Sinterklaas: 101 ideeën om te knutselen

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Feestdagen stimuleren altijd enorm om leuke dingen zelf te maken: van knutselwerkjes voor de kids en lekkere dingen, tot poppetjes, huisjes, schilderijtjes van Sint en Piet en een zelfgemaakte zak van Sinterklaas. Zelfgemaakte knutselwerkjes van je kind zijn misschien wel het leukst.

Sinterklaas: 101 ideeën om te knutselen

Bij alle knutselwerkjes die we hier thuis gemaakt hebben, heb ik knutselmaterialen van de Hema gebruikt: gekleurd papier, crêpepapier, papierstroken, oogjes, masking tape, pijpenragers en veertjes. We hebben een paar dozen met dit soort knutselmaterialen staan, zodat we altijd meteen aan de slag kunnen.

De mannen in huis gingen met een paar dozen en wc rollen aan slag om een stoomboot te maken. Hij is ingepakt met crêpepapier, de stoom is gemaakt van watten en de vlaggetjes zijn gemaakt van masking tape.

Sinterklaas knutselen en DIY

Met gekleurde papier, oogjes en watten maak je deze Sinterklaas. De stempel komt oud een oud setje van de Hema. We kwamen op het idee door dit leuke mijtertje prik spel van Elske Leenstra, helaas zijn onze kids nog te jong voor zo’n prikker 😉

Sinterklaas: 101 ideeën om te knutselen

Deze pietenmuts (of een mijter) maak je van gekleurd papier, pijpenragers en veertjes.

Sinterklaas: 101 ideeën om te knutselen

Met wat gekleurde vellen papier en eventueel wat masking tape en touw maak je een stoomboot.

Sinterklaas: knutselen en DIY

Met crêpe papier en gekleurd papier maak je een pietenmuts. De blauwe band maakten we van een a4 vel, dat knipten we in de lengte doormidden, maakten het aan elkaar en vouwden het in de lengte dubbel.

Sinterklaas: 101 ideeën om te knutselen

Het crêpepapier zetten we vast met nietjes, over de nietjes maakten we masking tape. Met een pijpenrager en gekleurde veren maakten we een versiering op de muts.

Sinterklaas: 101 ideeën om te knutselen

Dit “glas in lood” gemaakt van doorzichtig papier kwam ik tegen op het raam van een school, een super mooi alternatief voor een raamschildering.

Sinterklaas: 101 ideeën om te knutselen

Nog een leuke stoomboot, gemaakt van gekleurd papier, watten en een pijpenrager.

Sinterklaas: 101 ideeën om te knutselen

Ook leuk voor op het raam: schattige huisjes. Deze van plakfolie kwam ik tegen op een winkelruit. Je kunt het ook met glasstiften doen. Vindt je het lastig om iets na te tekenen? Print een leuke kleurplaat, plak die aan de buitenkant van het raam en trek hem over.

Sinterklaas en kerst knutselen

Zoek je een leuk DIY project? Dan zijn een gehaakte Sint en Piet van Echt Studio leuk. 

Als je niet kunt haken kun je ze ook van vilt maken of gelijk een hele slinger van vilt, zoals op Mijn Hobby Blog

Mooi voor in het raam zijn deze leuke huisjes zijn van Sassefras, die het leven op haar boerderij laat zien.

Ook schattig zijn deze origami vlaggetjes van Mama Bende.

Leuk Sinterklaaslichtje van Pipowagen aan zee

 

Heel leuk is om een print van Sint en Piet op een zelfgemaakte zak van Sinterklaas te zetten, de tutorial vind je hier.

20131129-170945.jpg

 

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor Sinterklaas: de leukste leukste intochten, heel veel boeken over Sinterklaas, knutselideeën, YouTube tips, de favoriete schoencadeaus van Sinterklaas, ideeën voor pakjesavond, lekkere recepten om te maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

 

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Nieuw op Leuk met kids blog

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.