Sinterklaas: 101 ideeën om te knutselen


Feestdagen stimuleren altijd enorm om leuke dingen zelf te maken: van knutselwerkjes voor de kids en lekkere dingen, tot poppetjes, huisjes, schilderijtjes van Sint en Piet en een zelfgemaakte zak van Sinterklaas. Zelfgemaakte knutselwerkjes van je kind zijn misschien wel het leukst. In dit artikel vind je heel veel leuke ideeën om samen te knutselen voor Sinterklaas. 

Sinterklaas: 101 ideeën om te knutselen

Bij alle knutselwerkjes die we hier thuis gemaakt hebben, heb ik knutselmaterialen van de Hema gebruikt: gekleurd papier, crêpepapier, papierstroken, oogjes, masking tape, pijpenragers en veertjes. We hebben een paar dozen met dit soort knutselmaterialen staan, zodat we altijd meteen aan de slag kunnen.

De mannen in huis gingen met een paar dozen en wc rollen aan slag om een stoomboot te maken. Hij is ingepakt met crêpepapier, de stoom is gemaakt van watten en de vlaggetjes zijn gemaakt van masking tape.

Sinterklaas stoomboot knutselen - 101 ideeën om te knutselen voor Sint en Piet

Een stoomboot knutselen kan ook van een cake in de vorm van een stoomboot, compleet met vlaggetjes en Sint en Pietjes, leuk als je net even wat anders wil. De uitleg van de stoomboot-speculaas-cake vind je hier.

Sinterklaas recept: stoomboot speculaas-cake met noten en wortel

Met gekleurd papier, oogjes en watten maak je deze Sinterklaas. De stempel komt oud een oud setje van de Hema. We kwamen op het idee door dit leuke mijtertje prik spel van Elske Leenstra, helaas zijn onze kids nog te jong voor zo’n prikker 😉

Sinterklaas met mijter en baard van watten: 101 ideeën om te knutselen

Met een melkpak kun je een gezellig verlicht huisje maken, gezellig in de donkere tijd rond kerst en Sinterklaas. De uitleg van het melkpak huisje vind je op Leuk met kids.

Knutselen voor Sinterklaas en Kerst: huisjes maken van een melkpak

Deze pietenmuts (of een mijter) maak je van gekleurd papier, pijpenragers en veertjes.

Sinterklaas: 101 ideeën om te knutselen

Met wat gekleurde vellen papier en eventueel wat masking tape en touw maak je een stoomboot.

Sinterklaas stoomboot knutselen

Met crêpe papier en gekleurd papier maak je een pietenmuts. De blauwe band maakten we van een a4 vel, dat knipten we in de lengte doormidden, maakten het aan elkaar en vouwden het in de lengte dubbel.

Sinterklaas: 101 ideeën om te knutselen

Het crêpepapier zetten we vast met nietjes, over de nietjes maakten we masking tape. Met een pijpenrager en gekleurde veren maakten we een versiering op de muts.

Sinterklaas: 101 ideeën om te knutselen

Dit “glas in lood” gemaakt van doorzichtig papier kwam ik tegen op het raam van een school, een super mooi alternatief voor een raamschildering.

Sinterklaas stoomboot knutselen glas in lood

Nog een leuke stoomboot, gemaakt van gekleurd papier, watten en een pijpenrager.

Sinterklaas: 101 ideeën om te knutselen

Ook leuk voor op het raam: schattige huisjes. Deze van plakfolie kwam ik tegen op een winkelruit op de Haarlemmerdijk in Amsterdam.

Sinterklaas en kerst knutselen

Marijke maakte deze huisjes van krijtstift. De krijtstift is van Hema, die leuke Sinterklaas raamstickers zijn ook van de Hema. Vindt je het lastig om iets na te tekenen? Print een leuke kleurplaat, plak die aan de buitenkant van het raam en trek hem aan de binnenkant over.

Sinterklaas raamtekening maken

Heel leuk is om een print van Sint en Piet op een zelfgemaakte zak van Sinterklaas te zetten, de tutorial vind je hier.

20131129-170945.jpg

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor Sinterklaas: de leukste leukste intochten, heel veel boeken over Sinterklaas, knutselideeën, YouTube tips, de favoriete schoencadeaus van Sinterklaas, ideeën voor pakjesavond, lekkere recepten om te maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

 

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.