50 recepten kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, school en thuis

Een kerstdiner wordt extra feestelijk met vrolijke kindvriendelijke recepten. Ik verzamelde heel veel leuke ideeën, voor kerstontbijt, kerstlunch en kerstdiner. Het zijn allemaal makkelijke recepten, voor school en thuis. Veel van deze deze recepten voor het kerstdiner kun je ook samen met kinderen maken. 

Voor het kerstdiner op school hebben we meestal weinig tijd, die week voor kerst is altijd super druk. Maar ook thuis met kerst is een uitgebreid kerstmenu koken met kinderen vaak niet haalbaar. Ik ga dus voor weinig werk, veel effect 😉 Bovendien zoek ik recepten die kinderen graag eten met kerst. Ieder jaar verzamel ik daarom kindvriendelijke recepten voor het kerstdiner met kinderen op school en thuis.

Inhoudsopgave: kerstrecepten voor kinderen

Scroll lekker door de lijst met kerstrecepten of klik meteen door naar:

50 recepten kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, school en thuis. Een kerstdiner wordt extra feestelijk met vrolijke kindvriendelijke recepten. Ik verzamelde heel veel leuke ideeën, voor kerstontbijt, kerstlunch en kerstdiner. Het zijn allemaal makkelijke recepten, voor school en thuis. Veel van deze deze recepten voor het kerstdiner kun je ook samen met kinderen maken. 

Recepten voor kerstontbijt, kerstbrunch en kerstlunch

Recepten voor kerstbrood met kinderen

Een panettone is een Italiaans kerstbrood, heerlijk bij een kindvriendelijk kerstontbijt. Je kunt het rond kerst in de winkel kopen, maar het is ook niet moeilijk om zelf te maken. Het deeg moet wel twaalf plus drie uur rijzen, dus begin op tijd. Wij gebruikten een recept van Albert Heijn.

recept voor zelfgemaakte Panettone 

Kinderen houden vaak niet van spijs dat in een kerststol zit. Dan is dit recept voor kerstbrood lekker bij het kerstontbijt. Als basis gebruikten we een pak broodmix van Koopmans (Albert Heijn).

Recepten voor kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, voor school en thuis. Dit is een recept voor zoet kerstbrood of kersttol zonder spijs.

We bakten het in siliconen vorm met kerstboompjes (Bol.com) en cupcake vormpjes. Ook maakten we er een groot kerstbrood van.

Recepten voor kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, voor school en thuis. Dit is een recept voor zoet kerstbrood of kersttol zonder spijs.
Recept voor pasteitje bij kerstontbijt of kerstbrunch

Bij het kerstontbijt hoort voor mij een pasteitje met ragout. Mijn moeder maakte ze vroeger altijd en wij maken ze nu. De kinderen moesten er aan wenen, maar eten ze nu ook graag met kerst. Rond kerst heeft Albert Heijn altijd pastei bakjes in leuke vormen, zoals een kerstboom of kerstster.

kerstontbijt met pasteitje
Brood recepten voor kerst met kinderen

Deze kerstboompjes zijn heel feestelijk bij het kerstontbijt, of bij de borrel met wat hartigs er op. Ik sneed ze uit witbrood, roosterde ze vervolgens in het broodrooster.

Voor het ontbijt smeerde ik er aardbeienjam op en versierde ze met door midden gesneden blauwe bessen en een druif als piek. Als je kinderen wat ouder zijn kunnen ze dit ook makkelijk zelf. Met peuters en kleuters kun je het samen maken.

De leukste kindvriendelijke recepten voor kerstdiner en kerstontbijt - op school en thuis - kerstboom gemaakt van brood, jam en fruit

Wentelteefjes zijn super lekker en makkelijk om te maken. En een fijn recept idee voor het kerstontbijt of de kerstbrunch. Je kunt ze ook nog uitsteken in de vorm van een kerstboom of kerstster.

Wentelteefjes
Kerst croissant recept voor kinderen

Croissantjes kun je natuurlijk ook in de vorm van een kerstboom maken. Super gezellig bij een kindvriendelijk kerstontbijt! Daarvoor gebruikten we een siliconen vorm met kleine kerstboompjes (Bol.com). In de vormpjes deden we croissantdeeg van Danerolles (Albert Heijn).

De vormpjes hoeven maar halfvol, van de kerstboompjes groeien in de oven. Op de verpakking stond 12-15 minuten bakken, na 12 minuten heb de croissantjes uit de vorm gehaald en met de onderkant naar boven nog 3 minuten verder gebakken. Na het bakken hebben we een aantal boompjes met ahorn siroop ingesmeerd en er discodip (Xenos en Albert Heijn) overheen gestrooid.

Recepten voor kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, voor school en thuis. Zoals deze kerstboom croissantjes
Fruit recepten voor het kerstdiner met kinderen

Hoe leuk zijn deze gezellige kerstboompjes van watermeloen? En ze zijn natuurlijk ook gezond bij het kerstontbijt of de kerstlunch. Of bij een kindvriendelijke kerstborrel.

Je maakt ze door schijven van een watermeloen te snijden. Die snijd je vervolgens in pizzapunten. Aan de onderkant snij je er hoekjes uit, zodat het boompjes worden. Daarna versierden we ze met snoepdecoratie van Xenos en Dr. Oetker bij Albert Heijn. Die plakten we vast met decoratiestiften van Dr. Oetker (Albert Heijn). Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

De kersthapjes die klaar zijn, bewaren we in deze super mooie Cirqula bakken die ik kreeg van Mepal. Ze zijn te koop bij Mepal en bij Bol.com.

Op zo’n prikkertje wordt fruit extra feestelijk, onze peuter hielp mee om ze te maken. De cocktailprikkers komen van de Hema.

De leukste kindvriendelijke recepten voor kerstdiner en kerstontbijt - op school en thuis - fruitprikker met ster

Deze kerstbal wraps maak je met banaan, blauwe bes en jam. Je kunt variëren met de jam en het soort fruit.

Recepten voor kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, voor school en thuis. Een kerstdiner wordt extra feestelijk met vrolijke kindvriendelijke recepten. Ik verzamelde heel veel leuke ideeën, voor kerstontbijt, kerstlunch en kerstdiner. Het zijn allemaal makkelijke recepten, voor school en thuis. Veel van deze deze recepten voor het kerstdiner kun je ook samen met kinderen maken. Zoals deze kerstbal wraps.
Ontbijttafel voor het kerstontbijt

Boter op tafel wordt extra gezellig als je het uitsteekt met een bakvormpje, van een engeltje, kerstboom of ster. Leuk bij het kerstontbijt, kerstlunch en kerstdiner. De restanten kun je ’s avonds bij het kerstmis koken gebruiken.

kerstengel van boter
Kerstontbijt in je broodtrommel

Bij zoonlief op school moest iedereen dit jaar kerstontbijt voor zichtzelf meenemen. Daarom vulden we zijn grote Mepal bento broodtrommel met een kerstig ontbijt. Hij wilde sowieso graag een eitje mee naar het kerstontbijt. Daarnaast vulden we zijn broodtrommel met kerstbrood en croissant in kerstboomvorm (de uitleg vind je hierboven).

Uit een blok kaas staken we met bakvormpjes sterren uit. Die prikten we op cocktailprikkers (Hema), samen met wat druifjes. Daarnaast vulden we een speciale waterfles met water en mango uit de diepvries. Op de bodem van de kerstontbijt broodtrommel legden we een paar servetjes (Hema).

Recepten voor kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, voor school en thuis. Bij zoonlief op school moet je dit jaar je eigen kerstontbijt meenemen. Daarom vulden we zijn broodtrommel met een kerstig ontbijt.

Recepten voor het kerstdiner en kerstborrel met kinderen

Een borrelplank voor kerst

Heb je binnenkort een kerstborrel met kinderen? Dan is een borrelplank voor kerst extra leuk in kerst thema.

Heel veel recepten kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, school en thuis. Hoe gezellig is een borrelplank in kerst thema? Het is super simpel. Je zoek een aantal dingen uit die iedereen lekker vindt. Je legt ze in een driehoek, met een voetje van komkommer. Tot slot schuif je er wat takjes rozemarijn onder.
Kerstprikker recepten voor kerstdiner met kinderen

Voor het kerstdiner op de basisschool zijn cocktailprikkers handig, maar voor een kerstborrel ook. Je kunt er namelijk makkelijk groenten bij gebruiken die kinderen lekker vinden. Kinderen kunnen ze met een beetje hulp zelf in elkaar zetten. De cocktailprikkers bestelden we bij Hema. We maakten:

 • Kerstboompje met een minikomkommer
 • Rendier met een cherrytomaat en een blokje kaas
 • Raketje van een ster en een cocktailworstje
 • Kerstboompje met een cherrytomaat en een stukje wrap met smeergeitenkaas
Recepten voor kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, voor school en thuis. Een kerstdiner wordt extra feestelijk met vrolijke kindvriendelijke recepten. Ik verzamelde heel veel leuke ideeën, voor kerstontbijt, kerstlunch en kerstdiner. Het zijn allemaal makkelijke recepten, voor school en thuis. Veel van deze deze recepten voor het kerstdiner kun je ook samen met kinderen maken. Zoals deze kerst cocktailprikkers.

Deze sneeuwpoppen op prikkers hebben we gemaakt van bolletjes mozzarella, cherrytomaten en olijven. De neus is gemaakt van mini stukjes wortel en de ogen van mini stukjes olijf. We hebben de gaten voorgeprikt met een sateprikker.

Heel veel recepten kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, school en thuis. Deze sneeuwpoppen hebben we gemaakt van bolletjes mozzarella, cherrytomaten en olijven.

Voor het schoolkerstdiner hebben we een blok gemaakt van piepschuim (uit een verpakking) met zilverfolie er overheen. Daar hebben we de sateprikkers in geprikt zodat ze mooi rechtop staan.

Heel veel recepten kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, school en thuis. Deze sneeuwpoppen hebben we gemaakt van bolletjes mozzarella, cherrytomaten en olijven.

Deze kerstboompjes maakten we van een driehoekjes komkommer, plakjes kaas, groene pesto en wraps. We zetten het vast met cocktailprikkers.

Recepten voor kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, voor school en thuis. Een kerstdiner wordt extra feestelijk met vrolijke kindvriendelijke recepten. Ik verzamelde heel veel leuke ideeën, voor kerstontbijt, kerstlunch en kerstdiner. Het zijn allemaal makkelijke recepten, voor school en thuis. Veel van deze deze recepten voor het kerstdiner kun je ook samen met kinderen maken. Zoals deze kerst wraps op cocktailprikker.

Rond kerst kun je ook kaasblokjes in de vorm van een kerstboom kopen. De wrap vulden we met komkommer en zachte geitenkaas. We zetten het vast met een cocktailprikker en op de onderkant een kerstomaatje.

Recepten voor kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, voor school en thuis. Een kerstdiner wordt extra feestelijk met vrolijke kindvriendelijke recepten. Ik verzamelde heel veel leuke ideeën, voor kerstontbijt, kerstlunch en kerstdiner. Het zijn allemaal makkelijke recepten, voor school en thuis. Veel van deze deze recepten voor het kerstdiner kun je ook samen met kinderen maken. Zoals deze kerst wraps met blokjes kaas op cocktailprikker.

Deze groente prikkers spreken bij ons thuis ook erg tot de verbeelding en zijn ideaal om het kerstdiner mee te beginnen, zodat er in ieder geval wat groenten worden gegeten. De ster maakten we van een stukje kaas, maar dat kan natuurlijk ook een stukje appel zijn.

De leukste kindvriendelijke recepten voor kerstdiner en kerstontbijt - op school en thuis - groentenprikker in de vorm van een kerstboom

Met geroosterd brood kun je allerlei kerstprikkers maken. Je kunt variëren wat je tussen het geroosterde brood stopt. Op de foto zit er kaas, parmaham en jam tussen. Met koekvormpjes kun je de vormen uit het brood steken.

recept voor kerstprikkers van getoast brood
Hartig kerstbrood recepten voor kinderen

Kerstbrood kan ook hartig zijn bij het kerstdiner. Zoals dit super lekkere kerstbrood met olijven en rozemarijn. En als je het dan ook nog in de vorm van een kerstboom maakt, dan vinden de kinderen het helemaal fantastisch. We maakten het gewoon van een pak broodmix van Koopmans (Albert Heijn). Een siliconen bakvorm in de vorm van een kerstboom of kerstster vind je bij Xenos en Bol.com.

hartig kerstbrood in de vorm van kerstboom

Deze hamburgertjes maakten we met een kerstboombrood van Albert Heijn. We gebruikten het recept voor Hamburgers van Dennis en maakten er kleine hamburgertjes van ongeveer 5 centimeter van.

Maak voor je begint eerst een foto van de kerstboom, zodat je hem later kunt namaken. Breek de broodjes los en bak ze af. Leg ze op een mooie schaal en vul ze met een hamburgertje, een blaadje sla en een sausje van mayonaise en ketchup.

recept voor kerst hamburgers

Dit soort kerstbrood kun je natuurlijk de hele dag maken. We sneden een kerstboom uit een boterham. Bij de borrel smeerde ik er avocado op en versierde met tomaten, olijven en tijm.

De leukste kindvriendelijke recepten voor kerstdiner en kerstontbijt - op school en thuis - kerstboom gemaakt van brood, guacamole en tomaat
Focaccia of bladerdeeg kerstboom recept

Vader en zoon maakten deze focaccia in de vorm van een kerstboom. Ze gebruikten een recept van recept Albert Heijn als basis. Nadat de focaccia gerezen was en in de kerstboomvorm zat, drukten ze halve cherrytomaatjes en olijven in het brood.

Een siliconen bakvorm in de vorm van een kerstboom of kerstster vind je bij Xenos en Bol.com.

Recepten kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, school en thuis. Vader en zoon maakten dit focaccia recept in de vorm van een kerstboom.

Met bladerdeeg maak je heel makkelijk een kerstboom. Leuk voor het kerstdiner op school, maar ook thuis. In de binnenkant kun je van alles stoppen, bijvoorbeeld groene pesto en roomkaas.

Als de kerstboom klaar is, strijk je hem in met losgeklopt eigeel. Daarna bak je hem af. Wil je een zoete kerstboom? Dan kun je hem ook vullen met hazelnootpasta.

De leukste kindvriendelijke recepten voor kerstdiner en kerstontbijt – op school en thuis - bladerdeeg kerstboom

Deze kerstboom van bladerdeeg en worstjes is favoriet bij veel kerstdiners op school. Ze heten ook wel pigs in a blanket, al kun je natuurlijk net zo goed vegetarische worstjes gebruiken. Je gebruikt mini knakworstjes (Albert Heijn). Die rol je in strookjes bladerdeeg (Albert Heijn).

Deze rolletjes kun je los afbakken, maar ook in de vorm van een kerstboom. Daarvoor leg je eerst bladerdeeg op de bakplaat, in de vorm van een kerstboom. Hierop kun je vervolgens de rolletjes drukken. Klik rechts op de foto voor de uitleg-foto.

Kerst pizza recepten met kinderen

Een kerstpizza is favoriet bij het kerstdiner op school. Van twee pizzabodems (Albert Heijn) maakten we deze sneeuwman. We belegden hem met rode sugo saus en kaas. De versiering maakten we van basilicum, paprika en olijven.

Recepten voor kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, voor school en thuis. Een kerstdiner wordt extra feestelijk met vrolijke kindvriendelijke recepten. Ik verzamelde heel veel leuke ideeën, voor kerstontbijt, kerstlunch en kerstdiner. Het zijn allemaal makkelijke recepten, voor school en thuis. Veel van deze deze recepten voor het kerstdiner kun je ook samen met kinderen maken. Zoals deze kerst pizza sneeuwpop.

Voor deze pizza in de vorm van een kerstboom gebruikten we vierkantjes pizzadeeg (Albert Heijn). We sneden de vierkantjes doormidden zodat het driehoekjes werden en maakten de kerstboompjes van boven elkaar gestapelde driehoekjes. Dan nog creatief beleggen, afbakken en klaar.

De leukste kindvriendelijke recepten voor kerstdiner en kerstontbijt - op school en thuis - pizza kerstboom

Ook koud is pizza lekker. Deze maakten we een paar jaar geleden voor het kerstdiner op school, je kunt het van tevoren maken.

De leukste kindvriendelijke recepten voor kerstdiner en kerstontbijt - op school en thuis - pizza kerstboom
Kerst soep recepten

Veel kinderen zijn gek op soep, ideaal om het kerstdiner mee te beginnen dus. Een gewone soep wordt veel leuker als je hem serveert met een kerstboompje er in getekend, met een beetje room. Zo maak je soep zonder bouillonblokje.

De leukste kindvriendelijke recepten voor kerstdiner en kerstontbijt – op school en thuis - soep met kerstboom

Voor haar kerstmenu, maakte Anouk deze kerst-soep met bladerdeeghapjes en deelde hier het recept.

Recepten voor kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, voor school en thuis. Een kerstdiner wordt extra feestelijk met vrolijke kindvriendelijke recepten. Ik verzamelde heel veel leuke ideeën, voor kerstontbijt, kerstlunch en kerstdiner. Het zijn allemaal makkelijke recepten, voor school en thuis. Veel van deze deze recepten voor het kerstdiner kun je ook samen met kinderen maken.

Deze groene kerstsoep is gebaseerd op een recept van Albert Heijn. De groene kleur geeft natuurlijk meteen al een kerstgevoel. Deze soep is door de wasabi vrij pittig, de wasabi kun je apart doen. Of een andere groene soep kiezen voor het kerstdiner.

Recepten voor kerstdiner en kerstontbijt met kinderen. Kerst soep met bladerdeeg kerstboom en kleine kerstboom broodjes

Erbij maakten we van stroken bladerdeeg een kerstboom. Voor we de kerstboom afbakten hebben we hem ingesmeerd met eigeel en er sesamzaad overheen gestrooid.

Daarnaast hebben we broodjes gebakken in een siliconen vorm met kerstboompjes (Bol.com), voor de broodjes gebruikten we een pak broodmix van Koopmans (Albert Heijn). Ook op het brood strooiden we sesamzaad.

Recepten voor kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, zoals soep met kerstbroodjes en bladerdeeg kerstboom.
Fijne hoofdgerechten voor een kerstdiner met kinderen

Dit kersthoofdgerecht hebben we al een aantal keer gemaakt bij het kerstdiner. Deze tamme eend met sinaasappel-abrikozen is lekker zoet dus ook fijn voor kids. We voegden er zelf nog boontjes met spek aan toe, een familietraditie.

Recepten voor kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, voor school en thuis. Dit kersthoofdgerecht hebben we al een aantal keer gemaakt met kerst. Deze tamme eend met sinaasappel-abrikozen is lekker zoet dus ook fijn voor kids.

Op zoek naar een relatief simpel gerecht dat er toch prachtig uitziet? Deze courgettequiche heeft een mooi patroon, dat altijd indruk maakt. Ook leuk voor kerstavond. Het recept vind je bij Albert Heijn.

Op zoek naar een relatief simpel gerecht dat er toch makkelijk uitziet? Deze courgettequiche heeft een mooi patroon, dat altijd indruk maakt. Het recept vind je bij Albert Heijn.

Bij haar kerstdiner maakte Anouk deze kinderkerstburger met aardappelsterren en deelde hier het recept.

Recepten voor kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, voor school en thuis. Een kerstdiner wordt extra feestelijk met vrolijke kindvriendelijke recepten. Ik verzamelde heel veel leuke ideeën, voor kerstontbijt, kerstlunch en kerstdiner. Het zijn allemaal makkelijke recepten, voor school en thuis. Veel van deze deze recepten voor het kerstdiner kun je ook samen met kinderen maken.

Dit is stamppot van knolselderij en zoete aardappel, met steak de boeuf (of hamburger). Het is een eenvoudig recept van Albert Heijn dat leuk is voor een kerstdiner met kinderen. We maakten een bedje van puree, met vlees er op en de rest er omheen. Uit een plakje kaas drukten we een kerstster voor op het vlees.

Heel veel recepten voor het kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, op school en thuis. Dit is stamppot van knolselderij en zoete aardappel met steak de boeuf (of hamburger).
Nog meer kerstdiner hoofdgerechten voor kinderen

En dan nog een paar toegankelijke recepten voor kinderen, die toch net even anders zijn.

Vegetarische kerstdiner hoofdgerechten:

 • Kaasfondue is altijd gezellig. Dit is ons favoriete recept voor kaasfondue. Combineer het met hartig kerstbrood.
 • Risotto bianco van Jamie Oliver, in combinatie met zijn pesto.
 • Vega kaasschnitzel met gepofte zoete aardappel. Een recept van Jumbo.
 • Hartige tartelette met pompoen, geitenkaas en salie. Een recept van Albert Heijn. Extra leuk: teken met pesto een kerstboom op de tartelettes.
 • Knolselderijsteak met geroosterde wortelen, een recept van Jumbo.

Kerstdiner hoofdgerechten met vlees:

 • Geniale Griekse Kip met couscous uit 15 Minuten van Jamie Oliver. In het Nederlands op Smulweb.
 • Tropische lamsstoof van de Avonden @ 2 Hoog.
 • Ragout met bladerdeegdakje, een recept van Albert Heijn. Laat de pittige Worcestershiresauce eventueel weg.
 • Wildzwijnsteak met paddenstoelenroomsaus en gepofte truffelaardappel. Een recept van Albert Heijn.

Kerstdiner hoofdgerechten met vis:

 • Pasta met rivierkreeftjes, een recept van Albert Heijn.
 • Kabeljauwhaas met pistachekorstje en bimi, een recept van Jumbo.
 • Mini zalm-Wellington, een recept van Albert Heijn.
 • Pangaspiesjes in citroen-roomsaus, een recept van Jumbo.

Recepten voor het kerst dessert of toetje met kinderen

Kerst recept voor crumble met ijs voor kinderen

Iedereen vind het lekker: crumble met ijs. Bovendien is het met dit recept super makkelijk. Het is een van onze favoriete kinderrecepten voor kerst. Ook omdat je het een dag van tevoren voorbereiden. Bekijk hier dit recept.

Recepten voor kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, voor school en thuis. Zoals crumble met kerstboom ijs. Iedereen vind het lekker en bovendien is het met dit recept super makkelijk.
Sneeuwpop-ijs: een kerst toetje voor kinderen

Hoe vrolijk is dit sneeuwpop-ijsje? Het is ook echt zo’n klusje waarbij de kinderen kunnen helpen. Anouk maakte het voor haar vrolijke kerstmenu.

Kerst knutselen met eten: zoete recepten en ideeën
Kerst pannenkoek voor kinderen

Leuk als toetje: zelf een pannenkoek versieren, wij gebruikten Dr. Oetker Kerst fantasie (Albert Heijn) voor de versiering. We plakten het vast met suikerlijm, gemaakt van poedersuiker en een piepklein beetje water.

De leukste kindvriendelijke recepten voor kerstdiner en kerstontbijt - op school en thuis - pannenkoek kerstboom versieren
Kerstmannetjes als toetje voor kerst

Super lekker, maar wel heel machtig: een kerstmannetje van brownie, aardbei en mascarpone-crème, het recept vind je hier.

De leukste kindvriendelijke recepten voor kerstdiner en kerstontbijt - op school en thuis - kerstmannetje brownie en aardbei

Na een zwaar kerstdiner is deze gezondere versie meestal een beter idee, gemaakt van banaan en aardbei. Maar ze zijn ook leuk bij het kerstontbijt.

De leukste kindvriendelijke recepten voor kerstdiner en kerstontbijt - op school en thuis - kerstmannetje banaan en aardbei

Mariëlle maakte deze sneeuwpopjes van slagroomsoesjes, marshmallows en aardbeien. Het gezicht kun je maken van hagelslag en/of decoratiestiften van Dr. Oetker (Albert Heijn). Je kunt er ook nog een beetje poedersuiker overheen strooien.

sneeuwpop voor het kerstdiner op school of thuis

Cathelijne maakte deze pinguïns van Maria biscuits en Zoenen. Het gezichtje, het buikje en de pootjes zijn gemaakt van marsepein.

pinguïn toetje of traktatie
Chocolademelk met sneeuwpop

Ook leuk als toetje met kerst, of bij de koffie: chocolademelk. En dit is het leukste recept voor chocolademelk, met sneeuwpop.

Recept voor de leukste chocolademelk. Bij koud weer hoort chocolademelk, vinden de kinderen. En groot gelijk hebben ze! En dit is het leukste recept voor chocolademelk, met sneeuwpop.

Recepten voor kerstcake, kersttaart en kerstkoekjes

Deze kerst cake is een heel makkelijk recept, met spectaculair effect. Je kunt de cake samen met de kinderen maken én hij is super lekker!

Kerst cake: een makkelijk recept als toetje of bij de koffie

Ook leuk: een kerstboom cake, gewoon met een bakvorm. En natuurlijk me leuke versiersels. Hier vertel ik hoe we deze kerstboom cake maakten. Een siliconen bakvorm in de vorm van een kerstboom of kerstster vind je bij Xenos en Bol.com.

Kerst recept om te bakken: kerstboom cake

Deze cheesecake is chique versierd tot kerstcake. We gebruikten daarvoor aardbeienjam, musket sterren en zilveren parels.

recept voor kerst cheesecake

Deze cake is ideaal als je haast hebt, de cake kocht ik in de winkel. De sterren maakte ik met gekleurde marsepein, je kunt ook fondant gebruiken. Ik kocht marsepein bij mijn lokale bakker, veel supermarkten en warenhuizen verkopen het ook. De sterren drukte ik uit met vormpjes die ik bij de Hema kocht, maar die vind je ook in allerlei andere winkels. Marsepein plakt enorm, dus blijft goed op de cake zitten. Op de papieren cakevorm plakte ik masking tape. Kijk hier verder.

kerst sterren cake
Recepten voor kerstkoekjes en cupcakes voor kerst

De kinderen vinden het heel leuk om cupcakes te versieren, dat kun je ze ook na het kerstdiner laten doen. Terwijl jullie nog even verder kletsen vermaken de kids zich met cupcakes, de uitleg van de cupcakes vind je hier.

cupcakes versieren voor kerst

Ook leuk: kerstkoekjes versieren. Met een paar bakvormpjes je de leukste koekjes maken. Je vindt ze bijvoorbeeld bij de Xenos en Bol.com. De koekjes versieren kun je met smarties, decoratiestiften van Dr. Oetker, verschillende kleuren fondant of marsepein en decoratiemix van Dr. Oetker. De precieze uitleg van hoe we deze koekjes maakten vind je in ons artikel met zoete recepten voor kerst.

kerstkoekjes bakken

Voor de winter koekjes gebruikten we bestaande koekjes, die we versierden. In dit artikel leggen we uit hoe we de winter koekjes maakten.

Winter koekjes bakken en versieren
Candycane marshmallow

De dochter van Henriëtte maakte deze candy cane marshmallows. Ze prikte de zuurstok in marshmallows. Vervolgens doopte ze de marshmallows in chocolade en daarna in sprinkles.

Candycane marshmallow
Een peperkoekhuisje

Bij kerst horen inmiddels ook peperkoekhuisjes. Samen zo’n huisje maken en versieren is een heel gezellig moment. Hier vind je voorbeelden en recepten voor peperkoekhuisjes.

Een peperkoekhuisje of snoephuisje recept.
Kerstboom chocolade recept voor bij de koffie

Deze kerstboom maakten we van chocolade. We gebruikten een siliconen bakvorm in de vorm van een kerstboom (te koop bij Xenos en Bol.com). In de bakvorm legden we stukjes chocolade in en lieten dit in de oven smelten op 80 graden. We zetten de bakvorm op een bakplaat, nadat de chocolade gesmolten was, konden we makkelijk met bakplaat en al uit de oven tillen. Daarna voegden we kerststerren toe van de Xenos en zilveren parels van Dr. Oetker (Albert Heijn). De grote ster is een snoepje van room fondant (Albert Heijn). Deze chocolade kerstboom kun je ook makkelijk meenemen als cadeautje.

Recepten voor kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, voor school en thuis. Deze kerstboom maakten we van gesmolten chocolade.

Fijne alcoholvrije drankjes voor kerst

Drankjes met alcohol kunnen de meeste mensen zelf wel bedenken 😉 Alcoholvrije drankjes voor bij een kerstdiner zijn vaak een stuk moeilijker te bedenken. Dit zijn fijne recepten voor jezelf en voor de kinderen.

Alcoholvrije Hugo is lekker fris bij een kerstmenu. Je kunt dit zelf maken met vlierbloesemsiroop (van Albert Heijn of van Belvoir). Daarnaast gebruik je prikwater, een takje rozemarijn en lavendel.

Virgin scroppino met bruisend appelsap en passievrucht passen prachtig bij een kerstdiner of als kerstdessert. Maak met appeldiksap en 700 ml water bruisend appelsap. Pers 1 limoen uit en verdeel het over 4 champagneglazen. Voeg per glas een eetlepel passievrucht toe (bevroren te koop bij de Appie). Schep in elk glas een bolletje sorbet ijs en giet het appelsap eroverheen.

Martini Floreale non alcoholic vind ik niet geschikt voor kinderen, maar zelf wel heel lekker. Vooral met citroen en ijs, feestelijk bij het kerstmenu. Te koop bij Albert Heijn.

Ook deze mocktail met funky ijsklontjes brengt je gelijk in een feeststemming en toch is het recept heel makkelijk. 

Bekijk hier al onze alcoholvrije mocktail recepten.

Recepten alcoholvrije mocktail drankjes voor ouders én kinderen. Onze kids vinden het super gezellig om samen te borrelen, met fijne hapjes en drankjes. Dus ben ik altijd op zoek naar lekkere en feestelijke borrel drankjes voor het hele gezin. Dit zijn onze favoriete recepten voor alcoholvrije mocktail drankjes voor ouders én kinderen.

Deze onderzetters in de vorm van sneeuwvlokken zijn leuk om met de kinderen te knutselen rond kerst. Gezellige voor op een feestelijke tafel tijdens het kerstdiner.

Recepten voor fijne alcoholvrije kerst drankjes. Met onderzetters in de vorm van sneeuwvlokken.
Een vrolijk kerstmenu met kinderen

Anouk bedacht een vrolijk kerstmenu, met recepten die heel geschikt zijn voor een kerstdiner met kinderen. Een complete kerstmaaltijd voor kinderen, die ze makkelijk eten. Met speelse gerechten, heel leuk met kinderen.

Vooraf maak je kerst soep met bladerdeeghapjes. Het hoofdgerecht is kinderkerstburger met aardappelsterren. Tot slot is het nagerecht super vrolijk sneeuwpopijs. Dit hele kerst kindermenu vind je hier.

Vrolijk kerstdiner: recepten voor een kerstmenu met kinderen. De kerst komt eraan! Wat een gezellige tijd, nu na Sinterklaas kerst alweer op komst is. Dé tijd van het jaar om te genieten van en met je kinderen. Het huis wordt versierd en er alvast nagedacht over het kerstdiner. En dat laatste kan nog weleens een uitdaging zijn met kinderen. Zie hier recepten voor een kerstmenu, een heerlijk driegangen-kerstdiner voor vier kinderen!
Een chique kerstmenu met kinderen

Hoe maak je een lekker kindvriendelijk kerstmenu dat niet te ingewikkeld is? Met fijne kerstrecepten die relatief eenvoudig zijn maar niet simpel lijken? Dit kerstmenu hebben we al een paar keer gemaakt. Het kerstdiner is van chef Angélique Schmeinck op 24 Kitchen. Een superlekker kindermenu, want alle recepten van dit kerstdiner hebben smaken die ook voor kinderen toegankelijk zijn (of je kunt ze makkelijk weglaten voor kids).

Het voorgerecht dit kerstmenu, schuimige knolselderijsoep met zuurkool, is echt de lekkerste soep ever. Het heeft een ontzettend verfijnde smaak en de zuurkool is misschien niet voor alle kids lekker, maar wel gemakkelijk weg te laten voor hun.

Het hoofdgerecht, tamme eend met sinaasappel-abrikozen, is lekker zoet dus ook fijn voor kids. Eend is heel lekker en bovendien veel toegankelijker qua smaak dan veel wild dat tijdens kerst veel gegeten wordt, daar gruwelde ik vroeger van als kind 🙂

Het nagerecht, toffe peren met gorgonzola picante, is een variant op wat mijn moeder vroeger wel eens met kerst maakte.

Hoe maak je een lekker kerstmenu dat niet te ingewikkeld is? Dit kerstmenu hebben we al een paar keer gemaakt. Een superlekker kindermenu, want de smaken zijn ook voor kids toegankelijk (of makkelijk weg te laten voor kids).

Verder lezen 

Een kerstlunch of kerstbrunch is ideaal met kinderen. In de avond bij een kerstdiner zijn de kids vaak moe, overdag zijn ze veel gezelliger. Bovendien kunnen ze na de lunch lekker buiten gaan spelen, terwijl je zelf nog een koffietje drinkt. Om daarna een flinke wandeling te maken met zijn allen. Wil je ook een kerstlunch maken? Ik deelde de recepten van onze kerstlunch, ideaal als alternatief kerstdiner met kinderen.

Kerstlunch met kinderen: kindvriendelijke recepten

Het is zo tof: een kersttafel vol met gezellige versiering. Dat maak het kerstdiner nog feestelijker. Hier vind je leuke ideeën om te tafel te versieren met kerst. Daarnaast laat ik je zien hoe wij onze kersttafel versieren.

Kersttafel decoratie: leuke ideeën om de tafel te versieren met kerst

Zoek je leuke tips voor oud en nieuw met kinderen? Bekijk dan onze recepten en ideeën om te knutselen voor oud en nieuw. Vuurwerk, vuurpijlen, een klok en oliebollen.

Oud en nieuw: recepten en ideeën om te knutselen. Zoek je leuke tips voor oud en nieuw met kinderen? In deze blog verzamelen we onze recepten en ideeën om te knutselen voor oud en nieuw. Vuurwerk, vuurpijlen, een klok en oliebollen. 

Naast deze recepten voor een kerstdiner met kinderen, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor kerst. De mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips voor kinderen, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY en knutselideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer.

50 recepten kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, school en thuis. Een kerstdiner wordt extra feestelijk met vrolijke kindvriendelijke recepten. Ik verzamelde heel veel leuke ideeën, voor kerstontbijt, kerstlunch en kerstdiner. Het zijn allemaal makkelijke recepten, voor school en thuis. Veel van deze deze recepten voor het kerstdiner kun je ook samen met kinderen maken. 

Ben je benieuwd wat we deze kerst nog meer maken? Volg ons dan op Instagram! Daar delen we recepten voor het kerstdiner, maar ook ideeën om te knutselen met kinderen.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids