Best makkelijk kerst kookboek: koken in de feestelijkste maand

Speciaal voor kerst hebben Mireille en Arno van Elst van The Holy Kauw Company een nieuw “makkelijk” kerst kookboek. Een kookkoek met naast fijne kerstgerechten ook veel inspirerende foto’s van prachtige kersttafels. Wij proberen alvast wat recepten!

Een kookboek “boordevol best makkelijke kerstrecepten”, dat spreekt mij wel aan. Want een kerstdiner moet feestelijk zijn, maar vooral niet te moeilijk, zodat je tijd voor elkaar hebt. Want gezelligheid is tijdens het kerstdiner het allerbelangrijkste, toch?

Best makkelijk kerst kookboek: koken in de feestelijkste maand van het jaar

Het boek begint met een hoofdstuk met lekkere recepten voor de periode rond kerst: koekjes, panettone, tulband, soep, popcorn, chocolademelk en nog veel meer. Recepten voor zo’n lekkere lange en gezellige kerstvakantie, vol met mooi opgemaakte heerlijkheden. Het boek eindigt met recepten voor oud en nieuw: scropino, een lekkere borrelschaal en andere hartige hapjes. Daartussendoor vind je het kerstontbijt en alle gangen van het kerstdiner. Daarbij vind je ook lekker veel vegetarische gerechten, fijn voor wie geen of niet te veel vlees wil eten. Alle gerechten zien er prachtig uit, dat kun je thuis dus mooi nadoen.

Best makkelijk kerst kookboek: koken in de feestelijkste maand van het jaar

Wij probeerden alvast de tosti’s met hazelnootpasta, bananen en marshmallows. Dat klinkt goed en dat is het ook! Wat een heerlijk recept, dat gaan we deze vakantie vaker maken 🙂 Ik heb nog lijstje recepten die ik de komende tijd ga proberen uit dit kerst kookboek. Later deze week gaan we de truffelrisotto maken, daar ben ik ook heel benieuwd naar. Daar voeg ik later deze week waarschijnlijk nog wel een foto van toe.

Best makkelijk kerst kookboek: koken in de feestelijkste maand van het jaar

Titel: KERST – Koken in de feestelijkste maand van het jaar

Auteurs: Mireille en Arno van Elst

Uitgever: SNOR

Te koop bij Bol.com

Verder lezen

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor kerst: ideeën voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY en knutselideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids