Cupcakes versieren voor Kerst


De kinderen vinden het heel leuk om cupcakes te versieren en vroegen of ze kerstcupcakes mochten maken. Ik vind dat gepriegel met eten ook wel leuk, dus we gingen aan de slag en maakten sneeuwpoppen, kerstmannetjes, kerstbomen, kerststerren en andere knutselwerkjes!

Wij gebruikten eetbare decoratie van Albert Heijn:
Zachte Topping en decoratiestiften van Dr. Oetker om de versiersels vast te plakken
☆ Verschillende kleuren fondant of marsepein
Mini Mallows van Frisia en Dragibus bolletjes van Haribo
Decoratiemix van Dr. Oetker, er zijn heel veel verschillende soorten, wij gebruikten Regenboog-fantasie en Kerst-fantasie.

Daarnaast gebruikten we:
Cocktailprikkers van de Hema
☆ Koekvormpjes van een ster of kerstboom
☆ Siliconen cupcake vormpjes

cupcakes versieren voor kerst

cupcakes versieren voor kerst

Zo versierden we ze:
☆ De rode met de ster: als basis gebruikten we een rondje van rode fondant, daarop zetten we een vormpje van een ster, dat vulden we met spikkels uit de Regenboog fantasie, drukten ze goed aan, haalden de vorm er af en zetten er een cocktailprikker op.
☆ De witte met de kerstboom: we bedekten de cupcake met zachte topping, zetten er een cocktailprikker op en drukten de balletjes, kerstboompjes en sterren uit de Kerst-fantasie er in.
☆ De sneeuwpop: we bedekten de cupcake met zachte topping, maakten oogjes van Dragibus bolletjes, een mond van mini mallows en een neus van balletjes uit de Kerst-fantasie.
☆ De kerstman: we bedekten de cupcake met zachte topping, maakten een muts van rode fondant en een mini mallow, oogjes van mini mallows en een mond van bolletjes uit de Regenboog-fantasie.
☆ De witte met de kerstster: we bedekten de cupcake met zachte topping en versierden hem met Dragibus bolletjes, mini mallows en rondjes uit de Regenboog-fantasie en zetten er een cocktailprikker op.

cupcakes versieren voor kerst

Veel plezier met knutselen en lekker deze kerst!

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor kerst: ideeën voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY en knutselideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.