rekent het bij vertrek af.

Het BoerenBed Tenthuisje

Bij Landgoed Volenbeek liggen de BoerenBed Tenthuisjes naast elkaar, met heggen er tussen. Hierdoor heb je veel privacy en uitzicht over het weiland. En er leken eindeloos veel tsjilspende vogels te zijn.

BoerenBed Landgoed Volenbeek review: bijzonder overnachten op de boerderij met kinderen. Bij Landgoed Volenbeek liggen de BoerenBed Tenthuisjes naast elkaar, met heggen er tussen. Hierdoor heb je veel privacy en uitzicht over het weiland. Wij zaten in het laatste Tenthuisje genaamd Wijnkoop. Met het mooiste uitzicht en naast de tent een eigen douche en een hottub.

De Tenthuisjes zijn ruime safaritenten. Bij binnenkomst heb je een gezellige “woonkamer”, met keuken, bank en eettafel.

De Tenthuisjes zijn ruime safaritenten. Bij binnenkomst heb je een gezellige "woonkamer", met keuken, bank en eettafel. Eten koel je in een koelkist.

Je kunt er slapen met 6 personen. Voor 2 volwassenen is er een tweepersoonsbed. En voor 4 kinderen is er een stapelbed en een bedstee. Die bedstede vonden onze kinderen heel knus. De tenten hebben een toilet en sommige ook een eigen douche.

De Tenthuisjes zijn ruime safaritenten. Ze hebben een toilet en sommige ook een eigen douche. Je kunt slapen met 6 personen. Voor 2 volwassenen is er een tweepersoonsbed. En voor 4 kinderen een stapelbed en een bedstee.

Om even helemaal te ontspannen, is er geen electriciteit en wifi. Eten houd je koel in een koelkist met koelelementen.

BoerenBed Landgoed Volenbeek review: bijzonder overnachten op de boerderij met kinderen. Bij Landgoed Volenbeek liggen de BoerenBed Tenthuisjes naast elkaar, met heggen er tussen. Hierdoor heb je veel privacy en uitzicht over het weiland. Wij zaten in het laatste Tenthuisje genaamd Wijnkoop. Met het mooiste uitzicht en naast de tent een eigen douche en een hottub.

Ook is er een kachel, voor de warmte en met een fornuis om op te koken. Zoonlief vond het fantastisch om de kachel aan te maken en lekker een fikkie te stoken.

Er is een kachel, voor de warmte en met een fornuis om op te koken. Zoonlief vond het fantastisch om de kachel te doen, lekker fikkie stoken. Het vuur aanmaken, hout op het vuur blijven gooien en koken, hij vond het allemaal leuk.

Wij zaten in het laatste Tenthuisje genaamd Wijnkoop. Met het mooiste uitzicht en met naast de tent een eigen douche en een hottub. Het is iets verder lopen, maar wat oudere kinderen zou ik zeker om dit Tenthuisje vragen.

BoerenBed Landgoed Volenbeek review: bijzonder overnachten op de boerderij met kinderen. Bij Landgoed Volenbeek liggen de BoerenBed Tenthuisjes naast elkaar, met heggen er tussen. Hierdoor heb je veel privacy en uitzicht over het weiland. Wij zaten in het laatste Tenthuisje genaamd Wijnkoop. Met het mooiste uitzicht en naast de tent een eigen douche en een hottub.

De Veluwe ontdekken

BoerenBed Landgoed Volenbeek ligt tussen Ermelo en Putten op de Veluwe. Een prima uitvalsbasis om dit natuurgebied te ontdekken dus. Je kunt op de boerderij fietsen huren, ook kinderfietsen in verschillende maten.

Vanaf de boerderij loop je zo de natuur in. We liepen bij de uitgang van het boerenerf naar links. Vervolgens volgden we het groene Klompenpad Norderpad naar Putten. Dit wordt ook wel het Volenbekervoetpad genoemd. Een mooie wandeling door een coulissen landschap van bos en weilanden.

Vanaf de boerderij loop je zo de natuur in voor een wandeling. We liepen bij de uitgang van het boerenerf naar links. Vervolgens volgden we het groene klompenpad het Norderpad naar Putten. Dit wordt ook wel het Volenbekervoetpad genoemd. Een mooie wandeling door een coulissenlandschap van bos en weilanden. In Putten gingen we naar IJssalon de Parel, een aanrader.

In Putten gingen we naar IJssalon de Parel, een aanrader.

In Harderwijk zit het strand eiland met strandtent Walhalla, op een kwartiertje rijden. Met terras aan het strand en een trampoline, houten speeltuin en fitness. Een leuk restaurant met kinderen en tieners.

In Harderwijk zit het strand eiland met strandtent Walhalla, op een kwartiertje rijden.

Iets verder weg ligt Hans en Grietje in Zeewolde, een pannenkoekhuis en speelpark in sprookjesthema. Buiten zijn er sprookjeshuisjes, speeltuin, trampoline en fietsjes. Binnen gebeurt er van alles: er zijn glijbanen, een speelhuisje en de tafels draaien.

Pannenkoekenhuis met speeltuin: 50 kindvriendelijke restaurants. Hans en Grietje in Zeewolde is een pannenkoekhuis en speelpark in sprookjesthema. Buiten zijn er sprookjeshuisjes, speeltuin, trampoline en fietsjes. Binnen gebeurt er van alles: er zijn glijbanen, een speelhuisje en de tafels draaien. Het is eigenlijk een binnenspeeltuin en buitenspeeltuin, waar je ook pannenkoeken kunt eten. De waterspeeltuin is met kleintjes een leuk alternatief voor een zwembad.

Korting bij BoerenBed

Wil je na deze review meer weten over BoerenBed Landgoed Volenbeek? Bekijk dan de website van BoerenBed. Ook leuk: als je in mei een verblijf voor 2024 boekt, dan kun je de kortingscode BB24LEUKMETKIDS10 gebruiken voor alle locaties. 

BoerenBed Landgoed Volenbeek review: bijzonder overnachten op boerderij met kinderen. Op zoek naar een bijzondere plek om te overnachten met kinderen? Bij deze BoerenBed op de Veluwe slaap je in een safaritent op de boerderij. Kinderen helpen de boer en boerin en knuffelen met kalfjes, konijnen en cavia’s. En wandelen met de alpaca, want die is er ook! Bekijk onze review van BoerenBed Landgoed Volenbeek.

Zoek je meer leuke plekken om te overnachten met kinderen? Bekijk dan onze andere vakantie reviews. Daarnaast delen we op Instagram vaak uitjes en vakanties, zoals dit filmpje van BoerenBed Landgoed Volenbeek.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids