Sinterklaas knutselen: leuke ideeën voor Sint en Piet

Sinterklaas: 101 ideeën om te knutselen

Feestdagen stimuleren altijd enorm om leuke dingen zelf te maken: van knutselwerkjes voor de kids en lekkere dingen, tot poppetjes, huisjes, schilderijtjes van Sint en Piet en een zelfgemaakte zak van Sinterklaas. Zelfgemaakte knutselwerkjes van je kind zijn misschien wel het leukst. In dit artikel vind je heel veel leuke ideeën om samen te knutselen voor Sinterklaas. 

Sinterklaas knutselen: leuke ideeën voor Sint en Piet

Bij alle knutselwerkjes die we hier thuis gemaakt hebben, heb ik knutselmaterialen van de Hema gebruikt: gekleurd papier, crêpepapier, papierstroken, oogjes, masking tape, pijpenragers en veertjes. We hebben een paar dozen met dit soort knutselmaterialen staan, zodat we altijd meteen aan de slag kunnen.

De stoomboot van Sinterklaas knutselen

De mannen in huis gingen met een paar dozen en wc rollen aan slag om een stoomboot te maken. Hij is ingepakt met crêpepapier, de stoom is gemaakt van watten en de vlaggetjes zijn gemaakt van masking tape.

Sinterklaas stoomboot knutselen - 101 ideeën om te knutselen voor Sint en Piet

Een stoomboot knutselen kan ook van een cake in de vorm van een stoomboot, compleet met vlaggetjes en Sint en Pietjes, leuk als je net even wat anders wil. De uitleg van de stoomboot-speculaas-cake vind je hier.

Sinterklaas recept: stoomboot speculaas-cake met noten en wortelMet wat gekleurde vellen papier en eventueel wat masking tape en touw maak je een stoomboot.

Sinterklaas stoomboot knutselen

Dit “glas in lood” gemaakt van doorzichtig papier kwam ik tegen op het raam van een school, een super mooi alternatief voor een raamschildering.

Sinterklaas stoomboot knutselen glas in lood

Nog een leuke stoomboot, gemaakt van gekleurd papier, watten en een pijpenrager.

Sinterklaas: 101 ideeën om te knutselen

Sinterklaas en Piet knutselen

Strijkkralen zijn bij onze kids heel populair. Daarom gingen we aan de slag om een Sinterklaas en een Piet te knutselen met strijkkralen.

Sinterklaas knutselen met strijkkralen

Met gekleurd papier, oogjes en watten maak je deze Sinterklaas. De stempel komt oud een oud setje van de Hema. We kwamen op het idee door dit leuke mijtertje prik spel van Elske Leenstra, helaas zijn onze kids nog te jong voor zo’n prikker 😉

Sinterklaas met mijter en baard van watten: 101 ideeën om te knutselen

Deze pietenmuts (of een mijter) maak je van gekleurd papier, pijpenragers en veertjes.

Sinterklaas: 101 ideeën om te knutselen

Met crêpe papier en gekleurd papier maak je een pietenmuts. De blauwe band maakten we van een a4 vel, dat knipten we in de lengte doormidden, maakten het aan elkaar en vouwden het in de lengte dubbel.

Sinterklaas: 101 ideeën om te knutselen

Het crêpepapier zetten we vast met nietjes, over de nietjes maakten we masking tape. Met een pijpenrager en gekleurde veren maakten we een versiering op de muts.

Sinterklaas: 101 ideeën om te knutselen

December huisjes knutselen 

Met een melkpak kun je een gezellig verlicht huisje maken, gezellig in de donkere tijd rond kerst en Sinterklaas. De uitleg van het melkpak huisje vind je op Leuk met kids.

Knutselen voor Sinterklaas en Kerst: huisjes maken van een melkpak

Ook leuk voor op het raam: schattige huisjes. Deze van plakfolie kwam ik tegen op een winkelruit op de Haarlemmerdijk in Amsterdam.

Sinterklaas en kerst knutselen

Marijke maakte deze huisjes van krijtstift. De krijtstift is van Hema, die leuke Sinterklaas raamstickers zijn ook van de Hema. Vindt je het lastig om iets na te tekenen? Print een leuke kleurplaat, plak die aan de buitenkant van het raam en trek hem aan de binnenkant over.

Sinterklaas raamtekening maken

Nog meer leuke ideeën

Maken jullie thuis surprises? Ik verzamelde heel veel leuke ideeën om een Sinterklaas surprise te knutselen.

De leukste Sinterklaas surprises

Heel leuk is om een print van Sint en Piet op een zelfgemaakte zak van Sinterklaas te zetten, de tutorial vind je hier.

DIY: de zak van Sinterklaas zelfmaken

Verder lezen

Naast deze leuke ideeën om te knutselen voor Sinterklaas, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor Sinterklaas. Natuurlijk deel ik de leukste leukste intochten en ideeën voor pakjesavond. Maar ook heel boeken over Sinterklaas en YouTube tips. Ook vind je hier de favoriete cadeaus van Sinterklaas. Verder deel ik ook allerlei knutselideeën en lekkere recepten om te maken… en nog heel veel meer. Snel verder lezen dus!

 

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor het nieuwe schooljaar! De Leuke Update