De leukste kinderkookboeken en kookboeken voor kinderen

Ben je op zoek naar leuke kinderkookboeken en fijne kookboeken met recepten voor kinderen? Dit zijn onze favorieten.

Onze beide kinderen koken graag. Ons meisje houdt vooral van bakken en doet dat regelmatig. Bij voorkeur met allerlei creatieve uitspattingen. Onze jongen kookt zelfs al eens per week. Met een klein beetje hulp, maar steeds meer alleen.

Heel Holland Bakt Kinderbakboek (serie)

Een van de favorieten van kleine meis: het Heel Holland Bakt Kinderbakboek. Behalve heel veel leuke recepten, staan ook de deelnemers van Heel Holland bakt kids er in. Dat maakte het voor haar extra interessant. Er staan ook wat zwart witte illustraties in, dus die kleurt ze in. Te koop bij Libris of bij Bol.com.

De leukste kinderkookboeken en kookboeken voor kinderen. Dit is het Heel Holland Bakt kinderkookboek. Behalve heel veel leuke recepten, staan ook de deelnemers van Heel Holland bakt kids er in. Dat maakte het voor haar extra interessant. Er staan ook wat zwart witte illustraties, dus die kleurt ze in.

Zilveren Lepel voor Kinderen (2021 en 2011)

De gewone Zilveren Lepel is bij ons een veel gebruikt kookboek. Het is een soort naslagwerk met alle Italiaanse gerechten die je kunt bedenken, gerangschikt op ingrediënt. Maar er is ook De Zilveren Lepel voor Kinderen.

Het bevat 40 recepten uit de Zilveren Lepel, uitgelegd voor kids. In de categorieën lunch en snacks, pasta en pizza, hoofdgerechten, toetjes en baksels. Het boek legt uit hoe je ingrediënten uitspreekt (pro-sjoe-to) en laat aan de hand van leuke tekeningen zien hoe je een recept maakt. Te koop bij Bol.com of bij Libris.

De Zilveren Lepel is bij ons een veel gebruikt kookboek. Het is een soort naslagwerk met alle Italiaanse gerechten die je kunt bedenken, gerangschikt op ingrediënt.

Alles voor op de boterham (2021)

Ik maak graag dingen zelf, zeker in het zomerseizoen en mijn dochter vind het heel leuk om dan mee te helpen. Dit boek Alles voor op de boterham is dan ideaal. Het staat vol recepten om zelf broodbeleg te maken. En ook belangrijk: vol prachtige foto’s.

Geen speciaal kinderkookboek, wel leuk om kinderen te leren hoe je alledaagse dingen zelf maakt. Te koop bij Libris en bij Bol.com. Klik rechts voor meer foto’s.

Het geheim van de tuin (2020)

Het geheim van de tuin (review) is een boek over de tuin van het Rijksmuseum. Gemaakt door illustrator Floor Rieder, auteur Jan Paul Schutten en kok Joris Bijdendijk. Het boek is een heel leuk verhaal, losjes gebaseerd op de geschiedenis van het Rijksmuseum. Maar het is niet alleen een verhaal, het is ook een kookboek. Achterin het boek vind je ook nog wat informatie over zelf je moestuin beginnen. Het boek is tweedehands nog te koop bij Bol.com.

Het geheim van de tuin is een boek over de tuin van het Rijksmuseum. Gemaakt door illustrator Floor Rieder, auteur Jan Paul Schutten en kok Joris Bijdendijk. Het boek is een heel leuk verhaal, losjes gebaseerd op de geschiedenis van het Rijksmuseum. Maar het is niet alleen een verhaal, het is ook een kookboek. Achterin het boek vind je ook nog wat informatie over zelf je moestuin beginnen.

Het grote kinderkookboek zonder pakjes & zakjes (2019)

Van dit kookboek is er een variant voor volwassenen, maar ook een kinderkookboek. Het grote kinderkookboek zonder pakjes en zakjes leert kinderen koken, maar dan helemaal zelf. Zo leren ze dat dat helemaal niet moeilijk is. Het boek staat vol grappige tekeningen en foto’s, heel toegankelijk voor kinderen dus. Te koop bij Libris en bij Bol.com.

Ik weet dat veel mensen ze gebruiken, maar ik vind het wel jammer dat er in het kookboek bouillonblokjes gebruikt worden. Die kun je namelijk makkelijk vervangen voor zeezout en kruiden. Maar dat weten de kids inmiddels.

De leukste kinderkookboeken en kookboeken voor kinderen. Van dit kookboek is er een variant voor volwassenen, maar ook een kinderkookboek. Het grote kinderkookboek zonder pakjes en zakjes leert kinderen koken, maar dan helemaal zelf. Zo leren ze dat dat helemaal niet moeilijk is. Het boek staat vol grappige tekeningen en foto's, heel toegankelijk voor kinderen dus.

Little Green Kitchen (2019)

The Little Green Kitchen (review) is de opvolger van bestseller The Green Kitchen. Een lekker vrolijk boek, met veel foto’s en verhalen. Over hoe je toch heel gezond en gevarieerd kunt eten met kids. Ze geven bij elk recept ook aan wat een kind kan doen om te helpen. Hun mantra is dat je van groente sterk wordt en van toetjes blij! Te koop bij Bol.com en bij Libris.

The Little Green Kitchen is de opvolger van bestseller The Green Kitchen. Een lekker vrolijk boek, met veel foto’s en verhalen. Over hoe je toch heel gezond en gevarieerd kunt eten met kids. Ze geven bij elk recept ook aan wat een kind kan doen om te helpen. Hun mantra is dat je van groente sterk wordt en van toetjes blij!

KERST – Koken in de feestelijkste maand van het jaar (2019)

Een kookboek “boordevol best makkelijke kerstrecepten”, dat spreekt mij wel aan. Want een kerstdiner moet feestelijk zijn, maar vooral niet te moeilijk, zodat je tijd voor elkaar hebt. Speciaal voor kerst hebben Mireille en Arno van Elst van The Holy Kauw Company het kookboek KERST (review).

Een kookkoek met naast fijne niet al te moeilijke kerstgerechten ook veel inspirerende foto’s van prachtige kersttafels. Dus ook leuk als kinderen willen (helpen) koken met kerst. Te koop bij Bol.com en bij Libris.

Kerst - Koken in de feestelijkste maand van het jaar - kookboek van The Holy Kauw Company

Chickslovefood kidsproof kookboek (2017)

Een makkelijk kookboek voor ouders en wat oudere kinderen: het Chickslovefood kidsproof kookboek (review). Met veel verstopte groente, ieder gerecht is simpel en bevat maximaal 6 ingrediënten. Te koop bij Libris en bij Bol.com.

Boekentip: Chickslovefood kidsproof kookboek voor gezinnen met kinderen met heel veel verstopte groente

De Kleine Banketbakker (2013)

Voor Amsterdammers is Cees Holtkamp een bekende, vanwege zijn banketbakkerij. Hoe leuk is het dat hij zijn recepten ook toegankelijk heeft gemaakt voor kinderen? De Kleine Banketbakker is te koop bij Bol.com.

De leukste kinderkookboeken en kookboeken voor kinderen. Voor Amsterdammers is Cees Holtkamp een bekende, vanwege zijn banketbakkerij. Hoe leuk is het dat hij zijn recepten ook toegankelijk heeft gemaakt voor kinderen in De Kleine Banketbakker?

Jamie in 15 minuten (2012)

Mijn absolute favoriete kookboek voor onszelf is Jamie in 15 minuten, wat een lekkere recepten. Al redden wij het meestal niet in 15 minuten. Toch zijn de recepten relatief eenvoudig, dus ook leuk voor de gevorderde junior kok. De Geniale Griekse Kip op de foto hieronder komt ook uit dit boek. Te koop bij Libris en bij Bol.com. Er is overigens ook een Jamie 5 ingrediënten, ook fijn voor de gevorderde kinderkok.

Wereldeters (2013)

Internationaal eten met kinderen lastig? Nee hoor, niet met het kookboek Wereldeters (review). Als schrijfster Marjolein buitenlands eten op tafel zette, vertelde ze haar kinderen van alles over het land en merkte dat de kinderen het eten opeens wel aten, terwijl het anders een groot gevecht was. Deze verhalen verwerkte ze tot een prachtig boek met receptenschrift, waar iedereen zijn kinderen ook mee aan het eten kan krijgen. Te koop bij Bol.com en bij Libris.

Internationaal eten met kinderen lastig? Nee hoor, niet met Wereldeters. Als schrijfster Marjolein buitenlands eten op tafel zette, vertelde ze haar kinderen van alles over het land en merkte dat de kinderen het eten opeens wel aten, terwijl het anders een groot gevecht was. Deze verhalen verwerkte ze tot een prachtig boek met receptenschrift, waar iedereen zijn kinderen ook mee aan het eten kan krijgen.

Verder lezen over kinderkookboeken en koken

Zoek je naast deze kinderkookboeken meer tips, bekijk dan alle blogs over koken en eten.

De leukste kinderkookboeken en kookboeken voor kinderen. Ben je op zoek naar leuke kinderkookboeken en fijne kookboeken met recepten voor kinderen? Dit zijn onze favorieten. Onze beide kinderen koken graag. Ons meisje houdt vooral van bakken en doet dat regelmatig. Bij voorkeur met allerlei creatieve uitspattingen. Onze jongen kookt zelfs al eens per week. Met een klein beetje hulp, maar steeds meer alleen.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids