Cupcakes versieren voor kerst: leuke ideeën


De kinderen vinden het heel leuk om cupcakes te versieren en vroegen of ze die ook voor kerst mochten maken. Ik vind dat gepriegel met eten ook wel leuk, dus we gingen aan de slag en maakten sneeuwpoppen, kerstmannetjes, kerstbomen, kerststerren en andere knutselwerkjes!

Dit heb je nodig 

Wij gebruikten eetbare decoratie van Albert Heijn:

Daarnaast gebruikten we:

  • Cocktailprikkers van de Hema
  • Koekvormpjes van een ster of kerstboom
  • Siliconen cupcake vormpjes
cupcakes versieren voor kerst

cupcakes versieren voor kerst

Zo versierden we de cupcakes voor kerst

De rode met de ster: als basis gebruikten we een rondje van rode fondant. Daarop zetten we een vormpje van een ster. Dat vulden we met spikkels uit de Regenboog fantasie, we drukten ze goed aan en haalden de vorm er af. Tot slot zetten er een cocktailprikker op.

De witte met de kerstboom: we bedekten de cupcake met zachte topping. Daarna zetten we er een cocktailprikker op en drukten de balletjes, kerstboompjes en sterren uit de Kerst-fantasie er in.

De sneeuwpop: we bedekten de cupcake met zachte topping. Vervolgens maakten oogjes van Dragibus bolletjes, een mond van mini mallows en een neus van balletjes uit de Kerst-fantasie.

De kerstman: we bedekten de cupcake met zachte topping. Daarna maakten een muts van rode fondant en een mini mallow. De oogjes maakten we van mini mallows en een mond van bolletjes uit de Regenboog-fantasie.

De witte met de kerstster: we bedekten de cupcake met zachte topping. Vervolgens versierden hem met Dragibus bolletjes, mini mallows en rondjes uit de Regenboog-fantasie. Tot slot zetten we er een cocktailprikker op.

cupcakes versieren voor kerst

Veel plezier met cupcakes versieren voor kerst!

Verder lezen

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor kerst: ideeën voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY en knutselideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

 

 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.