De leukste boeken over Sinterklaas

de leukste boeken over Sinterklaas

Het is erg leuk om met de kinderen over Sinterklaas te lezen. Daarom zocht ik de leukste boeken over Sinterklaas, kijk je mee naar onze favorieten?

Boer Boris: Een paard voor Sinterklaas

Boer Boris is inmiddels een behoorlijk bekende Nederlander. Sinterklaas kent hem gelukkig ook. Hij weet dus naar wie hij toe moet op het moment dat Amerigo van de trap is gevallen en voor pakjesavond een paard nodig heeft, terwijl Amerigo kan herstellen. Daarover gaat het nieuwe boek uit de Boer Boris reeks: Een paard voor Sinterklaas. Corrien is enthousiast! Het boek is uitgegeven door Gottmer en te koop bij o.a. Bol.com.

Boer Boris: Een paard voor Sinterklaas

SuperSint

Wie wist dat Sinterklaas eigenlijk SuperSint is? Niemand? Lees dan maar snel verder, want in dit boek valt iets te leren. Corrien en haar dochters vinden SuperSint echt SuperLeuk en vanaf nu is het wat hun betreft een standaard boek over Sinterklaas. Dit boek is uitgegeven door Leopold en onder meer te koop bij Bol.com.

Boeken tip en uitje voor Sinterklaas: SuperSint

Jubelientje en Sinterklaas

Dit boek van Hans Hagen en Philip Hopman gaat over een stoer meisje dat gevraagd wordt om hulppiet te zijn. Samen met haar oma doet ze dat hartstikke goed en hartstikke stiekem, want niemand mag het weten! Dit boek is uitgegeven door Querido en onder meer te koop bij Bol.com.

De leukste boeken over Sinterklaas - Jubelientje en Sinterklaas

Hij Komt!

Gouden Boekjes blijven mooi. Dit boekje van Caroline Ellerbeck vertelt alles over het Sinterklaasfeest, van het vertrek van Sinterklaas uit Spanje en zijn aankomst in Nederland naar schoencadeaus en pakjesavond. Heel handig voor kinderen die het Sinterklaasfeest voor het eerst bewust meemaken, maar ook leuk voor wat oudere kinderen om het hele feest in een boekje te beleven. Dit boek is uitgegeven door Rubinstein. Onder meer te koop bij Bol.com.

De leukste boeken over Sinterklaas

Sinterklaas

Iedereen kent de Gele Ballon denk ik wel (en als je die nog niet hebt is dat absoluut een tip voor Sinterklaas om cadeau te geven). De auteur van dit boek, Charlotte Dematons, maakte ook een boek genaamd Sinterklaas. Op bijna alle bladzijdes in het boek zijn Sinterklaas, Snoeppiet, Verkleedpiet, Zeurpiet en Opperpiet te vinden en die kun je samen zoeken. Maar het boek vertelt ook allerlei verhalen over Sinterklaas, niet in woord, maar in prachtige tekeningen. Over hoe Sinterklaas in Spanje woont, het cadeautjespakhuis, hoe de stoomboot er vanbinnen uitziet, over de reis naar Nederland en de aankomst op de kade, over hulp Sinterklazen, hoe de Sint en de Pieten over de daken gaan en natuurlijk over Sinterklaasavond. Net als in de andere boeken van Charlotte Dematons bevatten de tekeningen zo veel details dat je ze eindeloos opnieuw kunt bekijken. Dit boek is uitgegeven door Lemniscaat. Onder meer te koop bij Bol.com, ook als kartonboek.

De leukste boeken over Sinterklaas

Snelle Piet ging uit fietsen

Ook dit boek bevat moderne liedjesteksten. De swingende cd die is ingezongen door Mathilde Santing heeft allerlei Latin en jazz invloeden, waardoor de kids meteen begonnen te swingen. Het boekje heeft stijlvolle vrolijke kleuren en mooie illustraties van knipkunstenares Geertje Aalders (die je misschien kent uit de Flow). Kortom: een boekje waar jij én de kids blij van worden. Dit boek is uitgegeven door Gottmer. Onder meer te koop bij Bol.com.

De leukste boeken over Sinterklaas

AVI boeken over Sinterklaas 

Ons kleinste pietje is gek op lezen én het is bijna Sinterklaas. Daardoor kwam ik op het idee om AVI boeken over Sinterklaas te gaan zoeken. Er blijken hele leuke boekjes te zijn om zelf te lezen!

AVI boeken over Sinterklaas voor kinderen die net leren lezen

Verder lezen

Naast boeken over Sinterklaas, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor Sinterklaas: de leukste leukste intochten, heel veel boeken over Sinterklaas, knutselideeën, YouTube tips, de favoriete schoencadeaus van Sinterklaas, ideeën voor pakjesavond, lekkere recepten om te maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

 

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor het nieuwe schooljaar! De Leuke Update