Recept voor een kerstdessert voor kinderen: Santa Heads

Hoe zorg je dat de kinderen het kerstdiner volhouden tot en met het toetje? Met dit leuke recept voor het kerstdessert voor kinderen. Santa Heads, oftewel kerstmannenmutsen gemaakt van brownie en aardbei. En oh ja, inmiddels hebben we ook een gezondere versie met banaan en aardbei gemaakt 🙂

Kerstdessert voor kinderen: recept voor Santa Heads
Voor de brownies gebruikte ik een recept van Albert Heijn, met 150 g pure chocolade, 175 g roomboter, 125 g suiker, 125 g basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 150 g zelfrijzend bakmeel, 1/2 theelepel zout, 4 eieren (middel groot) en 1 eetlepel bloem. Voor kinderen is dit een prima recept, met alleen volwassenen zou ik de hoeveelheid chocolade verdubbelen. Maak de brownie, laat hem afkoelen en steek er rondjes uit, ter grootte van een aardbei. Dat kan met een mesje, maar makkelijker is met een uitsteekrondje (te koop bij Ikea of Hema).

Kerstdessert voor kinderen: recept voor Santa Heads
Het recept voor de “sneeuwlaag” komt van Daisy’s World, maar dat is erg machtig. Ik heb het daarom beperkt tot 250 gram mascarpone, een kopje poedersuiker en een zakje vanillesuiker, die je mengt en vervolgens in een spuitzak stopt (te koop bij supermarkt, Blokker of Hema). Dit mengsel spuit je op de brownierondjes, aardbeien er op, nog een toefje op de aardbei en klaar!

Kerstdessert voor kinderen: recept voor Santa Heads

Voor kleine kinderen is het recept met mascarpone en brownies best heftig. Wij maken daarom deze variant met aardbei en banaan vaker, die kun je ook zo vaak eten als je wil 🙂 Een fijn alternatief recept voor het kerstdessert voor kinderen dus.

Kerstdessert voor kinderen: recept voor Santa Heads

En met zoonlief bedacht ik samen deze “sneeuwpop” van banaan en rozijnen. Fijn als je kind niet van aardbeien houdt.

Nog meer kerst

Ben je op zoek naar makkelijke recepten voor het kerstdiner met kinderen? Lees dan ook het overzicht met alle kindvriendelijke recepten voor kerstdiner en kerstontbijt – op school en thuis.

Recepten voor kerstdiner en kerstontbijt met kinderen, op school en thuis

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor kerst: ideeën voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY en knutselideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids